Hertha

Vervolg René Stroet is aangesteld als vertrouwenspersoon bij Hertha

 

1-1061

 

Toen de voorzitter mij vroeg of ik Vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij Hertha wilde worden, twijfelde ik geen moment. Ik gun iedereen een veilige en vertrouwde omgeving. Dat ik daarbij in aanraking kan komen met minder leuke zaken besef ik maar al te goed. Wat ik ook positief vind is dat de club hier serieus beleid van wilt maken, de functie van VCP bestond immers nog niet. Het NOCNSF en KNVB pleiten al langer voor een dergelijke functie bij alle sportclubs in Nederland.

De komende periode wordt u met het begrip Vertrouwenscontactpersoon (VCP) geconfronteerd, omdat Hertha hier meer bekendheid aan zal geven. Als VCP ben ik het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. seksuele intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of over een concreet incident een gesprek wil met de vereniging. Klachten over de teamindeling vallen hier niet onder. Deze kunt u met de (jeugd)coördinator bespreken. De gesprekken zijn in principe vertrouwelijk tenzij de veilige sportomgeving in het geding komt of omdat de Nederlandse wetgeving de VCP en het bestuur verplichten de vertrouwelijkheid te doorbreken. De VCP behandelt niet zelf inhoudelijk de klachten maar wijst vooral de weg.

Bron Site Hertha

Hertha na moeizame eerste helft fluitend naar de overwinning

 

1-1061Deze week stond er voor Hertha de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. Hertha is de competitie sterk gestart met 2 overwinningen en hoopt deze lijn in deze wedstrijd door te trekken.

Hertha startte de eerste helft sterk en controleerde de wedstrijd. Na een goede onderschepping kon Donny Nusse zijn broertje Mike Nusse de diepte in sturen. Mike houdt overzicht en legt af op Stefan die hem koeltjes binnen schuift, waardoor de thuisploeg na 2 min op 1-0 staat. Hertha voetbalt rustig door, waarna in de 12 minuut Stefan Voll richting het goal kan sprinten. Ook hij houdt het overzicht en legt de bal af op Mike die het beheerst afmaakt. 2-0. Hierna doet Hertha een stapje terug waardoor Zuidoost meer in de wedstrijd komt. Na een half uur spelen komt Ruben Versluis op aan de rechterkant. De voorzet die volgt is te hard, maar Donny Nusse kan de bal binnen houden en speelt op Mike Nusse. Mike legt vervolgens de bal terug op Jur die de bal heerlijk raakt en in de rechter kruising schiet. Hertha denkt na de 3-0 er al te zijn en Zuidoost profiteert hiervan. Zuidoost gaat meer vooruit voetballen en verdient in minuut 33 een vrije trap op 17 meter van het doel van Hertha. De specialist van Zuidoost treedt aan en schiet de bal binnen. Hierna heeft Hertha het zwaar maar Bart de groot en Martijn Zeldenrijk, het centrale duo, hebben het achterin onder controle en het lukt Hertha  om met 3-1 te gaan rusten.

5 minuten na rust krijgt Hertha een penalty. Marco Weinreich treedt aan een schiet de bal goed in. 4-1. Hertha zet het goede spel door. Sep Rehbach weet in minuut 64 goed te onderscheppen bij de linksback en stuurt meteen Mike Nusse weg. Mike maakt het goed af en noteert zijn 2de van de wedstrijd. Hierna gaat het hard. Hertha houdt de tegenstander goed onder druk en Marco Weinreich kan in minuut 70 Mike Nusse vinden die de bal op 2 meter van de achterlijn krijgt en in de verre hoek schiet. 6-1. Zuidoost laat het gaan en biedt nog weinig weerstand. Sep Rehbach speelt een goede wedstrijd en stuurt de aanvallers meerdere malen weg. In minuut 73 en 77 kan hier van geprofiteerd worden. Eerst is het Stefan Voll die goed afmaakt en in minuut 77 vindt Mike Nusse het net voor de 4de x. 3 minuten later kan Mike Nusse het volgende doelpunt voorbereiden. De bal gaat van de linkerkant van de 16 naar de andere kant waar Stefan Voll vervolgens met een mooie krul bal aan kan tekenen voor zijn 3de van de wedstrijd.

Het staat inmiddels 9-1. Zuidoost United lijkt het te hebben opgegeven en Hertha weet hier nog van te profiteren. In minuut 82 komen de dubbele cijfers op het bord, Mike Nusse kan op aangeven van Marco Weinreich de 10-1 maken. In de laatste 10 minuten lukt het Hertha om nog 3x te scoren. In minuut 85 komt Stefan Voll voor het goal op aangeven van Mitchell de Ruiter, die goed inviel. Stefan Voll maakt de 11-1. Sep, die sowieso al een goede wedstrijd speelde, mag aantekenen voor de 12-1. Hij ontvangt de bal van Mike Nusse en schiet de bal beheerst binnen. Het slot stuk komt van Marco Weinreich. Stefan Voll neemt de bal mee en houdt goed het overzicht. Marco Weinreich zet de 13-1 op het scorebord.

Bron Site Hertha

Zuidvogels JO11-2 Hertha JO11-1

 

1-1066

Het nog ongeslagen Hertha JO11-1, ging afgelopen zaterdag naar Huizen voor de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Zuidvogels JO11-2.

Het werd in de miezerregen een eenzijdige wedstrijd waarin de Hertha mannen lieten vaak lieten zien wat ze voetballend in hun mars hadden. Raslen Hedhili was met 3 goals de beste man aan Hertha zijde.

Vooraf had coach Toine de mannen opdracht geven om vooral te blijven voetballen en het balletje te laten gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter toonden de mannen dat ze de opdracht goed begrepen hadden. In hoog tempo ging de bal van voet naar voet, wat al snel resulteerde in een aantal kansen. Na een combinatie tussen de drie spitsen Kick, Mats ging Thiago goed door en scoorde in de 2e minuut de 0-1.

Hertha ging door en al snel scoorde Kick de 0-2 na wederom een vloeiende aanval.

Aanval na aanval ging richting het doel van de arme keeper van Zuidvogels, en het was aan de scherpte van de Hertha spitsen te wijten dat de teller niet heel snel opliep.

Raslen maakt na 12 minuten de 0-3 en al snel gevolgd door de 0-4.

Na 22 minuten was het Mats die uit een penalty, vanwege een handsbal op de lijn, de 0-5 ruststand op het bord bracht.

In de rust kregen de mannen vooral de boodschap doorgaan met goed spel en het afronden van de kansen.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien, Hertha dicteerde en Zuidvogels liep er achteraan.

Hertha bleef echter erg slordig in het afronden van de vele gecreeerde kansen, met uiteindelijk een 1-9 eindstand tot gevolg. Doelpunten makers in de tweede helft waren achtereenvolgens Thiago, Raslen, Kick en Mats.

Fietsverlichtingsactie van het Repair Café Vinkeveen (i.s.m. ANWB en Smit Fietsen)

Op 16 oktober as van 10.00 tot 15.00 uur wordt er in de Broedplaats (Herenweg 63 te Vinkeveen) een Fietsveiligheidsactie gehouden. De wintertijd staat weer voor de deur, de dagen worden weer korter en donkerder. Fietsers (jong en oud) en met name scholieren zijn erg kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting of reflectiemateriaal. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent.

Het Repair Café Vinkeveen (onderdeel van Tympaan-DeBaat) houdt daarom i.s.m. de ANWB Lichtbrigade en Smit Fietsen een fiets verlichtingscheck.

Iedereen (jong en oud) die een fiets heeft kan op maandag 16 oktober as tussen 10.00 en 15.00 uur o.a. de verlichting gratis laten controleren door de vrijwilligers van het Repair Café. Daarnaast wordt ook gekeken naar andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen en de zadelhoogte. Ook soepel lopende kettingen en kabeltjes zijn van belang (daarvoor zijn smeermiddelen van WD-40 beschikbaar)

Smit Fietsen uit Vinkeveen is deze dag bij de fiets check aanwezig. Zij zijn er voor eventuele grotere reparaties en advies over fiets technische zaken. Ook hebben zij enkele E-bikes bij zich voor informatie en proefritten.

Het Repair Café Vinkeveen doet mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om het fietsverkeer veiliger te maken, zo kan iedereen veilig en met goede fietsverlichting op pad als de dagen weer korter worden.

Dus, laat je fiets checken op maandag 16 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur in de Broedplaats te Vinkeveen (herenweg 63).

Meer weten over ANWB Lichtbrigade? Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/lichtbrigade

Arsenal delft onderspit tegen compleet JO13-1

 

Na het gelijkspel van JO13-1 vorige week in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC, was het deze keer een uitwedstrijd in onze hoofdstad. ASV Arsenal (niet de Londense versie) was de tegenstander in de tweede competitieronde. Een ronde die de JO13-1 met een geheel fitte selectie aanving.

En dat is toch een flinke verandering ten opzichte van de afgelopen weken, waar veelal teruggevallen moest worden op invallers van JO13-2 en JO11-1. Sander van Senten is hersteld van een peesscheurtje in zijn ringvinger die hem 4 weken aan de kant hield. Ook Alfie Irving is terug van een week blessureleed, dus reisde Hertha met 14 fitte spelers af richting het sportpark naast het roemruchte Olympisch Stadion.

Gelukkig viel er goed te parkeren. Het kostte je een paar stuivers maar dan kun je je hobby tenminste uitoefenen bij een fantastische club met onbegrensde mogelijkheden. Nadat we een kleedkamer(tje) kregen toegewezen, waar de douches het niet zo lang van zouden gaan doen, en een warming-up op een klein stukje kunstgras tussen het veld en de atletiekbaan (samen met twee andere teams), werd er uiteindelijk afgetrapt onder leiding van een tot scheidsrechter gepromoveerde (of gedegradeerde, net hoe je het bekijkt) ouder. Alle ingrediënten dus voor een topwedstrijd op het tweede veld van Arsenal.

Hertha liet zich alleen niet uit het veld slaan en begon sterk. Het begon met de drie wendbare voorhoedespelers Daan van Rossum, Jaydi Smit(je) en Amine el Makrini, met daarachter Alfie op midmid. Zo kwam Alfie meermaals in schietpositie en speelden de Amsterdammers graag 1-op-1 achterin. Daarachter was genoeg ruimte, zo werd Daan goed weggestuurd, legde goed af op Amine, maar die wist de keeper nét niet te verschalken. En dan voel je dat een stokoude voetbalwet al om de hoek begint de kijken. Arsenal, graag voetballend vanuit de omschakeling, wist met een scherpe counter de 0-1 achter Rens van der Moolen te prikken. Jammer genoeg werd de aansluitingstreffer van Daan terecht afgefloten voor buitenspel. Gelukkig hielden de Herthanen vast aan het blijven aanvallen. Zo werd het recept Daan-Amine herhaald en schoot Amine in tweede instantie wel raak. Dat was een mooie opsteker, vlak voor de enigszins lange rust.

 

Een rust waarin de voorzitter (‘onze Berlusconi’, aldus de supporters van Arsenal, inclusief bodyguards en Mercedes) besloot dat er gewisseld moest worden van veld. Dit omdat een hoger team op het hoofdveld moest spelen. Dus moest de korte tweede helft van onze JO13-wedstrijd op het hoofdveld gespeeld worden in plaats van de langere JO17-helft. Feilloos staaltje planning, wat zorgde voor een rust van liefst 20 minuten (!). Met recht, kostbare (parkeer)tijd..

 

Enfin, belangrijk voor de mannen om zich niet uit het veld (of velden) te laten slaan door dergelijk oponthoud. En dat deden ze zeker niet. De verdediging met op de flanken aanvoerder Jay Siebenheller en Tygo Woudstra waren fel, net zoals het centrale duo waarin Lars van den Berg, Luc van Dam en de teruggekeerde Sander elkaar afwisselden. Daarom speelde de tweede helft zich voornamelijk af op de helft van Arsenal. Uit een schot van Tom Roumimper kwam een corner die door Amine werd genomen. Tijn Eekhoudt kopte feilloos de 1-2 binnen en niet veel later was het opnieuw Tijn die de 1-3 binnentikte uit een corner van Jaydi. Die corners kwamen niet uit het niets, maar uit goed druk zetten. Middenvelders Thijs Stroet, Daroen Mauloed en Tijn waren daarin onmisbaar. Zij zette goed druk en uiteindelijk bekroonde Daroen zijn goede wedstrijd met een assist op Alfie. Die schoot met links knap de 1-4 binnen. Dat was de genade’klap’, welke een speler van Arsenal zelf ook nog eventjes uitvoerde. De frustratie werd meer en meer en uiteindelijk na natrappen werd er toch eentje uitgestuurd. De 1-5 werd op het scorebord gezet door een penalty, genomen door Rens

Hertha JO11-1 speelt gelijk tegen Sporting Almere JO11-2

 

Zaterdag 30 september speelde het sterrenteam van Hertha de thuiswedstrijd in Vinkeveen tegen Sporting Almere. Hertha kwam 3 keer op achterstand maar het was Kick de Pijper die met 3 goals telkens de achterstand weer weg werkte. Al met al een terecht gelijk spel.

Vorige week was Hertha nog met 0-10 te sterk voor Victoria. In deze wedstrijd was het Mats Linders die tot man of the match werd gekroond. Dit niet alleen door de 5 goals die hij wist te maken, maar ook doordat zowel aanvallend als verdedigend liet zijn wat hij kan.

De wedstrijd tegen Sporting Almere was van een heel ander kaliber. Een sterke tegenstander met goede voetballers. In deze wedstrijd moest Hertha laten zien tot waartoe ze in staat zijn. En Hertha deed dit. In de eerst 15 minuten wist Almere niet wat ze overkwam. Hertha was vele malen sterker, echter werd er verzuimd dit ook in de score zichtbaar te maken. Direct na de aftrap wist Mats via Thiago Kick te bereiken. De keeper van Almere was nog scherp en blokte het schot. Niet kort daarna speelde Mike midden door naar Mats. De bal komt daarna bij Kick terecht die over rechts naar voren loopt en voor geeft op Mats. Zijn schot gaat net 1 meter naast. Dat Hertha het overwicht heeft blijk wel uit het feit dat ze 3 corners achter elkaar krijgen. Helaas komt hier geen goal uit. Bram stuurt na 8 minuten Thiago naar voren die zijn schot in de handen van de keeper ziet belanden. Na 13 minuten kruipt Almere wat uit zijn schulpt. Dit resulteert direct in een grote kans. Het is de paal die ervoor zorgt dat het nog 0-0 blijft. Sam is scherp en zorgt dat de bal tijdig weg wordt geschopt voordat Almere alsnog weet te scoren. Toch is het Almere die na 17 minuten als eerste het net weet te vinden. Door een fout in de verdediging van Hertha kan een speler van Almere alleen op Mike aflopen. Hij is scherpt in tikt de 0-1 binnen. Dit is tegen de verhouding in. Gelukkig is het niet kort daarna Mike die vanaf de achterlijn direct Kick weet te bereiken met een strakke pass. Kick rent alleen op de keeper van Almere af en schiet snoeihard tussen zijn benen door de 1-1 binnen. En Hertha blijft de druk erop houden. Thiago en Raslen combineren er aan de rechterkant op los en bereiken Kick die deze keer de bal niet goed raakt waardoor de keeper eenvoudig de bal kan pakken. Vlak voor rust krijgt Almere een corner. De kleinste man van het veld, Sam, kopt de bal weg. Hertha wil de counter inzetten, maar Almere pakt de bal af en staan zo ineens alleen voor keeper Mike. Met een prachtige duik heeft Mike de bal klemvast en blijft het gelijk.

 

De tweede helft laat een heel ander beeld zien. Almere past zijn spel wat aan en krijgt meer grip op de wedstrijd. In de 3e minuut is het dan ook raak. Almere krijgt een corner. Deze wordt nog weggewerkt, echter de afvallende bal komt voor de voeten van een Almere speler die vanaf 12 meter de bal net onder de laten in de goal schiet. 1-2. Lang kan Almere niet genieten van deze voorsprong. In de volgende minuut komt de bal via Mike en Thiago bij Kick terecht. Zijn eerste schot wordt door de keeper nog gepareerd echter de bal weet hij niet vast te houden en zo lukt het Kick om wederom de gelijkmaker te maken. Het staat 2-2. In een volgende aanval krijgt Loek de bal op rechts en stuurt Julian wat naar voren. De voorzet wordt helaas op de paal gekopt. Almere scoort direct in tegenaanval hun 3e van de dag. Een prachtige volley zorgt ervoor dat Hertha weer op achterstand staat. In de 17e minuut komt Thiago na een mooie aanval tot schot. Zijn bal beland op de weer op paal. Met nog 5 minuten te spelen stijgt de spanning. Zowel in het veld als er langs. De toeschouwer moedigen de spelers aan en het is enorm spannend. Lukt het Hertha om nog langs zijn te komen of is het toch Almere die de overwinning mee zal nemen. 2 minuten voor tijd gooit Sam de bal in naar Kick. De Bal belandt bij Loek echter schiet hij deze bal over. Hertha gaat er vol voor en creëert meerdere kansen. Zo krijgt Mats een schotkans die door de keeper nog gepakt wordt. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd is het weer Kick die raak schiet. Zijn eerste schot gaat via de keeper nog tegen de paal (3e keer). De terugketsende bal komt bij Thiago op links die voorzet. Voor de tweede keer in 1 minuut schiet Kick weer tegen de paal (4e keer). De bal komt terug en in de kluts is het dan toch raak voor Kick. Hij schiet de 3-3 in en dat wordt gevierd alsof de overwinning is behaald. De scheidsrechter fluit direct af.

Bron HERTHA

Hertha JO11-1 wint eenvoudig van Victoria JO11-3

 

Zaterdag 23 september speelde het sterrenteam van Hertha de uitwedstrijd in Loosdrecht tegen Victoria JO11-3. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd in de competitie voor dit seizoen. Via een 0-3 ruststand verscheen uiteindelijk een 0-10 op het scoreboord. Uitblinker van de dag was Mats Linders die maar liefst 5 goals voor zijn rekening nam.

Net als vorige week is het weer Kick die voortvarend van start gaat. Kort na de aftrap krijgt hij de bal aan de rechterkant. Zijn voorzet komt bij Mats die deze keer nog de bal mist. Dit maakt hij later ruimschoots goed. Bij de 2e actie van Kick is het wel raak. Nadat Raslèn de bal heeft onderschept komt deze bij Kick. Hij komt vrij voor de keeper en met de binnenkant van de voet schiet hij langs de keeper en is het 0-1. Hertha gaat door en Victoria heeft de bal nog weinig in bezit gehad. Een mooie actie van Loek eindigt bij Raslèn die de bal net over schiet. Sam staat zijn mannetje weer in de verdediging. Het lukt Victoria maar niet om hem te passeren. Na 8 minuten speelt Julian de bal middendoor naar Kick. Samen met Mats en Raslèn gaat de aanval verder. Via mooi combinatiespel komt de bal bij Raslèn die de 0-2 binnenschiet. Mats begint ondertussen warm te draaien en door druk te zetten onderschept hij de bal. Zijn schot beland deze keer nog in het zijnet. Direct er achteraan is het wel raak. Kick kapt zijn tegenspeler uit en geeft een strakke bal op Mats. Deze keer schiet mats met scherp en zo staat na 12 minuten de 0-3 op het bord. Tot dit moment heeft Victoria nog geen enkele kans gehad. Na 15 minuten moet keeper Mike dan eindelijk ook aan de bak. Gelukkig is hij geconcentreerd en weet hij de bal te pakken voordat het echt gevaarlijk wordt. Hertha heeft nog meerdere kansen om te scoren. Zo schiet Bram via de rug van zijn tegenstander over, tikt de keeper een schot van Mats naast de goal en schiet Kick slapjes in waardoor het 0-3 blijft. Vlak voordat het rust is heeft Victoria nog een grote kans. Met 2 man lopen ze af op Mike. Loek is er net op tijd bij een weet met een mooie sliding de bal over de achterlijn te spelen zodat Victoria slechts een corner krijgt. Het is rust.

Net als in de eerste helft, is het Hertha bij de start van de tweede helft, gelijk laat weten dat Victoria niks hoeft te verwachten deze middag. Na snel samenspel tussen Loek en Kick schiet Mats zijn 2e van de dag binnen. Via onderkant lat verschijnt de 0-4 op het scorebord. Na 5 minuten is het Sam die ook zijn kansje pakt. Zijn afstandsschot wordt echter nog door de keeper gepakt. De volgende aanval is het wel raak. Via meerdere schijven komt de bal bij Julian. Hij legt de bal voor zijn rechterbeen en schiet schuin in linker onder hoek. Het staat 0-5. De eerste echte grote kans krijgt Victoria in de 7e minuut. Mike staat genageld aan de grond en ziet de bal hard op de kruising belanden. Na 10 minuten is het Raslèn die nogmaals Julian weet te bereiken die eenvoudig nog een goaltje meepikt. En dan gaat het ineens snel. Het zijn weer Mats, met een hard schot vanaf 15 meter, en Kick, alleen voor de keeper vanaf rechts, die scoren. Het staat ondertussen al 0-8. Met nog 5 minuten te spelen is het Mats die het zowel aanvallend als verdedigend laat zijn wat hij kan. Met een diagonaal schot schiet hij eerst de 0-9 binnen. Als kort daarna een speler van Victoria alleen op de keeper Mike afgaat en Mike ook weet te omspelen is het Mats die met een sprint vanuit het midden er net op tijd bij is om de bal weg te schieten. Hierbij botst hij tegen Mike aan. Beide jongens schudden even het hoofd en gaan verder. In de allerlaatste minuut is het weer Mats die zijn 5e en de 10e van Hertha maakt. De scheids fluit en zo wint Hertha redelijk eenvoudig met 0-10 van Victoria.

Hertha Zaterdag 1 begint competitiestart veelbelovend

Zaterdag 23 september stond voor Hertha 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om half 3 stond de aftrap gepland tegen Vlug en Vaardig. Voor trainer Dunsbergen is de doelstelling dit seizoen duidelijk. De nacompetitie moet gehaald worden. Hertha heeft vorige week tegen 3de klasser Kockengen (2-2) laten zien dat ze over een team beschikken waarbij dit mogelijk is. Vandaag de taak aan de mannen van Hertha 1 om hierin de eerste stap te zetten.

Om 12:45 zat iedereen aan de lunchtafel, wat gebruikelijk is bij elke thuiswedstrijd. Oer Herthaan Harry van Genderen is degene die zorgt voor een gevulde tafel vol lekkernijen. Aan de tafel wordt er gewerkt aan de teamgeest. De stoelen aan de tafel waren nog niet allemaal bezet. Donny Nusse is op vakantie en zal zich komende week weer melden op sportpark De Molmhoek.

Hertha heeft in de voorbereiding kunnen zoeken naar een de ideale opstelling en formatie. Hertha trad aan in een 4-3-3 opstelling, waarbij er tactisch wordt geschakeld in verdedigend en aanvallend opzicht.

Goal Jan Baarslag, Ruben Versluis, Martijn Zeldenrijk, Bart de Groot (LC), Ferdi Balte, Jur Horsman, Marco Weinreich, Sep Rebach, Neal Klesman, Stefan Voll, Mike Nusse 
De scheidsrechter was geen onbekende voor de Herthanen. Vorig seizoen heeft hij ook een aantal wedstrijden gefloten. Vlug en Vaardig startte zoals verwacht in een 4-4-2 opstelling. Voor Dunsbergen kwam dit niet als een verrassing. In de kleedkamer kregen Zeldenrijk en de Groot de opdracht mee om hun 2 spitsen op te vangen. Bij balbezit van de tegenstander zou stofzuiger Horsman een meter of 3 voor dit centrale duo staan om daar ballen te onderscheppen. In de beginfase van de wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar.

Vlug en Vaardig zocht veelvuldig naar hun behendige spitsen. In de 10de minuut maakte Zeldenrijk een lichte overtreding, wat bestraft werd met een vrije trap van een meter of 20. Keeper Baarslag positioneerde de muur en zocht zijn plek onder de lat. De behendige nummer 10 schoot de bal met links in de te vrijgelaten hoek van de goal van Baarslag. 0-1.

De wedstrijd was nog jong en Hertha was wakker geschud. Vanaf de goal was het Hertha die het initiatief nam. Hertha begon te spelen zoals er in de kleedkamer was afgesproken. De verdediging van Vlug en Vaardig werd diverse malen op de proef gesteld door de goed spelende Klesman, Voll en Nusse. Pas in de 35ste minuut wisten de blauw witten de defensie te kraken. Op rechts was het Versluis die vanaf zijn backpositie op kwam lopen. De bal werd ingespeeld op Voll. Versluis zetten zijn loopactie door en kreeg de bal op het juiste moment terug gespeeld. Met een prachtige lage voorzet wist Versluis de vrijgekomen Nusse te bereiken. Nusse schoot koeltjes de 1-1 binnen. Het ijs was nu gebroken. Nu was het de beurt aan Klesman die een aantal keer knap voor wist te geven. Met name de voorzet op Nusse rond de 40ste minuut verdiende meer. De bal werd overgeschoten. 4 minuten later was het Nusse die bal voorgaf op de goed meegekomen Rehbach. De wederom goed spelende Rehbach lukte het ook niet om de bal in de goal te kregen. Hij schoot rakelings langs. Het fluitsignaal klonk en er werd met 1-1 gerust.

Tijdens de rust was het Dunsbergen en Ten Den, die de mannen van Hertha op hun hart drukte gewoon lekker te blijven voetballen. De goals komen vanzelf wel. Vorig seizoen had Hertha de grootste moeite om 2de helft een goed vervolg te geven. Vrijwel elke wedstrijd was Hertha een schim van wat ze in de 1ste helft lieten zien. Nu zijn de kaarten anders geschud. Er is in de voorbereiding een hoop energie gestoken in het op peil brengen van de conditie van de mannen. Trainer Dunsbergen zag in de rust ook geen reden om spelers te wisselen.

Het initiatief lag in de 2de helft wederom bij Hertha. De goed spelende Weinreich en Rehbach verlegden het spel diverse malen knap. Het is mooi om te zien hoe de pas 17-jarige Rehbach gewoon weer één van de uitblinkers is aan Hertha zijde. Op de linksback positie heeft Hertha nog zo’n jongeling die goed mee kan komen in het vlaggenschip. Ferdi Balte die van origine een linksvoor is brengt het er goed vanaf op de backpositie. Ondanks het goeie spel van Hertha kwam het echte gevaar pas aan het einde van de wedstrijd. Meerwaarde Klesman kreeg de bal ingespeeld van Nusse, maar schoot net voorlangs. Inmiddels begon de klok te tikken en de scheids gaf aan dat de wedstijd nog maar 3 minuten zou duren. Hertha bleef geloof houden en het was Rehbach die wederom Klesman wist te bereiken. Klesman controleerde de bal op de borst en haalde verwoestend uit. De bal was onhoudbaar voor de keeper van Vlug en Vaardig. De ontlading aan Hertha zijde was groot! Vlug en Vaardig moest nu alles op alles zetten en Hertha zette zich schrap voor de laatste aanvalswoede.

De verdediging, welke onder de leiding van de Groot prima speelde, wist de bal te onderscheppen. De bal belande bij Rehbach, welke Voll al snelheid zag maken. Met een handige pass werd de bal de diepte ingegeven. De rappe Voll denderde op de goal af en het leek erop dat hij zelf zou gaan schieten, maar hij legde de bal af op Nusse, die zijn 2de goal van de middag prikte! Wat een heerlijk slot van de wedstrijd.

De overwinning werd gevierd in de prachtige kantine van Hertha. Bij hoofdsponsor Bar- en Eetcafé ’t Kruytvat werd door het merendeel van de selectie verder gewerkt aan de teamgeest.

Zaterdag 30 september wordt erom 14:00 afgetrapt tegen Sporting Martinus 1. Op sportpark Overburg in Amstelveen bent u van harte welkom om naar het 1ste te komen kijken

Hertha JO13-1 pakt punt tegen AFC

Voor Hertha’s JO13-1 stond zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Door de nieuwe competitieopzet van de KNVB, eerst drie bekerwedstrijden, is dit later dan gebruikelijk. Gelukkig hebben de Herthanen daardoor wel al flink wat minuten kunnen wennen aan elkaar, voordat het ‘voor het echie’ gaat. De eerste wedstrijd is om 10.15 thuis tegen AFC, onder leiding van scheidsrechter Gerard van Boksel.

Hertha begon met een dunne bezetting aan de wedstrijd. Daroen Mauloed was afwezig, Sander van Senten zit al een tijdje in de ziekenboeg en daar voegde deze week Alfie Irving zich bij. Gelukkig waren Zakaria al Hammood en Bram de Boer beschikbaar om eventjes in te vallen. Al moesten zij na de wedstrijd ook nog bij ‘hun team’ aan de bak, dus kon er ook niet 100% beroep op hen worden gedaan.

Weinig druk
Hertha startte daardoor in een redelijke bekende opstelling, waar het steeds beter mee gaat voetballen. Vorige week werd er, ondanks het verlies, goed gespeeld. Daar was alleen deze wedstrijd weinig van te zien. Er werd weinig druk gezet op de tegenstander en was er ook weinig beweging in balbezit. Er tekende zich, ook omdat AFC niet echt bij machte was om het spel te maken, een stroeve wedstrijd af me weinig kansen. Tot tien minuten voor rust AFC aanzette en de verdediging van Hertha het lastig kreeg. Aanvoerder Tygo Woudstra, centraal duo Lars van den Berg en Luc van Dam en linksback Jay Siebenheller kwamen er lastiger uit en Rens van der Moolen moest enkele keren goed redding brengen. Vlak voor rust zorgde Tijn Eekhoudt toch voor de Vinkeveense voorsprong. Met een man in zijn rug, wipte hij de bal over zichzelf en de tegenstander heen, deed een handige lichaamsschijnbeweging en schoot de bal hard in de kruising.

In evenwicht
In de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Zakaria en Bram kwamen binnen de lijnen voor Thijs Stroet en Amine el Makrini. AFC kopte niet veel later mooi de gelijkmaker binnen. Dus ging Hertha maar weer op zoek naar de voorsprong. Jaydi Smit, Tom Roumimper en Zakaria waren alledrie erg dichtbij, maar Hertha moest uiteindelijk wachten op een mooie aanval voor de voorsprong. Bram liep slim door richting de spitspositie, waardoor het Amsterdamse verdedigingsduo 1-op-1 kwam te staan. Tijn wist met een 24-karaats steekbal de slim weggelopen spits Daan van Rossum te bereiken. Die poortte de keeper voor 2-1. Vlak daarna was het al snel weer 2-2, door een vrije trap die onhoudbaar werd binnengeschoten. Wellicht een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Door het gelijke spel staat Hertha nu gedeeld 5de. Zaterdag is de uitwedstrijd tegen Arsenal in Amsterdam. Zij wonnen met 4-2 van Ouderkerk.

page loading