Vrouwenvoetbal

ARGON JO11-1 in de beker overtuigend begonnen

Na twee weken van voorbereiding ging het dan eindelijk weer om het “echie”. Uit bij Aalsmeer voor de beker. De jongens leken wel iets meer gespannen dan tijdens de oefenwedstrijden, maar dat was helemaal niet nodig. 


We speelden vrijwel vanaf het begin op hun helft, alleen lukte het maar niet om te scoren. Voorzet van Cas en volley van Jesper ging naast, net als een hard schot van Alec. Cas schoot ook nog voorlangs en een schot van Alec werd van de doellijn gehaald. Voor de goal waren we net iets te onrustig. En ik moet ook zeggen dat de keeper van Aalsmeer in hele goede vorm was. Manolis maakte het aan onze kant een beetje spannend door iets te lang te wachten met het wegschieten van de bal. Maar verder hoefde hij eigenlijk geen reddingen te verrichten. Na een diepe bal van Cas stuitte Alec op de keeper. Na een goede interceptie van Mika schoot hij maar net over en Sebas zijn schot was net iets te krachteloos. En ook bij een scrimmage voor hun goal lukte het weer niet. Het was net als met de vele vliegtuigen boven het veld: bijna alles ging hoog over. Achterin hadden Floris, Jayden, Koen en Mees het verder prima op orde dus een doelpunt voor ons moest gewoon een keer gaan vallen. En drie minuten voor rust lukte het dan ook eindelijk. Mika bracht met een splijtende pass Alec in stelling die nu wel beheerst afrondde. En nog geen minuut later werd het meteen 0-2. Een bal van achteruit werd met een goede actie door Sam prachtig breed gelegd en Sebas kon simpel binnentikken.

Na de rust viel heel snel de 0-3 (Floris stoomde op, gaf een pass op Cas die prachtig op Jesper voorgaf die met een volley scoorde) en even leek het een hele grote uitslag te gaan worden, maar hun keeper bleef goed én onze afronding wat minder. Mees scoorde bijna koppend, Jesper schoot op de paal na de mooiste aanval van de dag, Sam kwam bij de 2e paal net wat lengte (duh….) te kort om in te koppen, Maxime kon ook net niet afronden en Alec vond een paar keer de keeper op zijn weg. Aalsmeer was maar sporadisch aan onze kant, en als ze al een keer goed op doel schoten dan was het Manolis die de bal tegenhield. In de slotfase liepen we dan in score nog wat verder uit. Alec maakte na een mooie sleepbeweging de 0-4. De diepe bal van Mika werd onder dreiging van Jesper door niemand geraakt voor de 0-5 en in de slotseconde maakte Alec na een slalom nog 0-6. 

ARGON JO15-5 OPENT MET DIK VERDIEND GELIJKSPEL

Vandaag mocht het seizoenenbal bal beginnen in Nederhorst den Berg. In bekerwedstrijden weet je nooit helemaal wie je tegen gaat komen, maar ditmaal slikte iedereen voor aanvang toch even. De jongens zijn al heel wat mans als eerstejaars C-junior, maar ze vielen toch wat in het niet bij de fysiek sterke en grote mannen uit Nederhorst den Berg. Daarbij misten we zo maar 5 spelers wegens uiteenlopende redenen. Gelukkig kon Sven als extra wissel aanschuiven, zodat er iemand achter de hand was voor het geval dat.

 

De wedstrijd begon voorzichtig, waarbij Argon zo waar de eerste echte aanval kon opzetten. Zonder gevaarlijk te worden, maar het gaf hoop dat we misschien toch wel mee zouden kunnen in deze wedstrijd. Onze jongens waren toch wat geïntimideerd door de tweedejaars C-junioren van de tegenstander. De eerste aanval werd afgeslagen maar niet al te lang daarna liep Nederhorst uit naar 2-0. Hoewel Argon achteruit gedrongen werd gingen de koppies niet hangen. Keeper Milan gaf het goede voorbeeld door met overtuiging zijn doel te bewaken; goed te coachen en vooral door alle duels aan te gaan. Dat sloeg mooi over op de ploeg. Spits Pablo liet zich vervolgens zakken en ging vlak voor de verdediging spelen. De druk van Nederhorst nam af en langzaam kwamen de jongens steeds meer aan het voetballen toe. Gedurende de eerste helft ontdekten zij bovendien dat ze voetballend helemaal niet de mindere waren. Abdoel en Daan stonden geconcentreerd te verdedigen en de aanvallers kregen hier en daar een kansje met een counter. Een minuut of 7 voor rust soleerde Arnout door de verdediging van Nederhorst heen en scoorde beheerst de 2-1. 

 

In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder: met twee aanvallers en extra power op het middenveld. Dat had direct effect. Nederhorst kreeg het lastig. Argon veroverde steeds meer ballen. Ook achterin werd het hoofd koel gehouden. Wesley beet zich vast in de linksbuiten van Nederhorst, terwijl Ricardo aan de andere kant een puike tweede helft speelde. Op het middenveld weerde Milan zich als een tijger ten opzichte van de flink grotere tegenstanders. Die hadden steeds meer moeite met het lichtvoetige spel van Argon. Sonny en Sem kregen steeds meer ruimte en regelmatig lag het spel aan de rechterkant helemaal open. Arnout krulde vervolgens via een tegenstander de gelijkmaker binnen. Nederhorst wankelde nu en er kwamen meer kansen voor Argon. Matthijs schoot rakelings naast. 


De laatste 10 minuten waren de krachten aan beide kanten op. Nederhorst was een paar keer dichtbij maar met ontzettend veel werklust werd de 2-2 binnen gesleept: een gelijkspel dat voelde als een overwinning. 

Argon neemt punt mee uit Veen

Argon heeft in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een punt meegenomen uit Veen, de mooie thuishaven van Achilles.
De doelpunten vielen in de eerste helft, terwijl Achilles Argon flink onder druk zette kwam Argon toch op een 0-1
voorsprong. Op slag van rust kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Na de thee werd er, hoewel er een handvol mogelijkheden waren, niet meer gescoord. Onder druk De eerste twintig minuten domineerde de thuisploeg, het kwam fel uit de startblokken maar Argon bleef in de fase toch overeind. Door veel overtredingen en een dominante arbiter ontstond er wel veel irritatie over en weer.

 

Tegen de verhouding in kwam Argon halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Eerst werd een voorzet van Mark van der Weijden door Patrick Lokken rakelings naast gekopt maar twee minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Mo Bouabgha werd door Mark van der Weijden netjes in doel geschoven. 0-1.
Ondanks de druk en enkele mogelijkheden bleef de score bij Achilles nog uit. Ook een vrije trap werd door Achilles hoog over geknald. Ook drie hoekschoppen op rij en een vrije trap
(aangeschoten hands) waren vooralsnog niet aan Achilles besteed. In minuut 45 kreeg Achilles dat toch de verdiende goal, een pass over links bereikte de vrijstaande Sen Aerts en die liet met een fraaie kopbal Romero Antonioli kansloos. 


Wel mogelijkheden, geen doelpunten


De tweede helft zat er wel meer evenwicht in de wedstrijd, over en weer waren er wel mogelijkheden. Coach Simon Ouaali bracht Ian Refos in voor Anouar El Yaakoubi. Argon dook een paar maal op voor Achillesdoelman Jamil Kools, een hoekschop werd goed uitverdedigd en een schot van Van der Weijden werd door Kools onschadelijk gemaakt, een inzet van Ian Refos krulde net langs de verre paal. Ook een poging van Patrick
Lokken, op aangeven van Van der Weijden trof het zijnet. Een vrije schietkans kreeg Achilles speler Nick Wilberts maar hij schoot naast, en even later kon de voet van Romero Antonioli uitkomst brengen. Met nog een kwartier te gaan kwam Younes Ouaali in het veld, hij verving Jordly Petronia. Het werd een slotfase waarbij de score nog alle kanten op kon gaan. Een inzet van Patrick Lokken werd de keeper gepakt en een hard schot van Younes Ouaali werd geblokt. De laatste minuten inclusief (8 minuten) blessuretijd werd Argon zwaar onder druk 
gezet. Antonioli kon uitkomst brengen met de voet en ook bij een vrije trap van Mijnhijmer stond hij op de goede plaats. Een hoekschop van Achilles werd weggewerkt en tot drie maal toe gingen inzetten van dichtbij van Aerts en Wilborst niet over de doellijn.

Een toch wel verdiende puntendeling voor deze eerste kompetitiewedstrijd voor Argon

Zaterdag a.s. speelt Argon Thuis tegen het Amsterdamse Swift.

Vooruitblik

We staan aan het begin van september en dat betekent, dat de mallemolen van het seizoen 2017-2018 gaat draaien. Een seizoen, dat anders is dan alle voorgaande. Wijzigingen zijn er doorgevoerd zoals het later beginnen van de amateurcompetities, waarbij alles lager dan de hoofdklasse pas op 23 september zal gaan beginnen aan de strijd om de punten. 
In de weekenden daaraan voorafgaand wordt er op al die niveaus gestreden in de bekerpoules, afgelopen zijn de midweekse drama’s waarbij incomplete teams en zelfs niet opkomende elftallen voor chaos zorgden. Dat lijkt op voorhand een verbetering.
We gaan te maken krijgen met een “flexibele” winterstop. Hoe dat in zijn werk zal gaan, moeten we nog gaan ondervinden, dus daar hebben we nog even geen echte mening over. Het wordt ook het seizoen waarin gestart wordt met de veranderingen in het jeugdvoetbal, waarbij alles er op gericht is om de kinderen meer aan de bal te laten komen. Een goed initiatief, al vraagt het wel behoorlijke investeringen van de clubs die weer een aantal extra jeugddoelen hebben moeten aanschaffen. Daar wordt helaas door de bedenkers soms wel wat te lichtzinnig over gedacht, voorstellen om de clubs dat maar door crowdfunding te laten regelen komen voor velen over als het op het bordje van een ander schuiven om de gevolgen van de verplicht doorgevoerde veranderingen te bekostigen. 
Nog niet zo lang geleden moesten clubs er voor zorgen, dat ze apparatuur in huis hadden om de digitale wedstrijdformulieren af te handelen, die investering is voor een heel korte periode geweest want nu gaan we weer over op de volgende fase, het mobiele formulier waarvoor een smartphone noodzakelijk is. En vergis u niet, echt nog niet iedereen heeft een dergelijk apparaat in zijn zak zitten. Ook hier wordt de vraag: “Hoe?”  regelmatig beantwoordt met: “Red uzelf! Vraag maar aan een teamgenoot, er is er vast wel een die wel zo’n smartphone heeft.” Hoe waar ook, het blijft een vreemde zaak om het op zo’n manier door te drukken. We zullen de komende weken zien, hoe een en ander na de gewenning echt zorgt voor eenvoudiger afwikkeling van de wedstrijdgegevens en administratie.

Maar goed, we gaan dus beginnen en dat betekent dat op het eerste elftal na ieder team voor de beker gaat spelen. Het merendeel is nog niet toegekomen aan oefenwedstrijden, dus zullen velen deze bekerwedstrijden daarvoor willen benutten. Het is duidelijk, dat we over de krachten van de verschillende teams nog volledig in het duister tasten, we gaan ons dus maar niet wagen aan voorspellingen. Thuis aan de Hoofdweg zijn er over de hele dag verdeeld 24 wedstrijden, de jongste teams uiteraard vroeg in de morgen, de oudste elftallen rond de klok van 15.00 uur. Als u wilt kijken hoe het er aan toe gaat bij die nieuwe wedstrijdvormen, die dit seizoen gelden voor de kinderen onder 8 en onder 9 jaar, dan moet u om kwart voor negen aanschuiven op het hoofdveld, als u een selectieteam van de jeugd aan het werk wilt zien kunt u langs de lijn gaan staan bij JO15-1 tegen RODA ’23 (14.30 uur), JO17-1 tegen Maarssen (12.15 uur) of JO19-2 tegen Legmeervogels om 11.00 uur. 

Het aantal uitwedstrijden deze zaterdag bedraagt 18, waarvan dus de ontmoeting van het eerste elftal met Achilles in Veen de enige competitiewedstrijd is. We zijn met z’n allen zeer benieuwd tot wat het sterk gewijzigde elftal in staat zal zijn. De voorbereidingsperiode heeft natuurlijk wel iets duidelijk gemaakt, maar er was nogal eens een blessuregevalletje dan wel een toch nog afwezige speler, het is de vraag of we al volledig klaar zullen zijn voor de start. Een begin met een nieuw team en een nieuwe trainer, wel iets om naar uit te kijken. 
Vorig jaar werd in Veen verdienstelijk gelijk gespeeld, maar ook daar heeft de selectie de nodige wijzigingen ondergaan en eigenlijk staan er dus twee “onbekende” ploegen tegenover elkaar op het kunstgras van het fraaie complex De Hanen Weide. Hopelijk zullen de nodige Argonauten bereid zijn om de kilometers te maken om het team te steunen bij de start van het tweede seizoen in de hoofdklasse, als het net zoveel leuke potjes oplevert als vorig seizoen hebben we nog wat te verwachten!

ARGON TOERNOOIWINNAAR BIJ ALPHENSE BOYS

Afgelopen zaterdag speelde Argon de finale tegen gastheer Alphense Boys op het Frans Bahlmann toernooi. Argon bereikte de finale door op dinsdag Sportlust uit Woerden met 3-1 te verslaan. Doelpuntenmakers waren Zorn, Bergkamp en Kort. Alphense Boys had geen moeite met RCL uit Leiden het won met 4-1.

 

De finale tussen de twee hoofdklassers werd met enige spanning tegemoet gezien. Nu spektakel was er wel, maar dat kwam omdat er maar liefst negen keer gescoord werd. Gastheer Alphense Boys had de eerste twintig minuten duidelijk het iniatief, het combineerde iets beter en deed in die fase enkele doelpogingen. Zo waren Tom Nauwens en Stanley Mailoa dichtbij maar de nauwkeurigheid ontbrak. Langzamerhand kreeg Argon meer grip op de wedstrijd en gingen schoten richting doel, een schot van Mark van der Weijden werd in tweede instantie gestopt en een fraai schot van Lorenzo Zorn scheerde over de lat. Halverwege de eerste helft kwam Argon op voorsprong, een hoekschop over links werd door Jordly Petronia ingeschoten 0-1. Zes minuten later was het Mark van der Weijden die met een strak afstandsschot de bal in kruising joeg 0-2. Nog was de koek niet op en lieten de routiniers in het team de voeten spreken. In minuut 39 en 40 werd er twee maal gescoord. Eerst was er Gerard Aafjes die een diepe pass op Lokken lanceerde en die maakte de aanval prachtig af 0-3. Dennis Filippo scoorde de 0-4 door een voorzet van Patrick Lokken ineens op z’n slof te nemen 0-4. Vlak voor rust kreeg AB een strafschop (shirtje vasthouden) en Thom Nauwens schoot knap in 1-4.

 

De tweede helft stond in het teken van wisselen. Zeven bankzitters mochten ook hun minuten maken. Desondanks kwamen er ook dan weer mogelijkheden voor Argon. Soner Gedik had geen geluk toen hij tweemaal van dichtbij de bal binnen kon schuiven, maar de bal hobbelde net naast. Even daarna stal Anouar El Yaakoubi de show door op de solotoer een verdediger en doelman Tim van der linden te omspelen 1-5. Daarna mocht AB weer wat terugdoen, nadat Ouwendijk eerst op de paal had geschoten was het even later wel raak 2-5. Even daarna kon Argondoelman Terence Manschot AB nog van scoren afhouden. In het laatste kwartier maakte Younes Ouaali, alleen voor de keeper, er 2-6 van. Zes minuten voor het eindsignaal bepaalde Patrick Kop met een fraaie schuiver, via binnenkant paal, de eindstand: 3-6. Een leuk resultaat met vlagen goed voetbal. De strijd om plaats drie en vier ging tussen RCL en Sportlust, na een 1-1 eindstand trok Sportlust aan het langste eind.

 

ARGON JO11-1 VS RODA '46 JO11-1 eindigt in korfbal uitslag

Zo, we zijn weer begonnen! Na een eerste trainingsweek was er ook de eerste oefenwedstrijd. Tegen Roda ’46 uit Leusden. Nog zonder Sam en Alec die nog op vakantie waren. Verder compleet. 


Het was wennen want nu spelen we 9 tegen 9 op driekwart van het veld. Na een aftastend begin werden wij iets sterker. Mees kwam goed opzetten, maar zijn voorzet werd door Cas net voorlangs geschoven. Daarna kwam Cas goed opzetten, nu was het Jesper die bijna scoorde. Aan de andere kant vloog er eerst nog een bal op het dak van het doel en niet veel later werd het vanuit een diepe bal 0-1. Mika moest daarna achterin handelend optreden en ook Koen en Floris moesten verdedigend werk verrichten, maar erna speelden we de meeste tijd weer op hun helft. En na een hard schot van Cas kon Mees in de rebound de 1-1 maken. Wij werden sterker, maar weer kwamen we achter uit een diepe bal. Jayden was nog dicht bij de gelijkmaker, maar met een achterstand gingen we de rust in.

Vrij snel na rust moest Manolis eerst nog redden voordat we weer gelijk kwamen. Nu was het Mika die met een klasse-actie zichzelf vrij speelde en overtuigend de 2-2 scoorde. Na een mooie 1-2 tussen Maxime en Mees kreeg Jesper een vrije kans, maar miste. Later miste hij weer, maar nu door een goede redding van de keeper. Drie keer is scheepsrecht want uiteindelijk maakte Jesper dan toch de goal en stonden we voor het eerst op voorsprong. Sebas vergrootte die nog bijna met een schot van ver. 

Uit een mooie aanval van Roda werd het toch weer gelijk. Mees had nog een mooie “Zidane” op het middenveld en Sebas schoot de bal nog bijna in de kruising. We kregen aardig wat kansen op de voorsprong, maar die viel bij een counter dus juist aan de andere kant. Toen een bal al dan niet over onze achterlijn was en wij wél, maar Roda ’46 niet stond te slapen werd het 3-5 en was het gespeeld. In de allerlaatste seconde was er nog een knappe kopgoal uit een corner en werd de eindstand 3-6.

 

1-539

ARGON wint van Sportlust 46

De eerste wedstrijd in het kader van het Frans Bahlmann toermooi bij Alphense Boys bracht Argon in het veld tegen het Woerdense Sportlust ’46. In een met name in de eerste helft onaangenaam harde ontmoeting werd uiteindelijk met 1-3 de zege gepakt, maar een eenvoudig klusje was het niet. 

De Woerdense opponent had namelijk naast het fysieke aspect een ploeg, die heel erg aardig uit de voeten kon en omdat Argon moest wennen aan de samenstelling van de avond duurde het 20 minuten tot het eerste echte gevaar ontstond, maar toen was het ook direct raak: Lorenzo Zorn passeerde de doelman met een schuiver van net buiten het strafschopgebied na het leer ontvangen te hebben van de ditmaal op het middenveld spelende Gerard Aafjes, 0-1. Nadat de jagende Mark van der Weijden enkele minuten later brutaal onderuit werd gehaald volgde slechts een vrije trap, waaruit Stefan Tichelaar goed inschoot, maar een uitgestoken arm voorkwam erger. Met name, omdat de scheidsrechter het blijkbaar niet over zijn hart kon verkrijgen hier de gebruikelijke strafschop voor te geven, maar slechts een hoekschop. Het maakte de sfeer er allemaal niet beter op. Sportlust was voor rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet ging voor het doel langs zonder dat er een aanvallende voet tegenaan geplaatst kon worden.

Na rust begon het grote wisselen, gaandeweg werd ruim een half elftal vervangen en dat had uiteraard gevolgen voor het spel. Maar veel echte kansen werden niet weggegeven en vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd op slot gegooid te worden door Anouar El Yaakoubi, maar voor een verlaten doel kegelde hij de bal keihard tegen de paal, waar een simpel rollertje een treffer op had geleverd. En uit de volgende uitbraak van Sportlust werd zomaar de gelijkmaker gescoord, de bal werd vanaf de achterlijn voorgezet, verdween over Romero Antonioli richting tweede paal en werd daar simpel binnen gekopt, 1-1.
De veerkracht bleek echter groot bij het sterk gewijzigde Argon, want direct volgde een aanval, die de Woerdense defensie uiteen reet en op aangeven van Maikel van de Water was het Dylan Bergkamp, die zijn eerste treffer als senior aan kon laten tekenen, 1-2. En nog weer een minuut later werd zijn voorbeeld gevolgd door Imar Kort, die achter een dieptepass aanging, het duel met de laatste verdediger in zijn voordeel besliste en de bal vanaf de rand van de zestien hard langs de kansloze doelman in de hoek joeg voor de 1-3.

Deze zege zorgt er voor, dat a.s. zaterdag om 16.00 uur afgetrapt wordt in de finale van het toernooi, tegenstander is organisator Alphense Boys dat ruim wist te winnen van RCL. De laatste oefenwedstrijd voor de competitie begint is er dus een tegen een ploeg uit de zondagse hoofdklasse, een mooi meetmoment.

VERLIES BIJ EEMDIJK

De oefenwedstrijd bij Eemdijk leverde een beeld op, dat we in deze periode al vaker hebben gezien: tegendoelpunten door slordig balverlies en een samenstelling die vanwege blessures en afwezige spelers telkens weer anders is. Daardoor kan nog geen soepel marcherende machine verwacht worden, zeker niet gezien het feit dat er veel mutaties zijn geweest. Af en toe blijkt dat er gelukkig echt wel mogelijkheden in de groep zitten, maar met name de slordigheid zal er uit moeten om tot resultaten te kunnen komen.

Eemdijk kon na 12 minuten voor het eerst profiteren van een foute breedtepass in de defensie, de vrij gespeelde Selemi kon alleen voor Terence Manschot eenvoudig scoren door met een lichaamsschijnbeweging vrij baan te maken, 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft bleek het middenveld van Argon niet in staat de lopende spelers van de tegenpartij te beteugelen, maar veel kansen leverde het overwicht van de thuisploeg niet op. Vlak voor rust had een foute pass in de verdediging eigenlijk ook de gelijkmaker op moeten leveren, maar Ian Refos bleek niet in staat de door Patrick Lokken goed teruggelegde bal richting doel te krijgen.

Na rust met een aantal wisselingen in de opstelling herhaalde de fout van de eerste helft zich na acht minuten, weer werd de bal in de opbouw simpel ingeleverd en de snelle omschakeling werd door weer Selemi omgezet in de tweede treffer, 2-0. Het beeld van de eerste helft kon niet echt uitgewist worden, niet onlogisch omdat nog twee extra eerstejaars na een uur het veld mochten betreden. Fysiek bleek de thuisploeg duidelijk meer te kunnen brengen, maar het duurde tot 6 minuten voor het eindsignaal eer de volgende treffer genoteerd kon worden, de Harder kon na matig verdedigen vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen voor de eindstand van 3-0. In de uiterste slotfase was nog wel een riante mogelijkheid op de eretreffer, maar helaas ontbeerde Patrick Lokken na het vele loopwerk eerder in de wedstrijd de scherpte om alleen voor de doelman de bal langs hem te krijgen.

Dinsdagavond volgt de ontmoeting met Sportlust ’46 in het kader van het toernooi bij Alphense Boys, hopelijk zijn dan een aantal nu nog afwezige spelers weer beschikbaar om minuten te maken.

Remise in Almere

Oefenwedstrijd nummer 5 was het alweer en deze bracht ons naar een vanouds bekend sportpark in Almere, waar Jong Almere City, uitkomend in de 3e divisie, de opponent was. Weer een pittige tegenstander dus, waar uiteindelijk de punten mee werden gedeeld.

De thuisploeg combineerde weliswaar wat makkelijker, tot veel gevaar leidde dat in de eerste helft niet. De eerste hoekschop die Argon in minuut zeventien mocht nemen, bracht wel een treffer nadat Ian Refos de bal met een boog over de kansloze doelman plaatste, 0-1. Tot veel meer gevaar kwamen de ploegen niet, de meeste problemen voor Argon ontstonden eigenlijk door een te slordige voortzetting, maar de ploeg uit Almere wist door geen gebruik van te maken. 

Gaandeweg de tweede helft kwamen er natuurlijk de nodige wissels en de onrust die dat veroorzaakte werd treffend in beeld gebracht door Koen Horb, die heel ongelukkig een voorzet van de rechtervleugel kiezelhard achter Terence Manschot kogelde voor de 1-1. In het verloop van die tweede periode trok Terence de aandacht met enkele slordige voortzettingen, die wonderbaarlijk genoeg geen treffers opleverden, maar ook met enkele sterke reacties op gevaarlijke inzetten.
In de slotfase werd Argon nog enkele malen gevaarlijk, onder andere bij een doorbraak over rechts van Ian Refos, die strafschoprijp werd afgestopt, maar de jonge leidsman toonde niet de noodzakelijke ruggengraat om deze beslissing te nemen. De irritatie hierom sudderde even voort, maar gelukkig kwam daarna het gezonde verstand weer boven. Stefan Tichelaar zag in deze fase zijn snel genomen vrije trap over de kansloze doelman heen gaan, maar de lat stond een treffer in de weg, terwijl een snelle aanval wel een terug getrokken bal opleverde voor Mark van der Weijden, maar die kwam net verkeerd uit met zijn stappen, waarna de breed gelegde bal wel goed werd ingeschoten, maar door een verdediger voor de lijn werd geblokt.

Dinsdag a.s. een ingelaste oefenwedstrijd in Mijdrecht tegen ADO ’20 uit Heemskerk, een oude bekende uit de zondagperiode en momenteel spelend in de 3e divisie, dus zullen we weer getest worden. Aanvang 20.30 uur.

ARGON buigt 0-2 achterstand tegen JOS/Watergraafsmeer om in winst

Wie de kop boven dit artikel vreemd vindt, is niet aanwezig geweest bij oefenwedstrijd nummer 4 tegen JOS/Watergraafsmeer. Want wat Argon in de eerste helft toonde, was met matig en slordig nog liefdevol omschreven. En omdat JOS best wat voetbal in het team had, leidde de eerste klasser volkomen verdiend met 0-2 bij rust: nadat een inzet eerder in de partij via de paal voor het doel langs rolde was een corner na een kwartier spelen wel goed voor de openingstreffer, Janssen kon tussen veel blauwhemden toch redelijk ongestoord raak koppen. En in minuut 22 werd een snelle uitbraak over de rechtervleugel besloten met een voorzet, die door Schaap eenvoudig werd binnen getikt. 

Na de nodige wisselingen in de rust werd de tweede helft een heel ander verhaal, want weg was de slordigheid en met een veel hoger tempo werd JOS nu terug gedrongen. Gevolg: binnen een kwartier was de wedstrijd gekanteld door treffers van Mo Bouabga (vrije trap á la Sherida Spitse langs de muur in de hoek), Mark van der Weijden (strafte een slechte uittrap van de doelman genadeloos af) en Hamid Rida, die de bal na een combinatie met Patrick Lokken vanaf de rand strafschopgebied precies in de bovenhoek plaatste voor de 3-2.
Ook in het verdere verloop van de tweede helft bleef Argon de bovenliggende partij maar werden de kansen aanzienlijk minder scherp afgemaakt. Het over het hoofd zien van medespelers is meestal niet de beste keuze, dat bleek ook nu weer. Toch kwam er nog een vierde treffer, toen door goed afjagen Hamid Rida in balbezit kwam voor een verlaten doel en dat leverde in de slotfase zijn tweede goal van de dag op en een eindstand van 4-2.

Zaterdag de volgende oefenwedstrijd op bezoek bij Jong Almere City, wederom een ploeg uit de 3e Divisie, aanvang 14.00 uur.

Bron sv ARGON

3e oefenwedstrijd sv ARGON - MAGREB '90

En in de derde oefenwedstrijd werd het net zelfs drie keer gevonden door de voorwaartsen. Omdat de derde treffer in de slotminuut viel, was het de winnende treffer, want derde divisionist Magreb ’90 slaagde er in om de bal twee keer langs Terence Manschot te krijgen. Dat gebeurde in de een fase waarbij zij met één man minder binnen de lijnen stonden, maar gebruik maakten van de gehusselde opstelling na vele wisselingen.

In de eerste helft kwamen de gasten sporadisch tot een kleine mogelijkheid, terwijl Argon een enkele kans wist te scheppen, die tot minuut 43 echter ook niet de juiste afronding kregen. Toen was er echter de opzichtige tackle op Patrick Lokken en omdat dit binnen de rechthoek gebeurde ging de bal op de stip en via de voet van Patrick Lokken vanaf die plek in het net achter de Utrechtse doelman, 1-0 bij rust.

Lees verder bij sv ARGON