Vrijwilliger in het nieuws

Albert Offeren.....doelstelling?..uiteindelijk mijn eigen toernooi organisatiebureau...

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was Peter Gaanderse van Roda 46. Nu zijn we in gesprek met Albert van Offeren, de toernooi organisator bij TOGB. Een droom die hij graag wil realiseren. Een eigen organsiatiebureau voor toernooien....

 

Heb je ooit gevoetbald en hoe kwam je op het idee om de toernooien te organiseren voor vele teams bij TOGB.

Ik heb tot mijn 30e jaar gevoetbald  bij  sv TOGB op veld en t/m 35e in de zaal gespeeld bij TOGB. Waarbij ik één seizoen bij VVOR heb gespeeld. Nadat ik gestopt was regelde ik al oefenwedstrijden voor diverse selektieteams bij TOGB.

4 Jaar geleden hebben we met een aantal personen een U15 en U13 toernooi georganiseerd en 3 jaar geleden heb ik het alom bekende BCT/ING U11 U10 U9 en U8 toernooi overgenomen om ook daar het deelnemersveld te regelen.

 

Albert: "Er zijn ook veel commerciele partijen die toernooien organiseren? Denk aan Toernooivoetbal.nl of Euro Sportring?  Zijn dat concurrenten van je?

Nee eerlijk gezegd niet.Door heel veel te netwerken heb ik ondertussen een groot netwerk opgebouwd waarbij ik hele fijne en goede contacten heb met vele BVO en amateurclubs uit binnen en buitenland.

 

De laatste tijd zie je steeds meer partijen opstaan die geld vragen voor deelname aan toernooien. Wat vind jij van die tendens?

Kan ik wel begrijpen maar wij doen daar niet aan mee. Wel heb ik met wat plaatselijke sponsors die helpen met bijvoorbeeld busvervoer en eten bij teams die langer in Nederland blijven. Dit geld voor de buitenlandse teams uit bijvoorbeeld Uk en USA en Italie.

 

Wedstrijden regel je ook naar het buitenland. Hoeveel tijd ben je daadwerkelijk bezig met alles tot in de puntjes te regelen? Hoe word je gewaardeerd bij TOGB?

Ik wordt vind ik wel  gewaardeerd binnen TOGB.

De toernooien doen we met een team en ieder heeft zijn eigen taak en met de vele vrijwilligers die elk jaar weer helpen zijn we zo trots op onze toernooien  Het kost heel veel tijd waar ik al jaren aan werk maar zie met name het laatste jaar dat er door de vele uren die erin zijn gestoken er hele mooie contacten bij komen uit heel Europa, USA, Canada , Brazilie en zelfs nu ook uit Zuid Korea.

 

Als ik zie wie jullie uitnodigen, Hoe begin je met contacten le leggen? Is het geen grote klus om alles goed te regelen. Wat doen jullie om zoveel mogelijk afzeggingen voor te zijn?

In augustus ga ik nadenken wie ik wil uitnodigen. Er zijn teams die jaren achter elkaar komen.

In september en oktober hou ik de uitslagen in de gaten en kijk hoe de teams presteren in beker en competitie

Dan ga ik contact met clubs en trainers maken en vraag hoe het met het team gaat en of ze interresse hebben om mee te doen met ons toernooi.

Met een officiele uitnodiging fotos en video van onze accommodatie en toernooi  wat er echt enorm goed uitziet stuur je deze naar de clubs en hun trainers.

Maar wat ik ook belangrijk vind is de interresse houden in de elftallen. Vragen hoe het gaat in de competitie en helpen als ze bijvoorbeeld een oefenwedstrijd willen spelen.

De maanden augustus tm december is het drukst om zodoende de juiste teams te strikken.

 

Stel je even voor aan het “Voetbal Totaal publiek:

Mijn naam is  Albert van Offeren ,46 jaar getroud met Bouchra en we hebben 1 zoon van 16 jaar.

Ik werk bij een bedrijf in de Lier wat wereldwijd groentezaden verkoopt en ik werk op de afdeling paprika in het onderzoek en veredeling. Wij maken uiteindelijk nieuwe rassen voor over de hele wereld.

Ben helemaal voetbalminded en zou er dolgraag mijn werk van willen maken

Ik regel oefenwedstrijden nationaal en internationaal , organiseer het deelnemersveld bij 3 internationale toernooien en organiseer voetbaltrips naar Londen, Newcastle en Valencia en NL

 

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt als toernooi organisator? Waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen TOGB?

Mijn hoogtepunt toernooi was bij TOGB waarbij een Amerikaanse club al enkele jaren meedoet en ik hun hele trip in Nederland mag verzorgen

Maar hoogtepunt was met name de trip van TOGB U11 2 jaar geleden die ik samen met iemand heb georganiseerd naar Milaan. We hebben daar een oefenwedstrijd gespeeld tegen Chievo Verona u11 en de dag erna bij en tegen het grote AC Milan u11. Een fantastische belevenis . Nog steeds heb ik goede contacten met beide clubs

Wat doe je nu aan scholing, bijscholing? Wat wil je gaan doen om een nog betere organisator te worden?

Mijn doel is om een eigen bedrijf te beginnen waarbij ik voetbaltrips organiseer en buitenlandse teams  help om oefenwedstrijden en trips te verzorgen.

En elk jaar bij TOGB een sterker deelnemersveld te krijgen en het niveau van ons toernooi naar een nog  hoger niveau te brengen

 

Heb je al hoogtepunten in je carriere meegemaakt?

De "vakantie trip" naar de Amerikaanse club in Austin Texas-USA met mijn gezin, de voetbaltrip naar Milaan, de oefwedstrijden die ik voor Excelsior Rotterdam U15 heb geregeld in duitsland tegen Schalke 05 en RW Essen.

dat Watford U15 uit Uk naar het TOGB toernooi is gekomen 2 jaar geleden
Wat zijn daarentegen je dieptepunten:

Nog niet meegemaakt

Zou je een andere functie binnen het voetbal niet uitsluiten?

Ik zou echt dolgraag bij een BVO willen werken fulltime om daar de oefen wedstrijden te organiseren voor alle jeugdteams en daarbij ook voor hun buitenlandse toernooien willen verzorgen


Meest bijgebleven trainers, kader, vrijwilligers  (en waarom):

Een aantal mensen binnen TOGB

Frank Heintjes (trainer JO19-1) waar ik al jaren mee samen werkt met oefenwedstrijden en prive altijd klaar voor je staat.

Nicole Hijdra waarbij ik zoveel bewondering voor haar heb met wat ze doet binnen TOGB

En van buiten af:

Murray Jones uit londen waar ik nu al 4 jaar samen mee werkt. Een man met een gouden hart waarbij ik zo fijn samen mee werkt.

Robby Hendriks van Willem 2 waar ik al jaren een enorm fijn contact mee heb.

Jos Schoutrop van Fortuna Sittard zo fijn mens en zo hulpzaam.


Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Diego Maradona en Marco Tardelli waren mijn jeugd idolen

Marodona was in mijn jeugdjaren zo enorm goed kon er uren naar kijken.

Het moment dat Marco Tardelli scoorde in de WK finale van 1992 tegen West Duitsland, het gejuich, de emotie die los komt.......fantastisch

Nog steeds wordt ik door jeugdvrienden Tardelli genoemd


MENING

TOGB
Naar welk niveau wil jij met de toernooien?

Elk jaar naar een sterker deelnemersveld , waarbij BVO en amateurclubs jaarlijks terug willen komen.En wie weet in de toekomst naar een sterk 2 daags toernooi.

Welk nivo wil jij halen met de toernooien bij TOGB? Wat is uiteindelijk je droom?

Als ik kijk naar het deelnemersveld van het grote CVV Zwervers U13 toernooi van mijn collega Piet de Wit is dat een droom, zoveel bewondering hoe Piet en zijn team dat al jaren  voor elkaar krijgen …...bewondering


TOT SLOT

Wat is je levensmotto:

Als je een doel hebt en er keihard voor werkt zal je altijd slagen vroeg of laat

 

Omdat ik het als voetballer beter wist dan de scheids, werd ik scheidsrechter

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was Rordi Maurik. Nu zijn we in gesprek met Chris Rijswijk, scheidsrechter van de KNVB in het kader van "week van de scheidsrechter"

Heb je ooit gevoetbald en hoe kwam je op het idee om scheidsrechter te worden?.

Heb van me zesde tot me 35ste gevoetbald en heb tussen tijd ook mijn training diploma gehaald. En werd toch maar scheidsrechter omdat ik het altijd beter wist als de scheidsrechter.

Hoe zie je de toekomst van de scheidsrechtersgilde?

Wat betreft de toekomst van de scheidsrechtersgilde zie ik een stijgende lijn in de kwaliteit en dat is te danken aan de nieuwe opzet wat betreft de scheidrechter beleid van de knvb dat de jonge scheidsrechter eerst de clubscheidsrechter opleiding moet volgen,dan kunnen ze eerst ervaring op doen om daar van uit de so3 te volgen en voor de KNVB te gaan fluiten

Chris: "de KNVB is aan het innoveren, merk je daar ook al van bij beslissingen in het amateurvoetbal?

Merk er nog niets van tijdens mijn wedstrijden.

Hoe ga jij om met ouders?

Met ouders en supporters heb ik zo weinig mogelijk contact omdat je het toch nooit goed doet in hun ogen.

Stel je even voor aan het “Voetbal Totaal publiek:

Ben Chris van rijswijk 46 jaar jong en ben in het dagelijkse leven Loodsmdw. Contract Logistiek bij een transport bedrijf.

Daarbij is mijn grootste hobby de voetbal na me voetbal periode ben ik eerst trainer geweest maar de passie was toch om scheidsrechter te worden wat ik met veel plezier en passie doe

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt als scheids? Bcvb3 tegen Kethel-spaland 2

Deze twee teams kwamen vanuit de derde klasse en speelde gelijk in de tweede klasse mee voor de kampioenschap en na afloop krijg ik de vraag of ik familie was van Bas Nijhuis omdat ik veel liet voetballen en waar nodig was ik pas optrad.

Wat doe jij aan om conditioneel op peil te blijven, ben je lid van de COVS of een scheidsrechtersvereniging?

Ben lid van een COVS om mijn conditie op peil te houden, daarbij doe ik veel aan hardlopen en hardloopwedstrijden mee .

Als lid van een COVS merk ik ook dat ik meer kennis krijgt wat betreft spelregels

Heb je al hoogtepunten in je carriere meegemaakt?

Echte hoogtepunten heb ik nog niet mee gemaakt, maar elke wedstrijd tot een goed eind brengen is ook een hoogtepunt.

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:

Een wedstrijd van Meerburg 2 waar ik van minuut één tot de laatste minuut niet in de wedstrijd zat en in de 5de minuut niet de rode kaart toonde aan een speler, de wedstrijd heb ik zelf in de tweede helft 10 minuten stil moeten leggen. Na de wedstrijd wilde ik de handdoek in de ring gooien en ermee stoppen, maar werd zo goed op gevangen door de COVS en de KNVB dat ik snel weer het plezier in deze mooie hobby terug had.

Zou je een andere functie binnen het voetbal niet uitsluiten?

Binnen de voetbal zal ik het mooie vinden om als scheidsrechterbegeleiding door te groeien om ooit echte toppers te kunnen begeleiden en wat voor de KNVB te doen betreft de spelregels of andere functie binnen de scheidsrechters corps

Meest bijgebleven scheidsrechters (en waarom):

De meest bij blijvende scheidsrechter is er een die ik heb mogen begeleiden bij mijn eerste SO3 als begeleider .

Deze scheidsrechter is Bart Snelderwaard, De kennis en uitstraling maak hem een topper die ver komt in de toekomst

Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Is de aanvoerder van Meeuweplaat 2 die toonde zo veel respect richting de scheidsrechter. Was een echte aanvoerder in het veld.

MENING

COVS

Is erg belangrijk voor je kennis als scheidsrechter.

Naar welk niveau wil jij met het fluiten en waarom?:

Wil het hoogste zien te halen bij de jeugd, omdat er ook oudere mensen kunnen bewijzen dat ze het kunnen.

Welk nivo wil jij halen met het fluiten? Wat is je droom?:

Zo hoog mogelijk , mijn droom is toch ooit twee BVO's op het hoogste nivo te fluiten.

TOT SLOT

Wat is je levensmotto:

Straal jij het plezier uit als scheidsrechter dan kan jij elke wedstrijd aan.

 

Lindi van Ingen...De Vrijwilliger van de maand....het voorbeeld voor velen...

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen  binnen de club. In de vorige editie was Bart de Bruin. Nu zijn we in gesprek met Lindi van Ingen die alles doet bij SC Westervoort in Westervoort. Droomt om de naar de KNVB te gaan als scheidsrechter. Ik train de JO9-2, en we doen dit zonder begeleiding van ouders.

Heb je ooit gevoetbald en hoe kwam je op het idee om trainer en een soort manusje van alles te worden?

‘Ik heb zeker gevoetbald. Na vijf mooie jaren bij DVV in Duiven, heb ik in 2015 de beslissing genomen om naar SC Westervoort te vertrekken. Ik dacht toen nog helemaal niet aan het vrijwilligerswerk, ik ging naar Sportclub om zelf te gaan voetballen maar dat is binnen 2.5 helemaal veranderd.

Het is allemaal begonnen nadat ik met mijn scheidsrechtersdiploma bij de jeugdcommissie inleverde, van hen mocht ik een week later twee toernooien fluiten en daardoor heb ik vele mensen maar vooral het Westervoorste gevoel leren kennen.

Dit was zo succesvol dat ik daarna elke zaterdag de JO9 en JO11 floot, soms wel 3 wedstrijden per zaterdag. Daarna heb ik stappen gemaakt als scheidsrechter. Inmiddels fluit ik de JO12, JO13, JO14 JO15 elftallen en uiteraard ook onze MO13 tot MO17.

Daarnaast weten alle trainers me wel te vinden als ze een scheidsrechter zoeken en is het soms heel gewoon voor mij om 4 wedstrijden te fluiten op een zaterdag als er weinig scheidsrechters beschikbaar zijn.

 

Het trainersvak is pas later gekomen, ik zou ook echt niet weten aan wie ik het heb aangeboden of wanneer ik er eigenlijk over ben begonnen bij de jeugdcommissie. Vorig seizoen ben ik begonnen bij de JO9-3 en was ik aan het einde van het seizoen assistente bij de JO15-3. Dit seizoen train ik de JO9-2, net zoals vorig jaar zonder ouderbegeleiding. Een bewuste keus en stiekem is dat wel iets waar wij als staf trots op zijn.

 

Naast dit allemaal, ben ik ook lid van onze zaterdagsdienst en ben ik elke zondag te vinden bij onze Dames 1, hier vlagt mijn vader en zo doet hij dat ook soms bij andere elftallen.’

 

Hoe zie je de toekomst van sc Westervoort?

‘ Wel goed! Over de meiden – damesafdeling hoef ik mij geen zorgen om te maken, de samenwerking met AVW’66 is een succes en ik ga er vanuit dat die in de toekomst door wordt gezet. Wel hoop ik dat in de toekomst leden zich blijven aanmelden voor de jeugd, het zal zonde zijn als we in de toekomst weinig tot geen pupillen/junioren hebben.

Het vrijwilligerswerk wordt ook steeds meer gezien, nieuwe mensen melden zich aan en daar mogen we alleen maar dankbaar voor zijn. De mensen die het werk doen en die er zijn vormen onze club en dat wordt hopelijk voortgezet in de toekomst.’

 

Lindi: "de KNVB heeft vooral bij de leeftijdcatergorie JO9 het 6v6 geintroduceerd. Wat vind jij van deze wedstrijden? Hoe staat jouw club hierin?

Dat er geen competitieverband meer is, vind ik heel jammer. Tuurlijk is plezier belangrijk maar mijn elftal en vele andere willen graag weten hoeveel ze staan en of ze kampioen kunnen worden. Ook de spelbegeleider is niet altijd een succes, als er een trainer van de tegenstander staat dan moet je maar afvragen of het wel sportief gaat.

Maar de veldafmetingen zijn wel weer een verbetering, ook het aantal spelers in het veld maakt het voetbal alleen maar leuker. Mijn vereniging heeft het goed aangepakt, wel twijfel ik of we wel door moeten gaan met de regel dat trainers ook spelbegeleider zijn. Vaak sta ik er alleen voor en dan houd ik me liever bezig met mijn eigen elftal dan beide.

 

We spelen veel met positiespel, kluitjesvoetbal heb ik er gelijk uitgehaald. Sommige vinden dit overdreven bij de JO9 pupillen maar ik zie er alleen maar voordeel van en het werkt zeer goed tijdens de wedstrijden. ‘

 

Hoe ga jij om met ouders?

Als scheidsrechter ben ik wel is teleurgesteld, ze kunnen soms te veel verwachten van hen kind en laten dit horen langs het veld door negatief commentaar te leveren. Hier maken ze de kinderen echt niet beter van en ik zie dan dat het kind er behoorlijk last van heeft. Plezier is toch het belangrijkste? Vaak krijg ik commentaar over hoe ik fluit, beslissingen zijn dan niet juist en ik zou partijdig fluiten omdat ik vanuit Sportclub Westervoort fluit.

In september heb ik zelfs een wedstrijd moeten staken bij onze JO11, dit kwam doordat de tegenstander het niet met mijn beslissingen eens was en was het grote probleem vooral omdat ik elke keer affloot bij een foute inworp.

Gelukkig zijn er ook vele positieve ouders en maak ik dit niet elke week mee.

 

Als trainer ben ik alleen maar blij dat ze er zijn. Tuurlijk zijn ze het soms niet met me eens en kan ik hier soms wel is over in zitten omdat ik alles graag goed wil doen, maar ik weet dat ze alleen maar willen helpen. Daarnaast waarderen ze mijn werk voor de club en kan ik ze inschakelen als ik een keer niet beschikbaar ben voor een training of wedstrijd.’

 

Stel je even voor aan het “Voetbal Totaal publiek:

Ik ben Lindi, 17 jaar oud en woonachtig in Duiven. Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar van de studie, pedagogisch medewerker niveau 3. Het omgaan met kinderen een echte passie voor mij.’ 

 

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt als trainer? Waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen als trainer of andere functies bij de club?

‘Vorig jaar heb ik met alle kinderen van de JO9-3 een speciale band opgebouwd. Daarom had ik het er ook zeker moeite mee om iedereen los te laten aan het einde van het seizoen. Zo heb ik een speler opgevangen in het tweede deel van het seizoen, hij kwam van de Champions League en zou alleen maar meetrainen. Na twee weken mocht hij dan toch een wedstrijd meespelen en sinds die tijd was hij onmisbaar voor het elftal. Nu speelt hij in de JO9-1 en elke keer als ik hem zie weet ik dat die met plezier daar voetbalt en dat maakt me wel trots. Ook heb ik met een andere speler een bijzondere band opgebouwd, zo ben ik wel is met hem naar Vitesse geweest en kan ik altijd langskomen als ik zin heb.

 

Hoogtepunten met het team zijn, ons pupillenweekend wat jaarlijks wordt gehouden bij de club maar ook alle wedstrijden die we hebben gespeeld. Het trainersvak bij de JO9 is bijzonder leuk om te doen.

 

Verder ontwikkelen wil ik zeker, het scheidsrechtersvak staat bij mij op een. Vanaf dat ik ben begonnen met fluiten, droom ik ervan om voor de KNVB te fluiten. De KNVB komt gelukkig wel dichterbij, zo zal ik binnenkort meedoen aan de cursus Scheidsrechters Veld III en hoop ik zo verder mijn droom waar te maken maar vooral meer te leren.

 

Wat doe je nu aan scholing, bijscholing? Wat wil je gaan doen om een nog betere trainer te worden?

‘Op 9 juni 2017 heb ik als enige vrouwelijke deelnemer mijn eerste trainersdiploma behaald. Hiervoor moest ik elke cursusavond een uur reizen om acht cursusavonden te volgen bij de Trekvogels in Nijmegen. Als ik 18 jaar ben hoop ik de Juniortrainer-cursus te gaan doen of de trainerscursus TC3.

Als scheidsrechter heb ik twee diploma’s op zak en er zullen zeker meer volgen.’

 

Heb je al hoogtepunten in je carriere meegemaakt?

‘Ja ik heb mooie hoogtepunten meegemaakt. Het was dan wel bij de verkeerde kleuren aangezien Vitesse voor mij toch wel de beste is van Gelderland maar ik heb gefloten op het E-pupillen toptoernooi van NEC Nijmegen. Ook is de overstap van DVV naar Sportclub Westervoort voor mij een hoogtepunt geweest.’

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:

‘Stoppen met zelf voetballen omdat mijn voetbalkwaliteiten niet altijd gezien werden.’

 

Zou je een andere functie binnen het voetbal niet uitsluiten?

Ik waardeer al het vrijwilligerswerk. Wel ben ik minder goed in het vlaggen van een wedstrijd.’


Meest bijgebleven trainers, kader, vrijwilligers (en waarom):

Marco Bloem, heeft mij geholpen met de stappen die ik heb gezet als scheidsrechter. Theo Janssen en Chiraag Lodia; ze hebben echte passie voor het trainersvak en zijn onmisbaar bij de meiden door hen enthousiasme.

Toch zijn er twee vrijwilligers die ik het meest dankbaar ben; Marc de Lange, heeft mij verwelkomt bij de club op een zeer prettige manier, ik kan altijd bij hem terecht en zijn vele vrijwilligerswerk voor de club waardeer ik enorm.

De meest leuke en zorgzame trainster die ik heb gehad is Bianca Gal, haar inzet voor onze meiden en dames is groot en ik zou haar niet willen missen bij onze vereniging.’


Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Onze Dames 1 in het bijzonder, een team waar plezier en prestatie centraal staan maar vooral omdat ze altijd samen doorgaan. Ook onze MO15, speelt al wat jaren samen en zijn gegroeid als echte leeuwinnen. Dit werd vorig jaar beloond met een kampioenschap en een kwartfinale van de bekercompetitie.’

MENING
sc Westervoort
Naar welk niveau wil jij met je team en waarom?:
‘Als iedereen zich ontwikkelt en groeit dit seizoen dan hoef ik niet echt een niveau te benoemen, wel verwacht ik wat van de tweedejaars. Ik hoop dat ik ze echt wat mee heb gegeven vorig jaar.

Verder is plezier en een veilige omgeving voor de spelers zeer belangrijk.’


Wat is uiteindelijk je droom?:
‘Gelukkig zijn, voor de klas staan en als scheidsrechter de KNVB in.

Wat ik ga doen met mijn trainersvak? Misschien onze Dames 1 over een jaar of 5.’

TOT SLOT
Wat is je levensmotto:
‘ Wees de persoon die je wilt zijn. Blijf lachen en ga altijd door want elke droom is haalbaar als je er met alle kracht voor gaat.’

 

Van blessure naar mijn grootste hobby: fluiten.....

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was Bas IJsselstijn. Nu zijn we in gesprek met Bart de Bruin, in het kader van "De Week van de Scheidsrechter", scheidsrechter van de KNVB
 
Heb je ooit gevoetbald en hoe kwam je op het idee om scheidsrechter te worden? Hoe zie je de toekomst van  de scheidsrechtersgilde?
"Ik heb eerst altijd gevoetbald totdat ik éénmalig mijn kruisband afscheurde. Bij de vereniging waar ik toen lid was hadden ze een groot tekort aan scheidsrechters voor de jeugd en zo ben ik begonnen. Eerst een paar wedstrijden in het diepe gegooid. En daarna de toenmalige BOS cursus gevolgd. Hier heb ik een aantal jaren junioren en senioren gefloten. En daarna ben ik voor de KNVB gaan fluiten. In eerste instantie combineerde ik mijn fluiten met het voetballen in het eerste van Odiliapeel. Zaterdag wedstrijd KNVB fluiten zondag ochtend wedstrijd KNVB fluiten en zondag middag zelf voetballen. Tot ik voor de 2de keer mijn kruisband afscheurde en toen ben ik me alleen nog maar gaan richten op het fluiten."
 
Bart: "de KNVB is aan het innoveren, merk je daar ook al van bij beslissingen in het amateurvoetbal?
"Ja ik merk daar heel veel van. Nu hebben ze laatst bijvoorbeeld het digitaal mobiel wedstrijdformulier geïntroduceerd. Dit is voor de jonge scheidsrechter ideaal al kan ik me voorstellen dat de oudere garde hier meer moeite mee heeft. Het enige mindere deel van het mobiel formulier is dat het voetballen weer net wat onpersoonlijke is geworden omdat officials, coaches en scheidsrechters elkaar in feite niet meer hoeven te zien voor de wedstrijd. Een als maar terugkomend probleem is dat de spelers vaak een te slechte spelregelkennis hebben waardoor niet alle beoordelingen geaccepteerd worden. Plus daarbij de jaarlijkse spelregelwijzigingen dat is voor de scheidsrechter al aanpoten om ze bij te houden laat staan spelers" 
 
Hoe ga jij om met ouders?
"Ik sluit mij eigenlijk zo goed als af voor publiek. Vaak Is dit toch een eindeloze discussie. Wat ik echter wel doe bij jeugd en of senioren wedstrijden  en ik hoor het publiek te keren gaan tegen een speler(tje) dan loop ik wel eens langs hem en coach hem dat hij lekker zijn eigen ding moet doen en hij goed bezig Is. Laat ze maar praten jonge. Als het mij echt te ver zou gaan zou ik de aanvoerders aanspreken op het gedrag langs de lijn. Jeugdwedstrijden de coaches en het hun op laten lossen zo niet: staken in uiterste gevallen." 
 
Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt als scheids?
"Mijn hoogtepunten die ik als scheids heb meegemaakt zijn eigenlijk heel simpel iedere keer dat je de wedstrijd verlaat en 22 handen krijgt. Plus als je bekende jongens tegen komt op een feestje ofzo ze vaak positief reageren op mij en dan ook in gesprek willen omdat het hun zo lastig lijkt en ik daar zo sterk sta volgens hen. Ja die complimenten zijn wel hoogtepunten."
 
Wat doe jij aan om conditioneel op peil te blijven, ben je lid van de COVS of een scheidsrechtersvereniging?
"Ik zit bij de COVS Oss Uden maar helaas is de opkomst voor de trainingen te laag dus dan ga ik regelmatig naar Horst toe voor mijn scheidsrechters training."  
 
Heb je al hoogtepunten in je carriere meegemaakt?
"Hoogtepunten in mijn carrière zijn toch de nacompetitie wedstrijden. Finales op zich zijn dit. Hier mocht ik mee naar een 2de klasse wedstrijd als as scheidsrechter. Met een leuk trio."
 
Wat zijn daarentegen je dieptepunten:
"Dieptepunten zijn toch wedstrijden waar je achteraf van denkt dat je te snel een kaart hebt gegeven. Dit resulteert vaak in een wedstrijd met veel kaarten en daardoor ook opbouwende ergenissen."
 
Zou je een andere functie binnen het voetbal niet uitsluiten?
"Zover ik het nu zie zou ik geen andere functie gaan bekleden. Echter ga ik wel proberen een as scheidsrechter cursus te doen voor in de nacompetitie en of eventueel ooit een overstap te maken naar ass."
 
Meest bijgebleven scheidsrechters  (en waarom): 
"Howert Webb. Voor zijn wedstrijd van de finale Nederland Spanje. Zijn dieptepunt in zijn carrière waar hij langere tijd de gevolgen van heeft geproeft hoe de wk finale Han 2010 uitliep op een nachtmerrie zo zegt hij zelf." 
 
Meest bijgebleven voetballers (en waarom):
"Hahaha ik ben geen betaald voetbal kijker. En als ik een wedstrijd bekijk kijk ik haast alleen maar naar de man in het midden en naar zijn beslissingen. Vaak wordt dan ook nog door bekenden mijn mening gevraagd over beslissingen." 
 
MENING
 
Naar welk niveau wil jij met het fluiten en waarom?:
"Mijn hoofd doel was uiteindelijk een of twee wedstrijden in de Jupiler league echter verwacht ik dat dit veruit te hoog Is gegrepen. Mijn doel Is nu toch wel proberen tot de 2e, 1e klasse te komen." 
 
Welk nivo wil jij halen met het fluiten? Wat is je droom?
"Mijn droom is toch wel Internationale toernooien mee te fluiten. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in."
 
TOT SLOT
 
Wat is je levensmotto:
"Je kunt beter spijt hebben dat je iets gedaan hebt.
Als spijt hebben van iets wat je altijd hebt moeten doen."

Adrie Klijsen: HET voorbeeld van een vrijwilliger met passie voor het jeugdvoetbal...

Kl

Ze zijn er nog steeds: de vrijwilligers met passie voor het jeugdvoetbal:

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was het Danny Wagenhuis, die zijn verhaal over het voetballeven van zijn club etaleerde. Deze keer is het de beurt aan Adrie Klijsen van sc Buitenveldert. Adrie is al jarenlang verbonden aan de club. Hij traint en coacht zijn team van Buitenvelder 

 

Stel je even voor aan het Voetbal Totaal publiek:

Ik ben Adrie Klijsen 48 jaar, werk bij de gemeente Amsterdam stadsdeel zuid Hier heb ik de functie als coördinator / teammanager van de afdeling schoon. In mijn vrije tijd train en coach ik de jeugd van sc buitenveldert JO13-5.

 

Hoe lang ben je actief binnen sc Buitenveldert:

Ik ben sinds 2011 actief bij sc buitenveldert het jaar dat mijn zoon mocht gaan voetballen. Toen werd er gezocht naar een teamleider voor het team F10 en zo ben ik dat gaan doen En ben ze toen ook 2x per week gaan trainen en op de zaterdagen gaan coachen. Ik heb ook 2 jaar de kleding en materialen verzorgt voor de jongens jeugdteams, zowel trainingsmaterialen wedstrijdkleiding trainingskleding ect evt.

 

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe sinds je actief bent voor de club:

Niet alleen mijn hoogte punten maar vooral voor deze groep jonge jongens die voor het Eerst een teamsport gingen behoeven maar, voor mezelf is het dat de kinderen en ouders Zoveel plezier hadden en dan ook nog voor mezelf met 4 verschillende teams F en E pupillen 5 x kampioen worden in 4 seizoenen ( najaar en voorjaarskampioen ) en dat met zoveel plezier Van de kinderen tijdens de trainingen en wedstrijden. En dat ik jongens vanuit een recreatief team naar een selectie team heb kunnen brengen.

 

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:

Dat is van afgelopen seizoen door mis communicatie tussen de coördinators van de JO13 recreatief en mijn ik mocht een lijst met spelers doorgeven waar ik een team van kon maken voor het nieuwe seizoen, de afspraak was dat ik eerst te horen kreeg of dit goed was en dan de ouders en spelers persoonlijk kon bijpraten zowel de gene die in het team bleven als de gene die naar een ander team zouden spelen in het nieuwe seizoen maar, tot mijn verbazing stonden de team indelingen ineens op de site van buitenveldert en kreeg ik boze ouders aan de telefoon en of kreeg boze mails dat was niet fijn. Ik ben vrijwilliger en doe het met veel plezier en wil dat ook overbrengen naar de kinderen.

 

Meest bijgebleven trainers (en waarom):

Dat is Henk Groot die trainden mijn in de tijd dat ik in de D3 van ajax speelden , ik was toen 12 jaar en heb toen zoveel geleerd discipline techniek teamsport alles wat met voetballen had te maken maar ook respect helaas maar zeer leerzaam heb ik daar 1 seizoen gespeeld op het mooie terrein van ajax de meer. Daar buiten Louis van Gaal zijn inbreng op een team en zelfverzekerdheid en zelfs zijn arrogantie die hij kan overbrengen vindt ik klasse hij heeft bij vele grote clubs zich zelf bewezen zowel in Nederland als in het Buitenland.

 

Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Bij sc buitenveldert is dat Xavier MacNack hij speelde bij mijn in de E pupillen deze jongen was voor zijn leeftijd al zover met zijn voetbal capaciteiten ik denk zelf dat als hij blijft voetballen we van deze jongen nog wel wat gaan horen over een aantal jaar. Hij is verhuisd naar Almere en daar voetbalt hij momenteel volgens mijn in Almere bij waterwijk. Ja en voor mijn Marco van Basten een speler die alle capaciteiten bezat die een voetballer moet hebben en dan vooral die van een spits, goede snelle passeertechniek goede koopkracht inzicht en doelpunten maken en dat in top competitie ’s en Nederlands elftal.

 

MENING

sc Buitenveldeert:

Een mooie grote club en een hele goede dames afdeling. Een club die steeds groter wordt. En geeft jonge trainers de kans om te groeien om ze selectie teams te laten trainen en coachen hier in worden ze goed begeleid door Bert Reijmers TJC. Vindt het wel jammer dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan de recreatieve teams, hier is sc buitenveldert echt afhankelijk van de vrijwilligers. Ik zelf regel veel voor mijn team en als het kan ook voor de andere teams dat komt mede doordat ik me ook laat horen en zien, wat andere vrijwilligers te weinig doen. En ze mogen best wel wat meer doen voor de jeugd en dan met name de recreatieve jeugd, ik bedoel niet ieder team heeft een trainer dus dit wordt dan verwacht dat dit door een ouder wordt gedaan dat mag wel veranderen.

 

Prestaties 1e elftal: 

De zondag heren 1 valt nog tegen gezien de kwaliteiten die rond lopen. De zaterdag heren 1 die gaan wat beter, en hebben vorig seizoen goed gepresteerd. De dames 1 ja die gaan zo goed en hier wordt ook veel voor gedaan zoals speelsters aantrekken en sinds kort dan de samen werking met de AJAX dames.

 

Meisjes moeten vooral tussen de jongens voetballen

Ik denk dat dat tot een bepaalde leeftijd zeker goed is voor de ontwikkeling van de spelers van zowel de jongens als meisjes en elkaar zo ook waarderen en respecteren.

 

Amateurvoetbal en vrijwilligers

Ze kunnen niet zonder, maar Ik vindt dat deze vrijwilligers ook wel wat meer aandacht mogen krijgen want echt zonder zouden de meeste amateurverenigingen niet meer bestaan. ik neem nu mezelf er gaat best wel veel vrije tijd in zitten en het reizen, en ik ben natuurlijk niet de enige die als vrijwilliger 3x per week en soms wel vaker bezig is voor het team of de club. Amateurvoetbal kan niet zonder bestuurders: Nee dat denk ik ook niet maar dan moeten dit wel de juiste mensen zijn ik denk dat dat bij sc buitenveldert wel de juiste mensen zijn die er ook wel verstand van hebben en weten wat ze doen om de club gezond te houden.

 

Voetbal Totaal:

Ja goed opgezet en eerlijk, geven iedereen de kans om zijn of haar mening te geven,

 

TOT SLOT

 

Wat is je levensmotto:

Fouten maken we allemaal Dus leer van elkaar. Wat is nog je grootste wens als we praten over sc Buitenveldert: Mijn wens is dat het recreatieve gedeelte van de club meer aandacht krijgen, en dat ook daar in wordt geïnvesteerd. En dat de heren teams ook naar de top kunnen komen net als de dames.

 

Wie zou je graag willen zien in deze rubriek 'langs de lijn':

 

Marcel Uijldert. Lid van voetbalvereniging KAGIA en organisator van de jeugd toernooien bij KAGIA

VVSB wint overtuigend laatste oefenwedstrijd

Met de beker en competitie voor de deur heeft VVSB de oefenperiode met overtuigende cijfers afgesloten. Eersteklasser Legmeervogels werd met 5-0 verslagen. Pieter Koopman zorgde voor de openingstreffer, waarna Tim de Rijk met 2 treffers de ruststand bepaalde. Na de thee duurde het lang... maar kwamen de treffers alsnog door Frans van Niel en Vladimir Jozic. Aanstaande woensdag gaat het voor het ‘echie’. Op Sportpark de Boekhorst ontvangt VVSB dan EVV voor de 2e voorronde van de KNVB-beker. Met de beker en competitie voor de deur heeft VVSB de oefenperiode met overtuigende cijfers afgesloten. Eersteklasser Legmeervogels werd met 5-0 verslagen. 

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - Nieuws 
Bron: BlikOp Nederland