Voetbal nieuws

20-04-2018

EWC/RESIA: ‘Betere trainers helpen pestgedrag te voorkomen’

 

1-786

 

Iedere club komt er wel eens mee in aanraking; pestgedrag onder jeugdspelers. Maar wat kun je daar aan doen, vroeg de jeugdcommissie van EWC/RESIA zich af. Het antwoord –beter opgeleide trainers – was voor hen een echte eye-opener.

Lees verder bij de bron KNVB

20-04-2018

Semi-landelijke competitie voor meiden onder 17

1-1263

Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO.17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen.

Het initiatief voor de competitie is ontstaan nadat er signalen werden ontvangen van verenigingen en speelsters dat het huidige competitie-aanbod niet voldoende aansluit bij hun wensen. Op basis van een enquête onder potentieel deelnemende verenigingen is de KNVB tot een voorlopige opzet van de competitie gekomen.

Bron KNVB

12-04-2018

JPN programma opleidingsgebied Zuid week 15

 

1-1277

 

De JPN-activiteiten in opleidingsgebied Zuid zijn in het seizoen 2017-2018 voor iedereen digitaal zichtbaar. Het bestand wordt op speeldagen dagelijks uiterlijk om 15.00 uur bijgewerkt.

De JPN-activiteiten van week 15 zijn hieronder te bekijken.

12-04-2018

Speelschema's landelijke nacompetities

1-1277

Het einde van de verschillende competities is in zicht. Hieronder zijn de conceptspeelschema's voor de landelijke nacompetities te vinden.

Richting het einde van het seizoen wordt wekelijks een aangepaste versie geplaatst aan de hand van de resultaten van het voorgaande weekend. Het betreft nadrukkelijk conceptschema’s.

Alle speeldata zijn onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd als gevolg van mogelijke beslissings- en bekerwedstrijden. Direct na de reguliere competitie worden alle betrokken verenigingen individueel geïnformeerd over het definitieve speelschema.

Bron KNVB

29-03-2018

Jeugd GeuzenMiddenmeer spreekt zich uit op ALV

 

1-1263

GeuzenMiddenmeer uit Amsterdam bestaat voor meer dan de helft uit jeugdleden. Toch hebben deze 600 jongens en meisjes geen stem binnen de club. Dat kan anders dacht voetbalmoeder Marijke Krabbenbos en zij organiseerde een heuse Algemene Ledenvergadering voor de jeugd.

Een rijk geschakeerd kleurenpallet van rode, groene en gele pilonnen is uitgezet op het kunstgras hoofdveld van GeuzenMiddenmeer. Straks zullen hier urenlang voetballertjes dribbelen en dromen dat ze ooit bij Ajax zullen voetballen. Een woensdagmiddag als alle andere en herkenbaar voor de meeste clubs in Nederland.

Lees verder

29-03-2018

KNVB start wervingscampagne Volg je Voeten

 

Werf

De KNVB start deze week met een wervingscampagne, gericht op jongens en meisjes in de leeftijd tot en met twaalf jaar, hun ouders en alle voetbalverenigingen. Met de campagne ‘Volg je Voeten’ ondersteunt de KNVB de verenigingen in hun wervingsactiviteiten en worden jongens en meisjes, en hun ouders, op weg geholpen richting de voetbalclubs.

Het aantal voetballende leden van de KNVB is het afgelopen jaar afgenomen. Aan de jarenlange stijgende trend kwam daarmee een einde. De KNVB telde per 30 juni 2017 precies 1.217.545 voetballende leden, wat een daling betekent van 1,1 procent; 14.016 leden om precies te zijn.

Lees verder

 

24-03-2018

AJAX 09- ADO 48-3

 

1-1263

De Toekomst konden hun trotse ouders zien hoe de spelertjes ADO Den Haag versloegen met maar liefst 48 doelpunten voor en 3 tegen. 'Voor die jongens is dit enorme beloning, want we leggen de lat best wel hoog bij Ajax. Dus het is mooi dat we nu een feestje kunnen vieren en een leuke dag hebben met z'n allen', zegt trainer Rik Verhage op Ajax.nl 

Bron AT5

 

18-03-2018

Stages bij de KNVB

 

1-907

KNVB Talent Team biedt studenten aansprekende werkervaringen bij de KNVB, partners van de voetbalbond, Betaald Voetbal Organisaties en verenigingen. Het programma is een maatschappelijk initiatief van Adecco en KNVB. De organisaties zien met dit programma grote kansen om studenten een goede werkervaring te bieden, zodat ze beter uitgerust zijn voor een professionele carrière.

Stage bij KNVB Talent Team

Studenten kunnen zich onderscheiden door middel van een creatieve motivatiebrief, een videofragment of een Prezi waarin zij zichzelf presenteren. Verder worden de talenten die een stage bij KNVB Talent Team hebben bemachtigd, uitgenodigd voor een aantal activiteiten, waaronder een bezoek aan een wedstrijd van Oranje en een stagedag voor alle KNVB Talent Team stagiairs. Studenten kunnen de Facebookpagina van het KNVB Talent Team liken om op de hoogte te blijven van alle vacatures en ontwikkelingen rondom het Talent Team.

Lees verder

18-03-2018

Vacature KNVB ambassadeur

 

1-840

Het team verenigingsadvies van de serviceregio Zuid I is op zoek naar een enthousiaste KNVB-ambassadeur. Het betreft een vrijwilligersfunctie.

De KNVB is er voor de clubs. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

De KNVB Ambassadeur maakt als vrijwilliger van de KNVB deel uit van het team verenigingsadvies in de serviceregio van het district Zuid I (serviceregio 10&11).Ben jij geïnteresseerd? Kijk dan of je past in het profiel en reageer uiterlijk 19 maart 2018 door middel van het toesturen van een motivatie en CV.

 

Vacature KNVB Ambassadeur (vrijwilliger)De KNVB Ambassadeur maakt als vrijwilliger van de KNVB deel uit van het team verenigingsadvies in de serviceregio.

 

 

18-03-2018

Scouts voor Jeugdplan Nederland

 

1-1277

De KNVB is op zoek naar scouts voor het Jeugdplan Nederland in het opleidingsgebied Zuid. Bekijk de vacature voor deze vrijwilligersfunctie.

De scouts worden gezocht voor het werkgebied Breda en omgeving.

Reageren op deze functie kan tot en met 15 maart 2018. Uw schriftelijke sollicitatie (motivatiebrief en CV) kunt u onder vermelding van de functie richten aan Jasper Somsen, Scoutingscoördinator, jasper.somsen@knvb.nl 

Voor meer informatie kunt u bovenstaand e-mailadres contacten.

page loading