ARGON

Argon doet zich tekort in Nootdorp

In een sportieve wedstrijd heeft Argon zich in de wedstrijd tegen Nootdorp duidelijk tekort gedaan. Nootdorp kwam al na zes minuten gemakkelijk op voorsprong maar daarna ging het in de eerste helft tamelijk gelijk op, in het vervolg kreeg Argon heel wat mogelijkheden maar de pechduivel was duidelijk aanwezig in Nootdorp. Een gemakkelijk gegeven strafschop zeven minuten voor tijd werd door Argon gemist en ook 100% kansen werden niet verzilverd.

 

Snel tegendoelpunt

Argon liep in deze wedstrijd al snel achter de feiten aan, Nootdorp speler Polina Luiza kon vrij gemakkelijk het strafschopgebied binnen wandelen en verder ongehinderd een hoek uitzoeken, het werd rechts en te dichtbij voor Romero Antonioli om te kunnen ingrijpen. 1-0. Argon probeerde natuurlijk om deze achterstand ongedaan te maken echter de mogelijkheden die er waren lukten allemaal net niet. Een verre ingooi werd door Patrick Lokken ingekopt maar door doelman Augustinus tot hoekschop verwerkt, de hoekschop die volgde werd ook een prooi voor de Nootdorp sluitpost. Ook een vrije trap van Maikel van de Water pakte de keeper en een poging van Stefan Tichelaar ging naast. Nootdorp kreeg een paar vrije trappen die er gevaarlijk uitzagen maar Antonioli, al kreeg hij bij een corner van Nick Sleeking in tweede instantie de bal onder controle, greep tijdig in. Argon kreeg voor rust nog een mogelijkheid, een hoekschop van Stefan Tichelaar werd door Dennis Filippo maar net naast geknald. Vlak voor rust moest Patrick Lokken worden vervangen, na een botsing met keeper Augustinus kon hij niet meer verder spelen, Imar kort verving hem.

 

Gemiste kansen

De tweede helft verving coach Ron van Niekerk Rida die zijn plaats moest afstaan aan Jordly Petronia. Argon speelde de tweede helft wel beter en had een groot veldoverwicht maar de scherpte ontbrak. Een schot van Ian Refos ging naast en Tichelaar had opnieuw geen geluk toen hij op aangeven van Maikel van de Water op doel knalde maar zag dat keeper Augustinus met de voet kon redden. Ook en afstandsschot van Lorenzo Zorn zoefde langs de verkeerde kant van de paal. Nootdorp zat ook niet stil zo werd een hoekschop van Nick Sleeking een prooi voor Antonioli en bij een vrije kans voor Charlie Windhorst kon de Argon verdediging hem net op tijd de bal ontfutselen. Dat lot onderging ook Nootdorp aanvaller Polina Luiza. Vervolgens knalde van de Water op de keeper en schoot de voor Coen Horb ingevallen Younes Ouaali over. De laatste zeven minuten waren de grootste kansen voor Argon, een gemakkelijk gegeven strafschop werd door Tichelaar te slap ingeschoten. Maar drie minuten later kon Tichelaar zich revancheren, op aangeven van Kort schoot hij van dichtbij op de keeper. Een teleurstellend resultaat voor een hard werkend Argon.

Zaterdag kan Argon zich revancheren als RVVH op bezoek komt.

Maar eerste woensdag thuis voor de beker tegen Velsen.  

 

 

Argon strijdend ten onder tegen Smitshoek

Lang zag het er naar uit dat Argon een punt zou overhouden aan de wedstrijd thuis tegen Smitshoek. De eerste helft zagen we een paar honderd procent kansen die niet werden benut. Smitshoek liet ook enige mogelijkheden liggen maar sloeg tien minuten voor rust uit een hoekschop toch weer toe. In de tweede helft kreeg Argon ook weer voldoende mogelijkheden, echter de doelman van Smitshoek hield de bezoekers in de race met een paar prachtige reddingen. Diep in blessuretijd stelde Smitshoek alsnog de zege veilig door de 0-2 te scoren. Het benutten van kansen blijft moeilijk voor Argon.

 

Kansen

Het eerste half uur van de wedstrijd ging Argon voortvarend te werk en creëerde het voldoende mogelijkheden om de score te openen, al in minuut vijf zagen we Patrick Lokken te hoog mikken op aangeven Younes Ouaali en tien minuten daarna mikte Younes van dichtbij te hoog. Even later ontsnapte Argon toen Gerard Aafjes uitgleed maar de aanvaller van Smitshoek kon niet profiteren omdat de assistent buitenspel had geconstateerd. Even later ontsnapte Argon weer toen Braaf de bal aan Visser gaf maar die knalde over. Halverwege die eerste helft veerde het Argonpubliek op, toen Stefan Tichelaar alleen voor doelman Van de Wijngaart verscheen, echter Tichelaar mikte wel in de hoek maar de bal ging net centimeters naast de voor Argon verkeerde kant van de paal. Een minuut later scoorde Tichelaar wel na een leuke aanval maar nu ging de vlag omhoog. Nadat Maikel van de Water via de doelman over had geschoten kreeg in minuut 36 Smitshoek een hoekschop. De bal belandde bij de tweede paal en daar stond verdediger John van Vugt die ongehinderd de 0-1 binnen kon koppen.

 

Meer in evenwicht

De tweede helft waren er ook wel weer mogelijkheden voor beide partijen, de eerste kans was voor Argon, na een voorzet van Stefan Tichelaar werd het schot van Younes Ouaali geblokt, in de rebound die volgde belandde de bal in het zijnet. Een vrije trap van Reinata namens Smitshoek werd door de Argondefensie onschadelijk gemaakt. Een actie van dezelfde speler kon door Argon tot hoekschop verwerkt worden. Argon stond even onder druk maar Dennis Filippo bracht uitkomst door de bal uit de doelmond te werken. Daarna zagen we Argon weer mogelijkheden creëren, Gerard Aafjes knalde op doel maar sluitpost Van de Wijngaart bracht redding, ook de rebound van Lokken werd onschadelijk gemaakt. Daarna kwam de beste mogelijkheid voor Argon, na een voorzet van Coen Horb kopte Patrick Lokken goed in de bovenhoek, maar opnieuw zagen we een goede safe van Van de Wijngaart. Daarna nog mogelijkheden voor Imar Kort, tweemaal Tichelaar maar ook dat leverde niets op. En als je niet scoort dan doet Smitshoek dat wel, in minuut 96 bracht Verburg de 0-2 op het bord.

 

Zaterdag gaat Argon op bezoek in Nootdorp.

 

Foto: Stefan Tichelaar

 

 

FC Rijnvogels trekt bij Argon aan het langste eind

Argon heeft FC Rijnvogels niet op knieën kunnen krijgen, na een doelpuntloze eerste helft kwam Argon wel op voorsprong maar dat kon Argon niet vasthouden, binnen twee minuten stond het achter. Een kwartier voor tijd werd nog 1-3. Maar verder liet Argon het niet komen, het scoorde nog wel de aansluitingstreffer, de gelijkmaker hing in de lucht maar enig geluk ontbrak deze middag bij de thuisploeg.

In de eerste helft had Argon zeker wel aanvallende bedoelingen maar het bleef bij pogingen. Fusie Club Rijnvogels kreeg de eerste mogelijkheid na een kwartier, Jaap van Duijn mocht wel erg lang doorgaan maar toen het op de afwerking aan kwam ging de bal naast. Een poging van Pieter van der Breggen ging over en een andere poging werd door Romero Antonioli gekeerd. Daarna werd een schot van Younes Ouaali door keeper De Ruyter gepakt en dat lot onderging ook een kopbal van Patrick Lokken op aangeven van Stefan Tichelaar. Daarna stond Argon wel even onder druk maar Antonioli redde na een afgeketste vrije trap en ook bij inzetten van Staal en Van der Stoep greep de Argon doelman goed in. Daarna scoorde Patrick Lokken wel maar door de assistent was buitenspel geconstateerd.

De tweede helft leek het met Argon de goede kant op te gaan, een pass van Maikel van de Water op Mark van der Weijden  werd door laatstgenoemde hard ingeschoten maar keeper De Ruyter reageerde met een uitstekende reflex. Even later bracht Van der Weijden Anouar el Yaakoubi in stelling en die schoot raak 1-0. Daarna weer een leuke aanval waar Lokken de bal op Van der Weijden speelde maar die kwam net een teenlengte te kort. Na zo’n zestig minuten werd een uitval van Rijnvogels fataal voor Argon. Een schot van dichtbij werd door Antonioli nog wel gekeerd maar in de rebound scoorde Van Dijk de 1-1. Twee minuten later was bij een aanval over links opnieuw Van Dijk die de 1-2 op het bord zette. Nog was de malaise bij Argon niet over, na een hoekschop kon de vrijstaande Staal de zege voor de Katwijkers veilig stellen. In het kwartier dat Argon nog restte deed Argon wel pogingen om nog een doelpunt te forceren, dat lukte in minuut 82 toen Dennis Filippo op aangeven van Lokken de 2-3 scoorde. Verder kwam Argon niet, een vrije trap van Maikel van de Water ging over en een schot van Stefan Tichelaar werd een prooi voor de doelman.

 

 

ARGON WEER ONDERUIT, NU TEGEN AFC

De geschiedenis herhaalde zich weer in Amsterdam, Argon komt op voorsprong maar kan dat maar een half uur vasthouden. Tot de rust blijft het dan 1-1. Halverwege de tweede helft komt de thuisclub dan toch op voorsprong en Argon kon daar dan maar weinig tegenover stellen.

Snel doelpunt
Al na vijf minuten kwam Argon op voorsprong. Arbiter Schaper kende Argon een vrije trap toe, vanaf dertig meter posteerde Maikel van de Water zich achter de bal. De bal sloeg als een granaat tegen de onderkant van de lat en ging vervolgens via de rug van AFC doelman Jort Berghuis over de doellijn, 0-1. Een meevaller voor het moeizaam scorende Argon. Vier minuten eerder ontsnapte Argon toen een voorzet van Daan Brinkman over rechts door de verdediging van Argon wel werd weggekopt maar de bal ging maar rakelings naast. Na een kwartier kwam AFC beter in het spel, het combineerde via de snelle vleugelspitsen en dat zag er bij vlagen gevaarlijk uit. Argon kon daar maar weinig tegenover stellen, de twee spitsen werden bijna niet bereikt en de weinige mogelijkheden die Argon kreeg misten de goede richting. Younes Ouaali werkte wel hard maar als er een poging van zijn voet werd gelanceerd dan kwam die in handen van doelman Berghuis of de bal scheerde over de kruising. Na een drietal hoekschoppen voor AFC en een vrije trap die over ging was het tien minuten voor rust toch raak voor de Amsterdammers. Een schot van Pepijn Veerman werd in eerste instantie nog gekeerd door Argondoelman Romero Antonioli maar in de rebound kon aanvoerder Floris Dokkum scoren 1-1. Vlak voor rust probeerde Mauritsio Heistone het met een hard schot maar Antonioli stond juist opgesteld.

Weinig spektakel
Argon kon de tweede helft maar weinig spektakel bieden, AFC domineerde en Argon moest het doen met schaarse uitvallen. Een omhaal van Pepijn Veerman van AFC zag er wel spectaculair uit maar de ketste af op de boarding. Halverwege de tweede helft kwam AFC dan toch op voorsprong, vanaf links werd er voorgetrokken, de bal werd door de defensie van Argon gemist en Daan Sutorius kon gemakkelijk scoren. Daarna zette coach Ouaali twee aanvallende wissels in, Mark van der Weijden en Ian Refos brachten wel meer aanvallende acties maar de doelkansen werden geblokt of er stond net iemand in de weg. In ieder geval het zat niet echt mee. Jordly Petronia schoot over en ook Maikel van de Water mikte te hoog. Antonioli pakte knap nog twee ballen van afstand en in de vier minuten blessuretijd gebeurde er ook bijzonder weinig.

ARGON KAN VOORSPRONG NIET VASTHOUDEN

Argon kwam tegen de nummer zes op de ranglijst tot tweemaal toe op voorsprong maar kon dat niet vasthouden. Argon opende de score na twintig minuten maar moest voor rust al ondervinden dat Rijsoord op gelijke hoogte kwam. Een kwartier voor tijd scoorde Argon, alhoewel de verdediging onder druk stond de 2-1. Maar vijf minuten later profiteerde de bezoekers van balverlies in de Argondefensie en stond het met nog acht minuten te gaan weer gelijk. De voorlaatste minuut kon een invaller van Rijsoord als nog de driepunter binnen schieten en stond Argon wederom met lege handen.

Argon begon voortvarend, een schot van Jordly Petronia kon door doelman Bekkers tot corner worden verwerkt en even later kon Patrick Lokken net niet bij een knappe voorzet van Stefan Tichelaar. Rijsoord mikte in die fase te hoog bij een vrije schietkans. Maar na twintig minuten werd Argon beloond, een mooie aanval eindigde op rechts bij Jordly Petronia en zijn voorzet op maat werd door Patrick Lokken tegen de touwen gejaagd. 1-0. Daarna zagen we twee fraaie acties van Argon doelman Romero Antonioli, een inzet van De Groot en een vrije trap van Hosaka werden door hem knap gepareerd. Maar daarna moest Argon toch weer buigen voor Rijsoord, eerst mikte Michael van Gool te hoog maar een tiental minuten later profiteerde hij van knullig uitverdedigen van Argon vlak bij de eerste paal, hij bemachtigde de bal en schoof de bal toen binnen 1-1. Daarna nog twee goede mogelijkheden voor Argon, een voorzet van Tichelaar werd door Anouar el Yaakoubi op de paal geschoten en vlak voor het rustsignaal kon Younes Ouaali net niet bij de bal op aangeven van Petronia. Rijsoord kreeg in die fase nog een vrije trap maar De Groot zag doelman Antonioli ingrijpen.

Na de thee kreeg Argon wel weer mogelijkheden, een voorzet van Ouaali stuiterde voorlangs het doel en een schot van Stefan Tichelaar ging via een verdediger rakelings naast. Daarna stond Argon flink onder druk maar Hoekstra evenals Jacobs produceerden afzwaaiers. Ouaali leverde daarna een bal af aan El Yaakoubi maar die treuzelde te lang en moest de bal weer inleveren. Met nog ruim een kwartier te gaan kreeg Argon een vrije trap dichtbij de zijlijn, Ouaali zette voor en de meegekomen Dennis Filippo kopte fraai in 2-1. Daarna profiteerde Rijsoord opnieuw van een foutje achter in bij Argon. Antonioli gooide de bal naar links maar de verdediger kon de bal niet goed onder controle krijgen, hij verloor de bal en invaller Berends schoot raak. 2-2. Argon had nog acht minuten om alsnog een punt in Mijdrecht te houden, maar helaas met nog één minuut op de klok scoorde invaller Jacobs 2-3. Patrick Lokken produceerde nog een omhaal na een mooie combinatie maar die actie leverde geen punt op.

Terechte nederlaag voor Argon bij Ter Leede

Argon stond al na tien minuten achter in Sassenheim, een snelle aanval via de vleugels kon door Marc de Kruys ingetikt worden. Daarvoor waren er nog twee mogelijkheden voor de thuisploeg, een vrije kopkans zagen we die over ging en een goede mogelijkheid voor Siali ging naast. Argon deed wel wat terug, via Mark van der Weijden kwam de bal bij Younes Ouaali maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Laszlo. Ook een snelle counter van Argon, nu van Mark van der Weijden werd ook een prooi voor de keeper van Ter Leede. De verdediging van
Argon had duidelijk moeite met de snelle vleugelspitsen die regelmatig voor gevaar zorgden. Maar vooralsnog bleef het achterin dicht. In de slotfase van de eerste helft moest doelman Antonioli twee maal op rij redding brengen. Ook zagen we bij een corner voor Argon Patrick Lokken bij de tweede paal net niet scoren. Ook was Mark van der Weijden dichtbij de gelijkmaker maar ook nu was het de keeper die niet meewerkte.
De tweede helft werd het al snel 2-0 voor de thuisploeg, de Argondoelman wandelde met de bal aan de voet naar voren, echter Bok ontfutselde hem de bal en kon toen gemakkelijk scoren. Hoewel Argon wel beter speelde dan de eerste helft werd het vijf minuten later, ook weer mee een snelle uitval, 3-0 middels De Kruys. Toch maakte Argon nog de eretreffer, doelman Laszlo ging in de fout en Patrick Lokken profiteerde slim van 3-1. Hoewel de thuisploeg nog een handvol mogelijkheden kreeg om de score verder op voeren was het zeer onnauwkeurig in de afwerking en ook doelman Romero Antonioli redde een paar knap in de slotfase. Younes Ouaali en ook Van
der Weijden deden in de slotfase nog pogingen maar effect had het niet. Een terechte nederlaag voor de Argonauten die vanmiddag in Sassenheim geen antwoord hadden op de fysiek en sterker spelende tegenstander.
Komende zaterdag kom Rijsoord naar Mijdrecht.

Argon naar volgende ronde districtsbeker

Argon heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde van de Districtsbeker. Tegenstander was zondag derdeklasser Zeevogels uit Egmond-Binnen dat van het begin af onder druk stond maar tot een score kwam het vooralsnog niet. De vleugelspelers Mark van der Weijden en Dylan Bergkamp konden lekker uitleven, echter hun acties werden niet beloond, vooral in de beginfase werden de meest simpele mogelijkheden verprutst. Zeevogels werd met een paar uitvallen zelfs gevaarlijk en maar knalde hoog over het doel van Terence Manschot. Nadat Mark van der Weijden zijn doelpoging in de handen van keeper Mees Kaptein eindigde en een kopbal van Jordly Petronia hetzelfde lot onderging was het Imar kort die vlak voor rust de 1-0 op het scorebord zette.

 

De tweede helft zagen we wel een beter spelend Argon met soms leuke combinaties. Met nog een half uur te spelen werd het door Anouar El Yaakoubi 2-0 nadat hij de bal ontving via een goede actie van Mark van der Weijden. Argondoelman Terence Manschot zag in die fase zeer weinig ballen op zich afkomen. Nadat Mark van der Weijden lat en zijnet had getroffen kwam in de laatste minuut het derde doelpunt. Invaller reservedoelman Nordin Vis debuteerde als veldspeler in de spits, na eerst met een kopbal keeper Kaptein van Zeevogels getest te hebben schoot hij drie minuten later nummer drie voor Argon binnen. Door deze 3-0 zege plaatst Argon zich voor de volgende ronde.

 

Opstelling Argon: Terence Manschot, Jordly Petronia, Dennis Filippo, Matthijs Coenradi, Justin Sporkslede, Maikel van de water, Mark van der Weijden, Ian Refos (53. Soner Gedik), Imar Kort (85. Nordin Vis), Anouar El Yaakoubi, Dylan Bergkamp (77. Bas Boelhouwer).

ARGON KNOKT ZICH NAAR EERSTE OVERWINNING

Na negen competitiewedstrijden heeft Argon de eerste overwinning geboekt, slachtoffer werd promovendus en nummer 8 van de ranglijst FC ’s-Gravenzande. Argon kwam al snel op voorsprong en tien minuten voor rust werd het 2-0. Na rust drongen de bezoekers wel aan maar de verdediging van Argon hield het achterin dicht. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-0 voor Argon en kon de goed leidende arbiter Roeleveld voor het einde fluiten. Twee fraaie doelpunten van Argon werden afgekeurd vanwege buitenspel.

Snel doelpunt
Het was FC ’s-Gravenzande dat de eerste goede mogelijkheid had, na een voorzet over rechts kopte de lange spits Yuri Westhof rakelings naast. Na tien minuten leverde een overtreding op Patrick Lokken een vrije trap op, vanaf twintig meter schoot Maikel van de Water laag en hard in de rechter benedenhoek, keeper Koning zat er vlak bij maar kon toch niet verhinderen dat de bal tegen het net plofte. Daarna probeerden de gasten wel de opgelopen achterstand weg te werken, een vrije trap van Twan van Meeteren ging naast via een speler van Argon, de hoekschop leverde niets op. Ook een poging van Roy Vermolen had niet de juiste richting. Tien minuten voor rust kreeg Argon weer een vrije trap, Maikel van de Water schoot strak voor waarna Patrick Lokken koppend keeper Danny Koning verschalkte, 2-0. Daarna twee goede mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande, eerste was er een knap schot van Sander Koeleman dat door Romero Antonioli werd gepareerd en twee minuten later mikte Yuri Westhof te hoog toen hij voor Antonioli verscheen. In de laatste minuut bracht de voet van keeper Koning redding bij een inzet van Mark van der Weijden.

Defensie Argon potdicht
In het vervolg drongen de gastheren wel aan en moest doelman Antonioli een paar maal goed ingrijpen maar de verdediging van Argon bleef deze middag gesloten. Argon kreeg met uitvallen mogelijkheden, Ian Refos schoot na aangeven van Soner Gedik op keeper Koning en even later was Refos wel ter plekke om in te schieten nadat keeper Koning de bal wegwerkte, echter het doelpunt van Refos werd geannuleerd omdat hij profiteerde van een eerdere buitenspelsituatie. De tegenstander verscheen ook regelmatig voor het Argondoel maar echt effectief was het niet. In deze fase maakte Soner Gedik plaats voor Younes Ouaali en ook Stefan Tichelaar mocht na blessureleed weer minuten maken. Vier minuten voor het eindsignaal viel de wedstrijd definitief in het slot toen Patrick Lokken na een actie over links Ian Refos vrij voor het doel zette, de uithaal was onhoudbaar 3-0. Even daarvoor had Lokken naast geschoten. Het laatste wapenfeit was een schot Younes Ouaali maar keeper Koning stond op de goede plaats.Daarmee kwam Argon verdiend aan de eerste overwinning.

VOORUITBLIK

Zeventien uitwedstrijden staan er voor zaterdag genoteerd en bij vier daarvan is de tegenstander CSW: als eerste ploeg trapt JO13-3 om kwart voor negen af in Wilnis, gevolgd door MO11-1 om 10 uur, het vierde begint om 13.45 uur en afgesloten wordt er door JO19-3, die om 15.45 uur starten en dus normaal gesproken met kunstlicht zullen eindigen. Opvallend genoeg gaan er ook twee ploegen naar de Kon. HFC, JO9-3 en JO10-2 gaan proberen de zege te pakken in Haarlem. 
Waar nog meer blauwe shirts te zien zullen zijn? Bijvoorbeeld in Amsterdam (JO8-1), De Kwakel (JO9-4) of Amstelveen (JO11-3), maar ook bij Hertha (JO13-2), AS ‘80 (JO11-1), VVIJ (JO15-3) en De Zuidvogels (JO17-5). De senioren waaieren uit naar FC Breukelen, VEW, Legmeervogels en RAP. Hoeveel van de te behalen 51 punten in de tas mee naar huis genomen gaan worden, we zullen het zaterdag zien.

Als tegenhanger hebben we zaterdag aan onze eigen Hoofdweg een zeer groot aantal van 28 thuiswedstrijden. U zult het begrijpen, er zijn weer diverse noodscenario’s geschreven om alles op velden en vooral in kleedkamers te krijgen. Er is geschoven met aanvangstijden en als gevolg daarvan zal de laatste serie wedstrijden zo laat beginnen, dat kort rusten een goed advies zal zijn om het nog zonder lampen te kunnen redden. Trouwens, vanwege de drukte wordt de achtentwintigste wedstrijd op het terrein van de tegenstander gespeeld, er was voor JO17-5 echt geen plekje meer te vinden zodat zij in overleg met Zuidvogels nu eerst in Huizen en later in Mijdrecht tegen elkaar aan zullen treden. 

Naast de training van de Argonautjes gaan om kwart voor negen 8 wedstrijden van start, u heeft dus wat te kiezen. Bijvoorbeeld de derby van MO13-1, die de meiden van CSW ontvangen, beide teams hebben nog geen punt ingeleverd dus dat is een kraker op de vroege morgen. Op het hoofdveld drie teams die zonder standenlijsten spelen (JO9-1, JO9-2 en JO8-1) en dus voor de dagzege gaan, maar ook JO11-2, JO11-4 en JO11-5 beginnen op dit tijdstip net als JO13-4. Een uurtje later is er de ontmoeting tussen JO15-2 en de leeftijdsgenoten van Hertha, terwijl JO13-1 het opneemt tegen SCH ’44 uit Harmelen. Weer 30 minuten later starten JO10-1 en het G-team aan hun wekelijkse wedstrijd, waarna om 11.00 uur drie wedstrijden aanvangen: JO17-2 die pas hun tweede wedstrijd spelen en DSOV ontvangen, JO15-4 die een stevige opponent hebben in Portugal Amsterdam en JO15-5 die tegen SDO mogelijk hun tweede zege kunnen bijschrijven.

De laatste wedstrijd die in de ochtenduren begint is het tweede elftal tegen DVVA. Het tweede doet het tot nu toe met een vierde plek zonder meer goed en zal dat tegen DVVA zeker waar willen maken, lukt dat dan blijft men redelijk in het spoor van de koploper die men over twee weken zal gaan bezoeken.
Als de klok twaalf heeft geslagen maakt JO17-1 zich op voor de strijd met NEC/FC Oss. Tot nu toe heeft Argon alle wedstrijden in winst om weten te zetten, dus verdienen ze zeker een mooie hoeveelheid toeschouwers langs de lijn. Eveneens om kwart over twaalf begint de JO17-3 (ook alles nog gewonnen!) aan hun derby tegen Hertha, niet te licht opvatten lijkt hier het juiste advies. 
Om kwart voor een weer een drietal wedstrijden: JO19-4 tegen De Meern, mogelijk kan dat een of meer punten opleveren, en het tiende en twaalfde elftal van de senioren, beide teams moeten in staat zijn om de punten in huis te houden.

Ook de laatste wedstrijden worden in blokken van drie gestart: om 14.30 uur zijn de selectieteams van JO15-1, JO19-1 en het eerste elftal aan de beurt. JO15-1 heeft vorige week het genoegen gesmaakt van het eerste punt en wil dat gevoel tegen hekkensluiter Dronten vast nog een keer voelen, mogelijk zelfs gaan voor de eerste zege. JO19-1 zal tegen Hollandia, dat net onder hen staat, ook heel graag de tweede zege van het seizoen willen pakken na enkele vervelende nederlagen en over het eerste later meer.
De laatste wedstrijden van de dag aan de Hoofdweg starten dus om 15.30 uur, het vijfde, zesde en negende kunnen dan aan de bak. Alle drie de teams lijken bij voorbaat niet kansloos, maar zullen zeker de juiste instelling moeten tonen om die verwachting waar te maken. We gaan zien of scorebordjournalistiek toch nog eens uit komt.

Zoals gezegd, ook het eerste speelt thuis en zij ontvangen FC ’s-Gravenzande. Een ploeg, waar in de 1e klasse lang mee is gestreden om de titel, die dat seizoen terecht bij Argon gevierd kon worden, maar de Westlanders hebben vorig seizoen afgesloten met promotie en zijn dus weer op gelijke hoogte gekomen. Een blik op de stand maakt duidelijk, dat ze tot nu toe beter in de flow zitten als ons vlaggenschip, maar hopelijk is de hoeveelheid pech inmiddels een beetje op en gaat het engeltje ook eens bij ons op de lat zitten. De stand maakt in ieder geval duidelijk, dat punten zo langzamerhand noodzakelijk worden, we hopen dat ze deze zaterdag dus aan onze kant genoteerd zullen mogen worden. 
Om alvast voor een goede sfeer te zorgen is er na de wedstrijd live muziek geregeld in het clubhuis, hopelijk zal zanger Danny Lit voor enthousiaste Argonauten zijn kunnen tonen en er een geslaagde afsluiting van maken. U bent in ieder geval van harte welkom, zowel langs de lijn bij de wedstrijd van uw keuze als in de kantine na afloop van de wedstrijd van het eerste!

Argon: weer hetzelfde scenario

Het was hetzelfde scenario als vorige week bij Argon, een tijd leuk meevoetballen en zeker niet de mindere zijn en toch een tegendoelpunt krijgen. In de absolute slotfase ook nog twee doelpunten om de oren krijgen en weer met lege handen staan.
De laatste drie wedstrijden eindigden zo met drie tegendoelpunten.
Het SteDoCo van trainer Frans Adelaar begon volgens de trainer slap maar Argon profiteerde daar niet van. Twee corners leverde niets op en een leuke aanval over veel schijven eindigde in handen keeper Smith. De rood-witten zaten niet stil, twee vrije trappen vanaf rand zestien werden een prooi voor de Argon sluitpost. Ook een verre bal op Barradas kon nog net door Antonioli onschadelijk worden gemaakt. En dan na 25 minuten kwam dan toch de 1-0 op het bord te staan, een voorzet over links werd na een ‘overstapje’ door Van Dam ingeschoten.
Voor rust probeerde Argon nog wat terug te doen, Mark van der Weijden leverde een te slap schot af en bij een corner van Younes Ouaali kopte Patrick Lokken over. In de slotfase van de eerste helft stond Argon onder druk, twee hoekschoppen leverden niets op voor de thuisploeg en ook Van Dam kopte van dichtbij over. Argon volgde dit voorbeeld Imar Kort kopte naast.
Argon begon fel aan de tweede helft, dat leverde twee hoekschoppen op en een kans voor Lokken ging verloren omdat hij uitgleed. Een poging van Mark van der Weijden werd door de keeper verijdeld. Romero Antonioli moest zich tweemaal strekken, één keer bij een lage harde vrije trap en bij een inzet van weer Van Dam van dichtbij. De Argoncoach zette vervolgens nog twee verse krachten in Jordly Petronia en Maikel van de Water kregen de opdracht de bakens te verzetten, echter SteDoCo bleef gevaarlijk en Argon kwam een paar maal
erg gelukkig overeind. Met nog een kwartier te gaan kreeg Argonspeler Imar Kort rood van de scheidsrechter vanwege een vermeende elleboogstoot bij een kopduel. Met Bas Boelhouwer ging Argon de laatste tien minuten in. Een overtreding op Mark van der Weijden (niet bestraft) ter hoogte van de middenlijn leidde het tweede doelpunt van de rood-witten in, ze scoorden met een snelle uitval. Twee minuten later werd het zelfs nog
enigszins geflatteerd 3-0.
Argon speelde wel geconcentreerd en met inzet maar momenten van slordigheid zorgden toch weer voor een nederlaag.

Vooruitblik Argon 28.10

Wat staat er voor zaterdag aan de Hoofdweg op het programma? Nou, drukte om kwart voor negen bijvoorbeeld. Naast de training van de allerjongsten oftewel de Argonautjes en een vriendschappelijk potje strijden JO9-3, JO9-4 en JO8-1 om de dagzege, gaat MO11-1 proberen Sporting Martinus in te halen, gaat JO10-2 de strijd aan met koploper KDO, speelt JO11-3 de derby tegen Hertha, zal JO11-1 de plek bovenaan de lijst vast willen houden tegen BFC en bindt JO13-2 de strijd aan met AFC.

Om kwart over tien volgt de volgende serie, waarin het G-team het opneemt tegen Fortius, de ongeslagen koploper, heeft ook JO13-3 met Hoofddorp de ongeslagen lijstaanvoerder als tegenstander en zal JO15-3 de gedeelde koppositie waar moeten zien te maken door te winnen van SCH ’44. Om 11.00 uur begint JO17-4 aan hun opdracht om IVV puntloos achter te laten, terwijl JO19-3 om kwart over twaalf aan zal willen haken bij de top, maar dan moet wel DOB JO19-1 verslagen worden. Wat betreft de senioren ontvangt het elfde om 12.30 uur koploper Arsenal, terwijl om 15.00 uur het derde, vierde en het zevende zich moeten gaan inspannen om de lagere regionen te kunnen verlaten en zal het achtste als koploper graag willen winnen van Arsenal.

Het uitprogramma kent 25 wedstrijden en dat is behoorlijk veel. Vroeg in de ochtend zal JO8-2 proberen de winst te halen bij RODA ’23, om kwart over tien moet JO15-1 al aantreden bij DTS Ede, een flinke reis, speelt JO9-1 iets dichterbij tegen Pancratius en maken JO13-4 bij Aalsmeer (zou winst op kunnen leveren) en JO15-2 bij CSW (strijd in de onderste regionen) nog minder kilometers.
Daarna zullen JO13-5 en RODA ’23 elkaar om 10.45 uur niet veel ontlopen, gaat JO9-1 om 11 uur proberen Desto aan de zegekar te binden, terwijl JO15-2 dan gaat proberen ‘s-Graveland te verslaan. De derby van JO11-2 bij Legmeervogels kan de eerste punten opleveren terwijl het zesde bij De Vecht gaat proberen om aan te haken bij de thuisploeg.
Nog in de ochtenduren zal JO15-4 het niet eenvoudig hebben bij BSM en zal het vijfde bij SCW graag een resultaat willen halen om in de middenmoot plaats te nemen.

Klokslag twaalf start JO17-3 als koploper bij Aalsmeer en zij zullen hun plek graag waar willen maken, terwijl JO19-4 bij DWSM een strijd tussen ploegen van gelijke sterkte lijkt, kan alle kanten op dus. Een kwartiertje later klinken de eerste fluitsignalen bij JO13-2 die op bezoek gaan bij de drager van de rode lantaarn, Desto, en bij het tweede, die vorige week de punten lieten aan de wijdbroeken van Volendam en daarom nu een puntje achter staan op de opponent van deze dag, Zuidvogels uit Huizen. Winst betekent dus in ieder geval weer een plekje stijgen, maar die moet dan wel eerst gehaald worden.
MO13-1 bij komt bij RODA ’23 om 12.30 uur de ploeg tegen, die tot nu toe na Argon het meest heeft weten te scoren, benieuwd hoe dat afloopt, terwijl het negende om die tijd zou moeten winnen van Breukelen om de middenmoot aan te blijven voeren.
Om kwart voor en kwart over een beginnen de wedstrijden, waar deze keer de meeste kilometers gemaakt moeten worden, want zowel JO17-1 als JO19-1 treden aan bij Be Quick 1887 in het Groningse Haren. Het zou heel mooi zijn als de gezamenlijke busreis terug met zes punten in de koffer gemaakt zou kunnen worden, een zekerheidje is dat echter bepaald niet.
JO10-1 heeft een latertje deze keer want pas om 13.45 uur begint hun wedstrijd bij Alliance ’22, bij winst hebben ze wel de aansluiting met de koplopers, dus zet hem op. Dan resteren nog de ontmoetingen van 15.00 uur en 15.15 uur. De laatste wedstrijden zijn van JO19-2 bij De Foresters (lijken op voorhand elkaar niet veel te ontlopen) en het twaalfde bij CSW, dat zal nooit een eenvoudige opgave zijn. Een kwartier eerder ontmoet het tiende het zo te zien even sterke HBC, de winnaar blijft in de slipstream van de koploper van de afdeling, terwijl ons vlaggenschip ook om deze tijd gaat beginnen aan de ontmoeting met Stedoco in Hoornaar. 

Een unicum in de historie, want zover bekend heeft nog niet eerder een wedstrijd tussen teams van beide clubs plaats gevonden. In de hoofdklasse heeft Noordwijk inmiddels een behoorlijk gat geslagen, Stedoco behoort tot de subtoppers van de afdeling en daar kunnen we ons eerste op dit moment niet toe rekenen. De eerste winst moet nog gehaald worden en dat heeft natuurlijk invloed op het spel, dat gezien de tweede helft tegen Noordwijk zeker wel op niveau gespeeld kan worden, maar het zit soms ook bepaald niet mee. Maar we zitten nog niet op 1/3 van de competitie dus er is nog veel mogelijk, wie weet kan tegen de onbekende tegenstander van deze ronde de eerste stap op de weg naar boven gezet worden. De verschillen tussen de onderste zeven ploegen zijn tenslotte nog klein, een zege zou zomaar kunnen zorgen voor enkele plekken stijging. De hoop is er in ieder geval op gevestigd!

Argon ook in Barendrecht weer zonder score

Op bezoek bij Smitshoek is Argon er niet in geslaagd de tegenstander zijn wil op te leggen, al snel kreeg Argon een
doelpunt om de oren en die eerste klap is men eigenlijk niet meer te boven gekomen. Het spel was bij vlagen zeer slordig en de afwerking van de weinige echte mogelijkheden om tot score te komen was niet imponerend. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd ging de wedstrijd definitief op slot toen Smitshoek voor de 2-0 tekende, en vlak voor tijd werd het zelfs nog enigszins geflatteerd 3-0.

 

Snel
Het eerste doelpunt viel binnen twee minuten, nadat Mark van der Weijden twee maal vlakbij het Smitshoekdoel wat onrust probeerde te stichten ging de linkervleugelspeler van de thuisploeg er vandoor, passeerde handig zijn bewaker en knalde op doel, Romero Antonioli kreeg de bal niet goed onder controle en Laurens Visser zei dankjewel en tikte de bal binnen 1-0. Door deze snelle tegenvaller probeerde Argon wel de schade te herstellen, echter de echte mogelijkheden waren zeer beperkt. Lokken produceerde een afzwaaier, een schot van Imar Kort werd geblokt en na een vrije trap kopte Ian Refos naast. Smitshoek was ook niet al te precies, Laurens Visser schoot voorlangs en ook miste hij van een meter afstand. Twee vrije trappen van Argon leverden vervolgens niets op en ook
hoekschoppen maakten de tegenstander niet bepaald zenuwachtig. 
Even later eindigde een mooie actie van Mark van der Weijden alleen werk op voor doelman Boot. Ook Romero Antonioli moest flink gestrekt na inzetten van Strijbosch en Dekker. In de slotfase van de eerste helft bediende Van der Weijden Patrick Lokken maar de spits kwam net een teenlengte tekort. Een charge met twee benen op Mark van der Weijden leverde Dekkervan Smitshoek rood op.

 

Aanvallender
De tweede helft ging Coach Ouaali aanvallender speler, Soner Gedik verving Justin Sporkslede en het laatste half uur werd ook Younes Ouaali ingezet, hij verving de prima debuterende Bas Boelhouwer. Maar Argon kon de man meer situatie niet uitbuiten, integendeel in minuut 70 kon ook Dennis Filippo vertrekken na een overtreding van niks pus commentaar zag ook hij na twee keer geel ook rood. Maar toch bleef Smitshoek
gevaarlijk, Deprez verraste Antonioli bijna. Argon produceerde daarna wel een paar leuke aanvallen maar de schoten gingen recht, o.a. van Younes Ouaali en Ian Refos, op doelman Blom af. In die fase mislukte er veel bij Argon, te gehaast ennslordig spel brachten de gastheren in het zadel. De Neef scoorde bij een uitval via binnenkant paal de 2-0 en met nog negen minuten gaan werd het zelfs nog 3-0 door Deprez.

Weer een teleurstellend resultaat voor de Mijdrechtenaren dat zaterdag weer uit speelt, nu tegen SteDeCo uit Hoornaar.

Vooruitblik Argon

Zaterdag staat er een groot aantal bekerwedstrijden op het programma met daarnaast ook nog vier competitiewedstrijden.

Voor wat betreft het bekerprogramma zien we dat de laagste vier seniorenteams hun poulefase afronden en dat het tiende van Altius zal moeten winnen om door te gaan naar de volgende fase, de andere teams hebben daar geen reële kans meer op. Het G-team plaatst zich bij winst op en bij WSV ’30, bij een puntendeling hebben ze nog een inhaalwedstrijd om de poulewinst binnen te halen.

Bij de jeugd gaat JO19-1 naar PVCV in de knock out fase en is winst dus noodzakelijk om de volgende ronde te halen. JO17-2 speelt om des keizers baard, JO15-2 zal met vijf doelpunten verschil moeten winnen van VVIJ om door te kunnen gaan, JO15-3 heeft aan een puntendeling bij DIOS genoeg, net als JO15-4 in de derby bij HSV ’69. JO13-1 zal winst moeten pakken bij Sporting Martinus, anders is het bekeravontuur voorbij, JO13-3 zal ook moeten winnen bij FC Breukelen om in de strijd te blijven, iets wat ook van toepassing is op JO13-4 tegen Amstelveen. JO13-5 kan NITA van winst af zien te houden, maar is zelf dan uitgespeeld, JO11-1 is nog volop in de strijd maar moet dan dus wel van Legmeervogels zien te winnen, JO11-2 zal ook bij winst op RODA ’23 de volgende ronde niet kunnen halen behalve als ze enorm uit de (scorende) slof schieten, JO11-3 strijdt om de poulewinst maar moet dan winnen van Geinburgia, JO11-5 blijft bij winst op Legmeervogels in de strijd, JO10-2 heeft bij de directe confrontatie met de concurrent (ook Legmeervogels) genoeg aan een puntendeling, JO9-2 kan de poule uitspelen maar maakt geen kans op voortzetting, JO9-3 heeft ook een direct gevecht om de poulewinst en zal moeten winnen om De Vecht te passeren en JO9-4 is na zaterdag klaar met de beker. MO11-1 speelt pas de eerste wedstrijd en heeft dus alles nog in eigen hand.

Competitiewedstrijden worden gespeeld door JO8-2 dat Overbos op bezoek krijgt, JO19-2 speelt om 11.00 uur thuis tegen Pancratius JO19-1 die een gelijk aantal punten hebben behaald, beide teams staan op dit moment in de grote middenmoot. Dan spelen ook de beide selectieteams van de senioren nog voor de belangrijke punten. Het tweede treedt thuis aan tegen RKAV Volendam 2 dat pal achter de onzen op plek vijf van de lijst staat. De duidelijke winst van vorige week tegen DOVO heeft getoond dat ons tweede dit seizoen tot leuke dingen in staat is, winst zaterdag betekent aan blijven haken bij de top van de afdeling. Een leuk affiche dus dat een bezoekje zeker waard lijkt.

Ook het eerste moet dus aan de bak en zij gaan op bezoek bij Smitshoek. Net als Argon staat deze ploeg in de lagere delen van de lijst en dus hoeven we het belang van deze ontmoeting niet uit te leggen. Hopelijk hebben de aanvallers van de winst in de beker een goed gevoel overgehouden en zullen ze nu ook in de competitie het net weten te vinden, iets wat nodig zal zijn omdat de spelers van Smitshoek tot nu iedere wedstrijd nog hebben weten te scoren. Maar de zestien doelpunten tegen geven ook aan dat er mogelijkheden liggen, we gaan dus vol goede moed richting Barendrecht en hopen dat de supporters die route ook zullen weten te vinden.

BEKERWINST MET BIZAR RANDJE

De wedstrijd in de eerste knock out ronde van het districtsbekertoernooi bracht Zandvoort naar Mijdrecht. De ploeg uit de derde klasse speelde naar behoren, maar bleek toch duidelijk tekort te komen tegen Argon, dat in een behoorlijk volledige opstelling aantrad. 
Argon kwam in totaal tot 7 treffers, welke werden gescoord door Younes Ouaali, Ian Refos, Anouar el Yaakoubi en Patrick Lokken, die er onder het toeziend oog van het door hem getrainde G-team in totaal vier wist te scoren. 
Ook Zandvoort was enkele malen succesvol, Terence Manschot moest zich in totaal drie keer gewonnen geven, maar de wedstrijd zal toch het meest beklijven bij de toeschouwers door het zeer opzienbarend leiding geven van de aangewezen leidsman, die er in een gewoon sportieve wedstrijd in slaagde om de winnende ploeg nog meer kaarten te geven dan er goals door hen gescoord werden, dit tot groot onbegrip van alle andere aanwezigen op en rond het veld. Supporters van beide ploegen konden er op het laatst slechts maar om schokschouderen, de betreffende spelers zullen er heel andere gedachten bij hebben gekregen. Wat dat betreft is het een geluk, dat de regeling van gele kaarten dit seizoen echt gescheiden is en de regen aan kaarten deze avond dus slechts in de volgende bekerwedstrijden gevoeld zal kunnen worden.

FC AALSMEER JO11-1 VS ARGON JO11-1

Enkele weken geleden waren we ook al op bezoek bij Aalsmeer, toen voor de beker werd er met 0-6 gewonnen. Nu waren we ook weer beter en werd er met 0-3 gewonnen. 
Zonder Alec (vakantie) en Koen (liesblessure) begonnen we goed en creëerden we diverse kansen. Cas had een schot, Mees een mooie actie en Maxime was na een hele mooie aanval ook dichtbij. Binnen 10 minuten viel de 0-1. Maxime heroverde op het middenveld de bal en passte op Sebas die met een laag, strak schot scoorde. Een paar minuten later was het al 0-2 doordat Sebas uit een vrije trap de bal hoog in het netje liet ploffen. Achterin stonden onder andere Mika en Floris goed te verdedigen waardoor Manolis bijna niks hoefde te doen. Floris was aan de overkant ook goed bezig en schoot maar net over. Mees was met een rebound na een schot van Jesper dicht bij een goal. Vlak voor rust werd het dan toch nog 0-3 ook. Een diepe bal van Sebas werd door Jesper op waarde geschat die met een subtiele voetbeweging met links de bal over de keeper heen wipte en tegen het net aan schoot.

Direct na de rust kreeg Sam de bal net niet op maat en stuitte Jesper op de keeper. Daarna een mooie aanval over meerdere schijven wat net geen goal opleverde. Het was wachten op een doelpunt, maar die vielen helemaal niet meer in de tweede helft. Aalsmeer kon eigenlijk niet (Manolis hoefde nog maar 1x gestrekt te gaan) en wij speelden eigenlijk veel te rommelig. Sebas en Jesper schoten voorlangs, Jayden bracht met een mooie steekbal Mees in stelling en anders redde hun keeper wel. Het was dus zeker niet onze beste wedstrijd, maar wél goed genoeg om de drie punten te scoren. Door de andere uitslagen in de poule zijn we nu koploper, hoe mooi zou het zijn als we dat aan het einde van de competitie ook nog zijn.

ARGON KAN KOPLOPER NIET BEDWINGEN

Argon heeft thuis tegen koploper Noordwijk niet kunnen stunten, de eerste helft was het eigenlijk éénrichting verkeer richting Argondoel echter een doelpunten festijn bleef uit. Noordwijk kwam wel op voorsprong na een kwartier maar kwam met nog twintig minuten te gaan pas vanaf elf meter op 0-2. In de laatste minuut werd het nog 0-3. Argon speelde de tweede helft beter dan ooit en had een aantal goede mogelijkheden, maar het had geen geluk in de afwerking.

Éénrichting verkeer
Noordwijk ging vanaf de start richting Argondoel, de snelle vleugelspeler Denzel James stelde de Argonverdediging behoorlijk op de proef, eerst mikte hij te hoog en bij een volgende poging werd zijn schot geblokt. Enigszins gelukkig kwam Noordwijk na een klein kwartier toch op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts werd richting doel geschoten en door de vrijstaande Tjeerd Westdijk wat verlengd 0-1. Daarna probeerde Noordwijk de wedstrijd in het slot te schieten, echter Argondoelman Romero Antonioli werkte niet mee. Westdijk zijn schot en ook de inzet van Denzel kwamen in handen van de Argon sluitpost. Even daarna kreeg Antonioli bij weer een poging van Denzel hulp van de paal. Een hard schot van Le Conge ging maar rakelings naast. Maar bij een knal van Reynaars greep Antonioli weer goed in. Argon veroorzaakte op momenten wel wat onrust in de Noordwijk defensie, een hoekschop van Refos werd wel ingekopt door Patrick Lokken maar ging naast, ook in de slotfase van de eerste helft werden een paar kansjes gecreëerd maar succes bleef uit.

Herstel
De tweede helft speelde Argon aanzienlijk beter en kreeg het enkele goede kansen, Ian Refos was dichtbij maar de doelman van Noordwijk lag in de weg, Patrick Lokken mikte te hoog en na een leuke aanvallende actie van Mark van de Weijde belandde de bal op de paal. Andere pogingen van o.a. Lokken en Refos gingen over en naast. Noordwijk deed natuurlijk wel wat terug maar was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Wendt schoot voorlangs en toen in minuut 70 een overtreding van Zorn werd bestraft met een penalty zag het er voor Noordwijk weer een stuk rooskleuriger uit toen Martijn Le Conge raak schoot. 0-2. Dit was gelijk de nekslag voor Argon dat daarna nog wel kansjes had maar dat had geen resultaat. In de voorlaatste minuut zorgde invaller Nick van Staveren nog voor de 0-3, een einduitslag die geflatteerd kan worden genoemd.

ARGON VOORUITBLIK

Voor aanstaande zaterdag zien we in totaal 22 uitwedstrijden voor onze club op het programma staan, een aantal van hen zal in verband met de afgesloten N201 rekening moeten houden met andere reistijden, kijk hier alstublieft vroegtijdig naar!

Bij de senioren zijn er inclusief het G-team 6 ploegen die op verplaatsing gaan, het derde moet bij Overbos voor een resultaat gaan, net als het vierde bij WV-HEDW, het zevende moet VVC puntloos laten, iets wat ook voor het elfde bij FC Aalsmeer geldt, het twaalfde moet bij BZC ’13 ongeslagen kunnen blijven en het G-team moet bij CTO de eerste winst zien te pakken.
JO19-2 gaat naar HSV maar zonder ‘69 erbij is die reis een stuk verder, Heiloo is de plek waar de hekkensluiter verslagen dient te worden. JO19-3 zal in Rijsenhout de punten niet kado krijgen, bij JO17-4 verwachten we een zege in Aalsmeer, JO17-5 treft in Forza Almere een ploeg, die nog geen wedstrijd gespeeld heeft, dat is dus koffiedik kijken. JO15-1 moet ook naar Almere, waar Buitenboys wacht, mogelijk wordt hier het eerste punt binnen gehaald. 
JO13-2 treft in Arsenal een ploeg van gelijke sterkte, JO11-1 zal tegen FC Aalsmeer graag de mooie tweede plek vast willen houden, JO11-2 zal bij Alliance ’22 graag het eerste punt noteren, JO11-3 zal willen aanhaken bij de top via winst bij De Meer, JO10-2 gaat naar gedeeld koploper RKDES en moet vol aan de bak en MO11-1 zal de eerste winst graag een vervolg willen geven bij Swift. Van de jongere ploegen worden zoals bekend geen standen genoteerd, zij gaan dus gewoon voor de zege van de dag naar Uithoorn, Kudelstaart en Laren.

Aan onze eigen Hoofdweg staan 25 wedstrijden geprogrammeerd en dat betekent drukte in de kleedkamer, vooral vroeg in de morgen. Graag weer aller medewerking om toch enigszins normaal het programma af te kunnen werken.
In die vroege morgen zien we JO11-4 die het opnemen tegen gedeeld koploper AMVJ, pittig dus. JO9-1, JO9-2, JO8-1 en JO8-2 strijden met Amstelveen, Sp. Martinus, KDO en Abcoude om de dagzege, JO13-4 ziet koploper Badhoevedorp in de ogen, MO13-1 gaat voor zege nummer 4 tegen Buitenveldert, JO10-1 treft met Overbos ook al een gedeeld koploper, winst betekent aanhaken en JO11-5 gaat het veld in voor de derby tegen CSW, deze jongedames hebben tot nu toe één punt meer behaald.
Om kwart voor tien begint JO13-1 aan de strijd tegen UVV, dat ook alle drie de partijen tot nu toe in winst wist om te zetten, een kraker dus. Een half uurtje later start JO13-5 aan eenzelfde krachtmeting met NFC en staat de volgende derby te wachten voor JO17-4, zij ontvangen als koploper runner up CSW, ook hier dus al vroeg een topper. 
Om kwart voor elf start de derby van JO15-5 tegen Hertha, beide ploegen hebben inmiddels de eerste zege binnen gehaald, de krachtverhouding lijkt gelijk. Half twaalf klinkt het beginsignaal voor het achtste, ook tegen Hertha dat in deze afdeling koploper is, een kwartiertje later start het tweede tegen DOVO dat net iets hoger staat op de lijst, maar dat ene puntje verschil zou dus via een zege omgezet kunnen worden waardoor ook gestegen wordt naar een hogere positie.
Klokslag 12 uur begint JO19-4 tegen MSV ’19, dat tot nu toe nog geen punten heeft weten te behalen, kijken of dat zo blijft, om kwart over start JO17-1 als trotse koploper met drie zeges aan de opgave om ook Buitenveldert te verslaan en zal het tiende stevige tegenstand ondervinden van FC Aalsmeer, dat net als de onzen nog alles heeft gewonnen. De laatste wedstrijd rond lunchtijd is JO17-2 tegen Zandvoort, dat met 26 doelpunten voor in 3 wedstrijden over goede schutters lijkt te bezitten.

Het middagprogramma laat om 15.00 uur drie ontmoetingen met Legmeervogels zien: het vijfde, dat bij winst afstand neemt van de lagere regionen, het zesde, dat bij winst aanhaakt bij de bovenkant van de middenmoot en JO15-2, dat bij een zege in ieder geval over de ploeg uit Uithoorn heen wipt. Daarnaast speelt om deze tijd het negende tegen SCH ’44, om bij de kop te blijven is winst gevraagd.

Een half uurtje eerder, volgens kenners op prime time, starten er nog twee wedstrijden. JO19-1 krijgt Achilles ’29 uit Groesbeek op visite, hopelijk kan na het verlies bij de koploper vorige week nu de tweede zege genoteerd worden, en het eerste elftal gaat de strijd aan met Noordwijk. De gasten voeren op dit moment de hoofdklasse A aan en hebben al langer de ambitie om hoger te spelen, dus liggen ze op de goede koers. Bij Argon is de koers wel uitgezet, maar willen de punten nog niet hard binnen komen, niets is mooier dan dat tegen de koploper wel te realiseren. Een zware opgave, dat zeker, maar laten we moed putten uit het feit, dat Noordwijk in de historie nog niet van Argon heeft weten te winnen. Die serie volhouden zou een goed gevoel kunnen geven, hopelijk staan weer vele supporters langs de lijn om het team te steunen in hun poging om de punten in Mijdrecht te houden. Voor de liefhebbers is er na de wedstrijd een heerlijk bakje snert beschikbaar, mogelijk een extra reden om zaterdag bij het eerste te gaan kijken.

ARGON JO11-1 VS BAARN JO11-1

Na het verlies van vorige week begonnen de mannen supergemotiveerd tegen SV Baarn. Vanaf de aftrap zaten we er kort op wat al snel een paar kansen opleveren. Een mooi 1-2tje tussen Alec en Jesper, een prachtige diepe bal van Jayden op Alec, Maxime die uit een corner naast kopt en een goede interceptie van Floris die Jesper bediende: het was gewoon wachten op de voorsprong. Na een minuut of zes was het Alec die na een balletje breed van Cas de 1-0 maakte. Er was nog een vlammend schot van Baarn waarbij Manolis gestrekt naar de hoek moest, maar daarna stonden we binnen een kwartier al op 4-0. Jesper ging alleen op de goal af, raakte de paal en Alec tikte de rebound in. Koen stuurt Alec diep, die breed legt op Mees voor de 3-0 en een knal in de bovenhoek van Alec was de 4-0. Nog voor rust werd het 6-0. Mika stoomt op van achteruit geeft voor Sam, die door de benen van de keeper scoort. En na een prachtige actie van Sebas kon ook Jesper zijn doelpuntje meepikken. Uit een corner kopte Floris ook nog bijna raak.
 
Na de rust begon Baarn sterk met een schot op de lat bij ons. Daarna stuitte Alec op hun keeper, maar even later rondde hij beheerst af na een diepe bal van achteruit. Baarn scoorde met een mooie tegengoal. Na de 7-1 hadden wij het heft weer in handen. Na een juweel van een aanval via Cas, Sebas en Sam maakte Alec zijn vijfde (!) van de dag. Sebas ging goed diep, werd gevloerd door de keeper, maar met goed voordeel van de scheids kon Sam de bal in het lege doel tikken. Een mooie actie op de achterlijn van Alec en een prima pass van hem stelde Maxime in staat het tiental vol te maken. Mees was dicht bij een elfde goal na weer een mooie aanval. Daarna werd het gas teruggenomen. Een vrije trap van Baarn werd prima door Manolis gered, maar hij kreeg bij de rebound geen hulp. En na nog twee goede goals werd de eindstand 10-4. 

 

Bron Site sv ARGON         

ARGON NEEMT PUNT MEE UIT RIDDERKERK

In een druilerig Ridderkerk heeft Argon een punt mee kunnen nemen, of afgesnoept, van de nummer laatst van de Hoofdklasse A. De thuisploeg speelde beter en kon elkaar gemakkelijker vinden. Argon liet te veel ruimte vallen tussen de linies en daar profiteerde RVVH van. Dat het toch bij een bescheiden score bleef was te danken aan het feit dat de voorwaartsen op een simpele wijze de kansen verprutsten. Vooral de thuisploeg produceerde veel afzwaaiers en de Argonmogelijkheden waren te beperkt. Alleen in slotfase kon het nog elke kant op maar het bleef bij een puntendeling: 1-1.

Onder druk
Argon stond de beginfase behoorlijk onder druk, al na een paar minuten had Nedeley Fortes, alleen voor doelman Antonioli alle mogelijkheid om de score te openen, maar hij treuzelde te lang waardoor de defensie van Argon de bal weg kon werken. Even daarna greep Romero Antonioli goed in bij een poging van Sanzio Dieterich. Ook een leuke aanval van RVVH werd niet benut, Dieterich knalde nu over. Na een kwartier was er langdurige blessurebehandeling nodig, Romero Antonioli en Shamir de Jesus kwamen met elkaar in botsing maar konden uiteindelijk toch verder. Maar RVVH bleef gevaarlijk echter een vrije trap van Merencia werd weggewerkt en een reuze kans van Dos Santos ging hoog over. Argon leverde in die fase teveel ballen in bij de gastheren, maar die profiteerden daar niet van. Pas in het laatste kwartier voor rust kon Argon eigenlijk iets terug doen. Soner Gedik bereikte Patrick Lokken maar doelman Levestone greep in, de inzet van Mark van der Weijden werd ook een prooi voor de keeper en een schot van Younes Ouaali werd geblokt. Op aangeven van Stefan Tichelaar kreeg Patrick Lokken nog een kopkans. Een uitval van RVVH vlak voor het rustsignaal werd door Fortes naast geknald.

Rommelig
Na een extra lange rust en warming-up (er moest een vervanger gevonden worden voor de geblesseerde assistent) kon er weer begonnen worden. Stefan tichelaar bleef in de kleedkamer achter en Coen Horb nam zijn plaats in. Toch bleef de thuisploeg in de rommelige fase die aanbrak de beste mogelijkheden te hebben om tot scoren te komen. Het was weer Dieterich die met een omhaal bijna Antonioli verraste en ook Proost deed zijn best maar de Argondoelman bleef vooralsnog overeind. Ook Rietveld en Eggers probeerde het maar het was net niet. Even later assisteerde Lokken de Argondoelman door de bal van de doellijn te koppen, maar het was slechts uitstel. In dezelfde minuut viel na weer een hoekschop toch wel een doelpunt, Dos Santos schoot van dichtbij raak 1-0. Intussen kwam Ian Refos in het veld voor Soner Gedik. Even later kwam Mark van der Weijden een teenlengte tekort op aangeven Younes Ouaali maar een kwartier voor tijd was het toch raak voor Argon. RVVH presenteerde een cadeautje voor Argon, een misverstand tussen twee verdedigers en de doelman werd door de attente Mark van der Weijden uitgebuit, hij schoof de bal beheerst binnen 1-1. Een meevaller voor Argon dat het laatste kwartier van de wedstrijd inging, een fase waarin het nog alle kanten op kon. Imar Kort had inmiddels van der Weijden vervangen. Argon kreeg nog wel kansen, een vrije trap van Maikel van de Water kon door de doelman gekeerd worden en een schot van Lokken werd tot hoekschop verwerkt, bij een inzet van Dennis Filippo kwam RVVH goed weg, de bal werd door een speler uit het doel gekopt. Invallers Rietveld en Kooiman van de thuisploeg testen Antonioli nog maar die maakte geen fout.
Een puntendeling waar beide ploegen niets mee opschoten.

Vooruitblik sv Argon

Er is weer van alles te zien deze zaterdag op ons complex, te beginnen met zeven wedstrijden om kwart voor negen. JO11-1 tot en met 4, MO11-1, JO10-2 en JO9-3 gaan aan de bak en ontmoeten daarbij ploegen uit de regio, behalve dan natuurlijk Baarn, dat ligt duidelijk wat meer uit de slinger. 
Om 10.15 uur starten JO13-3 en JO15-3, drie kwartier later gevolgd door JO13-2 en JO19-2, die het opvallende verlies van vorige week in Wormerveer nu tegen Diemen vast weg zullen willen spoelen. 
Om half twaalf gaat het twaalfde proberen Olympia ’25 te verslaan terwijl het elfde om 12.15 uur hetzelfde gaat proberen tegen DVVA. Om dezelfde tijd starten ook JO19-3 en JO17-4 (die na twee wedstrijden een doelsaldo hebben opgebouwd van 15-10!) aan hun poging om tot winst te komen tegen Weesp en Legmeervogels. 
Op prime time van half drie kunt u kijken bij JO15-1 tegen De Meern, dat beter aan de competitie is gestart dan onze jongens, een pittig potje dus, terwijl om 15.00 uur nog 4 wedstrijden een aanvangssignaal krijgen: JO17-5, koploper na één wedstrijd, ontvangt ASV ’65 dat nog niet heeft gespeeld, het derde gaat tegen IJFC voor de tweede winst, het vierde zal tegen CJVV graag de eerste winst bij willen schrijven en het zevende zal hetzelfde willen doen in de derby tegen Legmeervogels.

Uit staan er met 26 wedstrijden duidelijk wat meer ontmoetingen op het programma dan het in verhouding rustige thuisprogramma. MO13-1 zal bij Pancratius graag de derde zege bij willen schrijven, de jongste jongens van JO8-1 en JO8-2 gaan proberen punten te pakken in de hoofdstad terwijl JO9-2 (naar Amstelveen) en JO9-1 (bij Hertha in Vinkeveen) het wat dichter bij huis kunnen zoeken. JO10-1 gaat bij FC Aalsmeer voor de volle winst, net als JO11-5 zal doen bij Sporting Almere.

In de wat oudere groep van JO13 gaat -5 naar Abcoude dat net één puntje meer heeft, -4 naar CSW waar de meisjes van 3M wachten, dat is een clash tussen twee ongeslagen teams, en -1 gaat naar VVIJ in IJsselstein om daar te proberen de gedeelde koppositie in ieder geval vast te houden.
JO15-5 zal het bij ’t Gooi niet cadeau krijgen, JO15-4 krijgt met Amstelveen een ploeg tegenover zich die ook alles heeft gewonnen tot nu toe, dat is een kraker, terwijl JO15-2 gaat proberen bij UNO de eerste volle buit te halen. JO17-3 gaat naar SCW in Rijsenhout, die hebben nog geen wedstrijd gespeeld en zijn moeilijk in te schatten, voor JO17-2 geldt bij Amstelveen hetzelfde, terwijl JO17-1 bij DWS voor de derde zege op rij gaat, dit team is goed uit de startblokken gekomen. JO19-1 doet het tot nu toe ook heel behoorlijk, maar zal het uit bij koploper Go Ahead vast en zeker moeilijk krijgen. Maar, zonder strijd geen overwinning, je weet het maar nooit.

Van de senioren gaat het G-team naar VVIJ, het tiende als koploper naar Pancratius, het negende naar het nog puntloze UVV, het achtste naar Buitenveldert dat ook nog geen punten heeft weten te behalen, het zesde naar het altijd lastige AFC en het vijfde naar ODIN ’59 dat op gelijke hoogte staat, want beide teams hebben na twee ontmoetingen een tweetje in de kolom “verlies” genoteerd.
Resten de selectieteams: het tweede heeft een altijd boeiende ontmoeting met CSW 2 voor de boeg, een derby van het zuiverste water op het hoogst mogelijke niveau van Nederland voor reserveteams. Dat is natuurlijk een aanrader, beide ploegen wisten tot nu toe een keer te winnen en een keer de punten te delen en staan in de grote groep achtervolgers achter koploper ODIN ’59. Om daar te blijven zal winst gevraagd worden, we zijn uiterst benieuwd hoe de krachtsverhoudingen tussen deze twee teams zullen liggen. Ze starten om 12.00 uur en Wilnis is om de hoek, mocht u willen gaan kijken.
Het eerste elftal moet een stuk verder, want RVVH uit Ridderkerk fungeert deze keer als gastheer. Dat zij ook bepaald nog niet soepel functioneren blijkt wel uit het feit, dat ze momenteel de laatste positie innemen, het wordt dus een heel belangrijke opdracht om daar met een resultaat vandaan te komen. Vorig seizoen slaagden we in die missie, we hopen van harte dat ook dit keer de punten mee de bus in gaan. Als de ploeg met vertrouwen speelt zoals vorige week in de eerste helft is er veel mogelijk, we gaan zien of dat deze zaterdag uitkomt.

MIJLPAAL VOOR PATRICK LOKKEN

In de wedstrijd tegen Nootdorp heeft Patrick Lokken met zijn benutte strafschop zijn totaal aan doelpunten in zijn carrière op 200 bepaald! Van dat aantal heeft hij er in competitieverband 144 voor Argon gemaakt, het resterende aantal heeft hij elders bijeen weten te spelen.

De website Voetbalnederland die dit soort zaken bijhoudt deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit. Het totaal aantal doelpunten van Patrick Lokken is nu op 200 gekomen en is voldoende voor de 8e ster

Patrick scoorde zijn doelpunten tegen de volgende clubs: (aflopend gesorteerd op aantal per club).

9 doelpunten tegen AFC 34 
7 doelpunten tegen Almere City FC, AFC, Haaglandia, Westlandia
6 doelpunten tegen SVV, TONEGIDO
5 doelpunten tegen ADO 20, DHC, Elinkwijk, HBS, Veensche Boys
4 doelpunten tegen DWV, vv Heerenveen, Hollandia, Kranenburg, VVSB
3 doelpunten tegen VUC, TEC, OFC, Quick (H), De Meern, Nieuwerkerk, JVC Cuijk, De Foresters, FC Blauw Wit Amsterdam, Dieze West, DVS 33, Achilles 29, Ajax afc
2 doelpunten tegen Baronie, Hilversum FC, DEM, Feyenoord SC, De Kennemers, Uitgeest FC, VVZ 49
1 doelpunt tegen Alphense Boys, DWS afc, Chabab, DCV, EDO hfc, Eindhoven FC, EVV, Hoek HSV, Gemert, HSC 21, KBV, Leonidas, Montfoort, sv Nieuw Utrecht, Nieuwenhoorn, Nootdorp, NVC 1, ODIN 59, Pancratius, Quick 20, SDC Putten, SDO, SJC, Stormvogels IJ.V.V., Swift, De Treffers, FC Türkiyemspor, UNA, UVS, VOC, VRC, WKE, Woezik, Zeeburgia, ZOB, De Zouaven, Zwaluwen 30

Het bereiken van deze mijlpaal (helaas niet extra feestelijk vanwege het resultaat van de wedstrijd) werd na afloop wel gememoreerd door de voorzitter, die Patrick een presentje overhandigde en daarnaast de wens uitsprak, dat hij de gretigheid nog wel even zou behouden in de rest van het lopende seizoen.

ARGON LAAT VOORSPRONG UIT HANDEN GLIPPEN

In de eerste helft kwam Argon vanaf elf meter al snel op voorsprong, echter het verzuimde om de score verder op te voeren. Na de thee kwam opponent Nootdorp feller dan Argon uit de startblokken. Een lage harde hoekschop werd bij eerste paal ingetikt. Voeg daarbij een ongelukkige handsbal van Lorenzo Zorn (van dichtbij tegen de arm) en Nootdorp mocht ook van elf meter aanleggen, de bal werd feilloos ingeschoten, eindstand 1-2. Door deze uitslag nestelt Argon zich stevig in de onderste regionen van de hoofdklasse A.

Beter dan vorige week
Argon speelde beter dan vorige week, maar dat kan ook aan de Nootdorpers liggen die de eerste helft geen grote indruk achterlieten. Al in minuut één stuitte Mark van der Weijden op de doelman, na een schot van Stefan Tichelaar. Even daarna bracht een hoekschop van Younes Ouaali keeper Yannick Augustinus bijna in verlegenheid, echter hij ranselde de bal goed weg. Aan de andere kant greep Romero Antonioli tijdig in toen Maurice Kerkhof te dichtbij kwam. Een voorzet van Jordly Petronia bereikte net niet Patrick Lokken. Maar in minuut 17 was het dan toch raak toen Adil Choukoud Mark van der Weijden aan zijn shirtje trok. Scheidsrechter De Cock wees naar de stip en Patrick Lokken schoot raak, 1-0. Even daarna moest keeper Augustinus van Nootdorp zich laten vervangen door Simonis. Veel verschil maakte het niet want keeper Simonis werd niet echt op de proef gesteld. Nootdorp daarentegen probeerde Argondoelman Antonioli wel te testen. Een doorschietende bal zette Said vrij voor de Argondoelman echter de bal belandde op de vuisten van Antonioli. Dat gebeurde ook vlak voor rust toen Korteling op doel kopte. Argon kreeg die eerste helft ook een vrije trap maar de bal van Younes Ouaali werd door Ian Refos naast gekopt.

Weer strafschop
Na de thee kwam Nootdorp beter uit de startblokken dan Argon, vooral Maurice Kerkhof, de snelle rechtervleugelspeler, veroorzaakte menigmaal onrust in de Argondefensie. Ook Hollenberg kreeg een mogelijkheid maar hij schoot over. Na ruim tien minuten kreeg Nootdorp een hoekschop, de bal kwam laag in en bij de eerste paal frommelde Korteling de bal binnen 1-1.Argon kreeg weinig mogelijkheden om wat aan de stand te doen en het was Antonioli die eigenlijk erger voorkwam. Een schot van Kerkhof werd met geluk gekeerd en met nog een kwartier te gaan kreeg Lorenzo Zorn van dichtbij de bal tegen zijn arm. De strafschop werd door Saïd raak geschoten 1-2. Daarna probeerde Argon nog iets te veranderen aan de stand, echter de defensie van Nootdorp bleef overeind. Een teleurstellend Argon dat vanmiddag niet echt aan klantenbinding deed.

Vooruitblik Argon

De kop is er af, iedereen is begonnen aan de competitie en dat leverde zaterdag een aantal opvallende uitslagen op. Grote zeges voor onder andere JO19-3, JO17-3, JO11-4, JO9-1, JO9-3, JO8-1 en MO13-1 (allen met dubbele cijfers), maar uiteraard ook enkele stevige nederlagen waarbij bijvoorbeeld bleek dat onze buren in De Hoef een zeer behoorlijk team op de been kunnen brengen met hun JO17-1. 

Na de eerste gewenning kijken we nu uit naar de wedstrijden van zaterdag aanstaande, waar we benieuwd zijn naar de prestatie van het tweede bij Spakenburg 2 (dat de competitie startte met een 6-0 oorwassing bij CSW 2), of hoe JO19-1 en JO19-2 het er in hun uitwedstrijden afbrengen bij de Kon. HFC en Fortuna Wormerveer. Maar ook de derby van JO19-4 bij Hertha is interessant, JO17-1 gaat op verplaatsing naar d’Olde Veste in Steenwijk (inderdaad, zo’n 140 km verwijderd van Mijdrecht), JO15-1 gaat naar Almere, JO13-1 naar PVC in Utrecht, JO13-4 naar UNO in Hoofddorp, JO11-5 naar NFC in Amstelveen terwijl JO9-1 Harmelen gaat bezoeken en JO8-2 op visite gaat vin Uithoorn bij Legmeervogels. Zo maar een greep uit het uitprogramma van deze dag, gelukkig zitten er niet al te veel van die hele verre ritten bij.

Dicht bij huis oftewel aan de Hoofdweg is er vanaf de vroege ochtend ook weer veel te zien. Maar liefst bij negen wedstrijden moet om kwart voor negen het eerste fluitsignaal klinken. En het woordje “moet” in de vorige zin staat er eigenlijk niet voor niets, want met de vele wedstrijden die op zaterdag telkens weer gespeeld dienen te worden is het van groot belang, dat de wedstrijden op tijd beginnen en ook weer tijdig afgelopen zijn. De volgende ploegen staan vaak al weer te dringen om te mogen beginnen, het is zoals velen al opgemerkt hebben ook altijd moeilijk om de kleedruimte op tijd vrij te hebben (liefst ook nog een beetje netjes achtergelaten voor de volgende gebruikers) dus alle spelers en begeleiders worden vriendelijk verzocht hier aandacht voor te hebben, natuurlijk wel alles in het redelijke. Begrip is vaak een onmisbaar element bij het samen oplossen van mogelijke knelpunten.

Bij die vroege starters zit uiteraard de jongste jeugd zoals JO8-1 tegen Hoofddorp en JO9-4 tegen HSV ’69 (derby!), maar ook de al iets ouderen zoals de JO13-2 tegen Abcoude en JO13-3 tegen Sporting Martinus. Om 10.15 uur gaat het G-team de strijd aan met Faja Lobi KDS, waarna om 10.45 uur de wedstrijden beginnen van JO13-5 tegen Aalsmeer, JO15-5 tegen Victoria en JO17-4 tegen Amstelveen. Daarnaast is er ook nog een oefenwedstrijd van JO11-4 aan het programma toegevoegd, zij ontvangen Legmeervogels. 
Kwart over twaalf klinkt het startsignaal voor JO15-3 tegen UVV (wordt dat de tweede zege?) terwijl ook JO19-3 dat tegen De Vecht gaat proberen. Een kwartiertje later gaat JO17-5 voor het eerst dit seizoen aan de bak, zij hadden vorige week vrij en gaan nu kijken hoe sterk Geinburgia (dat vorige week wel speelde maar verloor) tegenstand zal bieden.

Wat dan in de loop van de middag nog rest zijn wedstrijden van de senioren. Om 15.00 uur spelen het derde, het vierde, het zevende en het achtste thuis waarvan de drie eerstgenoemde teams vorige week het onderspit hebben moeten delven en dus voor het eerste punt gaan vechten, terwijl het achtste vorige week nog niet speelde en nu de handschoen opneemt om VVC (vorige week dik gewonnen) de eerste nederlaag toe te brengen.

En ook het eerste elftal heeft om 14.30 uur weer een thuiswedstrijd, ditmaal komt Nootdorp op bezoek. Door tot nu toe één keer te winnen heeft die ploeg wel een plek net boven Argon op de ranglijst, de twee gelijke spelen tot nu toe hebben ons tenslotte twee punten opgebracht. Het wordt dus een belangrijke wedstrijd, want via winst kan een mooie stap omhoog worden gemaakt. Nootdorp is via de nacompetitie gepromoveerd en zo weer op gelijk niveau gekomen, we kennen de ploeg nog als tegenstander in de eerste klas. Zeker geen makkelijk te nemen horde, is toen wel gebleken, maar we hebben goede hoop op een resultaat voor ons vlaggenschip. Het moet tenslotte ook een keer gaan meezitten en Nootdorp heeft buitenshuis nog geen punten weten te halen en opvallend genoeg al tien tegentreffers moeten incasseren. We hopen op behoorlijk weer en een mooi aantal toeschouwers bij deze wedstrijd, die hopelijk historisch wordt door de eerste driepunter in het seizoen 2017-2018.

KEEPERSTRAINING JEUGD NIET-SELECTIE

Vanaf woensdag 27 september start de keeperstraining voor jongens en meisjes onder 13, onder 11, onder 10 en onder 9 van de niet-selectie teams. De training is van 18.00 – 19.00 u en zal worden gegeven door Hein Bakker en Martijn Egbers.

IJSSELMEERVOGELS JO11-1 VS ARGON JO11-1

Je hebt niet heel vaak in een seizoen van die wedstrijden waar je kippenvel van krijgt, maar deze eerste competitiewedstrijd was er echt zo eentje. Uit bij IJsselmeervogels, toch echt niet de minste amateurclub, hadden we het moeilijk, heel moeilijk. Maar kwamen we aan het eind wel als overwinnaars uit de strijd. 

De eerste redding moest door Manolis verricht worden. En nadat Alec en Jesper dicht bij een goal voor ons was was het alleen maar IJsselmeervogels dat de klok sloeg. Op bijna alle fronten werden we afgetroefd, maar op eentje niet en dat was op karakter. Want de thuisploeg was dan wel heer en meester, maar tot de rust hielden we het heel knap op 1-0. Manolis moest namelijk diverse keren redding brengen. Een hele moeilijke bal met stuit verwerkte hij knap tot corner. En als hij al niet redde was het de lat die ons geluk bracht. Alec was met een kopballetje nog wel gevaarlijk maar de onvermijdelijk tegengoal viel 10 minuten voor rust. Jayden voorkwam niet veel later met een goede herstelactie verdere schade. En ook Mika had nog een prima verdedigende actie in huis. Vlak voor rust kregen we nog wel een behoorlijke kans. Met een mazzeltje kwam de bal voor Sam zijn voeten, die goed uithaalde maar net naast schoot. Maar al met al mochten we dus erg blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 was.

En direct vanaf de aftrap moest Manolis alweer redding brengen. Maar onze jongens gaven niet op en kwamen langzaam aan steeds beter in de wedstrijd. Een eerste schotje van Alec. En Sebas, die na een goede inworp van Mees, op de keeper stuitte gaven aan dat we echt niet verslagen waren. En na een goede actie van Cas kregen we een corner die door hemzelf genomen werd. Hij kwam bij Sebas terecht die met een prachtige volley 1-1 scoorde. Onze mannen waren een soort van los en nu kwam de thuisploeg niet meer aan de bak. Maxime en Sebas waren gevaarlijk, Alec schoot op de keeper en de rebound van Jesper ging er ook niet in. Maxime schampte de bal uit een corner, Alec was met een halve omhaal dichtbij en Sebas schoot van (te) ver. Achterin hadden met name Floris (wat een blok-actie) en Koen de zaken nu goed voor elkaar. Manolis hoefde nu amper meer in actie te komen. Een vrije trap maakte hij in 2-en onschadelijk en de Vogels schoten nog een keer net naast. Maar de verdiende voorsprong voor Argon kwam er. Een prachtige 1-2 door het midden tussen Alec en Mees werd door die laatste tot 1-2 verwerkt. Prachtig om de blijdschap van onze jongens te zien! Na een diepe bal van Alec, ging Cas om de keeper heen maar schoof de bal naast. Maar ook de 1-3 werd gemaakt. Een vrije trap van Sebas werd door alles en iedereen gemist en vloog zo het doel in. Het hoogtepunt van de dag volgde vlak voor het einde want Cas scoorde met een fabuleuze boogbal, na voorwerk van Sam, de 1-4. Dat het vlak voor tijd nog 2-4 werd, deed er dus niet meer toe. 

ARGON OOK THUIS TEGEN HOEK MET LEGE HANDEN

Argon slikte zaterdag de tweede nederlaag in het nog prille seizoen. Vooral de eerste helft werd Hoek eigenlijk geen strobreed in de weg gelegd, ze vonden elkaar gemakkelijk en combineerden er op los. Argon gaf ze alle ruimte maar de doelpunten bleven voor Hoek nog even uit. Uiteindelijk werd de rust met een 0-2 achterstand ingegaan. De tweede helft begon Argon beter maar met nog een kwartier scoorde Hoek zelfs de 0-3, een strafschop twee minuten later bracht Argon nog op 1-3.

Geen vuist
In aanvallend opzicht kon Argon de eerste helft geen vuist maken, Hoek maakte het spel en Argon liep er eigenlijk achteraan. Toch bleef een doelpunt lang uit, pas na een klein half uur viel het eerste doelpunt. Het schot van Rik Impens verdween via binnenkant paal binnen, onhoudbaar voor doelman Antonioli. Argon deed daarvoor nog wel wat terug, dat waren twee hoekschoppen van Younes Ouaali die beide keren de de bal in de korte hoek liet krullen, echter keeper Jordi de Jonghe van Hoek stond juist precies in die hoek opgesteld. Na de 0-1 kreeg Hoek nog mogelijkheden, een bal schoot voorlangs het doel en een kopbal van dichtbij van Niek van Sprundel werd door Romero Antonioli gepakt. Maar vlak voor rust schoot Van Sprundel wel raak na een voorzet van rechts 0-2.

Meer een wedstrijd
Na de thee was het meer een wedstrijd, Lorenzo Zorn nam de plaats in van Wesley Weeber en Argon kreeg mogelijkheden, na een pass van Mark van der Weijden kreeg Anouar El Yaakoubi een vrije kans maar doelman De Jonghe greep in. Dat deed hij ook na een vrije trap van Stefan Tichelaar die door Dennis Filippo werd ingekopt. Daarna waren er aan beide kanten nog wel mogelijkheden maar Argon raakte Mark van der Weijden na een meer dan stevige overtreding kwijt met een knieblessure en daarmee viel er wel wat aanvallend vermogen weg. Ian Refos verving hem en met nog een kwartier te gaan gooide Hoek de wedstrijd op slot, een solo bracht de gasten middels opnieuw Van Sprundel op 0-3 en de wedstrijd was beslist. Een strafschop bracht Argon drie muniten later nog wel in de wedstrijd, Patrick Lokken liet De Jonghe kansloos nadat scheidsrechter Van Rijsbergen hands had geconstateerd. Argon kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden, Maikel van de Water zag zijn inzet gestopt en even later bij een uithaal van dichtbij werd de bal geblokt. De mooiste kans kwam in blessuretijd toen bij een vrije trap Dennis Filippo de bal doorkopte naar Patrick Lokken, echter Lokken kopte tegen de lat. Het tegendoelpunt viel te laat om er nog een spannende slotfase van te maken, echter Hoek kon verdiend drie punten in de tas steken, dat is wel prettig met een lange terugreis voor de boeg.

Vooruitblik Argon

Het is gedaan met de poulefase van de beker, tenminste voor die poules waar alle wedstrijden gespeeld zijn. Dat zijn ze nog lang niet allemaal, maar in ieder geval is op dit moment wel zeker dat de volgende teams doorgaan naar de knock out fase: het tweede, het zevende, het achtste, JO19-1, JO17-4 en MO13-1. Voor veel andere teams geldt dat zij zeker nog kansrijk zijn, maar helaas is met name in de lagere leeftijdsgroepen een groot aantal wedstrijden letterlijk in het water gevallen. Het zal in de komende tijd nog wel ingehaald worden en dan zien we, hoeveel teams zich echt nog terug vinden in de ballenbak bij de loting.

Voor wat betreft dat hemelwater, als de weermannen en vrouwen ons niet in het ootje nemen zullen we daar zaterdag geen last van krijgen, volgens de verwachtingen kunnen we mogelijk zelfs weer in hemdsmouwen langs de lijn gaan staan bij de diverse wedstrijden. En al die wedstrijden gaan dus nu om de punten oftewel de competitie gaat in alle hevigheid van start. En bij die start zijn er 24 ploegen, die een thuiswedstrijd op het programma hebben staan tegenover 20 uitwedstrijden. 
In die laatste categorie vallen vijf seniorenwedstrijden (inclusief het G-team) en de rest zijn dus allemaal jeugdteams. Daar zitten diverse derby’s bij zoals JO17-4 naar HSV ’69, JO15-5 naar CSW, JO13-3 naar Hertha en ook JO9-4 moet de rit naar Vinkeveen maken. Nu is een eerste wedstrijd altijd lastig, maar zo’n derby vraagt nog meer van spelers. Want wees er van overtuigd, dat de tegenstanders altijd meer dan 100% willen geven in zo’n wedstrijd en dus moet er van de kant van Argon minimaal net zo’n instelling getoond worden om tot een resultaat te kunnen komen. We zijn benieuwd of we scherp kunnen beginnen, de uitslagen zullen het duidelijk maken.

Thuis zijn er deze speeldag bij de jeugd geen wedstrijden tegen naaste buren, maar uiteraard wel veel leuke ontmoetingen. MO13-1, die het in de beker dus al goed hebben gedaan, gaan kijken of ze het tegen FC Aalsmeer ook voor elkaar krijgen om tot winst te komen, JO9-1 en JO9-2 gaan op de kleine velden aan de bak in de nieuwe opzet, waarbij uitslagen wel worden bijgehouden maar standen niet gepubliceerd zullen worden, terwijl de 10- en 11-jarigen het programma op de vroege ochtend compleet maken samen met JO13-4. In totaal zullen hierbij onder andere drie teams van RODA ’23 de tegenstander zijn, goed opletten dat de juiste ploeg tegenover je staat dus.

JO13-1 gaat om kwart voor tien de strijd aan met MSV ’19 uit Montfoort terwijl de tegenstander van JO15-4 (10.15 uur) heel wat minder kilometers hoeft te maken om uit Aalsmeer naar ons sportpark te komen. JO15-1 en JO15-2 spelen allebei een middagwedstrijd en vinden NVC en FC Amsterdam tegenover zich staan. JO17-2 begint net als JO15-4 om kwart over tien met hun pogingen om UNO te verslaan, JO17-1 en JO17-3 wachten tot kort na het middaguur om dan te proberen Zeeburgia en Hillegom puntloos naar huis te sturen.
Om 11 uur twee wedstrijden in de categorie onder 19: JO19-2 ontvangt Volendam (de amateurtak uiteraard) en JO19-4 ziet het Utrechtse Kampong tegenover zich staan, dat zal wel reserveshirts noodzakelijk maken. Trouwens, even ter verduidelijking: bij JO19-2 ziet u bij scheidsrechter “Afgeschermd” staan. Dat betekent niet, dat er niemand komt, maar dat de betreffende leidsman in SportLink heeft aangegeven, dat zijn gegevens niet getoond worden. Voor een scheidsrechter natuurlijk niet de handigste keuze, gelukkig kan er in SportLink wel nagezien worden, wie er aangewezen is zodat we weten wie er komt. JO19-1 speelt deze zaterdag ook thuis, zij zullen dit seizoen altijd om 14.30 uur starten, de eerste tegenstander is DEM uit Beverwijk.

Dan resten er nog zeven wedstrijden van seniorenteams aan de Hoofdweg. Het 12e begint wel met een derby en ontvangt CSW 7, deze strijd begint om 13.00 uur. Het tiende begint anderhalf uur eerder tegen VVC, het negende ook om 13.00 uur tegen OSM ’75 en het vijfde en zesde beginnen om 15.00 uur aan hun seizoen tegen resp. Kon. HFC en RAP.
Het tweede start op het inmiddels gebruikelijke tijdstip van 11.30 uur tegen Swift en dat is een zware opponent die vorig seizoen met 1-2 de winst weg wist te kapen. Ons tweede liet het vorige weel behoorlijk liggen in de beker, kon via het doelsaldo toch nipt de volgende ronde halen maar zal een heel wat beter spelletje op de mat moeten leggen om tegen deze Amsterdamse ploeg een resultaat te halen. Het jonge team heeft in de beker ook laten zien, dat er veel voetbal in de ploeg zit, hopelijk lukt het om dat ook nu te tonen.

Ook het eerste elftal speelt thuis, bij deze tweede wedstrijd aan de Hoofdweg komt Hoek uit Zeeuws Vlaanderen op bezoek. Vorig jaar wist die ploeg aan het langste eind te trekken, op dit moment staan ze net boven ons team op de ranglijst met een enkel puntje meer, het zou dus mooi zijn als we via de eerste winst van het seizoen een sprongetje kunnen maken op de ranglijst. Hoek heeft midweeks nog een zware wedstrijd moeten spelen in de KNVB beker en moesten daar na verlenging en strafschoppen het hoofd buigen bij FC Lisse (tenminste, voorlopig, hangende de uitspraak over het verkeerd afwerken van de penaltyserie) , het zal de vraag zijn of die inspanningen allemaal weer verwerkt zijn. Bij Argon zal na het pechvolle gelijke spel tegen Swift (sinds deze week landelijk bekend als reuzendoder) alles er op gericht zijn om de ballen nu tussen de palen en niet er tegenaan te mikken om zo via een driepunter het seizoen voort te zetten. Hopelijk gaat dat onder het oog van veel supporters lukken, u bent in ieder geval van harte uitgenodigd!

Argon geeft niet thuis in Gouda

Ook de derde kompetitiewedstrijd van Argon leverde geen winst op, integendeel op bezoek bij De Jodan Boys in Gouda liep Argon tegen een 2-0 nederlaag op. De eerste goal viel al na een kwartier, een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied was voor arbiter Vos de aanleiding voor een strafschop die werd benut. Vijf minuten voor rust viel het tweede doelpunt.
In de tweede helft waren de gastheren iets minder dominant maar ondanks extra aanvallers kon Argon in aanvallend opzicht geen vuist maken. Het was o.a. aan doelman Romero Antonioli te danken dat het maar bij de twee tegendoelpunten bleef.


Snelle strafschop
De thuisploeg domineerde en Argon kon daar in aanvallend opzicht maar weinig tegenover zetten, Younes Ouaali kwam nabeen kleine tien minuten nog wel in scoringspositie maar er werd toch nog voor buitenspel gefloten. Even daarna ging een kopbal van Fanny Waandels van JB rakelings naast en bij een volgende aanval kreeg Stefan Tichelaar vanaf een halve meter de bal tegen zijn arm. Dat was hands en de bal ging op de stip. Levi Marengo scoorde beheerst 1-0. Sporadisch kon Argon wat terug doen, Ouaali zijn schot kwam wel tussen de palen
maar doelman Swaneveld stond op de goede plaats. Een corner van Mo Bouabgha werd aanvankelijk weggewerkt, in de rebound knalde Tichelaar over. Zes minuten voor rust scoorde JB het tweede doelpunt, bij een aanval over rechts kon niet worden ingegrepen door de Argondefensie waarna Enzo Hunnink onhoudbaar in schoot 2-0. In de slotfase mocht Argon drie hoekschoppen op rij achter elkaar nemen maar ook nu kon er niet geprofiteerd worden.


Ietsje beter
De tweede helft speelde Argon ietsje beter, De Jodan Boys leken iets minder in de wedstrijd te zitten, echter Argon profiteerde daar niet van. Een omhaal van Patrick Lokken ging over en een actie van Soner Gedik (ingevallen voor Lorenzo Zorn) strandde in het strafschopgebied maar arbiter Vos zag daar geen overtreding in. Met Mark van der Weijden en Imar Kort bracht coach Ouaali extra aanvallers in maar verder dan een vrije trap die over ging van Younes Ouaali kwam Argon niet. De beste mogelijkheden om tot scoren te komen had de
thuisploeg, Levi Marengo verscheen na een leuke actie alleen voor doelman Romero Antonioli maar Antonioli kwam als winnaar uit de strijd. Hetzelfde trucje herhaalde Romero Antonioli toen Gilliomar Leona op hem af kwam, hij plukte de bal van de aanvaller zijn schoen.
Derhalve een teleurstellend resultaat voor Argon in een druilerig Gouda, echter de overwinning van De Jodan Boys was verdiend.
Zaterdag speelt Argon thuis, HSV Hoek is dan de tegenstander.

ARGON: VOORUITBLIK

Het vele hemelwater van vorige week vrijdag en zaterdag heeft een enorme aanslag gepleegd op het soepele verloop van de bekerwedstrijden. Maar ondanks dat is het wel duidelijk, dat nog een groot aantal teams goede kans maakt om door te gaan omdat ze beide tot nu toe gespeelde wedstrijden in winst hebben weten om te zetten. 

Dat betekent, dat zaterdag bijvoorbeeld voor het tweede elftal de volgende ronde binnen handbereik ligt, maar ook voor het vijfde, het zesde doet nog volop mee, het zevende heeft het in eigen hand net als het achtste, het tiende bepaalt ook zelf het vervolg, JO19-1 heeft aan een gelijkspel voldoende, JO19-2 moet winnen, net als JO19-3, JO17-4 heeft aan een puntendeling genoeg, dit geldt ook voor JO17-5. JO13-2 moet winnen om door te gaan terwijl MO13-1 met een gelijke stand ook genoegen kan nemen. 

Dit betreft dus teams, die al twee keer gespeeld hebben, van de andere teams zijn er nog veel kansrijk, maar dat is na één gespeelde wedstrijd dus zij zitten nog niet in de beslissende fase. Het is wel te hopen, dat veel teams er in slagen om de volgende ronde te halen, het scheelt vast weer een hoop geregel voor oefenwedstrijden later in het seizoen. Als u wilt weten, waar de genoemde elftallen aan de bak moeten, kijkt u dan even in het programma, mogelijk vindt u een gaatje in uw agenda om er even langs te gaan.

Ook deze zaterdag is er maar een elftal, dat voor de punten de wei in moet en dat is het eerste. Afgelopen zaterdag deelden ze de punten met Swift in een wedstrijd, waarin 4 maal paal en lat werd getroffen en ook nog een strafschop niet werd benut, er had dus duidelijk meer in gezeten dan de uiteindelijke 1-1. Maar vorig seizoen hebben we in totaal nul punten gehaald tegen Swift, dus wat dat betreft lopen we nu voor. Maar om dat vast te kunnen houden moet er zaterdag bij Jodan Boys een goed resultaat geboekt worden, want in de vorige jaargang wisten we daar zowel uit als thuis de punten tegen te pakken. We willen er natuurlijk geen extra druk op leggen maar spreken uiteraard wel de hoop uit dat ze dit weer voor elkaar krijgen. Zeker geen eenvoudige opgave, de Goudse gastheren speelden tot nu toe gelijk tegen Swift en wisten te winnen van Hoek waardoor ze nu twee punten boven ons staan in de stand. Een afstand die overbrugd kan worden, we hopen dat de jongens van Simon Ouaali daar zaterdag aan de Sportlaan voor weten te zorgen. En uiteraard hopen we ook, dat een mooi aantal supporters het ritje naar Gouda maakt om het elftal te steunen bij hun pogingen om de winst binnen te slepen.

PUBLIEK WINNAAR BIJ ARGON TEGEN SWIFT

In een enerverende en bij vlagen spannende wedstrijd is er geen winnaar te voorschijn gekomen. De eerste helft had Swift een klein veldoverwicht maar kon niet echt gevaarlijk worden. Argon scoorde de openingstreffer en Swift maakte op slag van rust gelijk vanaf elf meter.
De tweede helft verzuimde Argon de winst naar zich toe te trekken, een strafschop en een handvol scoringsmogelijkheden waren niet aan Argon besteed. Argon droop teleurgesteld af en Swift was bijzonder blij met het ‘gestolen’ punt. Het publiek was winnaar en had zich prima vermaakt.

Doellat in de weg
De eerste helft ging het spel op en neer, veel aanvallende acties en ook kansen. Argon begon met een kopbal van Mark van der Weijden maar de bal had te weinig kracht om het doelman Wens van Swift moeilijk te maken. Ook Dennis Filippo probeerde het met een kopbal na een hoekschop maar de bal ketste op de lat. Ook bij een vrije trap van Abdelhamid Rida kreeg doelman Wens hulp van de lat. Swift zat ook niet stil, Tim Wulfraat deed een poging van dichtbij maar hij verrastte doelman Romero Antonioli niet en Cabezas Narvaez kopte rakelings naast. Ook een vrije trap van Van Wakeren werd een prooi voor Antonioli. Even nadat een doelpunt van Swift werd afgekeurd vanwege buitenspel sloeg Argon toe, Mark van der Weijden speelde zich op rechts vrij en bediende Patrick Lokken op maat, Lokken liet de doelman kansloos 1-0. 
Swift ging duidelijk op jacht naar de gelijkmaker maar verder dan een laag schot van Wulfraat kwam Swift niet. Na een vrije trap van Gerard Aafjes kopte Patrick Lokken op de lat en de laatste minuut van de eerste helft sloeg Swift dan toch toe. Arbiter Virancikli kende Swift een strafschop toe. Smeeing zag zijn schot via binnenkant paal uit doel caramboleren. Maar de stafschop mocht worden overgenomen (te vroeg inlopen) en nu schoot Smeeing, door het midden, wel raak 1-1.

Weer strafschop
Twee minuten na rust kon Argon op voorsprong komen, Patrick Lokken ging onderuit en ging zelf achter de strafschop staan. Jordy Wens stond op de goede plaats en hield Swift in de wedstrijd. Met nog ruim een kwartier te gaan kwam er weer een kans voor Argon middels een hoekschop, echter de door Gerard Aafjes ingekopte bal werd van de doellijn gehaald en Swift kwam met de schrik vrij. Argon bleef drukken en Swift moest herhaaldelijk alle zeilen in verdedigend opzicht bijzetten. Coach Ouaali bracht halverwege twee verse spelers in: Maikel van de Water en Anouar El Yaakoubi. Weliswaar deed Smeeing nog een poging namens Swift via een omhaal maar de bal ging naast en ook de poging van Jordy de Groot werd een prooi voor Antonioli. 
Maar bij Argon dat in slotfase menig keer voor het doel van Wens verscheen zat het niet echt mee. Patrick Lokken kon de bal maar niet tegen het net krijgen, tweemaal een kopbal en een uitbraak werden door de doelman onschadelijk gemaakt. Ook bij twee voorzetten van Stefan Tichelaar en een vrije trap van Maikel van de Water bleef Wens overeind.

Terecht was Argon teleurgesteld dat het zoveel kansen onbenut liet, de reactie na afloop van een Swift speler was: ‘We hebben een punt gestolen’.

Zaterdag a.s. gaat Argon op bezoek bij Jodan Boys in Gouda.

ARGON komend weekend

Ronde twee wacht komende zaterdag, voor zowel beker als competitie. In de vele bekerwedstrijden waar elftallen van onze club bij betrokken waren zijn de resultaten zoals altijd bij voetbal onvoorspelbaar: er waren grote zeges, maar ook onverwachte nederlagen, er werd her en der gezocht naar het noodzakelijke ritme en links en rechts moest men ook nog wennen aan elkaar of aan de nieuwe regels. Na één ronde valt er nog niets te zeggen over ploegen die doorgaan of niet, al zijn er uitslagen waarbij je verwacht dat de volgende ronde wel eens een brug te ver zou kunnen zijn.

Zaterdag gaat het overgrote deel van de seniorenteams buitenshuis aan de slag, maar liefst 8 elftallen zullen het eigen sportpark uitsluitend als vertrekpunt benutten, net zoals het G-team zal doen. Daarnaast gaan ook nog eens 18 jeugdelftallen on tour en dan zou je denken dat het rustig is aan de Hoofdweg, maar daar is toch nog plaats voor 19 thuiswedstrijden. Voor wat betreft de selectieteams zijn dat JO11-1 vroeg in de ochtend in de derby tegen Legmeervogels, JO19-1 om 14.30 uur, ook tegen onze buren uit Uithoorn en het tweede elftal, dat vorige week ruim wist te winnen in Amsterdam en nu VVZ ’49 aan de Hoofdweg zal ontvangen. Het nog weer iets jongere team zal om 11.30 uur beginnen aan deze ontmoeting in de bekerpoule, die ze als ploeg uit de reserve hoofdklasse eigenlijk wel moeten zien te overleven. 

En natuurlijk speelt ook het eerste elftal deze keer thuis, na vorige week bij Achilles Veen een punt te hebben behaald in de seizoensouverture. Deze keer is Swift uit Amsterdam de tegenstander en dat bleek in het vorige seizoen een lastig te nemen obstakel, tot twee maal toe moest de winst aan de hoofdstedelingen gelaten te moeten worden. Natuurlijk is dan het doel, om het dit jaar beter te doen tegen die ploeg, die vorige week ook met een gelijkspel van het veld af is gekomen, in de laatste fase wisten ze nog te scoren tegen Jodan Boys, waardoor in de nog o zo prille ranglijst Argon en Swift pal bij elkaar staan. Bij de gasten staat dit seizoen Bart Logchies als trainer/coach voor de groep en dat is voor onze club een oude bekende, in de periode van 2000 tot 2004 was hij vier seizoenen de verantwoordelijke man bij onze zondagafdeling.