sv Nieuwkoop

Opnieuw alle selectieteams onderuit

Nieuwkoop 1
Vorige week ging het in de tweede helft mis bij Nieuwkoop, dit ook weer na een behoorlijke eerste helft. Vandaag tegen Lugdunum begon Nieuwkoop weer goed aan de wedstrijd. Maar net als vorige week kon het maar niet gevaarlijk worden, te weinig dreiging. Lugdunum kon daar echter ook maar weinig tegenover stellen. De Leidenaren kregen in de eerste helft geen echte kans. Nieuwkoop was wel twee keer dichtbij, al was dit niet na een mooie aanval. Eerst was het Boy Vork die uit een vrije trap werd aangespeeld en heel snel uit de draai schoot. De bal ging maar net naast. Op slag van rust stond Job Stolk (wellicht in buitenspel positie) opeens zomaar alleen voor de keeper. Zijn schot was echter te slap en een eenvoudige prooi voor de Lugdunum keeper.

Na rust veranderde het speelbeeld nauwelijks. Na een kwartier reageerde de rechtsbuiten van Lugdunum het beste op een cross pass. Hij nam de bal mee naar binnen en kruiste keeper Boekestein die de Leidenaar over de knie nam: penalty. Dit buitenkansje liet Lugdunum zich niet ontnemen, de strafschop werd feilloos binnengeschoten. 
En dan wordt het moeilijk voor Nieuwkoop. Zeker als ook Boy Vork nog eens geblesseerd uitvalt. Als dan snel de 0-2 ook valt is het eigenlijk gespeeld. Nieuwkoop is niet bij machte de wedstrijd om te keren. Ook de 0-3 valt dan nog, maar die is alleen voor de statistieken. 
Nieuwkoop staat nu met 2 punten uit 4 wedstrijden op de twaalfde plek. Alleen Voorschoten’97 en CVC Reeuwijk zijn nog puntloos. Volgende week mag Nieuwkoop het weer thuis proberen tegen een andere Leidse club uit de Kikkerpolder. UVS, dat ook moeilijk tot scoren komt, is dan de tegenstander. 

Nieuwkoop 2
Ook vandaag weer een stevige nederlaag voor Nieuwkoop 2. Vorige verloor het ongelukkig met 4-0 van Lisse, vandaag verloor het heel naïef van Oegstgeest.

Om niet net als vorig seizoen een heel jaar tegen degradatie te vechten moesten er vandaag gewoon punten worden behaald. Tegen de nummer 2 Oegstgeest leek dit mogelijk te zijn. Nieuwkoop speelde behoorlijk in de eerste helft en kwam er een paar keer heel gevaarlijk door. Maar een aantal teruggelegde ballen werd niet goed afgewerkt, waarvan één zelfs voor bijna leeg doel. Ook een kopbal van dichtbij ging net over de lat. Toch loerde ook het gevaar aan de andere kant. Het stond achterin weer niet helemaal goed bij Nieuwkoop. De snelle spitsen werden te gemakkelijk gevonden en vervolgens werd er vrijwel nooit rugdekking gegeven. Oegstgeest kon daar in eerste instantie niet goed van profiteren. Vlak voor rust werd het dan toch 0-1 voor de ploeg uit Oegstgeest, de bal werd wel heel gemakkelijk in de opbouw weggegeven. De spits werd ingespeeld, die vervolgens met een schuiver de score opende.
Na rust verwacht je dan een Nieuwkoop dat op jacht gaat naar de 1-1. Dat was misschien ook wel de bedoeling, maar Nieuwkoop werd vlak na rust links en rechts over de vleugels volledig weggespeeld. Oegstgeest profiteerde nu optimaal en binnen een paar minuten stond het opeens 0-3. Wat een domper en wedstrijd natuurlijk gespeeld. Nieuwkoop kreeg nog wel wat kansjes, maar zowel verdedigend als aanvallend was het wat onsamenhangend. Oegstgeest liet nog twee keer zien hoe je een verdediging uit elkaar speelt en de 0-5 eindstand was een feit.
Een veel te hoge uitslag, misschien zelfs een onnodig verlies wanneer je het eerste half uur ziet. Volgende week rust en da naar SEV, dat maar twee punten meer heeft dan Nieuwkoop. Een belangrijke wedstrijd dus, maar Nieuwkoop moet dan wel wat minder naïef voetballen.

JO19-1
Het was van zowel Nieuwkoop als van Be Fair niet echt een goede wedstrijd. Weinig voetbal en veel fysieke duels. En die verloor Nieuwkoop het meest. 

Nieuwkoop kwam via een mooi afstandsschot nog wel op een 1-0 voorsprong. Helaas betekende een persoonlijke fout al snel weer de 1-1. Daarmee gingen beide teams rusten.
Nieuwkoop begon de tweede helft veel te apathisch, veel te slap. Be Fair was alerter en kwam mede daardoor ook op een 1-2 voorsprong. Eerst redde keeper Daan van den Helder nog katachtig op een inzet, maar in drie keer kon de bal toch worden binnen gewerkt.
Be Fair kon lekker de lange bal blijven spelen en zo af en toe gevaarlijk worden. Echt heel veel kansen kregen de Waddinxveners niet, maar de twee die ze kregen gingen er wel allebei in. Vorige week schreef ik al dat deze competitie geen echte hoogvliegers kent. Iedereen kan van iedereen winnen, maar daar moet je wel in geloven. Volgende week een rustdag, dan daarna tegen CVC Reeuwijk. Ook tegen Reeuwijk zijn er weer kansen.

 

JO17-1 met ruime cijfers voorbij Nieuwerkerk

Na de nederlaag van de vorige wedstrijd tegen Be Fair, was het vandaag afwachten
hoe deze match zal gaan verlopen. Tegen Be Fair kwamen we steeds een stapje te laat.

Deze wedstrijd waren onze mannen vanaf de eerste minuut scherp en kregen we ook
kans na kans, maar de goal wilde maar niet vallen. Het duurde tot de 35e minuut,
eindelijk, met een goed lopende aanval over de linker kant, "gelukkig" 0-1.
Rust
Het spel is goed, alleen de goals blijven uit zei één van de mannen, dan gooien we
er een tandje bij, zei er nog één.
Dat deden ze dan ook en bij vlagen werd Nieuwerkerk volledig weggespeeld. En dat
ook nog met heel leuk voetbal. Zo werd het al snel 0-2 en 0-3. Hierna werd helemaal geen duel meer verloren en de frustratie van Nieuwerkerk was zichtbaar met een paar foute overtredingen.
De mannen lieten zich niet van de wijs brengen en liepen dan ook uit naar 0-5
met twee fraaie doelpunten. Met een lekker zonnetje was het heerlijk om naar deze wedstrijd te kijken, ook voor onze supporters.

Herpakken de selectieteams zich?

Kan Nieuwkoop 1 zich herstellen van het stevige verlies tegen RCL? Voor het tweede en de JO19-1 geldt eigenlijk hetzelfde. Het belooft in ieder geval een prachtige zonnige dag te worden. Nu maar hopen dat we een beetje “mooi weer” voetballers in Nieuwkoop hebben rondlopen. Voor het publiek wordt het natuurlijk vanwege het weer sowieso een aangename voetbalmiddag.

Nieuwkoop 1
Het zal een hele klus worden voor ons eerste elftal om zich te herstellen. Zaterdag komt koploper Lugdunum op bezoek. Een ploeg die nog geen punt heeft verloren en bijvoorbeeld overtuigend TAVV met 4-1 versloeg. Van vorig seizoen weten we dat Lugdunum inderdaad een prima ploeg heeft. Toch verloor Nieuwkoop de uitwedstrijd vorig seizoen ongelukkig met 1-0 en won het thuis zelfs, zodat het in de race bleef voor nacompetitie. 

Onderschatting door Lugdunum kon zaterdag wel eens het wapen van Nieuwkoop worden. Voetballend heeft Nieuwkoop een aantal helften laten zien goed mee te kunnen. Nu ook nog met lef gaan spelen om de tegenstanders toch even te laten schrikken.

Nieuwkoop 2
Vorige week speelde Nieuwkoop tegen koploper Lisse. De uitslag leek een kansloze 4-0 nederlaag, maar niets is minder waar. Persoonlijke fouten, pech en wat scheidsrechterlijke dwalingen hielpen niet echt. Om te laten zien dat het vorige week echt een incident en pech was, moet tegen Oegstgeest de volle buit worden gepakt. Vorig seizoen lukte dat. Oegstgeest staat nu wel tweede op de rangschikking, maar won steeds met minimaal verschil en heeft behoorlijk wat tegendoelpunten. Vertrouwen is belangrijk. Wanneer er in grote lijnen zoals vorige week wordt gespeeld zijn er gewoon kansen.

Nieuwkoop JO19-1
Over vertrouwen gesproken. Dit geldt zeker voor de JO19-1. Met namen de mannen die de kar moeten trekken laten het nog niet zien. En dat is gewoon zonde. In deze eerste klasse is het natuurlijk aanpoten, maar er zitten geen echte hoogvliegers bij. Iedere wedstrijd is er gewoon kans. Maar dan moet het team wel met discipline en plezier spelen. Keihard je best doen, elkaar helpen. En als het dan niet lukt, dan is het jammer en volgt er weer een andere wedstrijd. Maar zorg er met z’n allen voor dat het keihard werken, het plezier en elkaar helpen iedere week weer terug komt. Ben benieuwd zaterdag.

MO17-1 wint een doelpuntrijk duel

Vandaag op echt gras. Beetje regen, beetje wind, maar eigenlijk ideaal voor ons spelletje. Snel de bal rondspelen en op snelheid door de tegenstanders laatste linie voetballen...

Het eerste fluitsignaal, direct zaten we er bovenop en was er drang naar voren. Bij de eerste snelle uitval ontstond er helaas een onfortuinlijke valblessure bij onze snelle spits. De eerste wissel was al een feit na 2 minuten. 

Het positiespel oogde op zich goed, maar de balsnelheid en vooral het lef naar voren viel een beetje tegen. De tegenstander was nog niet gevaarlijk geweest, maar uit een corner viel de bal voor hen precies goed. 0-1.

Ons spel was niet verzorgd genoeg en we gingen met de kansen wél heel slordig om! Maar gelukkig maakten we de 1-1 nog voor rust.

In de rust is vooral aangegeven rustig te voetballen en te vertrouwen in eigen kunnen (dat is het grootste punt van aandacht voor de trainert, vertrouwen kweken).
Helaas kwamen we slordig uit de startblokken. Een prima spelend Oegstgeest zei dankjewel en roste de 1-2 hoog in de touwen.

De trainert greep in en plaatste de gouden wissel.. iets meer snelheid voorin en het veld iets breder.. en toen waren daar de 20 minuten van MO17-1. De kopjes gingen omhoog, de passes kwamen aan en we toonden lef en overtuiging. 

Binnen twee minuten scoorde de ingekomen Demi op prima wijze! Een hele mooie steekbal dwars door de verdediging werd op snelheid opgepikt en heel mooi diagonaal tegen de touwen gewerkt. Nog geen 5 minuten later een net zo mooie steekbal, nu naar rechts.. eerst werd het schot van Silke nog net gesmoord, maar wederom was Demi scherp genoeg om de bal binnen te tikken.

Een minuut na de 3-2 was het wederom een geweldige aanval over 3 schijven. Anouk  werd midden voor doel vrijgespeeld, en die kans moet je haar niet geven.. 4-2 tegen de touwen. Tot tien minuten voor tijd bleven we positioneel sterk en goed gebruik maken van de balsnelheid op dit natte veld. Een aantal hele mooie aanvallen, die er net niet invielen, maar wat stond de trainert te genieten.

De laatste 10 minuten werd het echter toch nog spannend, uit het niets werd de 4-3 binnengeschoven. We waren daar even uit onze posities. Door een vrije trap voor Oegstgeest werden we verrast, met een tegengoal als resultaat. Na deze toch wel domper, ging de tegenstander iets meer fysiek spelen en gingen we daar af en toe in mee. Maar echte kansen werden er niet meer weggegeven.

Nieuwkoop onderuit tegen RCL

Het was geen best weekend voor de selectieteams van SV Nieuwkoop. Het eerste elftal verloor met maar liefst 5-0 bij RCL. Nieuwkoop 2 kende een ongelukkige wedstrijd tegen Lisse en verloor met 4-0. En de JO19-1 kon het niet bolwerken tegen Schoonhoven en verloor met dezelfde cijfers. Volgende week spelen alle selectieteams thuis op de Dulen. U begrijpt dat ze de steun van de supporters hard kunnen gebruiken.

Nieuwkoop 1

Het zag er een beetje triest uit vandaag. Verbouwing bij RCL, zuur weer met motregen en heel weinig publiek langs het veld. Gelukkig, toen de scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd, stopte het met regenen en kwamen er toch nog wat supporters het complex op. 

RCL begon goed aan de wedstrijd en kwam na twee minuten bijna op 1-0 door een te korte terugspeelbal op keeper Boekestein. Daarna volgde een periode waarin Nieuwkoop prima meevoetbalde en met name op het middenveld goed stond. Toch kreeg RCL een paar mogelijkheden, terwijl in de hele eerste helft Nieuwkoop geen één keer gevaarlijk kon worden. 

Na een half uur was het raak voor RCL. Een lage voorzet van links kon van dichtbij worden ingetikt. Vlak voor rust kreeg RCL een grote mogelijkheid op 2-0, maar voor vrijwel leeg doel ging de bal over. Met een 1-0 achterstand ging Nieuwkoop de rust in. Met waarschijnlijk in het achterhoofd dat er nog wat te halen viel in Leiderdorp. 

In de tweede helft was het echter RCL wat de klok sloeg. Nieuwkoop werd slordiger en kon de ploeg uit Leiderdorp niet meer bijbenen. Met maar liefst 4 doelpunten in één helft werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Geen paniek natuurlijk, maar wel een stevige nederlaag. Volgende week komt koploper Lugdunum op bezoek. Het is te hopen dat de oranjehemden dit resultaat niet in het achterhoofd meenemen. Laten we maar denken aan vorig seizoen, toen destijds koploper Lugdunum met 3-2 werd verslagen.

Nieuwkoop 2
Nieuwkoop 2 speelde een heel ongelukkige wedstrijd in Lisse. Ook vorig seizoen zat het tegen deze tegenstander al niet bepaald mee.

In de eerste helft was het een prima wedstrijd met gelijkwaardige teams. Nieuwkoop kreeg haar mogelijkheden, maar zag kansen stranden op de keeper en één op de paal. Ook werd een paar keer zeer discutabel een buitenspel teruggefloten.

Aan de andere zijde ging het de eerste helft helemaal mis. Een communicatiefout achterin, een persoonlijke fout en een arbitrale dwaling gaven Lisse een 3-0 voorsprong bij rust.
Deze achterstand kwam Nieuwkoop niet meer te boven. Wel bleef het in de tweede helft knokken, maar Lisse speelde de wedstrijd goed uit. Nieuwkoop kwam nog wel dichtbij een score, maar een kwartier na rust belandde de bal tegen de lat. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-0.

Nieuwkoop verdedigt ongeslagen status

Nieuwkoop 1
Nieuwkoop 1 is nog steeds ongeslagen in de tweede klasse. Natuurlijk zijn er pas twee wedstrijden gespeeld, maar Nieuwkoop doet goed mee op dit niveau.
Zaterdag gaat Nieuwkoop 1 op bezoek bij RCL in Leiderdorp. RCL verraste in de nacompetitie bijna ARC, maar kwam net te kort. Inmiddels zijn er behoorlijk wat spelers bijgekomen en is RCL zijn echte team nog aan het smeden. RCL heeft weliswaar vier punten, maar speelde volgens eigen zeggen niet groots. Afgelopen week is er feestgevierd in het kader van Leids ontzet. Dus als Nieuwkoop scherp is valt er wellicht wat te halen bij deze toch wel titelkandidaat. 

Nieuwkoop 2
Het tweede haalde haar eerste punt, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. Ook tegen 10 man van Zevenhoven wilde de bal er maar niet in. Zaterdag naar koploper Lisse. Vorig jaar speelde Nieuwkoop daar haar minst goede wedstrijden tegen, en verloor ook twee keer met veel tegengoals. Toch is een resultaat gewenst om in de middenmoot mee te kunnen spelen.

Nieuwkoop JO19-1
De JO19-1 speelde een goede tweede helft vorige week, maar had in de eerste helft al een te grote achterstand opgelopen. De A1 (dat klinkt toch nog steeds makkelijker) moet beseffen dat ze van elke wedstrijd een echte wedstrijd moeten maken. En niet gelijk de handdoek in de ring te gooien. Zo leek het erop in het begin tegen Groeneweg vorige week. Wanneer de A1 de hele wedstrijd had gespeeld zoals de tweede helft, waren het gewoon drie punten geworden.

Nieuwkoop behaalt punt tegen HVC'10

 

Ook in de tweede competitiewedstrijd in de tweede klasse bleef Nieuwkoop goed overeind. Ondanks blessures van een aantal belangrijke spelers speelde het met 2-2 gelijk tegen HVC’10 uit Hoek van Holland. Nieuwkoop 2 haalde haar eerste punt door met 0-0 tegen Zevenhoven gelijk te spelen. Volgende week een zware dobber tegen Lisse, dat al twee keer ruim won. JO 19-1 deed zichzelf tekort en verloor geflatteerd met 1-4 van Groeneweg.

Nieuwkoop 1

Voorafgaande het seizoen werd HVC’10 als een titelkandidaat neergezet. Maar door wat blessures en schorsingen moest het team uit Hoek van Holland toch wat kwaliteit inboeten. Maar ook Nieuwkoop miste belangrijke spelers zoals Jeffrey van Lith en Justin Poelwijk door blessures. Toch wisten beide teams een behoorlijke wedstrijd op de mat te leggen.

Het eerste wapenfeit was van Nieuwkoop. Thijs van der Zon speelde eenvoudig de linksback uit, maar zijn schot richting de tweede paal werd geblokt. Na zeven minuten is het wel raak. Een klutsbal in de verdediging bij HVC’10 komt voor de voeten van Sebastiaan van der Voorn die alleen op de keeper af kan. Hij legt de bal prima af op Dorus Boddeke, die de bal in het lege doel schuift: 1-0.
Te snel komt HVC’10 dan op 1-1. Een goede aanval over links eindigt in een lage voorzet. Bij de eerste paal wordt vervolgens de bal binnen geschoten.
In het vervolg van de eerste helft gebeurt er voor de doelen weinig meer. Beide ploegen proberen alles voetballend op te lossen. HVC’10 lijkt de wedstrijd meer te controleren, maar is vaak erg slordig in de eind pass.

In de tweede helft start Nieuwkoop sterk. Een uitstekende cross bal op Thijs van der Zon wordt door hem op waarde ingeschat. Met een Robben-achtige actie komt van der Zon naar binnen. Zijn schot verdwijnt net voorbij de tweede paal naast het doel. Na een uur spelen mag de spits van HVC’10 alleen op keeper Thomas Boekestein af. Boekestein redt uitstekend met zijn voet door lang naar de bal te blijven kijken.
Toch moet Nieuwkoop de 1-2 slikken. De rechterspits krijgt te veel ruimte en via wat benen verdwijnt zijn schot in het Nieuwkoop doel. Beide teams blijven verzorgd voetballen, maar voor Nieuwkoop wordt het steeds moeilijker om echt dreigend te worden. 
Vlak voor tijd scoort Nieuwkoop dan toch nog de meer dan terechte gelijkmaker. Het is Joris Verweij die een prima aanval uitstekend hard en hoog in het doel schiet.
HVC’10 maakt nog wat haast om de 2-3 te forceren, maar echte kansen krijgt het niet. Nieuwkoop is nog wel een paar keer dreigend, maar krijgt ook geen grote mogelijkheden.
Een prima pot voetbal met een goede uitslag. Volgende week mag Nieuwkoop op bezoek bij RCL, dat vorig seizoen maar nipt promotie naar de eerste klasse miste.

Nieuwkoop met klinkende cijfers voorbij FC Oudewater

Nieuwkoop MO17-1 5 - 1 FC Oudewater MO17-1

 

Voor aanvang van de wedstrijd was er weinig sturing nodig, er was gezonde spanning en een positieve vibe. Wat wil je nog meer als trainer.

Nou eigenlijk een flitsende start.. en hij werd dan ook op zijn wenken bediend. Positioneel stonden we sterk, en de bal deed het werk. Veelvuldig werden op alle delen van het veld driehoekjes getoond, en ook nog in een hoog baltempo.
Dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen, waarvan er drie, binnen het kwartier op fraaie wijze verzilverd werden.
Na een aantal omzettingen werd het even iets rommeliger, maar we herpakten ons prima, wat ons een 4-0 ruststand bezorgde.
In de rust hoefde de trainer alleen maar wat puntjes op de i te zetten, maar dat was ook alles.
De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als de eerste, al hoewel het spel iets slordiger was.

Een in Nieuwkoopse ogen discutabel tegendoelpunt, zorgde voor wat onrust. Werd het veld wat kleiner, wat de tegenstander mogelijkheden gaf iets fysieker te gaan spelen.

Maar het laatste doelpunt was wederom een beauty, voorbeeldig voorwerk vanaf de zijkant door Demi werd door de tegenstander in het eigen doel gewerkt, of was het toch de jarige job die het laatste zetje gaf!? We nemen maar even aan dat laatste, haar tweede cadeautje aan haarzelf vandaag.