KDO

Jesse Stange schiet KDO in slotfase naar driepunter in Voorhout

Na de jammerlijke 1-0 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Foreholte op het programma. Een onbekende tegenstander uit het dorp Voorhout, die in zijn eerste vier wedstrijden drie punten wisten te pakken. Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn basiselftal op twee posities ten opzichte van vorige week. Mathijs van Rijn keerde terug van zijn schorsing, terwijl de voetballende Jim Klijn de voorkeur kreeg boven ‘werker’ Nick Smits.

Bij het gastvrije Foreholte, die beschikt over een goed verzorgde accommodatie, liet KDO zich na anderhalve minuut direct positief gelden. Met een slimme steekbal wist Joeri Stange namelijk spits Mathijs van Rijn schuin voor het doel te zetten. De gretige Van Rijn liep slim door en schoot vervolgens koelbloedig de bal in de lange hoek, 0-1. De rood-witte thuisploeg speelde net als KDO in een 4-3-3-systeem en stichtte met name gevaar bij spelhervattingen. In de eerste helft was Bas Jongbloed, middenvelder van Foreholte, tot twee keer dichtbij de gelijkmaker. De paal en een kopbal net naast brachten redding voor de Kwakelaars. Aan de andere kant gokte KDO op zijn creatieve aanvallers en met iets meer geluk had het ook zo maar 0-2 kunnen staan. Met een 0-1 stand werd uiteindelijk de rust bereikt.

In de tweede helft begon de nummer zes in 2e klasse C van afgelopen seizoen fel en werd KDO steeds meer onder druk gezet. Na enkele hachelijke situaties voor het Kwakelse doel was de gelijkmaker in de 70e minuut niet onverdiend te noemen. Toni Arroyo, de spits van de thuisploeg, kopte na een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij de 1-1 in de linkerhoek. Opvallend was dat KDO na deze tegenslag duidelijk beter ging voetballen.

Na een vlottende combinatie tussen Thijs Plasmeijer, Joeri Stange kwam de bal op acht meter van het doel in de voeten van Jesse Stange. Jesse schoot echter in kansrijke positie over. Jesse Stange liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en nam KDO hoogstpersoonlijk op sleeptouw in de slotfase. In de 77e minuut was hij namelijk aan de linkerkant twee tegenstanders te slim af en schoot hard op doel. Via de voet van een verdediger van Foreholte ging de bal in het net, 1-2 voor KDO. Een minuut later etaleerde Jesse Stange opnieuw zijn klasse door de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied op schitterende wijze in de rechterbovenhoek te schieten, 1-3. Voor Jesse betekende dit zijn eerste doelpunt voor KDO in competitieverband, er zullen er hopelijk nog vele volgen. Foreholte drong in de laatste minuten nog wel aan, maar de Kwakelaars gaven nauwelijks iets weg in Voorhout. Vlak voor tijd had Mathijs van Rijn zelfs de 1-4 op zijn schoen, maar zijn schot ging net naast. Na ruim negentig minuten spelen floot de 20-jarige scheidsrechter af en was de tweede overwinning in de 2e klasse C een feit.

Tegen een gerenommeerde tweedeklasser drie punten pakken is een prima prestatie van het team van Raymond de Jong. De creatieve Kwakelse voorhoede maakte uiteindelijk het verschil in Voorhout, dit belooft nog veel goeds voor dit seizoen. Aanstaande dinsdag speelt KDO om 20:30 uur thuis tegen Pancratius in de 2e ronde van de beker. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars opnieuw thuis, dan voor de competitie tegen s.v. ROAC uit Rijpwetering. Leuk detail hierbij is dat dit elftal wordt getraind door quizmaster Hein Leliveld (heeft u zich al ingeschreven?), wij hopen op uw komst deze week!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (83e Nick Smits), Jesse Stange, Thijs Plasmeijer, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Kanjer Wens Toernooi bij KDO op 24 en 25 oktober

Op dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober a.s. verwelkomen wij 44 jeugdteams van verschillende leeftijden op het sportcomplex van SV K.D.O. In de nieuwste spelvorm van de KNVB zal het gehele toernooi worden afgewerkt, 6 tegen 6 dus. Er worden 4 velden uitgezet op het kunstgrasveld. 

Het Kanjer Wens toernooi staat in het teken van Stichting Kanjer Wens. Deze stichting organiseert wensdagen voor ernstig zieke kinderen of kinderen die ernstig ziek zijn geweest om hen hun dag van hun leven te bezorgen. Hier halen wij geld mee op door middel van € 1,- entree geld (let op: dit is niet verplicht) en een prijstafel waar we proberen zoveel mogelijk geld voor deze mooie stichting op te halen. 

Hieronder vindt u het programma op beide dagen:

Dinsdag 24 oktober 2017 ochtend 
Kanjer Wens onder - 8 toernooi
Deelnemende teams: 8 
Tijden toernooi: 10:00-12:20 uur
Deelnemende teams: CFA, BFC 1 en 2, DEM, Spirit'30, FC Aalsmeer, Zeeburgia en DCG.

Dinsdag 24 oktober 2017 middag 
Kanjer Wens onder - 9 toernooi
Deelnemende teams: 16 
Tijden toernooi: 14:00-17:30 uur
Deelnemende teams: De Dijk, ADO'20 (2x), Legmeervogels (3x), KSV, KDO, SDZ, RAP, RKDES, CFA, Dream Team Amsterdam, Waterwijk, AFC en WV-HEDW

Woensdag 25 oktober 2017 ochtend 
Kanjer Wens onder - 10 toernooi
Deelnemende teams: 8 
Tijden toernooi: 10:00-12:30 uur
Deelnemende teams: Hoofddorp, De Dijk, RKDES, FC Aalsmeer, Waterwijk, CFA, Purmerland en Fortuna Wormerveer.

Woensdag 25 oktober 2017 middag 
Kanjer Wens onder - 11 toernooi
Deelnemende teams: 12 
Tijden toernooi 14:00-17:30 uur
Deelnemende teams: KDO, Sporting Martinus, FC Aalsmeer, AFC, Buitenveldert, DIOS, RKDES, Legmeervogels, FC Almere, CFA, Alliance'22 en Hoofddorp.
Less verder sv KDO

KDO laat duur punt liggen in Badhoevedorp

Na de afgelasting van vorige week, stond afgelopen zondag de derde competitiewedstrijd op het programma tegen Pancratius. In Badhoevedorp traden de Kwakelaars aan tegen één van de vooraf bestempelde titelkandidaat. Het getergde Pancratius wist in zijn eerste drie wedstrijden echter slechts drie punten te pakken. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Badhoevedorpers niet beschikken over zijn geschorste spits Mathijs van Rijn. Hiervoor in de plaats begon ‘good old’ Rick Kruit als nummer negen.

De thuisploeg had zijn elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd van vorige week (3-0 tegen VUC) op maar liefst vier plaatsen gewijzigd. Trainer Rob Rijnink liet hiermee duidelijk merken dat hij meer verlangde van zijn selectie dit seizoen. Onder zomerse omstandigheden werd er door beide ploegen een matige eerste helft op de mat gelegd. Joeri Stange kreeg namens KDO twee mogelijkheden, maar kon deze kleine kansen helaas niet succesvol afronden. Ook Pancratius overtuigde allerminst, waardoor er met een 0-0 tussenstand gerust werd.
Lees verder bij KDO

Karaktervol KDO pakt met tien man volle buit in Roelofarendsveen

Na de keiharde kennismaking met de tweede klasse van vorige week, mocht KDO het afgelopen zondag gaan proberen tegen DOSR. In Roelofarendsveen traden de Kwakelaars aan tegen de nummer 11 van vorig jaar in de tweede klasse C. Ten opzichte van vorige week kon trainer Raymond de Jong beschikken over nagenoeg dezelfde selectie. De enige wijziging in de opstelling t.o.v. TAC’90 was de basisplaats van Nick Smits ten koste van Bas Kok. Thijs Plasmeijer begon als rechtermiddenvelder, waardoor Mathijs van Rijn op zijn vertrouwde plek in de spits startte.

Nog lang niet alle supporters hadden hun stekje langs de lijn gevonden, toen KDO al op voorsprong kwam. Binnen één minuut kopte Mitchel Smits uit de corner de 0-1 binnen. Saillant detail: dit betekende het eerste Kwakelse doelpunt ooit in de 2e klasse. Na dit vroege openingsdoelpunt ontspon zich een gelijk opgaand duel in Roelofarendsveen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg zijn eerste kans, maar de lange doelman Jesper Oudshoorn reageerde zeer alert en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Het fysiek sterke DOSR schuwde het duel niet, terwijl KDO probeerde om te profiteren van de wind in de rug. In de 35e minuut waren de Kwakelaars dichtbij de 0-2. Joeri Stange legde de bal echter verkeerd af op zijn broertje Jesse, waardoor een kans om zeep werd geholpen. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan, toen spits Mathijs van Rijn zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en dus mocht gaan douchen. DOSR rook na de rode kaart zijn kans en in de blessuretijd van de eerste helft kwamen ze op gelijke hoogte. Vanuit een corner werd de bal bij de tweede paal ingekopt door Dave Fennes, 1-1. Na deze twee mokerslagen werd de rust bereikt.

Met tien man moesten de Kwakelaars dus in de tweede helft stand proberen te houden tegen ‘de voetbalvereniging uit de Veen’. KDO speelde na rust met alleen Joeri en Jesse Stange in de voorhoede. DOSR, met o.a. oud-KDO trainer Ron Langhout op de bank, wist nauwelijks raad met één man meer. Beide ploegen kwamen amper tot verzorgd positiespel, waardoor er lange tijd geen noemenswaardige hoogtepunten te noteren waren. Voor de Kwakelaars leek het een kwestie van tegenhouden te zijn, maar stiekem bleef KDO hopen op die ene succesvolle uitbraak. Tot groot genoegen van de vele meegereisde supporters maakte de gebroeders Stange in de slotfase van de wedstrijd het verschil. Via een klutsbal kreeg Jesse Stange de bal, behield het overzicht en zag Joeri vrijstaan. Met uiterste precisie kwam de bal dan ook in de voeten van Joeri, die vervolgens in de 85e minuut de 1-2 tegen de touwen schoot. De stabiele Kwakelse verdediging gaf in de slotminuten geen krimp, waardoor de eerste driepunter in de tweede klasse even later een feit was.

Door deze zwaarbevochten overwinning is KDO gelukkig al snel van de hatelijke nul af en nestelt het zich in de middenmoot in 2C. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Laakkwartier. Deze degradant vanuit de eerste klasse komt uit Den Haag en pakte afgelopen zondag zijn eerste punt van de competitie na een 1-1 gelijkspel tegen RKDEO.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer, Jesse Stange, Nick Smits, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
Bron Site KDO

SV KDO Jo13-1 maatje te klein tegen Swift

KDO ging vol goede moed richting Amsterdam tegen een goede tegenstander dat was wel duidelijk op papier. Na een zeer moeizame warming-up op een speeltuin veldje. En de wedstrijd die een kwartier later begon was de voorbereiding verre van ideaal.

De eerste minuut lagen we blijkbaar ook nog te slapen want de 1-0 lag al in het netje. De 15/20 minuten die daarna volgde was Swift zeker beter maar bood KDO kranig weerstand. En leek het de rust wel te gaan halen met dit redelijke spel. Uit het niets werd het 2-0 door een eigen goal. Wat daarna gebeurde noemen ze de wijze les. Want Swift ging door en KDO niet. Lees verder op Facebook

KDO maakt op harde wijze kennis met de 2e klasse

Na een ruime voorbereiding van zeven weken, stond voor KDO 1 afgelopen seizoen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de verrassende 4-2 overwinning van vorige week op buurman Legmeervogels, zagen de Kwakelaars het debuut in de 2e klasse met veel vertrouwen tegemoet. Het Haagse TAC’90, vorig jaar gedegradeerd vanuit de 1e klasse, kwam op bezoek in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie tegen Hagenezen. Dit betekende o.a. dat Mathijs van Rijn als rechtermiddenvelder startte en Jesse Stange in de spits.

Voorafgaand aan het duel organiseerde de Kwakelse selectie een passend eerbetoon aan de recent overleden hoofdsponsor John Vork (56). Na lovende woorden over John, werden er fakkels ontstoken en één minuut stilte in acht genomen. Een zeer indrukwekkend geheel.

In het begin van de wedstrijd moest KDO duidelijk wennen aan de snel- en behendigheid van TAC’90. Het Hindoestaanse elftal was creatief en had diverse attractieve voetballers in het team. In de 12e minuut kwam de ploeg uit Den Haag dan ook verdiend op 0-1. Na een corner van KDO, werd er balverlies geleden door Menno Lingeman, waarna TAC’90 via een snelle uitbraak wist te scoren.
De wedstrijd werd na deze openingstreffer rommelig, waarbij de Kwakelaars nauwelijks de onzeker ogende doelman van de gasten wisten te testen. Vlak voor rust ontsnapte KDO aan een tweede tegentreffer, zodat de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

Na rust was het aan doelman Jesper Oudshoorn te danken dat het verschil één doelpunt bleef, nadat hij een 100% kans van TAC’90 wist te keren. Na deze redding kwam KDO beter in de wedstrijd en ging meer vooruit voetballen. In de 56e minuut ontbrandde de wedstrijd na een pittige overtreding van Mathijs van Rijn op een verdediger van TAC’90. De doelman van de gasten werkte Mathijs vervolgens onnodig hard tegen de grond, waarna hij met rood mocht inrukken. Van Rijn ontving een gele kaart.
Met één man meer rook KDO kansen tegen het behendige TAC’90. In plaats van de gelijkmaker, breidde de Hindoestanen echter in de 61e minuut zijn voorsprong uit. De gasten profiteerden maximaal van een verdedigingsfout van Joris Kortenhorst en maakte de 0-2. Vlak hierna was Thijs Plasmeijer dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kwam een voetlengte tekort om de bal in het lege doel te tikken. Trainer Raymond de Jong besloot vervolgens over te schakelen naar het 3-4-3 systeem, maar helaas bracht dit niet het gewenste resultaat. Zowel in de 71e als 92e minuut wist TAC’90 nog fraai te scoren, waardoor KDO op een forse 0-4 nederlaag werd getrakteerd.

De nederlaag tegen TAC’90 was verdiend, maar had niet zo hoog uit hoeven vallen. TAC’90 zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen bovenin mee gaan draaien, maar leek na de rode kaart toch even kwetsbaar. Helaas heeft KDO hier niet van kunnen profiteren, waardoor het debuut niet naar wens is geweest. De individuele fouten die er gemaakt werden, werden genadeloos afgestraft. Aankomende zondag zijn er nieuwe kansen voor KDO in de uitwedstrijd tegen DOSR. De wedstrijd begint om 14:00 uur in Roelofarendsveen.

Dit verslag is geschreven door: Paul HogerwerfKDO plaatst zich op sensationele wijze voor de 2e ronde na winst op Legmeervogels

 

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de laatste ‘testcase’ op het programma in aanloop naar het aanstaande debuut in de tweede klasse. In de voorbereiding spraken de uitslagen nog niet tot de verbeelding voor de Kwakelaars. Hierbij aangetekend dat diverse basisspelers van het eerste nog niet fit of nog op vakantie waren. In het bekertoernooi wist KDO één punt te pakken uit twee wedstrijden. Tegen Amstelveen Heemraad werd er vorige week ruim met 1-4 verloren, terwijl erin Ter Aar tegen TAVV één punt behaald werd (1-1 gelijkspel) in het Kermisweekend. De eerste twee ploegen uit de poule gaan door naar de tweede ronde, waardoor de selectie van trainer Raymond de Jong bij winst op buurman Legmeervogels alsnog verder zou bekeren. Iets wat vooraf als onmogelijk werd geacht in De Kwakel, niets bleek minder waar.

Met o.a. de herstelde Jesper Oudshoorn weer onder de Kwakelse lat begon om 14:00 uur de enige echte derby tegen Legmeervogels. De ploeg uit Uithoorn speelt net als de afgelopen twee seizoenen in de eerste klasse, maar heeft een ware metamorfose ondergaan in de zomerstop. Bij aanvang van de wedstrijd kwam ondergetekende hierdoor geen bekende Uithoornse gezichten tegen in de basiselftal van de buren. Van meet af aan was het duidelijk dat KDO deze middag volop de strijd wilde en durfde aan te gaan tegen Legmeervogels. KDO had niets te verliezen en kon vrijuit spelen, wat met name voorin resulteerde in aantrekkelijke Kwakelse aanvallen. Met Jesse Stange als nieuw gezicht aan de linkerkant lijken de Kwakelaars goud in handen te hebben. In de 31e minuut stond Jesse, overgekomen van hoofdklasser Argon, aan de basis van de verrassende openingstreffer van KDO. Na een prima solo van Stange (broer Joeri is voor vier bekerwedstrijden geschorst) aan de rechterkant wist hij Thijs Plasmeijer op maat te bedienen. Plasmeijer aarzelde geen moment en schoot de 1-0 goed binnen. Deze voorsprong bleef echter maar drie minuten op het scorebord staan, want toen kwam Legmeervogels op 1-1 via een kluts vanuit een corner. Geen schande voor KDO, in plaats van de moed te laten zaken, bleven de Kwakelaars geloven in eigen kunnen. Tot groot genoegen van het enthousiaste thuispubliek pakte KDO vlak voor rust weer de leiding in de levendige streekderby. Opnieuw was het Jesse Stange die aan de basis stond van het tweede Kwakelse doelpunt. Na een goede actie van Jesse lag hij de bal terug op de inlopende Thijs Plasmeijer, die van dichtbij de 2-1 raak schoot, wat ook de ruststand betekende.

Na de rust kwamen de gasten uit Uithoorn sterk uit de kleedkamer. Nadat KDO in de 47e minuut nog goed wegkwam, was de gelijkmaker in de 51e minuut wel een feit, 2-2. De aantrekkelijke wedstrijd golfde vervolgens op en neer, maar echte kansen konden er niet gecreëerd worden door beide ploegen tot aan de 70e minuut. Mitchel Smits nam toen aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Bart Hoving wist hierop alert te reageren, kwam voor zijn man en schoot raak, 3-2 voor KDO. Met deze stand zouden de Kwakelaars dus door gaan bekeren naar de tweede ronde. Legmeervogels probeerde hierna wel aan te dringen, maar de stabiele Kwakelse achterhoede gaf geen krimp. In plaats hiervan besliste KDO de wedstrijd in de 78e minuut definitief door een doelpunt van spits Mathijs van Rijn, na een assist van Menno Lingeman, 4-2. Ongekende weelde aan de Vuurlijn en een keiharde klap in het gezicht van eersteklasser Legmeervogels. Door de 4-2 winst bekert KDO verder en kunnen de buren uit Uithoorn zich alleen maar richten op de competitie.

Een prachtige prestatie en een enorme opsteker voor het team van Raymond de Jong richting volgende week. Aanstaande zondag speelt KDO namelijk zijn eerste wedstrijd in de historie in de tweede klasse tegen TAC’90. Dit elftal uit Den Haag degradeerde afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse en kan de borst nat gaan maken in De Kwakel. 

Voorafgaand aan dit duel zal er worden stilgestaan bij het overlijden van onze hoofdsponsor John Vork op 56-jarige leeftijd. Via deze weg roepen wij onze supporters op om rond 13:45 uur bij KDO te zijn om John een waardig afscheid te geven op deze historische dag.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst (67e Erik Verbruggen), Timo Kas, Mitchel Smits (85e Jamil Mensah), Nick Smits, Thijs Plasmeijer, Bas Kok, Mathijs van Rijn, Bart Hoving, Jesse Stange (73e Rick Kruit).

Bron KDO