RKDES

Gratis naar Try-out Calender Girls

Toneelvereniging Kudelstaart is al maanden bezig een prachtig en uniek toneelstuk op de planken te zetten. In november wordt het publiek getrakteerd op onze vertolking van het ooit verfilmde en immens populaire Calender Girls.

Het is een levensecht toneelstuk met een lach en een traan maar ook een boodschap rondom het thema hechte vriendschap, leven en dood. De verwikkelingen rondom de 6 dames die de hoofdrollen subliem vertolken, willen wij nog niet al te veel prijs geven, maar meer achtergrondinformatie vindt u onze Facebook pagina: Toneelvereniging Kudelstaart. Dat het een echt avondje uit is, durven wij te garanderen!

Wij hopen in de maand november maar liefst 4 keer ons publiek te mogen vermaken. Voor het eerst in onze geschiedenis willen wij een speciale try-out avond organiseren. Deze vindt plaats op zaterdag 4 november om 20.15 uur. Hiervoor nodigen wij een groot aantal vrijwilligers van Kudelstaartse verenigingen uit. Zij zien kosteloos en als allereerste het stuk waar de rest van de maand in ons dorp beslist nog lang over nagepraat zal worden.

Per vrijwilliger met interesse stelt RKDES twee toegangskaarten beschikbaar voor de try-out. Het enige dat zij hiervoor moeten doen is vanaf 16 oktober een e-mail bericht sturen naar try-out@toneelverenigingkudelstaart.nl om hun komst te bevestigen.

Lees verder

Eerste winstpartij voor de Rode Leeuwen van RKDES JO13-1

Na de winst in de doordeweekse oefenwedstrijd, was het vandaag de competitiewedstrijd thuis tegen Amstelveen/Heemraad JO13-1. Op het gras van veld 5 in de stromende regen, de ideale omstandigheden voor een mooie veldslag. RKDES begon sterk aan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor DES. De strijdlust van de afgelopen wedstrijden was er en enkele kleine kansjes waren het gevolg. In de 8e minuut kwamen de Rode Leeuwen op een verdiende 1-0 voorsprong. Goed doorgaan van Dave met een prima schot diagonaal langs de keeper. We bleven lange tijd de bovenliggende partij, maar Amstelveen begon meer grip op het middenveld te krijgen. In de 25e minuut kwam Amstelveen redelijk vanuit het niets op 1-1. Een speler van Amstelveen kon verrassend van afstand uithalen en we waren net niet in staat om een voetje voor de bal te krijgen.

 

De rust werd bereikt met deze 1-1 stand. In de rust deden de coaches hun best om op de jongens in te praten, we moesten blijven voetballen, want het zat er gewoon in vandaag. RKDES begon wederom weer fel. Binnen no time twee corners en een schot op doel. Minuut 34 en RKDES bleef drukken. Dean schoot van afstand hard richting het doel en Jamie kwam voor zn tegenstander en raakte de bal voldoende waardoor de bal over de keeper het doel invloog. De Rode Leeuwen stonden weer op voorsprong, 2-1.Wat volgde was een spannende periode van een kwartier. Amstelveen drong aan en werd gevaarlijker met de minuut. Aan DES kant werd het wat slordiger en we waren niet in staat om de rust te bewaren en onder de druk uit te voetballen. Twee grote kansen op de gelijkmaker werden door Amstelveen niet benut. De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan. Een kleine aanpassing in de manier van spelen en we waren weer in staat om zelf meer te gaan voetballen. 

RKDES JO13-1 verliest met opgeheven hoofd en veel strijd

Na het gelijke spel van vorige week in de eerste competitiewedstrijd, mochten de Rode Leeuwen van RKDES JO13-1 vandaag de lastige uitwedstrijd spelen tegen SC Buitenveldert JO13-3. De koppies stonden goed en de mannen hadden er zin in. Vanaf het begin stond er een team wat voor elkaar bereid was een extra stapje te doen. Gezonde vechtlust in combinatie met bij vlagen leuk voetbal gaf een leuke eerste helft met aan beide kanten een paar kleine kansjes. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar met de iets betere kansen voor de thuisploeg. Gelukkig kon Stan een aantal keer goed redding brengen. Op enig moment liepen de gemoederen een beetje op, nadat een aantal beslissingen van de scheids in twijfel werden getrokken.

 

De wedstrijd leek in een spannende 0-0 te gaan eindigen, echter mocht SCB in de 53e minuut een vrije trap nemen. Deze werd met een mooie boog hoog in de rechterbovenhoek geschoten, 1-0 voor de thuisploeg. RKDES zette nog een keer aan voor een slotoffensief, maar helaas bleef het 1-0. Een zure nederlaag, waar een gelijkspel meer op zn plaats was geweest. 


Reden om lang teleurgesteld te blijven? Absoluut niet! Net als vorige week was er strijd, de wil om te winnen was er en er werd wederom beter gevoetbald dan de voorgaande wedstrijden. Volgende week thuis om 13:00 uur tegen Amstelveen Heemraad JO13-1. 

RKDES verkoopt zijn huid duur tegen Buitenveldert JO13-5

De mannen van JO13-2 moesten vandaag tegen het sterke Buitenveldert JO13-5. Deze ploeg had de eerste competitie ronde maar liefst met 12-0 gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Met het accent iets meer op de verdediging werd er begonnen. Tussen de 6e en 8e minuut bracht Lex twee keer redding op gevaarlijk doorbraken van Buitenveldert. Na 10 minuten kwam speelde onze mannen een keurig aanval en Lars kwam door op rechts en Skye stuitte helaas op de doelman maar we waren heel dicht bij de 1-0. In de 20ste minuut was het Buitenveldert wat op 0-1 kwam. Een vijftal minuten laten was het opnieuw een voorzet van Lars die werd weggehaald maar opnieuw waren we heel dichtbij. Helaas wisten we kort daarop een corner niet goed te verwerken in ons strafschopgebied en uit de kluts scoorde Buitenveldert de 0-2. De jongens gaven niet op en Badr speelde een bal keurig door op Lars die zijn directe tegenstander klopte en ook in oog met de keeper niet faalde. 1-2 en het was rust.

 

We kwamen niet heel scherp de kleedkamer uit en via de kluts was het na 5 minuten al 1-3. Een fout zorgde voor de 1-4. Buitenveldert kwam steeds meer aan voetballen toe maar onze jongens rechtte de rug en duels werden weer aangegaan. Wat een mentaliteit er werd gebuffeld en er werden prachtige aanvallen gespeeld. Het was in de 17e minuut Skye die de beloning in het doel punterde en het was 2-4. Vlak voor tijd maakte de tegenstander nog 2-5 maar dat vonden de neutrale toeschouwers ietwat geflatteerd. RKDES JO13-2 heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. Zonder uitzondering hebben ze alles gegeven en zeker 40 minuten echt als team geknokt voor een goed resultaat.

Een verlies met een gouden randje

Terrasvogels JO8-1 tegen RKDES JO8-1

Bestemming Santpoort, op bezoek bij de Terrasvogels die duidelijk ook terrasweer hadden besteld want al gauw maakte de ochtendmist plaats voor een stralende zon. Een enkele speler had uit voorzorg de thermolegging opgezocht maar hopelijk houden we dit weer nog weken vol en kan dat spul nog even op zolder blijven.

 

Vol goede moed kwamen de spelers aan bij het achterste veld maar enige verwarring ontstond toen de meetlint werd opgezocht en het veld toch duidelijk groter was dan gewend. Maar niet alleen het veld was groter ook de tegenpartij leek een maatje meer. Dit bleek ook al gauw na de aftrap want al gooi werd er gescoord; 1-0. Gelukkig was daar Milan die er fantastisch 1-1 van maakte. Het ging best gelijk op maar de Terrasvogels waren erg sterk en behendig en met de rust stond het 4-1. Keeper Stan, die het super had gedaan op doel werd gewisseld met Dirk, ook zo'n topper onder de lat!

 

Tijd voor limonade en aanmoedigende woorden van coaches Edwin en Robert. "Kom op jongens, wees niet bang, ga ervoor!" In de 2e helft kwam DES sterk terug en waren en behoorlijke schoten op doel! En er werd een eentje bezegeld met een doelpunt; Joeri scoorde prachtig en het werd 4-2. Er was weer hoop! Montasar stond z'n mannetje op het middenveld en ook Gijs probeerde, wisselend met succes, de ballen veilig te stellen voor tegendoelpunten. Maar als de Terrasvogels toch verder kwamen was daar vaak de laatste man Jesse, die goed in vorm was! Helaas scoorde ze weer en was de stand 5-2. Milan zorgde wederom voor een sprankeltje hoop en maakte een schitterende goal; 5-3! Met nog een paar minuten was het gassen en gaan maar wij waren niet de enige met die instelling. 6-3 en zelfs 7-3..... Een verlies met een gouden randje want we wonnen mooi wel met de penalties en mogen trots zijn op deze eindstand tegen deze (te?) grote jongens. Voor een team wat nog maar kort samen speelt en redelijk vers van de mini's afkomt is het nog even zoeken naar de juiste balans op elk voetbalvlak, technisch... fysiek en mentaal. 

Verdiend punt voor de Rode Leeuwen van de O13-1

Competitiewedstrijd nummer 1 voor RKDES JO13-1, een thuiswedstrijd tegen AGB JO13-1. Na een tweetal weken voorbereiding waarin er een 4-tal wedstrijden waren gespeeld, mochten de Rode Leeuwen vandaag aan de bak voor de competitie. De mannen waren er klaar voor en wilden vanaf het eerste fluitsignaal datgene laten zien wat er niet helemaal uitkwam in de afgelopen beker/oefenwedstrijden. Strijdlust en de wil om te winnen was vandaag goed zichtbaar. Dit leidde tot een doelpunt in de 5e minuut. Een slechte bal van de keeper van AGB werd goed opgevangen en de 1-0 lag in de touwen door Jamie. Heel lang konden de mannen de voorsprong niet vasthouden. Een zwakke terugspeelbal werd door de spits van AGB onderschept en de 1-1 werd binnengeschoten. Koppies omhoog en blijven ballen. Over het hele veld werden duels uitgevochten en we zaten er vol op. Vlak voor rust was het AGB dat op voorsprong kwam. Een onoplettendheid achterin en de bal vloog over Stan het doel in, 1-2. Niets aan de hand want er moest nog een hele helt gespeeld worden. Als we doorbleven knokken en zelf zouden blijven voetballen dan was er nog van alles mogelijk. De bal rolde weer en een nog sterker RKDES, dan voor de rust, wilde een snelle gelijkmaker afdwingen. Deze kwam er ook in de 34e minuut. De bal werd naar de aanval gespeeld en teruggelegd op de inkomende Kas. Met een knal van zeker een meter of 30 werd de keeper van AGB verrast en de verdiende 2-2 stond op de borden.

 

Het werd een nog leukere en spannende wedstrijd met voor beide doelen gevaarlijke situaties. In de 46e minuut kreeg AGB een penalty, na een ongelukkige handsbal. De speler van AGB schoot de bal via Stan het doel in, echter waren er spelers van beide teams te vroeg ingelopen. De pingel moest opnieuw worden genomen en de speler van AGB schoot de bal op dezelfde manier in maar nu was het Stan die de penalty stopte ! Niet veel later was het diezelfde penaltykiller die een vrije trap uit de benedenhoek wist te tikken. Aan de andere kant kregen we ook nog 2 goede kansen, waarbij Dean rakelings voorlangs schoot.

Blessuregolf bij de Rode Leeuwen

Zaterdag 16 september stond de laatste bekerwedstrijd van de Rode Leeuwen van RKDES JO13-1 op het programma. Tegenstander in deze uitwedstrijd was Argon JO13-1.
We gingen met 14 spelers richting Mijdrecht en dat bleek geen overbodige luxe vandaag. Al in de warming up haakte Dean met een hamstring blessure af. In de 1e minuut was het raak voor Argon een onoplettendheid achterin werd direct afgestraft met een doelpunt. Toen gebeurde er in een paar minuten tijd van alles achterelkaar. Minuut 10 moest Niels (enkel) geblesseerd het veld verlaten en kwam Jorn (niet 100% fit) erin, minuut 11 Mike (bovenbeen) geblesseerd en vervangen door Kas (ook niet 100% fit). Argon bleef goed combineren en creeerde genoeg kansen. Ruststand 4-0.
In de rust was het proberen het moraal een beetje omhoog te krijgen want iedereen deed wat in zijn vermogen lag, maar voetballen tegen een prima tegenstander terwijl je zelf niet 100% bent is erg lastig en gaat in het koppie zitten. Opdracht 2e helft was het nog kleiner maken van het speelveld. Dit ging de 2e helft vrij aardig tot aan de laatste 5 minuten, waarin er nog een aantal ballen invlogen. Haalde RKDES de wedstrijd met 11 man? Helaas niet. Jorn moest in de 37e minuut het speelveld geblesseerd verlaten. Komende dagen goed herstellen en dan gaan we er weer voor!
Volgende week zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen AGB JO13-1.

De Voetbal.nl app kan veel meer....download de app snel

Nieuwe Voetbal.nl app
De nieuwe Voetbal.nl app staat al bij veel mensen op de smartphone. Maar de nieuwe voetbal.nl app heeft veel meer mogelijkheden dan je gewend bent. We kunnen vanuit RKDES push berichten sturen, bardiensten plannen, trainingen plannen en communiceren en als team kun je aanwezigheid doorgeven en beschikbare auto's doorgeven. Zomaar een aantal mogelijkheden. Voeg je favoriete teams en club toe en volg ze via de Voetbal.nl app.

De komende periode gaan we starten met het plannen van de bardiensten. De beschikbare diensten zie je eenvoudig bij Vrijwilligerstaken staan en zo kun je, jezelf ook aanmelden voor bardiensten. Iedereen die zich niet aanmeldt voor de Voetbal.nl app en zich zelf niet indeelt voor een dienst wordt uiteraard nog steeds door de Kantinecommissie ingedeeld.

Iedereen kan de Voetbal.nl app downloaden, echter leden, vrijwilligers en relaties van RKDES, die door RKDES in Sportlink (onze basis administratie) zijn opgenomen, moeten zich registreren met het email adres, waarmee ze bij RKDES en dus Sportlink bekend zijn. Deze week ontvangt iedereen hierover een mail. Het emailadres waarop je het bericht ontvangt is tevens het emailadres waarmee je, je kunt registreren bij de Voetbal.nl app. Van de 718 RKDES-ers hebben inmiddels al 298 zich aangemeld (41%). Nu de rest nog!

Kijk op deze pagina voor meer info en de link naar de Appstore en Playstore.   

 

RKDES JO13-1 verliest bij beter bij sv Hillegom

Vanochtend begon het seizoen echt voor de Rode Leeuwen van RKDES JO13-1 met de eerste bekerwedstrijd uit bij sv Hillegom tegen de JO13-1. In een nieuw spelsysteem en met een groep kids die ook nog niet helemaal op elkaar ingespeeld zijn, begonnen de mannen aan de eerste uitdaging. Vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander van vandaag elkaar makkelijk wist te vinden en dat ze al een aantal weken aan het trainen waren, in tegenstelling tot onze 3 trainingsavonden. Hillegom had een duidelijk overwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. In de 18e minuut kwam het eerste schot tussen de palen van Hillegom, maar deze bal werd prima van de doellijn gekopt door Dean. Vijf minuten later was het toch Hillegom dat de score wist te openen, 1-0. Niet veel later was het 2-0 na een onoplettendheidje achterin. De rust gingen we in met een 2-0 achterstand. In de rust gaven de coaches aan dat het echt niet zo verkeerd ging als de mannen zelf dachten. Een tegenstander die al langer in de voorbereiding zit, gecombineerd met het langer bijelkaar in een team zitten ... de mannen verweerden zich prima.

 

Helaas kon Bein de tweede helft niet verder, nadat hij een knietje had gekregen op zijn bovenbeen. Vlak na rust maakte Hillegom de 3-0 na een schitterende aanval over de rechterkant. Vanaf dat moment leek RKDES beter in de wedstrijd te komen. Er was zelfs een scoringsmogelijkheid, maar de keeper stopte de inzet van Jorn. Uiteindelijk maakte Hillegom ook nog de 4-0.

Conclusie: de Rode Leeuwen hebben de eerste bekerwedstrijd keihard gewerkt. Ondanks een verdiende nederlaag werd er bij vlagen (vooral in de 2e helft) leuk gevoetbald. Aanstaande woensdagavond spelen we de 2e bekerwedstrijd thuis tegen Sporting Martinus JO13-1.

 
 
 
page loading