ARGON

FC AALSMEER JO11-1 VS ARGON JO11-1

Enkele weken geleden waren we ook al op bezoek bij Aalsmeer, toen voor de beker werd er met 0-6 gewonnen. Nu waren we ook weer beter en werd er met 0-3 gewonnen. 
Zonder Alec (vakantie) en Koen (liesblessure) begonnen we goed en creëerden we diverse kansen. Cas had een schot, Mees een mooie actie en Maxime was na een hele mooie aanval ook dichtbij. Binnen 10 minuten viel de 0-1. Maxime heroverde op het middenveld de bal en passte op Sebas die met een laag, strak schot scoorde. Een paar minuten later was het al 0-2 doordat Sebas uit een vrije trap de bal hoog in het netje liet ploffen. Achterin stonden onder andere Mika en Floris goed te verdedigen waardoor Manolis bijna niks hoefde te doen. Floris was aan de overkant ook goed bezig en schoot maar net over. Mees was met een rebound na een schot van Jesper dicht bij een goal. Vlak voor rust werd het dan toch nog 0-3 ook. Een diepe bal van Sebas werd door Jesper op waarde geschat die met een subtiele voetbeweging met links de bal over de keeper heen wipte en tegen het net aan schoot.

Direct na de rust kreeg Sam de bal net niet op maat en stuitte Jesper op de keeper. Daarna een mooie aanval over meerdere schijven wat net geen goal opleverde. Het was wachten op een doelpunt, maar die vielen helemaal niet meer in de tweede helft. Aalsmeer kon eigenlijk niet (Manolis hoefde nog maar 1x gestrekt te gaan) en wij speelden eigenlijk veel te rommelig. Sebas en Jesper schoten voorlangs, Jayden bracht met een mooie steekbal Mees in stelling en anders redde hun keeper wel. Het was dus zeker niet onze beste wedstrijd, maar wél goed genoeg om de drie punten te scoren. Door de andere uitslagen in de poule zijn we nu koploper, hoe mooi zou het zijn als we dat aan het einde van de competitie ook nog zijn.

ARGON KAN KOPLOPER NIET BEDWINGEN

Argon heeft thuis tegen koploper Noordwijk niet kunnen stunten, de eerste helft was het eigenlijk éénrichting verkeer richting Argondoel echter een doelpunten festijn bleef uit. Noordwijk kwam wel op voorsprong na een kwartier maar kwam met nog twintig minuten te gaan pas vanaf elf meter op 0-2. In de laatste minuut werd het nog 0-3. Argon speelde de tweede helft beter dan ooit en had een aantal goede mogelijkheden, maar het had geen geluk in de afwerking.

Éénrichting verkeer
Noordwijk ging vanaf de start richting Argondoel, de snelle vleugelspeler Denzel James stelde de Argonverdediging behoorlijk op de proef, eerst mikte hij te hoog en bij een volgende poging werd zijn schot geblokt. Enigszins gelukkig kwam Noordwijk na een klein kwartier toch op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts werd richting doel geschoten en door de vrijstaande Tjeerd Westdijk wat verlengd 0-1. Daarna probeerde Noordwijk de wedstrijd in het slot te schieten, echter Argondoelman Romero Antonioli werkte niet mee. Westdijk zijn schot en ook de inzet van Denzel kwamen in handen van de Argon sluitpost. Even daarna kreeg Antonioli bij weer een poging van Denzel hulp van de paal. Een hard schot van Le Conge ging maar rakelings naast. Maar bij een knal van Reynaars greep Antonioli weer goed in. Argon veroorzaakte op momenten wel wat onrust in de Noordwijk defensie, een hoekschop van Refos werd wel ingekopt door Patrick Lokken maar ging naast, ook in de slotfase van de eerste helft werden een paar kansjes gecreëerd maar succes bleef uit.

Herstel
De tweede helft speelde Argon aanzienlijk beter en kreeg het enkele goede kansen, Ian Refos was dichtbij maar de doelman van Noordwijk lag in de weg, Patrick Lokken mikte te hoog en na een leuke aanvallende actie van Mark van de Weijde belandde de bal op de paal. Andere pogingen van o.a. Lokken en Refos gingen over en naast. Noordwijk deed natuurlijk wel wat terug maar was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Wendt schoot voorlangs en toen in minuut 70 een overtreding van Zorn werd bestraft met een penalty zag het er voor Noordwijk weer een stuk rooskleuriger uit toen Martijn Le Conge raak schoot. 0-2. Dit was gelijk de nekslag voor Argon dat daarna nog wel kansjes had maar dat had geen resultaat. In de voorlaatste minuut zorgde invaller Nick van Staveren nog voor de 0-3, een einduitslag die geflatteerd kan worden genoemd.

ARGON VOORUITBLIK

Voor aanstaande zaterdag zien we in totaal 22 uitwedstrijden voor onze club op het programma staan, een aantal van hen zal in verband met de afgesloten N201 rekening moeten houden met andere reistijden, kijk hier alstublieft vroegtijdig naar!

Bij de senioren zijn er inclusief het G-team 6 ploegen die op verplaatsing gaan, het derde moet bij Overbos voor een resultaat gaan, net als het vierde bij WV-HEDW, het zevende moet VVC puntloos laten, iets wat ook voor het elfde bij FC Aalsmeer geldt, het twaalfde moet bij BZC ’13 ongeslagen kunnen blijven en het G-team moet bij CTO de eerste winst zien te pakken.
JO19-2 gaat naar HSV maar zonder ‘69 erbij is die reis een stuk verder, Heiloo is de plek waar de hekkensluiter verslagen dient te worden. JO19-3 zal in Rijsenhout de punten niet kado krijgen, bij JO17-4 verwachten we een zege in Aalsmeer, JO17-5 treft in Forza Almere een ploeg, die nog geen wedstrijd gespeeld heeft, dat is dus koffiedik kijken. JO15-1 moet ook naar Almere, waar Buitenboys wacht, mogelijk wordt hier het eerste punt binnen gehaald. 
JO13-2 treft in Arsenal een ploeg van gelijke sterkte, JO11-1 zal tegen FC Aalsmeer graag de mooie tweede plek vast willen houden, JO11-2 zal bij Alliance ’22 graag het eerste punt noteren, JO11-3 zal willen aanhaken bij de top via winst bij De Meer, JO10-2 gaat naar gedeeld koploper RKDES en moet vol aan de bak en MO11-1 zal de eerste winst graag een vervolg willen geven bij Swift. Van de jongere ploegen worden zoals bekend geen standen genoteerd, zij gaan dus gewoon voor de zege van de dag naar Uithoorn, Kudelstaart en Laren.

Aan onze eigen Hoofdweg staan 25 wedstrijden geprogrammeerd en dat betekent drukte in de kleedkamer, vooral vroeg in de morgen. Graag weer aller medewerking om toch enigszins normaal het programma af te kunnen werken.
In die vroege morgen zien we JO11-4 die het opnemen tegen gedeeld koploper AMVJ, pittig dus. JO9-1, JO9-2, JO8-1 en JO8-2 strijden met Amstelveen, Sp. Martinus, KDO en Abcoude om de dagzege, JO13-4 ziet koploper Badhoevedorp in de ogen, MO13-1 gaat voor zege nummer 4 tegen Buitenveldert, JO10-1 treft met Overbos ook al een gedeeld koploper, winst betekent aanhaken en JO11-5 gaat het veld in voor de derby tegen CSW, deze jongedames hebben tot nu toe één punt meer behaald.
Om kwart voor tien begint JO13-1 aan de strijd tegen UVV, dat ook alle drie de partijen tot nu toe in winst wist om te zetten, een kraker dus. Een half uurtje later start JO13-5 aan eenzelfde krachtmeting met NFC en staat de volgende derby te wachten voor JO17-4, zij ontvangen als koploper runner up CSW, ook hier dus al vroeg een topper. 
Om kwart voor elf start de derby van JO15-5 tegen Hertha, beide ploegen hebben inmiddels de eerste zege binnen gehaald, de krachtverhouding lijkt gelijk. Half twaalf klinkt het beginsignaal voor het achtste, ook tegen Hertha dat in deze afdeling koploper is, een kwartiertje later start het tweede tegen DOVO dat net iets hoger staat op de lijst, maar dat ene puntje verschil zou dus via een zege omgezet kunnen worden waardoor ook gestegen wordt naar een hogere positie.
Klokslag 12 uur begint JO19-4 tegen MSV ’19, dat tot nu toe nog geen punten heeft weten te behalen, kijken of dat zo blijft, om kwart over start JO17-1 als trotse koploper met drie zeges aan de opgave om ook Buitenveldert te verslaan en zal het tiende stevige tegenstand ondervinden van FC Aalsmeer, dat net als de onzen nog alles heeft gewonnen. De laatste wedstrijd rond lunchtijd is JO17-2 tegen Zandvoort, dat met 26 doelpunten voor in 3 wedstrijden over goede schutters lijkt te bezitten.

Het middagprogramma laat om 15.00 uur drie ontmoetingen met Legmeervogels zien: het vijfde, dat bij winst afstand neemt van de lagere regionen, het zesde, dat bij winst aanhaakt bij de bovenkant van de middenmoot en JO15-2, dat bij een zege in ieder geval over de ploeg uit Uithoorn heen wipt. Daarnaast speelt om deze tijd het negende tegen SCH ’44, om bij de kop te blijven is winst gevraagd.

Een half uurtje eerder, volgens kenners op prime time, starten er nog twee wedstrijden. JO19-1 krijgt Achilles ’29 uit Groesbeek op visite, hopelijk kan na het verlies bij de koploper vorige week nu de tweede zege genoteerd worden, en het eerste elftal gaat de strijd aan met Noordwijk. De gasten voeren op dit moment de hoofdklasse A aan en hebben al langer de ambitie om hoger te spelen, dus liggen ze op de goede koers. Bij Argon is de koers wel uitgezet, maar willen de punten nog niet hard binnen komen, niets is mooier dan dat tegen de koploper wel te realiseren. Een zware opgave, dat zeker, maar laten we moed putten uit het feit, dat Noordwijk in de historie nog niet van Argon heeft weten te winnen. Die serie volhouden zou een goed gevoel kunnen geven, hopelijk staan weer vele supporters langs de lijn om het team te steunen in hun poging om de punten in Mijdrecht te houden. Voor de liefhebbers is er na de wedstrijd een heerlijk bakje snert beschikbaar, mogelijk een extra reden om zaterdag bij het eerste te gaan kijken.

ARGON JO11-1 VS BAARN JO11-1

Na het verlies van vorige week begonnen de mannen supergemotiveerd tegen SV Baarn. Vanaf de aftrap zaten we er kort op wat al snel een paar kansen opleveren. Een mooi 1-2tje tussen Alec en Jesper, een prachtige diepe bal van Jayden op Alec, Maxime die uit een corner naast kopt en een goede interceptie van Floris die Jesper bediende: het was gewoon wachten op de voorsprong. Na een minuut of zes was het Alec die na een balletje breed van Cas de 1-0 maakte. Er was nog een vlammend schot van Baarn waarbij Manolis gestrekt naar de hoek moest, maar daarna stonden we binnen een kwartier al op 4-0. Jesper ging alleen op de goal af, raakte de paal en Alec tikte de rebound in. Koen stuurt Alec diep, die breed legt op Mees voor de 3-0 en een knal in de bovenhoek van Alec was de 4-0. Nog voor rust werd het 6-0. Mika stoomt op van achteruit geeft voor Sam, die door de benen van de keeper scoort. En na een prachtige actie van Sebas kon ook Jesper zijn doelpuntje meepikken. Uit een corner kopte Floris ook nog bijna raak.
 
Na de rust begon Baarn sterk met een schot op de lat bij ons. Daarna stuitte Alec op hun keeper, maar even later rondde hij beheerst af na een diepe bal van achteruit. Baarn scoorde met een mooie tegengoal. Na de 7-1 hadden wij het heft weer in handen. Na een juweel van een aanval via Cas, Sebas en Sam maakte Alec zijn vijfde (!) van de dag. Sebas ging goed diep, werd gevloerd door de keeper, maar met goed voordeel van de scheids kon Sam de bal in het lege doel tikken. Een mooie actie op de achterlijn van Alec en een prima pass van hem stelde Maxime in staat het tiental vol te maken. Mees was dicht bij een elfde goal na weer een mooie aanval. Daarna werd het gas teruggenomen. Een vrije trap van Baarn werd prima door Manolis gered, maar hij kreeg bij de rebound geen hulp. En na nog twee goede goals werd de eindstand 10-4. 

 

Bron Site sv ARGON         

ARGON NEEMT PUNT MEE UIT RIDDERKERK

In een druilerig Ridderkerk heeft Argon een punt mee kunnen nemen, of afgesnoept, van de nummer laatst van de Hoofdklasse A. De thuisploeg speelde beter en kon elkaar gemakkelijker vinden. Argon liet te veel ruimte vallen tussen de linies en daar profiteerde RVVH van. Dat het toch bij een bescheiden score bleef was te danken aan het feit dat de voorwaartsen op een simpele wijze de kansen verprutsten. Vooral de thuisploeg produceerde veel afzwaaiers en de Argonmogelijkheden waren te beperkt. Alleen in slotfase kon het nog elke kant op maar het bleef bij een puntendeling: 1-1.

Onder druk
Argon stond de beginfase behoorlijk onder druk, al na een paar minuten had Nedeley Fortes, alleen voor doelman Antonioli alle mogelijkheid om de score te openen, maar hij treuzelde te lang waardoor de defensie van Argon de bal weg kon werken. Even daarna greep Romero Antonioli goed in bij een poging van Sanzio Dieterich. Ook een leuke aanval van RVVH werd niet benut, Dieterich knalde nu over. Na een kwartier was er langdurige blessurebehandeling nodig, Romero Antonioli en Shamir de Jesus kwamen met elkaar in botsing maar konden uiteindelijk toch verder. Maar RVVH bleef gevaarlijk echter een vrije trap van Merencia werd weggewerkt en een reuze kans van Dos Santos ging hoog over. Argon leverde in die fase teveel ballen in bij de gastheren, maar die profiteerden daar niet van. Pas in het laatste kwartier voor rust kon Argon eigenlijk iets terug doen. Soner Gedik bereikte Patrick Lokken maar doelman Levestone greep in, de inzet van Mark van der Weijden werd ook een prooi voor de keeper en een schot van Younes Ouaali werd geblokt. Op aangeven van Stefan Tichelaar kreeg Patrick Lokken nog een kopkans. Een uitval van RVVH vlak voor het rustsignaal werd door Fortes naast geknald.

Rommelig
Na een extra lange rust en warming-up (er moest een vervanger gevonden worden voor de geblesseerde assistent) kon er weer begonnen worden. Stefan tichelaar bleef in de kleedkamer achter en Coen Horb nam zijn plaats in. Toch bleef de thuisploeg in de rommelige fase die aanbrak de beste mogelijkheden te hebben om tot scoren te komen. Het was weer Dieterich die met een omhaal bijna Antonioli verraste en ook Proost deed zijn best maar de Argondoelman bleef vooralsnog overeind. Ook Rietveld en Eggers probeerde het maar het was net niet. Even later assisteerde Lokken de Argondoelman door de bal van de doellijn te koppen, maar het was slechts uitstel. In dezelfde minuut viel na weer een hoekschop toch wel een doelpunt, Dos Santos schoot van dichtbij raak 1-0. Intussen kwam Ian Refos in het veld voor Soner Gedik. Even later kwam Mark van der Weijden een teenlengte tekort op aangeven Younes Ouaali maar een kwartier voor tijd was het toch raak voor Argon. RVVH presenteerde een cadeautje voor Argon, een misverstand tussen twee verdedigers en de doelman werd door de attente Mark van der Weijden uitgebuit, hij schoof de bal beheerst binnen 1-1. Een meevaller voor Argon dat het laatste kwartier van de wedstrijd inging, een fase waarin het nog alle kanten op kon. Imar Kort had inmiddels van der Weijden vervangen. Argon kreeg nog wel kansen, een vrije trap van Maikel van de Water kon door de doelman gekeerd worden en een schot van Lokken werd tot hoekschop verwerkt, bij een inzet van Dennis Filippo kwam RVVH goed weg, de bal werd door een speler uit het doel gekopt. Invallers Rietveld en Kooiman van de thuisploeg testen Antonioli nog maar die maakte geen fout.
Een puntendeling waar beide ploegen niets mee opschoten.

Vooruitblik sv Argon

Er is weer van alles te zien deze zaterdag op ons complex, te beginnen met zeven wedstrijden om kwart voor negen. JO11-1 tot en met 4, MO11-1, JO10-2 en JO9-3 gaan aan de bak en ontmoeten daarbij ploegen uit de regio, behalve dan natuurlijk Baarn, dat ligt duidelijk wat meer uit de slinger. 
Om 10.15 uur starten JO13-3 en JO15-3, drie kwartier later gevolgd door JO13-2 en JO19-2, die het opvallende verlies van vorige week in Wormerveer nu tegen Diemen vast weg zullen willen spoelen. 
Om half twaalf gaat het twaalfde proberen Olympia ’25 te verslaan terwijl het elfde om 12.15 uur hetzelfde gaat proberen tegen DVVA. Om dezelfde tijd starten ook JO19-3 en JO17-4 (die na twee wedstrijden een doelsaldo hebben opgebouwd van 15-10!) aan hun poging om tot winst te komen tegen Weesp en Legmeervogels. 
Op prime time van half drie kunt u kijken bij JO15-1 tegen De Meern, dat beter aan de competitie is gestart dan onze jongens, een pittig potje dus, terwijl om 15.00 uur nog 4 wedstrijden een aanvangssignaal krijgen: JO17-5, koploper na één wedstrijd, ontvangt ASV ’65 dat nog niet heeft gespeeld, het derde gaat tegen IJFC voor de tweede winst, het vierde zal tegen CJVV graag de eerste winst bij willen schrijven en het zevende zal hetzelfde willen doen in de derby tegen Legmeervogels.

Uit staan er met 26 wedstrijden duidelijk wat meer ontmoetingen op het programma dan het in verhouding rustige thuisprogramma. MO13-1 zal bij Pancratius graag de derde zege bij willen schrijven, de jongste jongens van JO8-1 en JO8-2 gaan proberen punten te pakken in de hoofdstad terwijl JO9-2 (naar Amstelveen) en JO9-1 (bij Hertha in Vinkeveen) het wat dichter bij huis kunnen zoeken. JO10-1 gaat bij FC Aalsmeer voor de volle winst, net als JO11-5 zal doen bij Sporting Almere.

In de wat oudere groep van JO13 gaat -5 naar Abcoude dat net één puntje meer heeft, -4 naar CSW waar de meisjes van 3M wachten, dat is een clash tussen twee ongeslagen teams, en -1 gaat naar VVIJ in IJsselstein om daar te proberen de gedeelde koppositie in ieder geval vast te houden.
JO15-5 zal het bij ’t Gooi niet cadeau krijgen, JO15-4 krijgt met Amstelveen een ploeg tegenover zich die ook alles heeft gewonnen tot nu toe, dat is een kraker, terwijl JO15-2 gaat proberen bij UNO de eerste volle buit te halen. JO17-3 gaat naar SCW in Rijsenhout, die hebben nog geen wedstrijd gespeeld en zijn moeilijk in te schatten, voor JO17-2 geldt bij Amstelveen hetzelfde, terwijl JO17-1 bij DWS voor de derde zege op rij gaat, dit team is goed uit de startblokken gekomen. JO19-1 doet het tot nu toe ook heel behoorlijk, maar zal het uit bij koploper Go Ahead vast en zeker moeilijk krijgen. Maar, zonder strijd geen overwinning, je weet het maar nooit.

Van de senioren gaat het G-team naar VVIJ, het tiende als koploper naar Pancratius, het negende naar het nog puntloze UVV, het achtste naar Buitenveldert dat ook nog geen punten heeft weten te behalen, het zesde naar het altijd lastige AFC en het vijfde naar ODIN ’59 dat op gelijke hoogte staat, want beide teams hebben na twee ontmoetingen een tweetje in de kolom “verlies” genoteerd.
Resten de selectieteams: het tweede heeft een altijd boeiende ontmoeting met CSW 2 voor de boeg, een derby van het zuiverste water op het hoogst mogelijke niveau van Nederland voor reserveteams. Dat is natuurlijk een aanrader, beide ploegen wisten tot nu toe een keer te winnen en een keer de punten te delen en staan in de grote groep achtervolgers achter koploper ODIN ’59. Om daar te blijven zal winst gevraagd worden, we zijn uiterst benieuwd hoe de krachtsverhoudingen tussen deze twee teams zullen liggen. Ze starten om 12.00 uur en Wilnis is om de hoek, mocht u willen gaan kijken.
Het eerste elftal moet een stuk verder, want RVVH uit Ridderkerk fungeert deze keer als gastheer. Dat zij ook bepaald nog niet soepel functioneren blijkt wel uit het feit, dat ze momenteel de laatste positie innemen, het wordt dus een heel belangrijke opdracht om daar met een resultaat vandaan te komen. Vorig seizoen slaagden we in die missie, we hopen van harte dat ook dit keer de punten mee de bus in gaan. Als de ploeg met vertrouwen speelt zoals vorige week in de eerste helft is er veel mogelijk, we gaan zien of dat deze zaterdag uitkomt.

MIJLPAAL VOOR PATRICK LOKKEN

In de wedstrijd tegen Nootdorp heeft Patrick Lokken met zijn benutte strafschop zijn totaal aan doelpunten in zijn carrière op 200 bepaald! Van dat aantal heeft hij er in competitieverband 144 voor Argon gemaakt, het resterende aantal heeft hij elders bijeen weten te spelen.

De website Voetbalnederland die dit soort zaken bijhoudt deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit. Het totaal aantal doelpunten van Patrick Lokken is nu op 200 gekomen en is voldoende voor de 8e ster

Patrick scoorde zijn doelpunten tegen de volgende clubs: (aflopend gesorteerd op aantal per club).

9 doelpunten tegen AFC 34 
7 doelpunten tegen Almere City FC, AFC, Haaglandia, Westlandia
6 doelpunten tegen SVV, TONEGIDO
5 doelpunten tegen ADO 20, DHC, Elinkwijk, HBS, Veensche Boys
4 doelpunten tegen DWV, vv Heerenveen, Hollandia, Kranenburg, VVSB
3 doelpunten tegen VUC, TEC, OFC, Quick (H), De Meern, Nieuwerkerk, JVC Cuijk, De Foresters, FC Blauw Wit Amsterdam, Dieze West, DVS 33, Achilles 29, Ajax afc
2 doelpunten tegen Baronie, Hilversum FC, DEM, Feyenoord SC, De Kennemers, Uitgeest FC, VVZ 49
1 doelpunt tegen Alphense Boys, DWS afc, Chabab, DCV, EDO hfc, Eindhoven FC, EVV, Hoek HSV, Gemert, HSC 21, KBV, Leonidas, Montfoort, sv Nieuw Utrecht, Nieuwenhoorn, Nootdorp, NVC 1, ODIN 59, Pancratius, Quick 20, SDC Putten, SDO, SJC, Stormvogels IJ.V.V., Swift, De Treffers, FC Türkiyemspor, UNA, UVS, VOC, VRC, WKE, Woezik, Zeeburgia, ZOB, De Zouaven, Zwaluwen 30

Het bereiken van deze mijlpaal (helaas niet extra feestelijk vanwege het resultaat van de wedstrijd) werd na afloop wel gememoreerd door de voorzitter, die Patrick een presentje overhandigde en daarnaast de wens uitsprak, dat hij de gretigheid nog wel even zou behouden in de rest van het lopende seizoen.

ARGON LAAT VOORSPRONG UIT HANDEN GLIPPEN

In de eerste helft kwam Argon vanaf elf meter al snel op voorsprong, echter het verzuimde om de score verder op te voeren. Na de thee kwam opponent Nootdorp feller dan Argon uit de startblokken. Een lage harde hoekschop werd bij eerste paal ingetikt. Voeg daarbij een ongelukkige handsbal van Lorenzo Zorn (van dichtbij tegen de arm) en Nootdorp mocht ook van elf meter aanleggen, de bal werd feilloos ingeschoten, eindstand 1-2. Door deze uitslag nestelt Argon zich stevig in de onderste regionen van de hoofdklasse A.

Beter dan vorige week
Argon speelde beter dan vorige week, maar dat kan ook aan de Nootdorpers liggen die de eerste helft geen grote indruk achterlieten. Al in minuut één stuitte Mark van der Weijden op de doelman, na een schot van Stefan Tichelaar. Even daarna bracht een hoekschop van Younes Ouaali keeper Yannick Augustinus bijna in verlegenheid, echter hij ranselde de bal goed weg. Aan de andere kant greep Romero Antonioli tijdig in toen Maurice Kerkhof te dichtbij kwam. Een voorzet van Jordly Petronia bereikte net niet Patrick Lokken. Maar in minuut 17 was het dan toch raak toen Adil Choukoud Mark van der Weijden aan zijn shirtje trok. Scheidsrechter De Cock wees naar de stip en Patrick Lokken schoot raak, 1-0. Even daarna moest keeper Augustinus van Nootdorp zich laten vervangen door Simonis. Veel verschil maakte het niet want keeper Simonis werd niet echt op de proef gesteld. Nootdorp daarentegen probeerde Argondoelman Antonioli wel te testen. Een doorschietende bal zette Said vrij voor de Argondoelman echter de bal belandde op de vuisten van Antonioli. Dat gebeurde ook vlak voor rust toen Korteling op doel kopte. Argon kreeg die eerste helft ook een vrije trap maar de bal van Younes Ouaali werd door Ian Refos naast gekopt.

Weer strafschop
Na de thee kwam Nootdorp beter uit de startblokken dan Argon, vooral Maurice Kerkhof, de snelle rechtervleugelspeler, veroorzaakte menigmaal onrust in de Argondefensie. Ook Hollenberg kreeg een mogelijkheid maar hij schoot over. Na ruim tien minuten kreeg Nootdorp een hoekschop, de bal kwam laag in en bij de eerste paal frommelde Korteling de bal binnen 1-1.Argon kreeg weinig mogelijkheden om wat aan de stand te doen en het was Antonioli die eigenlijk erger voorkwam. Een schot van Kerkhof werd met geluk gekeerd en met nog een kwartier te gaan kreeg Lorenzo Zorn van dichtbij de bal tegen zijn arm. De strafschop werd door Saïd raak geschoten 1-2. Daarna probeerde Argon nog iets te veranderen aan de stand, echter de defensie van Nootdorp bleef overeind. Een teleurstellend Argon dat vanmiddag niet echt aan klantenbinding deed.

Vooruitblik Argon

De kop is er af, iedereen is begonnen aan de competitie en dat leverde zaterdag een aantal opvallende uitslagen op. Grote zeges voor onder andere JO19-3, JO17-3, JO11-4, JO9-1, JO9-3, JO8-1 en MO13-1 (allen met dubbele cijfers), maar uiteraard ook enkele stevige nederlagen waarbij bijvoorbeeld bleek dat onze buren in De Hoef een zeer behoorlijk team op de been kunnen brengen met hun JO17-1. 

Na de eerste gewenning kijken we nu uit naar de wedstrijden van zaterdag aanstaande, waar we benieuwd zijn naar de prestatie van het tweede bij Spakenburg 2 (dat de competitie startte met een 6-0 oorwassing bij CSW 2), of hoe JO19-1 en JO19-2 het er in hun uitwedstrijden afbrengen bij de Kon. HFC en Fortuna Wormerveer. Maar ook de derby van JO19-4 bij Hertha is interessant, JO17-1 gaat op verplaatsing naar d’Olde Veste in Steenwijk (inderdaad, zo’n 140 km verwijderd van Mijdrecht), JO15-1 gaat naar Almere, JO13-1 naar PVC in Utrecht, JO13-4 naar UNO in Hoofddorp, JO11-5 naar NFC in Amstelveen terwijl JO9-1 Harmelen gaat bezoeken en JO8-2 op visite gaat vin Uithoorn bij Legmeervogels. Zo maar een greep uit het uitprogramma van deze dag, gelukkig zitten er niet al te veel van die hele verre ritten bij.

Dicht bij huis oftewel aan de Hoofdweg is er vanaf de vroege ochtend ook weer veel te zien. Maar liefst bij negen wedstrijden moet om kwart voor negen het eerste fluitsignaal klinken. En het woordje “moet” in de vorige zin staat er eigenlijk niet voor niets, want met de vele wedstrijden die op zaterdag telkens weer gespeeld dienen te worden is het van groot belang, dat de wedstrijden op tijd beginnen en ook weer tijdig afgelopen zijn. De volgende ploegen staan vaak al weer te dringen om te mogen beginnen, het is zoals velen al opgemerkt hebben ook altijd moeilijk om de kleedruimte op tijd vrij te hebben (liefst ook nog een beetje netjes achtergelaten voor de volgende gebruikers) dus alle spelers en begeleiders worden vriendelijk verzocht hier aandacht voor te hebben, natuurlijk wel alles in het redelijke. Begrip is vaak een onmisbaar element bij het samen oplossen van mogelijke knelpunten.

Bij die vroege starters zit uiteraard de jongste jeugd zoals JO8-1 tegen Hoofddorp en JO9-4 tegen HSV ’69 (derby!), maar ook de al iets ouderen zoals de JO13-2 tegen Abcoude en JO13-3 tegen Sporting Martinus. Om 10.15 uur gaat het G-team de strijd aan met Faja Lobi KDS, waarna om 10.45 uur de wedstrijden beginnen van JO13-5 tegen Aalsmeer, JO15-5 tegen Victoria en JO17-4 tegen Amstelveen. Daarnaast is er ook nog een oefenwedstrijd van JO11-4 aan het programma toegevoegd, zij ontvangen Legmeervogels. 
Kwart over twaalf klinkt het startsignaal voor JO15-3 tegen UVV (wordt dat de tweede zege?) terwijl ook JO19-3 dat tegen De Vecht gaat proberen. Een kwartiertje later gaat JO17-5 voor het eerst dit seizoen aan de bak, zij hadden vorige week vrij en gaan nu kijken hoe sterk Geinburgia (dat vorige week wel speelde maar verloor) tegenstand zal bieden.

Wat dan in de loop van de middag nog rest zijn wedstrijden van de senioren. Om 15.00 uur spelen het derde, het vierde, het zevende en het achtste thuis waarvan de drie eerstgenoemde teams vorige week het onderspit hebben moeten delven en dus voor het eerste punt gaan vechten, terwijl het achtste vorige week nog niet speelde en nu de handschoen opneemt om VVC (vorige week dik gewonnen) de eerste nederlaag toe te brengen.

En ook het eerste elftal heeft om 14.30 uur weer een thuiswedstrijd, ditmaal komt Nootdorp op bezoek. Door tot nu toe één keer te winnen heeft die ploeg wel een plek net boven Argon op de ranglijst, de twee gelijke spelen tot nu toe hebben ons tenslotte twee punten opgebracht. Het wordt dus een belangrijke wedstrijd, want via winst kan een mooie stap omhoog worden gemaakt. Nootdorp is via de nacompetitie gepromoveerd en zo weer op gelijk niveau gekomen, we kennen de ploeg nog als tegenstander in de eerste klas. Zeker geen makkelijk te nemen horde, is toen wel gebleken, maar we hebben goede hoop op een resultaat voor ons vlaggenschip. Het moet tenslotte ook een keer gaan meezitten en Nootdorp heeft buitenshuis nog geen punten weten te halen en opvallend genoeg al tien tegentreffers moeten incasseren. We hopen op behoorlijk weer en een mooi aantal toeschouwers bij deze wedstrijd, die hopelijk historisch wordt door de eerste driepunter in het seizoen 2017-2018.

page loading