Hertha

SV Hertha JO13-2 wint spannend duel van CSW met 1-0

Aan de stand in de 3 e klasse kon je al zien dat SV Hertha JO13-2 in CSW JO13-2 een gelijkwaardige tegenstander zou treffen. De jongens van Hertha waren dan ook zeer gebrand op een goed resultaat in deze onvervalste derby, zeker omdat de laatste paarwedstrijden in de competitie steeds na een gelijk opgaande strijd nipt werden verloren.
De wedstrijd startte onder moeilijk condities; het veld was glad van de vorst, het was ijskoud en door de mist kon je nauwelijks de overkant zien. Hertha liet zich daar echter niet door van de wijs brengen. In de warming-up werd al snel duidelijk dat de jongens op scherp stonden. En zo begon de wedstrijd ook. CSW werd direct onder druk gezet en Hertha had gedurende de eerste helft het meeste balbezit. Hoewel het vrij druk was in
en rondom het strafschopgebied van CSW bleven echte kansen schaars. Calvin Liesveld brak een paar keer gevaarlijk door, Ravi Verbruggen kreeg een dot van eens kans en een paar scherpe corners van Jasper Mons leverden ook gevaarlijke momenten op. Maar de op zich wel verdiende treffer bleef uit. Na een minuut of twintig kwam ook CSW af en toe wat meer eruit. Wat tot dan toe nog niet zichtbaar was geworden, werd nu wel duidelijk: de club uit Wilnis beschikte over een aantal zeer gevaarlijke en balvaardige spelers voorin. De verdediging van Hertha stond echter als een huis. Centrale verdediger Pelle  Reijers speelde een bijna foutloze wedstrijd en ook Hertha’s rots in de branding Sem Veenhof was weer eens niet te passeren. Ook de beide vleugelbacks, Wes Twaalfhoven en Milan Wester speelden een puike wedstrijd waardoor CSW nauwelijks in de buurt van Hertha’s goal kwam. Toch werd een moment van onoplettendheid Hertha bijna fataal: de spits van CSW brak door en kon niet meer worden bijgehaald. Hij ging alleen op Hertha keeper Lev van den Berg af en probeerde de bal over hem heen te schieten.
Lev bleef echter goed opletten en onderschepte de bal op grandioze wijze. Het bleef vooralsnog 0-0 en dat was tevens de ruststand.
De tweede helft liet een soortgelijk beeld zien. Het was vooral Hertha dat voor de meeste dreiging zorgde, maar af en toe kwam CSW er gevaarlijk uit. Op het middenveld werden vele duels gewonnen door Tim Stubbe, Tom van der Laan, Calvin Liesveld en Zakaria al Hammood. Zij gaven vele steekballetje en diepe voorzetten op Hertha’s spitsen. Indy Dolman werd daardoor een paar keer gevaarlijk, maar werd ook meerdere keren
afgefloten voor buitenspel. Uiteindelijk begon iedereen te geloven dat het een typische 0-0 wedstrijd was en het er gewoon niet inzat. Totdat opeens Calvin Liesveld en Pepijn Koper samen Tim Stubbe vrijspeelden ter hoogte van de penaltystip. Tim wilde verwoestend uithalen, maar raakte de bal totaal verkeerd. Het schot boog te ver af naar
rechts, waar Jasper Mons –net in het veld gekomen- goed vrijstond. Hij legde de lastige bal in een keer helemaal dood en schoot vervolgens keihard hoog de verlossende 1-0 binnen. De vreugde bij de Hertha mannen was groot na deze verdiende treffer. 
Vijf minuten later floot scheidsrechter Peter Voorbij, die een zeer goede wedstrijd floot, af en was de overwinning voor Hertha een feit. Jasper Mons werd vanwege zijn treffer gekozen tot ‘man of the match’, maar het was toch vooral een teamprestatie, waaraan iedereen veel had bijgedragen.

Vervolg René Stroet is aangesteld als vertrouwenspersoon bij Hertha

 

1-1061

 

Toen de voorzitter mij vroeg of ik Vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij Hertha wilde worden, twijfelde ik geen moment. Ik gun iedereen een veilige en vertrouwde omgeving. Dat ik daarbij in aanraking kan komen met minder leuke zaken besef ik maar al te goed. Wat ik ook positief vind is dat de club hier serieus beleid van wilt maken, de functie van VCP bestond immers nog niet. Het NOCNSF en KNVB pleiten al langer voor een dergelijke functie bij alle sportclubs in Nederland.

De komende periode wordt u met het begrip Vertrouwenscontactpersoon (VCP) geconfronteerd, omdat Hertha hier meer bekendheid aan zal geven. Als VCP ben ik het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. seksuele intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of over een concreet incident een gesprek wil met de vereniging. Klachten over de teamindeling vallen hier niet onder. Deze kunt u met de (jeugd)coördinator bespreken. De gesprekken zijn in principe vertrouwelijk tenzij de veilige sportomgeving in het geding komt of omdat de Nederlandse wetgeving de VCP en het bestuur verplichten de vertrouwelijkheid te doorbreken. De VCP behandelt niet zelf inhoudelijk de klachten maar wijst vooral de weg.

Bron Site Hertha

Hertha na moeizame eerste helft fluitend naar de overwinning

 

1-1061Deze week stond er voor Hertha de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. Hertha is de competitie sterk gestart met 2 overwinningen en hoopt deze lijn in deze wedstrijd door te trekken.

Hertha startte de eerste helft sterk en controleerde de wedstrijd. Na een goede onderschepping kon Donny Nusse zijn broertje Mike Nusse de diepte in sturen. Mike houdt overzicht en legt af op Stefan die hem koeltjes binnen schuift, waardoor de thuisploeg na 2 min op 1-0 staat. Hertha voetbalt rustig door, waarna in de 12 minuut Stefan Voll richting het goal kan sprinten. Ook hij houdt het overzicht en legt de bal af op Mike die het beheerst afmaakt. 2-0. Hierna doet Hertha een stapje terug waardoor Zuidoost meer in de wedstrijd komt. Na een half uur spelen komt Ruben Versluis op aan de rechterkant. De voorzet die volgt is te hard, maar Donny Nusse kan de bal binnen houden en speelt op Mike Nusse. Mike legt vervolgens de bal terug op Jur die de bal heerlijk raakt en in de rechter kruising schiet. Hertha denkt na de 3-0 er al te zijn en Zuidoost profiteert hiervan. Zuidoost gaat meer vooruit voetballen en verdient in minuut 33 een vrije trap op 17 meter van het doel van Hertha. De specialist van Zuidoost treedt aan en schiet de bal binnen. Hierna heeft Hertha het zwaar maar Bart de groot en Martijn Zeldenrijk, het centrale duo, hebben het achterin onder controle en het lukt Hertha  om met 3-1 te gaan rusten.

5 minuten na rust krijgt Hertha een penalty. Marco Weinreich treedt aan een schiet de bal goed in. 4-1. Hertha zet het goede spel door. Sep Rehbach weet in minuut 64 goed te onderscheppen bij de linksback en stuurt meteen Mike Nusse weg. Mike maakt het goed af en noteert zijn 2de van de wedstrijd. Hierna gaat het hard. Hertha houdt de tegenstander goed onder druk en Marco Weinreich kan in minuut 70 Mike Nusse vinden die de bal op 2 meter van de achterlijn krijgt en in de verre hoek schiet. 6-1. Zuidoost laat het gaan en biedt nog weinig weerstand. Sep Rehbach speelt een goede wedstrijd en stuurt de aanvallers meerdere malen weg. In minuut 73 en 77 kan hier van geprofiteerd worden. Eerst is het Stefan Voll die goed afmaakt en in minuut 77 vindt Mike Nusse het net voor de 4de x. 3 minuten later kan Mike Nusse het volgende doelpunt voorbereiden. De bal gaat van de linkerkant van de 16 naar de andere kant waar Stefan Voll vervolgens met een mooie krul bal aan kan tekenen voor zijn 3de van de wedstrijd.

Het staat inmiddels 9-1. Zuidoost United lijkt het te hebben opgegeven en Hertha weet hier nog van te profiteren. In minuut 82 komen de dubbele cijfers op het bord, Mike Nusse kan op aangeven van Marco Weinreich de 10-1 maken. In de laatste 10 minuten lukt het Hertha om nog 3x te scoren. In minuut 85 komt Stefan Voll voor het goal op aangeven van Mitchell de Ruiter, die goed inviel. Stefan Voll maakt de 11-1. Sep, die sowieso al een goede wedstrijd speelde, mag aantekenen voor de 12-1. Hij ontvangt de bal van Mike Nusse en schiet de bal beheerst binnen. Het slot stuk komt van Marco Weinreich. Stefan Voll neemt de bal mee en houdt goed het overzicht. Marco Weinreich zet de 13-1 op het scorebord.

Bron Site Hertha

Zuidvogels JO11-2 Hertha JO11-1

 

1-1066

Het nog ongeslagen Hertha JO11-1, ging afgelopen zaterdag naar Huizen voor de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Zuidvogels JO11-2.

Het werd in de miezerregen een eenzijdige wedstrijd waarin de Hertha mannen lieten vaak lieten zien wat ze voetballend in hun mars hadden. Raslen Hedhili was met 3 goals de beste man aan Hertha zijde.

Vooraf had coach Toine de mannen opdracht geven om vooral te blijven voetballen en het balletje te laten gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter toonden de mannen dat ze de opdracht goed begrepen hadden. In hoog tempo ging de bal van voet naar voet, wat al snel resulteerde in een aantal kansen. Na een combinatie tussen de drie spitsen Kick, Mats ging Thiago goed door en scoorde in de 2e minuut de 0-1.

Hertha ging door en al snel scoorde Kick de 0-2 na wederom een vloeiende aanval.

Aanval na aanval ging richting het doel van de arme keeper van Zuidvogels, en het was aan de scherpte van de Hertha spitsen te wijten dat de teller niet heel snel opliep.

Raslen maakt na 12 minuten de 0-3 en al snel gevolgd door de 0-4.

Na 22 minuten was het Mats die uit een penalty, vanwege een handsbal op de lijn, de 0-5 ruststand op het bord bracht.

In de rust kregen de mannen vooral de boodschap doorgaan met goed spel en het afronden van de kansen.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien, Hertha dicteerde en Zuidvogels liep er achteraan.

Hertha bleef echter erg slordig in het afronden van de vele gecreeerde kansen, met uiteindelijk een 1-9 eindstand tot gevolg. Doelpunten makers in de tweede helft waren achtereenvolgens Thiago, Raslen, Kick en Mats.

Fietsverlichtingsactie van het Repair Café Vinkeveen (i.s.m. ANWB en Smit Fietsen)

Op 16 oktober as van 10.00 tot 15.00 uur wordt er in de Broedplaats (Herenweg 63 te Vinkeveen) een Fietsveiligheidsactie gehouden. De wintertijd staat weer voor de deur, de dagen worden weer korter en donkerder. Fietsers (jong en oud) en met name scholieren zijn erg kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting of reflectiemateriaal. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent.

Het Repair Café Vinkeveen (onderdeel van Tympaan-DeBaat) houdt daarom i.s.m. de ANWB Lichtbrigade en Smit Fietsen een fiets verlichtingscheck.

Iedereen (jong en oud) die een fiets heeft kan op maandag 16 oktober as tussen 10.00 en 15.00 uur o.a. de verlichting gratis laten controleren door de vrijwilligers van het Repair Café. Daarnaast wordt ook gekeken naar andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen en de zadelhoogte. Ook soepel lopende kettingen en kabeltjes zijn van belang (daarvoor zijn smeermiddelen van WD-40 beschikbaar)

Smit Fietsen uit Vinkeveen is deze dag bij de fiets check aanwezig. Zij zijn er voor eventuele grotere reparaties en advies over fiets technische zaken. Ook hebben zij enkele E-bikes bij zich voor informatie en proefritten.

Het Repair Café Vinkeveen doet mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om het fietsverkeer veiliger te maken, zo kan iedereen veilig en met goede fietsverlichting op pad als de dagen weer korter worden.

Dus, laat je fiets checken op maandag 16 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur in de Broedplaats te Vinkeveen (herenweg 63).

Meer weten over ANWB Lichtbrigade? Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/lichtbrigade

Arsenal delft onderspit tegen compleet JO13-1

 

Na het gelijkspel van JO13-1 vorige week in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC, was het deze keer een uitwedstrijd in onze hoofdstad. ASV Arsenal (niet de Londense versie) was de tegenstander in de tweede competitieronde. Een ronde die de JO13-1 met een geheel fitte selectie aanving.

En dat is toch een flinke verandering ten opzichte van de afgelopen weken, waar veelal teruggevallen moest worden op invallers van JO13-2 en JO11-1. Sander van Senten is hersteld van een peesscheurtje in zijn ringvinger die hem 4 weken aan de kant hield. Ook Alfie Irving is terug van een week blessureleed, dus reisde Hertha met 14 fitte spelers af richting het sportpark naast het roemruchte Olympisch Stadion.

Gelukkig viel er goed te parkeren. Het kostte je een paar stuivers maar dan kun je je hobby tenminste uitoefenen bij een fantastische club met onbegrensde mogelijkheden. Nadat we een kleedkamer(tje) kregen toegewezen, waar de douches het niet zo lang van zouden gaan doen, en een warming-up op een klein stukje kunstgras tussen het veld en de atletiekbaan (samen met twee andere teams), werd er uiteindelijk afgetrapt onder leiding van een tot scheidsrechter gepromoveerde (of gedegradeerde, net hoe je het bekijkt) ouder. Alle ingrediënten dus voor een topwedstrijd op het tweede veld van Arsenal.

Hertha liet zich alleen niet uit het veld slaan en begon sterk. Het begon met de drie wendbare voorhoedespelers Daan van Rossum, Jaydi Smit(je) en Amine el Makrini, met daarachter Alfie op midmid. Zo kwam Alfie meermaals in schietpositie en speelden de Amsterdammers graag 1-op-1 achterin. Daarachter was genoeg ruimte, zo werd Daan goed weggestuurd, legde goed af op Amine, maar die wist de keeper nét niet te verschalken. En dan voel je dat een stokoude voetbalwet al om de hoek begint de kijken. Arsenal, graag voetballend vanuit de omschakeling, wist met een scherpe counter de 0-1 achter Rens van der Moolen te prikken. Jammer genoeg werd de aansluitingstreffer van Daan terecht afgefloten voor buitenspel. Gelukkig hielden de Herthanen vast aan het blijven aanvallen. Zo werd het recept Daan-Amine herhaald en schoot Amine in tweede instantie wel raak. Dat was een mooie opsteker, vlak voor de enigszins lange rust.

 

Een rust waarin de voorzitter (‘onze Berlusconi’, aldus de supporters van Arsenal, inclusief bodyguards en Mercedes) besloot dat er gewisseld moest worden van veld. Dit omdat een hoger team op het hoofdveld moest spelen. Dus moest de korte tweede helft van onze JO13-wedstrijd op het hoofdveld gespeeld worden in plaats van de langere JO17-helft. Feilloos staaltje planning, wat zorgde voor een rust van liefst 20 minuten (!). Met recht, kostbare (parkeer)tijd..

 

Enfin, belangrijk voor de mannen om zich niet uit het veld (of velden) te laten slaan door dergelijk oponthoud. En dat deden ze zeker niet. De verdediging met op de flanken aanvoerder Jay Siebenheller en Tygo Woudstra waren fel, net zoals het centrale duo waarin Lars van den Berg, Luc van Dam en de teruggekeerde Sander elkaar afwisselden. Daarom speelde de tweede helft zich voornamelijk af op de helft van Arsenal. Uit een schot van Tom Roumimper kwam een corner die door Amine werd genomen. Tijn Eekhoudt kopte feilloos de 1-2 binnen en niet veel later was het opnieuw Tijn die de 1-3 binnentikte uit een corner van Jaydi. Die corners kwamen niet uit het niets, maar uit goed druk zetten. Middenvelders Thijs Stroet, Daroen Mauloed en Tijn waren daarin onmisbaar. Zij zette goed druk en uiteindelijk bekroonde Daroen zijn goede wedstrijd met een assist op Alfie. Die schoot met links knap de 1-4 binnen. Dat was de genade’klap’, welke een speler van Arsenal zelf ook nog eventjes uitvoerde. De frustratie werd meer en meer en uiteindelijk na natrappen werd er toch eentje uitgestuurd. De 1-5 werd op het scorebord gezet door een penalty, genomen door Rens

Hertha JO11-1 speelt gelijk tegen Sporting Almere JO11-2

 

Zaterdag 30 september speelde het sterrenteam van Hertha de thuiswedstrijd in Vinkeveen tegen Sporting Almere. Hertha kwam 3 keer op achterstand maar het was Kick de Pijper die met 3 goals telkens de achterstand weer weg werkte. Al met al een terecht gelijk spel.

Vorige week was Hertha nog met 0-10 te sterk voor Victoria. In deze wedstrijd was het Mats Linders die tot man of the match werd gekroond. Dit niet alleen door de 5 goals die hij wist te maken, maar ook doordat zowel aanvallend als verdedigend liet zijn wat hij kan.

De wedstrijd tegen Sporting Almere was van een heel ander kaliber. Een sterke tegenstander met goede voetballers. In deze wedstrijd moest Hertha laten zien tot waartoe ze in staat zijn. En Hertha deed dit. In de eerst 15 minuten wist Almere niet wat ze overkwam. Hertha was vele malen sterker, echter werd er verzuimd dit ook in de score zichtbaar te maken. Direct na de aftrap wist Mats via Thiago Kick te bereiken. De keeper van Almere was nog scherp en blokte het schot. Niet kort daarna speelde Mike midden door naar Mats. De bal komt daarna bij Kick terecht die over rechts naar voren loopt en voor geeft op Mats. Zijn schot gaat net 1 meter naast. Dat Hertha het overwicht heeft blijk wel uit het feit dat ze 3 corners achter elkaar krijgen. Helaas komt hier geen goal uit. Bram stuurt na 8 minuten Thiago naar voren die zijn schot in de handen van de keeper ziet belanden. Na 13 minuten kruipt Almere wat uit zijn schulpt. Dit resulteert direct in een grote kans. Het is de paal die ervoor zorgt dat het nog 0-0 blijft. Sam is scherp en zorgt dat de bal tijdig weg wordt geschopt voordat Almere alsnog weet te scoren. Toch is het Almere die na 17 minuten als eerste het net weet te vinden. Door een fout in de verdediging van Hertha kan een speler van Almere alleen op Mike aflopen. Hij is scherpt in tikt de 0-1 binnen. Dit is tegen de verhouding in. Gelukkig is het niet kort daarna Mike die vanaf de achterlijn direct Kick weet te bereiken met een strakke pass. Kick rent alleen op de keeper van Almere af en schiet snoeihard tussen zijn benen door de 1-1 binnen. En Hertha blijft de druk erop houden. Thiago en Raslen combineren er aan de rechterkant op los en bereiken Kick die deze keer de bal niet goed raakt waardoor de keeper eenvoudig de bal kan pakken. Vlak voor rust krijgt Almere een corner. De kleinste man van het veld, Sam, kopt de bal weg. Hertha wil de counter inzetten, maar Almere pakt de bal af en staan zo ineens alleen voor keeper Mike. Met een prachtige duik heeft Mike de bal klemvast en blijft het gelijk.

 

De tweede helft laat een heel ander beeld zien. Almere past zijn spel wat aan en krijgt meer grip op de wedstrijd. In de 3e minuut is het dan ook raak. Almere krijgt een corner. Deze wordt nog weggewerkt, echter de afvallende bal komt voor de voeten van een Almere speler die vanaf 12 meter de bal net onder de laten in de goal schiet. 1-2. Lang kan Almere niet genieten van deze voorsprong. In de volgende minuut komt de bal via Mike en Thiago bij Kick terecht. Zijn eerste schot wordt door de keeper nog gepareerd echter de bal weet hij niet vast te houden en zo lukt het Kick om wederom de gelijkmaker te maken. Het staat 2-2. In een volgende aanval krijgt Loek de bal op rechts en stuurt Julian wat naar voren. De voorzet wordt helaas op de paal gekopt. Almere scoort direct in tegenaanval hun 3e van de dag. Een prachtige volley zorgt ervoor dat Hertha weer op achterstand staat. In de 17e minuut komt Thiago na een mooie aanval tot schot. Zijn bal beland op de weer op paal. Met nog 5 minuten te spelen stijgt de spanning. Zowel in het veld als er langs. De toeschouwer moedigen de spelers aan en het is enorm spannend. Lukt het Hertha om nog langs zijn te komen of is het toch Almere die de overwinning mee zal nemen. 2 minuten voor tijd gooit Sam de bal in naar Kick. De Bal belandt bij Loek echter schiet hij deze bal over. Hertha gaat er vol voor en creëert meerdere kansen. Zo krijgt Mats een schotkans die door de keeper nog gepakt wordt. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd is het weer Kick die raak schiet. Zijn eerste schot gaat via de keeper nog tegen de paal (3e keer). De terugketsende bal komt bij Thiago op links die voorzet. Voor de tweede keer in 1 minuut schiet Kick weer tegen de paal (4e keer). De bal komt terug en in de kluts is het dan toch raak voor Kick. Hij schiet de 3-3 in en dat wordt gevierd alsof de overwinning is behaald. De scheidsrechter fluit direct af.

Bron HERTHA

Hertha JO11-1 wint eenvoudig van Victoria JO11-3

 

Zaterdag 23 september speelde het sterrenteam van Hertha de uitwedstrijd in Loosdrecht tegen Victoria JO11-3. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd in de competitie voor dit seizoen. Via een 0-3 ruststand verscheen uiteindelijk een 0-10 op het scoreboord. Uitblinker van de dag was Mats Linders die maar liefst 5 goals voor zijn rekening nam.

Net als vorige week is het weer Kick die voortvarend van start gaat. Kort na de aftrap krijgt hij de bal aan de rechterkant. Zijn voorzet komt bij Mats die deze keer nog de bal mist. Dit maakt hij later ruimschoots goed. Bij de 2e actie van Kick is het wel raak. Nadat Raslèn de bal heeft onderschept komt deze bij Kick. Hij komt vrij voor de keeper en met de binnenkant van de voet schiet hij langs de keeper en is het 0-1. Hertha gaat door en Victoria heeft de bal nog weinig in bezit gehad. Een mooie actie van Loek eindigt bij Raslèn die de bal net over schiet. Sam staat zijn mannetje weer in de verdediging. Het lukt Victoria maar niet om hem te passeren. Na 8 minuten speelt Julian de bal middendoor naar Kick. Samen met Mats en Raslèn gaat de aanval verder. Via mooi combinatiespel komt de bal bij Raslèn die de 0-2 binnenschiet. Mats begint ondertussen warm te draaien en door druk te zetten onderschept hij de bal. Zijn schot beland deze keer nog in het zijnet. Direct er achteraan is het wel raak. Kick kapt zijn tegenspeler uit en geeft een strakke bal op Mats. Deze keer schiet mats met scherp en zo staat na 12 minuten de 0-3 op het bord. Tot dit moment heeft Victoria nog geen enkele kans gehad. Na 15 minuten moet keeper Mike dan eindelijk ook aan de bak. Gelukkig is hij geconcentreerd en weet hij de bal te pakken voordat het echt gevaarlijk wordt. Hertha heeft nog meerdere kansen om te scoren. Zo schiet Bram via de rug van zijn tegenstander over, tikt de keeper een schot van Mats naast de goal en schiet Kick slapjes in waardoor het 0-3 blijft. Vlak voordat het rust is heeft Victoria nog een grote kans. Met 2 man lopen ze af op Mike. Loek is er net op tijd bij een weet met een mooie sliding de bal over de achterlijn te spelen zodat Victoria slechts een corner krijgt. Het is rust.

Net als in de eerste helft, is het Hertha bij de start van de tweede helft, gelijk laat weten dat Victoria niks hoeft te verwachten deze middag. Na snel samenspel tussen Loek en Kick schiet Mats zijn 2e van de dag binnen. Via onderkant lat verschijnt de 0-4 op het scorebord. Na 5 minuten is het Sam die ook zijn kansje pakt. Zijn afstandsschot wordt echter nog door de keeper gepakt. De volgende aanval is het wel raak. Via meerdere schijven komt de bal bij Julian. Hij legt de bal voor zijn rechterbeen en schiet schuin in linker onder hoek. Het staat 0-5. De eerste echte grote kans krijgt Victoria in de 7e minuut. Mike staat genageld aan de grond en ziet de bal hard op de kruising belanden. Na 10 minuten is het Raslèn die nogmaals Julian weet te bereiken die eenvoudig nog een goaltje meepikt. En dan gaat het ineens snel. Het zijn weer Mats, met een hard schot vanaf 15 meter, en Kick, alleen voor de keeper vanaf rechts, die scoren. Het staat ondertussen al 0-8. Met nog 5 minuten te spelen is het Mats die het zowel aanvallend als verdedigend laat zijn wat hij kan. Met een diagonaal schot schiet hij eerst de 0-9 binnen. Als kort daarna een speler van Victoria alleen op de keeper Mike afgaat en Mike ook weet te omspelen is het Mats die met een sprint vanuit het midden er net op tijd bij is om de bal weg te schieten. Hierbij botst hij tegen Mike aan. Beide jongens schudden even het hoofd en gaan verder. In de allerlaatste minuut is het weer Mats die zijn 5e en de 10e van Hertha maakt. De scheids fluit en zo wint Hertha redelijk eenvoudig met 0-10 van Victoria.

Hertha Zaterdag 1 begint competitiestart veelbelovend

Zaterdag 23 september stond voor Hertha 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om half 3 stond de aftrap gepland tegen Vlug en Vaardig. Voor trainer Dunsbergen is de doelstelling dit seizoen duidelijk. De nacompetitie moet gehaald worden. Hertha heeft vorige week tegen 3de klasser Kockengen (2-2) laten zien dat ze over een team beschikken waarbij dit mogelijk is. Vandaag de taak aan de mannen van Hertha 1 om hierin de eerste stap te zetten.

Om 12:45 zat iedereen aan de lunchtafel, wat gebruikelijk is bij elke thuiswedstrijd. Oer Herthaan Harry van Genderen is degene die zorgt voor een gevulde tafel vol lekkernijen. Aan de tafel wordt er gewerkt aan de teamgeest. De stoelen aan de tafel waren nog niet allemaal bezet. Donny Nusse is op vakantie en zal zich komende week weer melden op sportpark De Molmhoek.

Hertha heeft in de voorbereiding kunnen zoeken naar een de ideale opstelling en formatie. Hertha trad aan in een 4-3-3 opstelling, waarbij er tactisch wordt geschakeld in verdedigend en aanvallend opzicht.

Goal Jan Baarslag, Ruben Versluis, Martijn Zeldenrijk, Bart de Groot (LC), Ferdi Balte, Jur Horsman, Marco Weinreich, Sep Rebach, Neal Klesman, Stefan Voll, Mike Nusse 
De scheidsrechter was geen onbekende voor de Herthanen. Vorig seizoen heeft hij ook een aantal wedstrijden gefloten. Vlug en Vaardig startte zoals verwacht in een 4-4-2 opstelling. Voor Dunsbergen kwam dit niet als een verrassing. In de kleedkamer kregen Zeldenrijk en de Groot de opdracht mee om hun 2 spitsen op te vangen. Bij balbezit van de tegenstander zou stofzuiger Horsman een meter of 3 voor dit centrale duo staan om daar ballen te onderscheppen. In de beginfase van de wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar.

Vlug en Vaardig zocht veelvuldig naar hun behendige spitsen. In de 10de minuut maakte Zeldenrijk een lichte overtreding, wat bestraft werd met een vrije trap van een meter of 20. Keeper Baarslag positioneerde de muur en zocht zijn plek onder de lat. De behendige nummer 10 schoot de bal met links in de te vrijgelaten hoek van de goal van Baarslag. 0-1.

De wedstrijd was nog jong en Hertha was wakker geschud. Vanaf de goal was het Hertha die het initiatief nam. Hertha begon te spelen zoals er in de kleedkamer was afgesproken. De verdediging van Vlug en Vaardig werd diverse malen op de proef gesteld door de goed spelende Klesman, Voll en Nusse. Pas in de 35ste minuut wisten de blauw witten de defensie te kraken. Op rechts was het Versluis die vanaf zijn backpositie op kwam lopen. De bal werd ingespeeld op Voll. Versluis zetten zijn loopactie door en kreeg de bal op het juiste moment terug gespeeld. Met een prachtige lage voorzet wist Versluis de vrijgekomen Nusse te bereiken. Nusse schoot koeltjes de 1-1 binnen. Het ijs was nu gebroken. Nu was het de beurt aan Klesman die een aantal keer knap voor wist te geven. Met name de voorzet op Nusse rond de 40ste minuut verdiende meer. De bal werd overgeschoten. 4 minuten later was het Nusse die bal voorgaf op de goed meegekomen Rehbach. De wederom goed spelende Rehbach lukte het ook niet om de bal in de goal te kregen. Hij schoot rakelings langs. Het fluitsignaal klonk en er werd met 1-1 gerust.

Tijdens de rust was het Dunsbergen en Ten Den, die de mannen van Hertha op hun hart drukte gewoon lekker te blijven voetballen. De goals komen vanzelf wel. Vorig seizoen had Hertha de grootste moeite om 2de helft een goed vervolg te geven. Vrijwel elke wedstrijd was Hertha een schim van wat ze in de 1ste helft lieten zien. Nu zijn de kaarten anders geschud. Er is in de voorbereiding een hoop energie gestoken in het op peil brengen van de conditie van de mannen. Trainer Dunsbergen zag in de rust ook geen reden om spelers te wisselen.

Het initiatief lag in de 2de helft wederom bij Hertha. De goed spelende Weinreich en Rehbach verlegden het spel diverse malen knap. Het is mooi om te zien hoe de pas 17-jarige Rehbach gewoon weer één van de uitblinkers is aan Hertha zijde. Op de linksback positie heeft Hertha nog zo’n jongeling die goed mee kan komen in het vlaggenschip. Ferdi Balte die van origine een linksvoor is brengt het er goed vanaf op de backpositie. Ondanks het goeie spel van Hertha kwam het echte gevaar pas aan het einde van de wedstrijd. Meerwaarde Klesman kreeg de bal ingespeeld van Nusse, maar schoot net voorlangs. Inmiddels begon de klok te tikken en de scheids gaf aan dat de wedstijd nog maar 3 minuten zou duren. Hertha bleef geloof houden en het was Rehbach die wederom Klesman wist te bereiken. Klesman controleerde de bal op de borst en haalde verwoestend uit. De bal was onhoudbaar voor de keeper van Vlug en Vaardig. De ontlading aan Hertha zijde was groot! Vlug en Vaardig moest nu alles op alles zetten en Hertha zette zich schrap voor de laatste aanvalswoede.

De verdediging, welke onder de leiding van de Groot prima speelde, wist de bal te onderscheppen. De bal belande bij Rehbach, welke Voll al snelheid zag maken. Met een handige pass werd de bal de diepte ingegeven. De rappe Voll denderde op de goal af en het leek erop dat hij zelf zou gaan schieten, maar hij legde de bal af op Nusse, die zijn 2de goal van de middag prikte! Wat een heerlijk slot van de wedstrijd.

De overwinning werd gevierd in de prachtige kantine van Hertha. Bij hoofdsponsor Bar- en Eetcafé ’t Kruytvat werd door het merendeel van de selectie verder gewerkt aan de teamgeest.

Zaterdag 30 september wordt erom 14:00 afgetrapt tegen Sporting Martinus 1. Op sportpark Overburg in Amstelveen bent u van harte welkom om naar het 1ste te komen kijken

Hertha JO13-1 pakt punt tegen AFC

Voor Hertha’s JO13-1 stond zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Door de nieuwe competitieopzet van de KNVB, eerst drie bekerwedstrijden, is dit later dan gebruikelijk. Gelukkig hebben de Herthanen daardoor wel al flink wat minuten kunnen wennen aan elkaar, voordat het ‘voor het echie’ gaat. De eerste wedstrijd is om 10.15 thuis tegen AFC, onder leiding van scheidsrechter Gerard van Boksel.

Hertha begon met een dunne bezetting aan de wedstrijd. Daroen Mauloed was afwezig, Sander van Senten zit al een tijdje in de ziekenboeg en daar voegde deze week Alfie Irving zich bij. Gelukkig waren Zakaria al Hammood en Bram de Boer beschikbaar om eventjes in te vallen. Al moesten zij na de wedstrijd ook nog bij ‘hun team’ aan de bak, dus kon er ook niet 100% beroep op hen worden gedaan.

Weinig druk
Hertha startte daardoor in een redelijke bekende opstelling, waar het steeds beter mee gaat voetballen. Vorige week werd er, ondanks het verlies, goed gespeeld. Daar was alleen deze wedstrijd weinig van te zien. Er werd weinig druk gezet op de tegenstander en was er ook weinig beweging in balbezit. Er tekende zich, ook omdat AFC niet echt bij machte was om het spel te maken, een stroeve wedstrijd af me weinig kansen. Tot tien minuten voor rust AFC aanzette en de verdediging van Hertha het lastig kreeg. Aanvoerder Tygo Woudstra, centraal duo Lars van den Berg en Luc van Dam en linksback Jay Siebenheller kwamen er lastiger uit en Rens van der Moolen moest enkele keren goed redding brengen. Vlak voor rust zorgde Tijn Eekhoudt toch voor de Vinkeveense voorsprong. Met een man in zijn rug, wipte hij de bal over zichzelf en de tegenstander heen, deed een handige lichaamsschijnbeweging en schoot de bal hard in de kruising.

In evenwicht
In de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Zakaria en Bram kwamen binnen de lijnen voor Thijs Stroet en Amine el Makrini. AFC kopte niet veel later mooi de gelijkmaker binnen. Dus ging Hertha maar weer op zoek naar de voorsprong. Jaydi Smit, Tom Roumimper en Zakaria waren alledrie erg dichtbij, maar Hertha moest uiteindelijk wachten op een mooie aanval voor de voorsprong. Bram liep slim door richting de spitspositie, waardoor het Amsterdamse verdedigingsduo 1-op-1 kwam te staan. Tijn wist met een 24-karaats steekbal de slim weggelopen spits Daan van Rossum te bereiken. Die poortte de keeper voor 2-1. Vlak daarna was het al snel weer 2-2, door een vrije trap die onhoudbaar werd binnengeschoten. Wellicht een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Door het gelijke spel staat Hertha nu gedeeld 5de. Zaterdag is de uitwedstrijd tegen Arsenal in Amsterdam. Zij wonnen met 4-2 van Ouderkerk.

Hertha JO13-4 alsnog gehuldigd met hun verdiend kampioenschap in de afgelopen competitie 2016/2017

Als begon de zaterdag voor de meeste spelers met een domper door afgelasten van een bekerwedstrijd op het miserabele echte grasveld no.3 terwijl er nog discussies zijn met voetballers die met weemoed aan die velden terugdenken !
Maar er stond een feestje op het programma om alle betrokkenen te huldigen voor een fraai verdiend resultaat van echt team overschrijdend teamwork daar er ook de spelers van 13/3 bij betrokken waren w.o. Jonas, Sam ,Lars en Wout…van de 13/3…indien het eigen team niet volledig was op te stellen.

De toegewijde voorzitter Michel Klinkhamer nam trots nog even de opvallende goede voetbal eigenschappen van alle team spelers ,door waarna de Coach nog even nader toelichtte dat dit resultaat grotendeels te herleiden was op de aangename en proffessionele wijze hij het team motiveerde zonder enige stem verheffing en veel eigen iniatief stimuleerde !!

Hij memoreerde dat Michel was gestopt maar de coach zou nu achter zijn computer als de “Voetballer fluisteraar” willen benoemen uit de respect over zijn aandeel in dit kampioenschap!
Daarvoor kreeg jeugd specialist uit handen van de Coach symbolische als de” Ferrari" onder de leiders een toy met dezelfde handelsmerk voor zijn verzameling !

De Coach onderstreepte nog een zijn rol die bij zijn trainingen een hoofdrol spelen . Uiteraard met gedreven goed voetbal de wedstrijden te winnen..om sportief kampioen te worden! Maar al die positieve facetten als ware teamspeler…andere kansen geven ..alles uit je zelf halen snelheid, behendigheid ,de wil om beter te worden ,sportief gedrag ,respect voor iedereen op het speelveld ect.. maar ook later buiten het voetbal door te zetten..in opleiding en daarna op je echte werkveld..!

Onderbelicht echter waren de altijd fantastische betrokken ouders die helaas gezien de uitzonderlijk hoeveelheid gereden zaterdagse kilometers , hun auto vervroegd konden afschrijven..!

Uiteraard kregen alle betrokkenen kregen een prachtige bos bloemen en een oorkonde van de Voorzitter waarnaar de huldiging werd afgesloten met de lekkere patat en limonade…..jammer genoeg niet uit een zilverenbeker met de grote oren…maar gezien de korte tijd tussen kampioenschap en huldiging was de tijd nodig voor het graveer werk waarschijnlijk te kort….daarvan acte !!!.

Hertha Zaterdag 1 kijkt uit naar start competitie

 

Afgelopen zaterdag stond voor Hertha de laatste bekerwedstrijd op het programma. Hertha heeft zijn eerste bekerwedstrijd tegen Nita met 3-0 verloren. De 2de wedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Elinkwijk. Om half 3 werd er afgetrapt tegen streekgenoot Kockengen. Deze club met allure komt al jaren uit in de 3de klasse en wist hierin vorig jaar knap 5de te worden. Vorig seizoen werd er ook al tegen elkaar gebekerd. Toen was Hertha kansloos en werd er met 1-6 verloren.

De kaarten zijn dit seizoen anders geschud. Hertha heeft er een paar prima aanwinsten bij gekregen. De gebroeders Mike en Donny Nusse zijn na een aantal jaren bij CSW weer terug op het oude nest. Thom Jansen en Sep Rehbach hebben een uitstapje gemaakt naar Argon en weer terug. Marco Weinreich heeft zijn voetbalschoenen na een jaartje afwezigheid ook weer aangetrokken. Nieuwkomer Mitchell de Ruiter maakt de selectie compleet.

Smet op de start van dit seizoen is het noodzakelijk stoppen van Jorg Landwaart. Jorg vormt al decennia lang het gezicht van de aanval bij Hertha. Een jongen van de club die ondanks zijn 37 jaar altijd een vaste waarde voor het elftal was. Landwaart had zich in de zomervakantie helemaal opgeladen om nog 1 seizoen voor het ultieme doel te gaan en met de blauwwitte ploeg te promoveren naar de 3de klasse. Artrose in de grote teen gooit roet in het eten en heeft Jorg Landwaart noodgedwongen te doen besluiten te stoppen.

Bij zowel Kockengen als Hertha ontbraken er diverse spelers in de selectie. Bart de Groot, Jur van der Horst en Donny Nusse genoten nog van een korte vakantie. 1ste keeper Jan Baarslag heeft al enige tijd last van zijn hand en met het oog op seizoenstart van volgende week was het een verstandige keuze om rust te houden. Ronald Verbruggen komt maar niet af van zijn vervelende liesblessure, welke hij in april vorig seizoen heeft opgelopen.

Hertha begon zoals ze in de kleedkamer hadden afgesproken. Trainer John Dunsbergen wil verzorgd voetbal zien met veel strijd en diepgang. Met de creatieve middenvelders Rebach en Weinreich lukte dit aardig. Voll en Klesman hielden het veld goed breed en konden regelmatig langszij komen. Tot echte grote kansen leidde dit niet. Bij Kockengen stond smaakmaker Michel Zeldenrijk in de aanval. Een altijd scorende spits waar de verdediging zijn handen vol aan zou gaan hebben. Vanaf achteruit was hij het aanspeelpunt van Kockengen. Het was ook hij die Kockengen op een 1-0 voorsprong zette. Na het niet goed wegwerken van de bal door het centrale duo kon er te makkelijk worden gescoord.

De verdediging herpakte zich weer en Hertha ging op jacht naar de gelijkmaker. Voll verschalkte de verdediging en ging na een prima steekbal van Rehbach op snelheid alleen op de keeper af. Met 2 goals tegen Elinkwijk liet Voll al zien dat hij beschikt over scorend vermogen. Voll faalde ditmaal ook niet en schoof de bal beheerst langs de uitkomende keeper. Het stond weer gelijk. Kockengen werd nog een keer gevaarlijk, maar Martijn Zeldenrijk kon nog net zijn neef bij Kockengen van het scoren afhouden. Tot scoren kwam het niet meer in de eerste helft. De prima fluitende scheidsrechter floot voor rust. In de kleedkamer gaf John Dunsbergen en assistent trainer Sjaak ten Den aan dat er oplettender gehandeld moest worden en dat er meer voetbal ‘’gochme’’ getoond moest worden na spelhervattingen van de tegenstander. Het verval in de tweede helft was vorig seizoen vaak enorm en daar wil Hertha dit jaar zeker een grote vooruitgang in boeken.

Toch was het Kockengen die via aanvoerder Ronnie Hilhorst wist te scoren. Hertha stond weer achter. Na de tegengoal begon Hertha te spelen zoals er tijdens de rust was afgesproken. De rappe Mike Nusse was voor de lange Kockengen verdediger Wouter Berk een plaag. De snelle en behendige Nusse liet diverse malen zien om over een prima individuele actie te beschikken. Het was ook

aanvoerder Nusse die de 2-2 aantekende. Weer kwam de assist van Rehbach, die met zijn 17 lentes jong meer dan prima mee kon komen tegen de fysiek sterkere spelers van Kockengen. Van hem gaat Hertha dit seizoen en de komende jaren een hoop plezier beleven. Samen met de creatieve Weinreich werd er goed gecombineerd op het midden en veel gevaar gecreëerd.

De wedstrijd kantelde in de 70e minuut. Inmiddels was de prima spelende Jur Horsman gewisseld voor Tony van Veen. Met Horsman op de bank kreeg de verdediging van Hertha het steeds zwaarder, want de sterk spelende Thom Jansen maakte ook plaats voor routinier Ruben Versluis.

Kockengen had de laatste 20 minuten de grootste kansen. De prima keepende Wouter de Groot hield zich goed staande met een aantal knappe reddingen. Met de nodige kunst- en vliegwerk hield de rest van de verdediging van Hertha Kockegen op 2-2. Een prima resultaat tegen de derde klasser Kockegen. Volgens Hertha voorzitter Michel Klinkhamer zijn de verwachtingen dit jaar hoog gespannen. Hertha heeft zich enorm versterkt met jonge goede spelers en één met veel ervaring. Het zou mooi zijn als Hertha dit jaar een periodetitel kan winnen, aldus voorzitter Klinkhamer.

Voor de door Bar- en Eetcafé ’t Kruytvat gesponsorde Hertha start zaterdag a.s. de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig. De wedstrijd start om 14.30 uur op het sportpark de Molmhoek in Vinkeveen.

Hertha JO11-1 wint streekderby tegen CSW JO11-1

Zaterdag 16 september speelde beide teams uit de Ronde Venen tegen elkaar op sportpark de Molmhoek in Vinkeveen. Voor Hertha was dit de tweede wedstrijd uit het bekertoernooi. De eerste wedstrijd tegen Victoria wist Hertha al met 7-2 te winnen. In die wedstrijd was Hertha, na een zeer goede eerste helft, veel te strek voor Victoria. Er werden veel kansen gecreëerd uit goed veldspel. Het vizier stond echter niet altijd scherp waardoor er vele kansen werden gemist. Met Goals van Raslèn, Thiago en Julian (iedere 2x) en Bram (1x) viel de overwinning dus nog laag uit.

Het team van Hertha bestaat dit seizoen uit de volgende personen. Voorste rij van links naar rechts: Julian de Bruijn, Kick de Pijper, Sam Langendorff, Mats Linders. Bovenste rij van links naar rechts: Loek Slagboom, Mike Nieuwenhuis, Bram de Boer, Thiago Sedney, Raslèn Hedhili.

Tegen CSW ging Hertha als een speer uit de startblokken. Kick krijgt zijn eerste bal op rechts aangespeeld. Langs de lijn loopt hij naar voren en snijdt vlak voor de achterlijn naar binnen tussen 2 verdedigers van CSW door. Met de buienkant voet weet hij de bal om de keeper heen te draaien en beland de bal in de goal. Binnen 1 minuut staat de 1-0 al op het bord. En Hertha gaat door. Julian krijgt een vrije doorloopt door het midden. Helaas stuitert de bal iets te ver van de voet zodat CSW de bal tijdig kan overnemen. In de 8e minuut is het alsnog raak. Na een aanvallende actie van Thiago krijgt Hertha een corner. Deze wordt, zoals altijd, genomen door Mats. Met wat geluk belandt de bal weer voor de voeten van Kick die gelijk schiet en de bal via een speler van CSW in de goal ziet belanden. Het lukt CSW tot dat moment niet echt om gevaarlijk te worden. Hertha heeft het verdedigend goed voor elkaar. Aanvallend lukt het alleen niet om de score verder te vergroten. Zelfs een prachtige 1-2 tussen Julian en Raslèn resulteert niet de een goal. Na 25 minuten is het rust en kunnen de coachen Toine, Lars en René de mannen aangeven wat er beter moet.

 

De 2e helft probeert Hertha door te gaan met het zoeken naar een gaatje in de CSW verdediging. Na een prachtige uittrap van Mike belandt de bal via Kick bij Julian. Een goede redding van de CSW keeper voorkomt een 3e goal. In de tegenaanval van CSW is het Loek die scherp is en via een sliding voorkomt dat CSW tot een schot komt. Na 8 minuten scoort Hertha eindelijk de verlossende 3e goal. Vanuit een corner belandt de bal bij Julian. Zijn schot komt voor de voeten van Thiago die gecontroleerd de bal in het net schiet. Sam, die links achter staat, doet het erg goed vandaag. Zijn tegenstanders worden er moedeloos van en weten hem maar niet te passeren. In de 15e minuut is het een fout van Hertha die CSW de mogelijkheid geeft tot score te komen. Het is 3-1 en met nog tien minuten te spelen kan er nog van alles gebeuren. CSW komt beter in het spel en creëert meerdere kleine kansen. Toch is het Hertha die uiteindelijk de laatste goal weet te maken. Een prachtige aanval die begint bij Loek. Hij kapt op links zijn tegenstander uit en speelt Mats aan in het midden. Hij loopt naar voren en ziet halverwege het veld dat Bram aanzet aan de rechterkant. Mats speelt Bram aan tussen de CSW verdedigers door en Bram komt alleen voor de keeper te staan. Een geweldige stift maakt een einde aan de CSW droom en het staat 4-1 voor Hertha. De wedstrijd is gespeeld. In de laatste 2 minuten gebeurt er niet veel meer. Al met al een goede overwinning en Hertha staat bovenaan in de stand om de beker.

Volgende week start de competitie. Hertha speelt in de 1e klasse 6 en start met een uitwedstrijd, om 14 uur in Loodrecht, tegen Victoria

 

Hertha JO13-1 draait warm

De 7-1 overwinning tegen Zuidvogels vorige week was natuurlijk een mooie opsteker voor het jonge JO13-1 team van Hertha. Een team vol spelers dat hun eerste seizoen gaat afronden op een groot veld. De derde, en laatste, bekerwedstrijd werd op 16 september gespeeld tegen Nederhorst. Zij speelden 2-2 tegen Wasmeer, waar Hertha dus 0-12 van verloor. Dus zou het zomaar eens een lastige wedstrijd kunnen worden.

Dat was niet de enige tegenslag; Sander van Senten kreeg te horen dat hij nog drie weken afwezig moet zijn vanwege zijn ringvingerblessure. Zodoende bestond het verdedigingsduo opnieuw uit Lars van den Berg en aanvoerder Luc van Dam. Wegens wat afwezigen bij de training, kwam Hertha toch flink krap te zitten in personeel. Gelukkig stond JO11-1-speler Kick de Pijper te springen om in te vallen.

Hertha begon sterk: voor het eerst dit seizoen ging het balletje erg eenvoudig van voet naar voet; het positiespel, waar hard op wordt getraind, kwam er goed uit. Vooral de backs, Tygo Woudstra en Jaydi Smit (later Jay Siebenheller), zorgden voor veel aanvallende impuls. Jammer genoeg was het toch Nederhorst dat de eerste twee goals scoorde: de eerste uit een counter, de tweede uit een penalty. Hertha liet zich niet uit het veld slaan; het positiespel bleef meer dan goed en ondertussen was Kick ingevallen. Ogenschijnlijk makkelijk wist hij meermaals zijn tegenstander te verslaan. Met als absolute hoogtepunt een rush van zeker 50 meter waar hij elke geelrode tegenstander zijn hielen liet zien en Alfie Irving in stelling bracht voor een gevaarlijk vervolg.

De tweede helft startte voortvarend. Zo raakten de Herthanen na 10 minuten binnen 30 seconden tweemaal de paal, maar ging die er niet in. Een beetje stereotyperend voor de wedstrijd jammer genoeg.. Nederhorst wist uiteindelijk nog een 0-3 te maken. Het belangrijkste voor Hertha was: het voetbal komt er langzamerhand goed in. Doorbouwen en doorgaan is het belangrijkste!

Hertha JO13/3 wakker geschut door verlies tegen DOB13/3 door verlies met 1-9

Het Hertha team met mankracht van Tom v.d. Laan en Milaan en Zakeria versterkt en helaas Stein door blessure buiten de lijnen keken zeer verrast bij voorstellen van beide partijen .Daarbij bleek dat BOB twee boom lange spelers op hun 2 jaar oudere broer leek en twee blonde dames waren opgesteld die qua postuur niet onderdeden voor de meiden die deze voetbal van de zomer zo leuk hebben gemaakt

Al bij de aftrap door DOB werd gelijk het doel van Jelmer opgezocht en was het gelijk code rood voor het doel van Hertha en was gelukkig de lat die de bal keerde waarna links en rechts schoppende van belaagde zowel aanvallers de bal er niet in het net kregen

Het was gelijk duidelijk dat de gasten niet alleen voor de geweldige patat uit ons nieuwe clubhuis kwamen . Een minuut later bij onnodig bal verlies op het middenveld was het de boomlange midvoor die zich met bal door de verdediging manoeuvreerde maar de altijd hard werkende Jense kans zag de bal een reflex beweging over de achterlijn te werken.

De daarop volgende hoekschop werd professioneel bij de tweede paal gebracht t en door de tweede boomlange speler alsnog tussen de palen gekopt 0-1
De druk van de gasten die in hoog tempo speelde maakte het de verdedigers buitengewoon zeer lastig en al waren de meeste een paar maten groter oké ..maar ook het spel was ook nog een paar maten beter en de blonde meiden deden daar niet voor onder..!!
Het gevolg was dat binnen 5 minuten de stand 0-2 stond..!
Daardoor kwam de angst kwam in de benen daar het team onder leiding van Zakeria die niet oor elkaar kreeg de organisatie aan het spel van de gasten aan te passen ,maar tevens werden de passes onderling niet krachtig en onzuiver gegeven en daardoor balverlies juist bij de karige keren in een opbouw regelmatg faalde en de tegenstander dat enorm in de kaart speelde.

Maar het voetbal blijft een spel waarbij geluk en toeval mee kunnen zitten en dan net in de fase waarbij leiders en coach moet billenknijppen..!
Dat moment kwam in de 6e minuut waarbij Hertha geschrokken door overmacht van de tegenstander een aanval produceerde en de bal in het doel gebied
en belandde en in een wirwar van spelers voor de voet van de gelukkige snelle Pepijn die de bal over de doellijn tikte..1-2 ..!
Het bleek echter een valse oprisping van hoop en geluk bij spelers ,vriend en vijand !

De zeer goede tegenstanders waren niet af te stoppen en waardoor alle goede en vele individuele pogingen van de maar ook als team om een goede aanval op te zetten en achterin een betrouwbare defensie neer te zetten volgens “De Wet van Murphy" gedoemd te mislukken.

Even voor einde wedstrijd werd in een charge op het doel waarbij het 1-7 werd Timmety zeer vervelend geblesseerd en werd uit nood de ex keper Mees op het doel gezet en ook helaas was bij teleurgang betrokken want hij de gene die moedig giftbeker tot de laatste druppel moest leeg drinken.
Want 3 minuten voortijd een penalty tegen. Zijn reactie was zeer verbluffend goed en herkende men de kwaliteit van een keeper ,echter schoof de bal goed hard en laag ingeschoten onder zijn lichaam door…1-8…!
Bij een voorzetting van het spel kwam zijn pass ongelukkige wijze bij een tegenstander die de bal in gemakkelijk retourneerde in het doeleindstand 1-9

Met dank aan de voortreffelijke scheidsrechter v.d Mooy die volgens onbevestigde bronnen zijn arm heeft verdraaid als gevolg van veelvuldig wijzen naar de middenstip…! Een inzameling voor een bos bloemen is gestart daarvan acte..

Hertha JO13-1 pakt eerste overwinning

Na een goede oefenwedstrijd tegen Argon (1-2 verlies) en een beker-oorwassing van Wasmeer (0-12), mocht de JO13-1 op zaterdag 9 september aan de slag tegen Zuidvogels. Zij hadden in hun eerste bekerwedstrijd ook flink verloren, dus de teams zouden zomaar eens goed gewaagd aan elkaar kunnen zijn.

Hertha's JO13-1 is een nogal jong team, met liefst acht eerstejaars spelers die dit seizoen voor het eerst op groot veld spelen. Ook komen de veertien spelers ook nog eens uit zes verschillende teams. Wennen aan elkaar, maar ook het grote veld is in de eerste weken vooral het belangrijkste. Zo wordt er dus ook nog druk gezocht naar waar spelers het beste uit de verf komen. Daarbij mistte Hertha verdediger Sander van Senten, die twee weken uit de roulatie is met een ringvinger-blessure.

Hertha startte tegen de roodgroenen uit Huizen daardoor voor het eerst met verdedigingsduo Luc van Dam en Lars van den Berg. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat zij dat goed samen konden, want vanuit de verdediging werd er goed en nauwkeurig opgebouwd. Het middenveld met Thijs Stroet, Tijn Eekhoudt en Jaydi Smit was goed aanspeelbaar en konden de aanvallers goed in stelling brengen. Na 8 minuten was het namelijk Tom Roumimper die goed doorkwam op rechts, een mooie voorzet afleverde aan Daan van Rossum. Met een handige kapbeweging schoot Daan de 1-0 binnen. Ook op links liep het lekker. Jaydi kreeg de bal na een goede individuele actie van Amine el Makrini, legde af op Tijn en die aarzelde geen seconde. Een mooie afstandsknal over de keeper zorgde voor een 2-0 ruststand.

 

2e Helft

Vlak na rust incasseerde keeper Rens van der Moolen jammer genoeg wel een vroege tegengoal, maar verder kwam Zuidvogels eigenlijk nooit gevaarlijk door. Dit kwam onder andere door het strakke verdedigingswerk van Tygo Woudstra en Jay Siebenheller op de flanken. Verder kreeg Hertha ook wat aanvallende impulsen door het inschuiven van Daroen Mauloed, die de plek van de hard gestreden Lars innam. Het duurde wel tot halverwege de tweede helft dat Hertha de score uitbreidde. Tygo troefde zijn tegenstander voor de zoveelste keer af en zag aanvoerder Alfie Irving vrij staan. Die gaf een mooie steekbal op Tom die dit keer zelf afrondde. Toen drie minuten later Tijn een penalty verzilverde, was de wedstrijd echt gedaan. In de laatste zeven minuten scoorde Hertha nog drie keer. Jaydi uit de kluts, Tijn in tweede instantie na een gekraakt schot en schoot Tom zijn tweede binnen na een mooie opening van Jay.

Volgende week speelt Hertha zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen Nederhorst.

Interview met Matthijs Mons van sv Hertha