Voetbal nieuws

06-02-2018
Fusie voetbalclubs Oisterwijk krijgt handen en voeten

 

1-786

Afgelopen week is een aftrap gemaakt voor de nieuwe fusieclub in Oisterwijk.

Een groep van ongeveer 15 personen was aanwezig op het terrein van Nevelo om nader kennis te maken en onderling informatie uit te wisselen. Doel van deze avond was het duidelijk maken van de stappen die er nog moeten worden gezet, alvorens de nieuwe club van start kan gaan.

Bron Oisterwijk Nieuws

06-02-2018
Nieuw-Weerdinge maakt zich sterk voor toekomst voetbalclubs

 

1-1263

Inwoners van Nieuw-Weerdinge vinden het belangrijk dat voetbalclubs ook in de toekomst in het dorp blijven bestaan. Daarom hebben de besturen van NWVV en Titan een commissie in het leven geroepen.

 

Voor de leefbaarheid, sociale contacten en fitheid van de bewoners vinden de beide voetbalverenigingen in Nieuw-Weerdinge het verenigingsleven en een actieve levensstijl van belang. De aandacht van beide verenigingen gaat daarbij in de eerste plaats uiteraard uit naar het voetbal. 

Bron Emmen.nu       

05-02-2018
Assen wil graag rookvrij worden, maar dan wel zonder verbod op de peuk

 

Rookv

De gemeente Assen wil in de toekomst rookvrij worden, maar er komt geen verbod op roken. Dat zegt wethouder Harmke Vlieg van de ChristenUnie.

Vlieg vertelde dat zaterdag bij de officiële opening van het rookvrije sportpark De Hoogspanning van voetbalvereniging FC Assen. ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De actie gaat voor een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

Bron DVHN.nl

05-02-2018
‘Ook VEP en Gouderak naar zaterdagvoetbal’

 

1-1263

Clubs in Zuid-Holland blijven de stap zetten om prestatief de voorkeur te geven aan het zaterdag- boven het zondagvoetbal. De leden van VEP hebben inmiddels dat besluit genomen en die van vv Gouderak gaan dat waarschijnlijk op 13 februari doen.

 

Tijdens een extra ledenvergadering werd bij VEP het door het bestuur ingebrachte voorstel unaniem aangenomen. Met ingang van komend seizoen spelen het eerste en tweede mannenteam en het eerste van de vrouwen hun wedstrijden op zaterdag. Na een jaar wordt er geëvalueerd en de overstap van recreatief voetbal naar de zaterdag overwogen, maar voetballen op zondag zal bij VEP altijd mogelijk blijven. Met deze overstap hoopt VEP onder meer te bereiken dat het weer tegen bekende tegenstanders uit de regio zal spelen.

Bron Voetbal Rotterdam

02-02-2018
Stichting Sportkompas met fris logo nu officieel van start

 

Klein

Donderdag 1 februari is de Stichting Sportkompas officieel van start gegaan. Deze koepelorganisatie is onder andere verantwoordelijk voor sportaccommodaties De Bhoele in Eerbeek en Rhienderoord in Brummen.

Ook krijgt de nieuwe organisatie het beheer in handen van de gymzaal in het nieuwe schoolgebouw aan de Lorentzstraat in Eerbeek. Daarnaast gaat Stichting Sportkompas sport, beweging en gezondheid stimuleren in alle kernen.

Bron Zutphense Koerier

02-02-2018
Speelverbod voetbalclub Oranje wegens schuld 15.000 euro

 

1-786

 

SC Oranje mag zaterdag niet voetballen. De Arnhemse voetbalclub, koploper van de derde klasse A, heeft een speelverbod gekregen. De club zou schulden hebben aan zowel de gemeente Arnhem als de KNVB.

Het zou gaan om een bedrag van 15.000 euro, grotendeels aan de gemeente en voor een kleiner deel aan de KNVB. Dat zou gaan om 2.000 euro. 

De wedstrijd SC Oranje - SVP van zaterdag is uit het programma gehaald. 

Bron De Gelderlander

02-02-2018
Speelverbod voetbalclub Oranje wegens schuld 15.000 euro

 

1-786

 

SC Oranje mag zaterdag niet voetballen. De Arnhemse voetbalclub, koploper van de derde klasse A, heeft een speelverbod gekregen. De club zou schulden hebben aan zowel de gemeente Arnhem als de KNVB.

Het zou gaan om een bedrag van 15.000 euro, grotendeels aan de gemeente en voor een kleiner deel aan de KNVB. Dat zou gaan om 2.000 euro. 

De wedstrijd SC Oranje - SVP van zaterdag is uit het programma gehaald. 

Bron De Gelderlander

02-02-2018
Gerechtshof vernietigt faillissement vv Kiel-Windeweer

 

1-1263

De faillietverklaring van voetbalvereniging Kiel-Windeweer is vernietigd. Dat heeft het Gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep bepaald.

De rechtbank verklaarde op 20 december de club, op verzoek van de gemeente Midden-Groningen, failliet.

In de ogen van de gemeente voldeed VV Kielwindeweer niet aan de betalingsverplichtingen. Het ging onder meer om een schuld van ongeveer 13.000 euro voor veldhuur.

Bron RTV Noord

01-02-2018
5 inzichten over de effectiviteit van sponsoring

 

Blauw

Sponsoring is overal. Bij de sportclub, in het stadion en het theater, bij festivals en evenementen. Maar ook bij bijzondere initiatieven, goede doelen, opvallende ideeën en extreme avonturen. Overal kom je sponsors tegen. Vaak via opdringerige logosmijterij op elk denkbaar oppervlak (er is zelfs een atleet met een getatoeëerd sponsorlogo - zucht). Maar gelukkig ook via opvallende en verrassende activaties waarbij de sponsoring gebruikt wordt om consumenten aan te spreken. 

Lees verder bij Sportnext 

01-02-2018
De leden van Achilles’29 moeten nu de koers bepalen

 

1-997

Alles op alles zetten om weer de eerste divisie te halen? Of juist vanaf laag niveau de club weer opbouwen? De leden van Achilles'29 moeten zich donderdagavond tijdens de ledenvergadering uitspreken over de toekomst van hun club.

Al jaren wordt het beleid bij Achilles grotendeels bepaald door leden van de familie Derks. Zij hebben de belangrijkste posities in handen. Onder aanvoering van de in november opgestapte voorzitter Harrie Derks wordt sinds 1998 een ambitieuze koers gevaren. De Groesbeekse voetbalvereniging groeide zelfs uit tot beste amateurclub van Nederland (2012) en durfde in 2013 de stap te zetten naar het betaalde voetbal.

Lees verder in de Gelderlander

page loading