Voetbal nieuws

11-05-2018

Winnaars Michels Award

 

West

 

De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB.

 

Profvoetbal

 

Volgens de 18 hoofdtrainers in de eredivisie is Phillip Cocu de beste coach van dit seizoen

De Rinus Michels Award voor beste trainer/coach in de Jupiler League ging naar Michael Reiziger van Jong Ajax. 

De hoofden opleidingen in het betaald voetbal kozen de jeugdopleiding Ajax.

 

Amateurvoetbal                                   

 

De ruim 1300 trainers op het Trainerscongres hebben in Zwolle de beste trainer in het amateurvoetbal gekozen. Winnaar werd Paul van der Zwaan van Quick Den Haag.

Ook de jeugdopleiding van Westlandia mag het logo van de Rinus Michels Award een jaar lang in al haar uitingen gebruiken. 

05-05-2018

Vrolijke aftrap van de KNVB Voetbalkampen 2018

 

1-525

 

De KNVB Voetbalkampen 'meivakantie' zijn woensdag afgesloten. De afgelopen drie dagen hebben de deelnemers met veel plezier gevoetbald, gegeten en geslapen op de KNVB Campus in Zeist. Hiermee zijn de KNVB Voetbalkampen 2018 officieel geopend. Na de meivakantie volgen nog zeven kampen: zes in de zomer en één in de herfst.

Lees verder bij KNVB.nl

29-04-2018

Webinar over introductie tweede fase pupillenvoetbal

1-907

 

Vanaf komend seizoen (2018/'19) start de tweede fase van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal. Vanaf dan gaan ook alle onder 10 t/m onder 12 pupillen spelen in een nieuwe wedstrijdvorm waarbij optimaal spelplezier en voetbalontwikkeling voorop staan.

Om jou als vrijwilliger van de club goed voorbereid het nieuwe seizoen tegemoet te laten gaan, organiseren we over de tweede fase in het pupillenvoetbal een webinar. Dit webinar vindt plaats op woensdag 30 mei om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Lees verder bij KNVB           

29-04-2018

Opleidingen tot Hoofd Opleiding

Argon

 

Het opleiden van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Naast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding mag werken!

Lees verder bij de KNVB        

20-04-2018

EWC/RESIA: ‘Betere trainers helpen pestgedrag te voorkomen’

 

1-786

 

Iedere club komt er wel eens mee in aanraking; pestgedrag onder jeugdspelers. Maar wat kun je daar aan doen, vroeg de jeugdcommissie van EWC/RESIA zich af. Het antwoord –beter opgeleide trainers – was voor hen een echte eye-opener.

Lees verder bij de bron KNVB

20-04-2018

Semi-landelijke competitie voor meiden onder 17

1-1263

Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO.17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen.

Het initiatief voor de competitie is ontstaan nadat er signalen werden ontvangen van verenigingen en speelsters dat het huidige competitie-aanbod niet voldoende aansluit bij hun wensen. Op basis van een enquête onder potentieel deelnemende verenigingen is de KNVB tot een voorlopige opzet van de competitie gekomen.

Bron KNVB