Voetbal nieuws

17-10-2017
VERONICA VERWERFT TV-RECHTEN ORANJELEEUWINNEN
VERONICA VERWERFT TV-RECHTEN ORANJELEEUWINNEN

De kwalificatiereeksen van het Nederlands vrouwenelftal voor het aankomende WK (2019) en EK (2021) én de vriendschappelijke thuiswedstrijden zijn exclusief te zien bij Veronica, dat de uitzendrechten hiervoor heeft verworven.

De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland – Noorwegen, is al op dinsdag 24 oktober live te volgen bij de zender waar ook de Champions League, KNVB Beker en Jupiler League zijn te zien.

Lees verder bij KNVB

17-10-2017
PEC Zwolle: Thema-avond voor samenwerkende amateurverenigingen
PEC Zwolle: Thema-avond voor samenwerkende amateurverenigingen

Woensdag 15 november staat de thema-avond voor de samenwerkende amateurverenigingen van PEC Zwolle gepland. Deze avond, die wordt gehouden in het MAC3PARK stadion, begint met een plenaire bijeenkomst die wordt geopend door hoofd voetbalacademie Bert Ebbens. Vervolgens neemt Jan Kemkens, hoofd jeugdscouting van PEC Zwolle het stokje over en neemt hij de aanwezigen mee in een presentatie met als onderwerp; Jeugdscouting, de voorloper van de PEC Zwolle talent- en voetbalacademie. Na het verhaal van Kemkens vinden er diverse workshops plaats. Al deze workshops worden gegeven door trainers en/of fysiotherapeuten van de PEC Zwolle voetbalacademie en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.  

Lees verder bij PEC Zwolle

17-10-2017
INBRAAK IN HET CLUBGEBOUW
INBRAAK IN HET CLUBGEBOUW

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 oktober is er ingebroken in de kantine en in de naastgelegen materiaalhokken van Frisia. De club mist een mengpaneel, drank, snoep, 500 liter bier (door de tap open te zetten) en nog een onbekend aantal ballen en kledingstukken.
Bovendien is er een ruit ingetrapt en zijn drie deuren kapot gemaakt.  

In samenwerking met de politie wordt o.a. via camerabeelden en sporenonderzoek, achterhaald, welke vandalen dit op hun geweten hebben.
Er zal dan ook aangifte gedaan worden.

 

16-10-2017
2e Elftallen afschaffen en overgaan naar JONG.........Elftallen?

 

1-1064

Vorige week een gesprek gehad over die 2e elftallen. Voorstander om van 2e elftallen Jong FC.....Op te zetten, waarom. Na de A periode is het niet zo makkelijk om in het 1e te komen? 2e elftallen worden vaker door spelers gemeden en zien hun toekomst vervliegen.....Maak Jong.....elftallen voor spelers die verder worden opgeleid. Je opleiding is na de A tijd nog niet klaar. Clubs ga over tot Jong....teams/elftallen en leidt hen op met capabele trainers tot hun 23e. Ouder dan 23? Daarna is het jammer...niet meer in aanmerking voor het 1e. Vaak zie je bij 2e teams gedemotiveerde spelers, trainers zonder diploma en maak een complete competitie van minimaal 22 wedstrijdactiviteiten op de zaterdag of zondag...........met gediplomeerde trainers......clubs? Investeer in je toekomst!!!

Geef je mening!

 

PS. Er is wel een competietie met Jong Elftallen maar dat is in West 1 met een beperkt aantal clubs. Landelijk hebben we ruim 3.000 verenigingen.

16-10-2017
Wie wil een interview en heeft wat te melden.....lees verder

 

1-1141Ben Ben jij trainer, mannen, vrouwen, jeugd, ben jij vrijwilliger met het bestuursfunctie? In de jeugdcommissie of doe je belangrijke zaken in de sponsoring? Ben je kantinemedewerker, of beheerder accommodatie, beheerder kantine of welke functie dan ook? Wij willen meer mensen die het goed voor hebben met het amateurvoetbal eens in het daglicht te zetten.

Kom op meld je aan....je wordt bekend bij 200.000 bezoekers.....of attendeer andere die geinterviewd willen worden. Kijk naar het voorbeeld van LINDI van INGEN bij sc Westervoort

16-10-2017
NWC start met 'De gezonde kantine'
NWC start met 'De gezonde kantine'

NWC is in samenwerking met de GGD gestart met het project 'de Gezonde Sportkantine', een project dat past in het beleid van NWC meer te zijn dan een voetbalclub alleen.
Het doel van de Gezonde Sportkantine is om bij NWC de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en onze bezoekers gezonder eten en drinken aan te bieden. Een gezond aanbod van eten en drinken past bij de sportieve en maatschappelijke functie van NWC. 

Naast het bestaande assortiment zullen ook nieuwe, gezonde producten aanbieden. Allereerst diverse soorten wraps, verse tomatensoep en vers fruit. Met enige regelmaat zullen we evalueren hoe het loopt en nieuwe producten toevoegen aan dit assortiment.
Op de TV schermen in de kantine tonen we de producten in het kader van de Gezonde Sportkantine.

Bron NWC Asten

15-10-2017
Grote vernielingen bij SDC Putten, schade enkele duizenden euro's!
Grote vernielingen bij SDC Putten, schade enkele duizenden euro's!

Voetbalclub SDC Putten wordt sinds zondag getroffen door vernielingen. De club is er klaar mee en gaat maatregelen treffen. 

,,Een stukgemaakt doel, een gebogen doel, vernield hekwerk, kapotte doelnetten en een ingetrapte ruit in een dug-out. Ook zijn er onlangs een groot aantal nieuwe Derbystar ballen successievelijk verdwenen'', somt voorzitter Albert de Bruin de schade op. ,,Er gebeurt altijd weleens wat, maar dit is niet normaal meer. Dat kost de vereniging duizenden euro's, want we zijn er niet voor verzekerd. 

Lees verder op de site van SDC Putten

15-10-2017
LSVV/KNVB cursus Jeugdvoetbaltrainer
LSVV/KNVB cursus Jeugdvoetbaltrainer

Dit najaar zal op 4 vrijdagavonden de KNVB jeugdvoetbaltrainerscursus worden gegeven bij LSVV.

Op veld en in de kantine van LSVV kun je in een combinatie van uitleg en praktijk een basis leggen om train(st)er te worden. De cursus is bedoeld voor beginnende trainers die meer basis  voor hun trainingen willen maar zeker ook voor meer ervarene trainers die of niet eerder een cursus hebben gehad of hun trainingen nog uitdagender willen maken.

De cursus wordt gegeven door Erwin Trump, een zeer ervaren cursusleider binnen de KNVB. Vanuit LSVV is Willem Jan Kroon, hoofdtrainer van de JO19, de coördinator voor deze cursus. De avonden zijn 20 oktober, 10 en 17 november en afsluitend op 1 december, van 18.30 tot ongeveer 21.00 uur.

 

14-10-2017
Wegens te kort aan vrijwilligers is de kantine op zaterdagmiddag 14 oktober vanaf 12.30 uur gesloten

 

1-862

Dit komt van een grote club in Noord Holland maar dit herkennen we overal. Bedenk oplossingen.....Is dit niet met elkaar te doen? Vind je het gekd dat er geen omzet is en daardoor clubs kunnen sluiten......

 

Tekst ging verder:

Excuses voor het ongemak!

Jullie kunnen dit in het vervolg voorkomen door je aan te melden en slechts een paar keer per seizoen een dienst te draaien. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de vrijwilligersbijdrage terug te ontvangen aan het eind van het seizoen.

 

1-862 

Lege kantine.........

14-10-2017
VERKIEZING CLUBHELDEN 2017
VERKIEZING CLUBHELDEN 2017

Jaarlijks is er de verkliezing van Clubhelden in de amateursport, deze verkiezing wordt georganiseerd door het landelijke dagblad AD. Zij zijn nu op zoek naar de Clubheld van 2017. Die vrijwilliger die het verschil maakt en dag en nacht klaarstaat voor de club. 

Tien mille voor je club
Op alle sportverenigingen die ons land telt, kom je ze wel tegen: dat superlid zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen, of het nu gaat om de boekhouding of het wassen en strijken van shirts. Hen willen we in het zonnetje zetten met de verkiezing Clubhelden van de amateursport. Voor deze bijlage gingen we alvast op zoek naar wat voorbeeldhelden.
Ken jij zelf zo'n clubheld die enorm veel tijd in de club steekt? Meld haar of hem snel aan en wie weet wint jullie club de hoofdprijs van 10.000 euro. De stembussen zijn nu geopend.

Stemmen
Clubhelden worden online aangemeld. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet zo'n vrijwilliger minimaal vijftig stemmen ontvangen. Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van meeste stemmen. Uit alle gemeentewinnaars worden vijftien regiowinnaars gekozen. De regio's zijn de verspreidingsgebieden van vijftien Persgroep-titels: ED, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, de Gelderlander, De Stentor, Tubantia en acht AD-titels.

Stemmen kan tot en met 31 oktober. Op 6 november worden alle regiowinnaars bekendgemaakt.

page loading