FC Aalsmeer

Inspirerende netwerkborrel Businessclub FC Aalsmeer

Aals

Fotografie  Ton van Eenennaam

Afgelopen donderdag waren de deuren weer geopend van het sfeervolle Clubhuis van FC Aalsmeer om te netwerken, te verbinden en inspireren. Netwerkorganisatie @BorrelAalsmeer en Businessclub FC Aalsmeer mochten circa 50 relaties en businessclubleden verwelkomen .

Tijdens het podiumprogramma was de presentatie in handen van Ingrid Claasen en gaf het woord aan voorzitter Jan Koster die namens Businessclub Aalsmeer een korte presentatie gaf over de laatste ontwikkelingen. Penningmeester Frank Spring in 't Veld van FC Aalsmeer vertelde de aanwezigen over de 1e schenking namens Businessclub FC Aalsmeer en stonden er enkele pitches op het programma.

Het programma werd afgesloten met de inspiratiesessie 'De 7 sleutels voor zakelijk succes'. Jon Rijlaarsdam verzorgde namens de Zakelijk Succes Academy deze workshop.

Tijdens de bijeenkomsten werden de netwerkers weer goed verzorgd en voorzien van broodjes dankzij sponsor Budget Broodjes Aalsmeer. De fotografie was tijdens de 3e editie in handen van Fotograaf  Ton van Eenennaam. Nieuwsgierig naar deze sfeerimpressie? Bezoek dan onze Facebookpagina.

Donderdag 12 april a.s. vindt de volgende netwerkbijeenkomst plaats. Voor meer informatie: www.borrelaalsmeer.nl en www.businessclubfcaalsmeer.nl

 

 

Zaterdag 1 spot met goede bedoelingen

Soms is het leuker om een voorbeschouwing te maken dan een verslag achteraf te schrijven. Wat Zaterdag 1 liet zien in Rotterdam was eerste klasse onwaardig en voor niemand leuk. Er zat helemaal niets in. Geen beleving, geen inzet, helemaal niets. XerxesDZB kreeg de overwinning in de schoot geworpen.

Zaterdag 1 stond na een kwartier op een 2-0 achterstand. Na blunders van Colby, die een onschuldig balletje door zijn vingers liet glippen en Sander die veel te veel treuzelde met wegwerken. Kort daarna speelde Burak veel te laconiek terug waarbij hij mazzel had dat spits van XerxesDZB net niet kon afronden.

De doelman van XerxesDZB heeft niet één keer !! handelend hoeven optreden. Een Zaterdag 1 in deze vorm gaat nog een hele zware tweede seizoenshelft tegemoet. Op een enkele uitzondering na viel iedereen zwaar door de mand. Volgende week komt Te Werve naar Aalsmeer. Zeker geen hoogvlieger. Maar op deze manier krijgt Zaterdag 1 het tegen iedereen lastig.

Nieuwjaarsreceptie FC Aalsmeer

FC Aalsmeer - Vitesse Delft 16.12.2017

Eindelijk weer winst Zaterdag 1

Het is Zaterdag 1 weer eens gelukt om een driepunter binnen te hengelen. Tegen laagvlieger Vitesse Delft speelde de nummer zes van de ranglijst een zwakke wedstrijd. Een aantal bevliegingen waren echter voldoende om een mooi aantal van 21 punten uit 12 wedstrijden te bereiken.

De 2-0 was wel verdiend. Zaterdag 1 had het meeste balbezit. Wat wel weer opviel was de grote onzorgvuldigheid aan de bal. Iets wat de laatste reeks wedstrijden steeds weer naar boven komt drijven. Nu waren de gasten uit Delft niet bij machte om daar een passend antwoord op te geven. Dat was de redding voor de ploeg van Cor.

Na een half uur legde scheidsrechter van der Perk de bal op de stip na een lichte overtreding op Michal Kocon. Aanvoerder Burak Sitil benutte het buitenkansje en scoorde zo zijn 25ste treffer in aalsmeerse dienst. Gefeliciteerd Burak! Een mooi aantal.

 

Na rust was het meteen weer raak en was de wedstrijd gespeeld. Lulinho dribbelde zich knap vrij en mocht aanleggen voor een afstandschot. Van buiten het strafschopgebied liet hij doelman Bergen Henegouwen kansloos. 2-0

Na de 2-0 was het over en uit voor de ploeg van Cor. Grootste smet op de wedstrijd was een rode kaart voor Lulinho vlak voor tijd. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld en Lulinho vond het nodig om nog een bal weg te trappen nadat er al gefloten was. Het was zijn tweede van de wedstrijd en dus rood.

Het betekent een schorsing voor de aanvaller. Doodzonde.

Het is nu tijd voor andere dingen. Kerst en Oud en Nieuw staan voor de deur. In het nieuwe jaar zal Zaterdag 1 afdalen naar het Zuiden des Lands. In Meerssen zal er 13 januari geoefend worden tegen de gelijknamige hoofdklasser. Daaromheen zal er getraind worden en zal er ruimte zijn voor ontspanning.

Ik wens een ieder een fijne tijd en tot in januari. 27 januari gaat de reis naar Rotterdam. Voormalig betaald voetbal vereniging Xerxes DZB is dan de tegenstander. Het betekent ook de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie.

Zaterdag 1 speelt gelijk in Woerden

Op bezoek bij één der titelkandidaten heeft Zaterdag 1 een gelijkspel behaald. Tegen Sportlust’46 herstelde Zaterdag 1 zich in de tweede helft van een belabberde eerste helft. De 1-1 was over de hele wedstrijd gezien best wel terecht. Natuurlijk had de thuisclub de meeste intentie’s maar naarmate de wedstrijd vorderde had ook Sportlust’46 moeite met verzorgd voetbal.

De eerste helft was voor de thuisclub. Niet dat zij nu heel veel power op de mat legde, maar het kwam meer door het lamlendige spel van Zaterdag 1. Er kon werkelijk niet 1 normale aanval van Zaterdag 1 genoteerd worden. Bij Sportlust’ 46 profiteerde Rick Wils na een half uur van een slippertje van Colby. Hij liet de bal los na een schot van Issarti. Clubtopscorer en woerdens groeibriljant Rick Wils was er als de kippen bij. 1-0.

Zaterdag 1 liet het allemaal over zich heen komen en kwam vlak voor rust nog goed weg na een Woerdense misser.

Hoe anders was het na rust. Epi was naar de kant gehaald en de weer herstelde Calvin verving hem. Zaterdag 1 speelde met veel meer inzet en beleving. Er kwam ook veel meer voetbal in de ploeg. Meteen na rust betaalde zich dat al uit. Calvin rondde een strakke voorzet van Lulinho met links af. Even daarvoor kreeg Lilinho zijn voet er niet helemaal tegenaan. 1-1.

Daarna waren er over en weer kansen, en wat ik eerder al aangaf, de meeste kansen waren voor Sportlust’46. Maar bij Sportlust’46 ontbrak de overtuiging. Met 2 punten uit 3 wedstrijden heeft de titelpretendent deukjes opgelopen. Grappig om te horen na afloop was dat Zaterdag 1 werd gefeliciteerd met een punt. Maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. We zullen wel zien wie er het laatst lacht. Hoogmoed komt voor de val, dat bleek vorige week ook al in Alphen aan den Rijn..

Zaterdag 1 pakte uiteindelijk met veel inzet een punt in Woerden en scheidsrechter Roelof Luinge had een makkie. Er rest nog 1 wedstrijd tot aan de winterstop. 

 

Bron Video: Sportlust 46

Voorbeschouwing Sportlust ’46 – Zaterdag 1

Sportlust’46 werd afgelopen weekend van de troon gestoten door ARC. In een rechtstreeks duel om de koppositie werd de ploeg van de immer ambitieuze Wim van ’t Westeinde met 2-0 verslagen. Dat zat ze niet lekker in Woerden, zeker gezien de torenhoge verwachting die er voorafgaand het seizoen als een deken over de selectie werd gelegd. Pas op de plaats dus voor Wim en zijn mannen.

Trainer van ’t Westeinde heeft overigens aangegeven aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de woerdense eersteklasser. De amersfoorter (53) was eerder oefenmeester bij mindere goden als ASC Nieuwland en Veensche Boys.

Vorig seizoen eindigde Sportlust’46 verdienstelijk op een derde plaats in 1B, maar greep het naast een prijs. Het seizoen daarvoor bleef een hoofdklasse-avontuur tot slechts 1 seizoen beperkt. Dit seizoen is de ploeg uit Woerden al in het bezit van de eerste periodetitel. Maar zoals iedereen weet geeft dat juist dit seizoen absoluut geen garanties op succes. De stoelendans van 18 ploegen zal slechts drie geldige instapbewijzen in de vorm van promotie herbergen.

Vandaar dat Sportlust’46 vooral inzet op rechtstreekse promotie. En dat is ruimschoots bekend bij andere collega-eersteklassers… Na 2 nederlagen, een puntendeling en 22 punten uit 10 wedstrijden verder ligt de rood-witte brigade op een behoorlijk schema. Maar de competitie is nog lang en de onderlinge verschillen zijn toch minder groot als men in Woerden vooraf voor mogelijk had gehouden.

Sportlust’46 heeft in Rick Wils (8) en Moussa Kalisse (7) niettemin goalgetters in huis. Verder moet straatvechter Zakaria Issarti in de gaten gehouden worden. Voor zover de geheugens graven zijn de meer dan 1000 leden tellende gastheer uit het Groene Hart en Zaterdag 1 elkaar nooit eerder tegengekomen.

Voor Zaterdag 1 is er afgelopen zaterdag een einde gekomen aan de sombere novembermaand zonder punten. In Amsterdam werd bij WVHEDW een punt gepakt. De 0-0 viel te billijken. Het wordt zaterdag een interessante ontmoeting. Eigenlijk moeten beide kemphanen winnen om niet net voor Kerst voorlopig af te haken.

Voor Zaterdag 1 geldt dit misschien iets meer dan voor Sportlust’46, maar ook in Woerden zullen ze slecht slapen van een eventuele achterstand van 6 punten op het collectief ijzersterke ARC. Qua uitbalans is Zaterdag 1 overigens nog altijd koploper, dus de statistieken wijzen vooralsnog positief uit.

Leuk om te vermelden is dat Zaterdag 1- spelers Berry Kramer en Epi Kraemer een verleden in Woerden hebben. Beiden speelden in het seizoen 2015-2016 met Sportlust’46 in de hoofdklasse.

De scheidsrechter die dit affiche zonder kleerscheuren de boeken in moet krijgen is niemand minder dan Roelof Luinge. Luinge (62) groeide in de loop der jaren (1983-2010) uit tot meest ervaren arbiter in het nederlandse betaalde voetbal. De wedstrijd Sportlust’46 – FC Aalsmeer moet dus een peulenschilletje voor hem zijn..

De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint om half 3.

Zaterdag 1 vecht zich naar punt

Na drie nederlagen heeft Zaterdag 1 na een wedstrijd vol hard werken een punt overgehouden aan het duel met WVHEDW. In Amsterdam bleef de stand na ruim 90 minuten 0-0. Zaterdag 1 was de morele winnaar. Kansen waren er bij vlagen over en weer, maar de thuisploeg kreeg er iets meer. Afgerond 200 toeschouwers zagen Aalsmeers’ beste man, Jasper Werkhoven vlak voor tijd de lat teisteren. Het was pech voor Zaterdag 1.

In de eerste helft kleefde er veel spanning aan het duel. Echte kansen en oogstrelend voetbal ontbraken vooralsnog bij het duel der rivalen. Bij de gastheer kon Mick van Moerkerk niet profiteren van een slippertje van Thomas Harte. Even later kon verdediger Karim Allam zomaar tot de zestien oprukken. Zijn inzet werd prima gekeerd door Colby Harmon. De rebound werd vervolgens onnozel over geschoten door Lennart Bril. Vlak voor rust was Sander Aznar de reddende engel. Hij kopte een zeker doelpunt uit de bovenhoek. Keeper Colby was al kansloos.

De bezoekers stelden daar niet heel veel tegenover. Telkens strandde aanvallen net voor de zestien. Lilinho zag nog een schot voorlangs gaan.

Na rust was er weer een heel licht overwicht voor de thuisclub maar desondanks kreeg Zaterdag 1 meer kansen dan voor rust. Berry Kramer zag zijn inzet van dichtbij gestopt en Wouter Winters kreeg dé kans op de openingstreffer. Waar hij met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek had kunnen krullen, koos hij voor buitenkant rechts. Geen handige keuze.

Kort daarna kon Mick van Moerkerk op Colby af , maar Colby bleef keurig kijken naar de snelle WVHEDW-aanvaller en kwam als overwinnaar uit de strijd.

Met over en weer spanning en onderlinge kleine opstootjes kon Jasper Zaterdag 1 toch nog de drie punten bezorgen. Met een fraaie krul plaatste de uitblinker bij de bezoekers de bal op de lat. De rebound was niet gegund voor Michal Kocon. Kocon reageerde te traag op de terugspringende bal. De Poolse spits verving even daarvoor de opnieuw tegenvallende Epi Kraemer. Epi heeft het even niet. Laten we hopen dat hij de kracht en vorm snel weer terugkrijgt.

Jasper zag in de blessuretijd nog een geplaatst schot gepakt worden door doelman Heimens.

Zo pakte Zaterdag 1 na een puntloze novembermaand weer eens een punt. Voor de moraal is dit een welcome opsteker. Hier kan de ploeg van Cor weer mee verder. De zesde stek blijft gehandhaafd. Volgende week weer een lastig karwei, maar tegelijkertijd een mooie uitdaging: Sportlust’46 uit. De ploeg uit Woerden slikte zijn tweede nederlaag en is koploper af.

Bekijk de video van zaterdag 1 tegen ARC uit

Zaterdag 1 lijkt het winnen verleerd

Opnieuw viel er voor Zaterdag 1 een bittere pil te slikken. In de thuiswedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn bleef de ploeg van Cor en Marco met lege handen achter: 1-2. Daardoor zakt de ploeg verder weg naar de middenmoot. Wel een tegenvaller hoor na een sprankelend begin met 16 uit 6.

Bij aanvang van de wedstrijd tegen ARC was er mooi nieuws. Lilinho kon in de basis starten na een afwezigheid van een maand.

Zaterdag 1 startte sterk en leek een overwicht uit te buiten naar een voorsprong, maar de echte kansen bleven uit. De bezoekers, gesterkt door een zeer hechte defensie (maar 4 doelpunten tegen), hielden de rijen keurig gesloten. Keeper Balk moest 1 keer naar de grond na een inzet van Lulinho.

Na een half uur was daar opeens de voorsprong voor de gasten. Een diepe bal van Huib Oversloot werd totaal verkeerd ingeschat door Nick. Hij kwam eerst uit, toen weer niet, kortom twijfel alom en natuurlijk had Nick deze bal gewoon moeten oprapen. Uiteindelijk kon Stefan den Horder namens ARC het kadootje uitpakken. Weer een blunder achterin helpt de tegenstander aan een voorsprong. Wordt wel zo langzamerhand een dingetje.

Na rust was Zaterdag 1 zeker in de beginfase de betere ploeg. ARC bepaalde de tactiek op de snelle omschakeling en leunde achterover. Tien minuten in de tweede helft was daar toch de gelijkmaker. Lilinho werd de diepte ingestuurd en bleef voor doelman Balk kalm. De aanvaller wipte de bal beheerst in de verre hoek. 1-1

 

De 400 toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten. Maar nauwelijks 5 minuten later zette ARC de thuisploeg ogenschijnlijk makkelijk te kijk en weer op achterstand. Robin de Heij was het eindstation. 2-1.

Kort daarna viel Lilinho uit na een charge op zijn enkel. Net terug van een blessure is het niet te hopen voor Lilinho dat hij er voorlopig weer uit is.

Tegen het eind van de wedstrijd viel Calvin ook nog uit met een spierblessure. Een blessure komt zelden voor bij Calvin. Laten we hopen dat het meevalt.

 

Probleem bij Zaterdag 1 is momenteel het gemakzuchtige gedrag van een behoorlijk aantal spelers. Er wordt veel en veel te veel balverlies geleden en de combinatie’s zijn er niet meer. Vooral voorin wordt er geen duel gewonnen en een bal vast houden is er al helemaal niet bij. In het eerste deel van de competitie werd dat achteraf nog deels verbloemd door rechterrijtje tegenstanders. Nu het serieuzer wordt moeten we toch concluderen dat er meer gevraagd wordt voor een goed resultaat.

Volgende week weer een serieuze tegenstander. In Amsterdam wacht WVHEDW.

Uitleg over deze tegenstander is in principe niet nodig. Wel is vermeldenswaardig dat de ploeg uit de Watergraafsmeer koploper Sportlust’46 in Woerden knap op 1-1 hield. De Woerdense gelijkmaker viel ook nog eens in de absolute slotfase. Dus ‘WV uit’ zal zoals altijd een behoorlijke klus worden. Later in de week een voorbeschouwing op dit treffen.

 

Defensief geschutter nekt Zaterdag 1

In Voorburg heeft Zaterdag 1 de tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Met liefst 3-0 ging de ploeg van Cor en Marco onderuit. Was dat nodig? Nee. Maar als je de tegenstander zodanig in de wedstrijd helpt door zelf de voorzetjes te geven ga je een zware middag tegemoet. Wat een kolderieke missers voor de nummer 3 van de ranglijst.

Sportlust’ 46 pakte de eerste prijs van het seizoen door bij Volendam geen fout te maken. (1-3).

Zaterdag 1 speelde de eerste tien minuten best aardig en had een overwicht. Maar dat zegt helemaal niets. Een overwicht. Dat bleek wel in Voorburg. Twee regelrechte blunders gaven Du Chatenier en Melfor uitgelezen kansen om de thuisploeg aan een riante voorsprong te helpen. Zij maakten geen fout en zodoende stond er na 18 minuten een 2-0 stand op het bord. Het verhaal is eigenlijk heel simpel. Zaterdag 1 speelde zonder ruggengraat. Geen incasseringsvermogen, veel te slap in de duels en dat terwijl er een periodetitel op het spel stond. Onbegrijpelijk zwak spelend voor een nummer 3 !! op de ranglijst.

Het vervolg was dat Forum Sport rustig kon voortborduren op de voorsprong en Zaterdag 1 vol overgave op jacht moest naar de aansluitingstreffer. Maar voorin kwamen de aalsmeerders er niet aan te pas tegen de sterke verdedigers van de thuisploeg. Er was gewoon geen geloof in doelpunten maken.

In de tweede helft was Zaterdag 1 de ploeg die voetbalde maar dat was achteraf gezien allemaal optisch. Er zat geen enkele intensie in om nog voor minimaal een gelijkspel te gaan. Er kwamen wel kansen voor Sander en Calvin maar de overtuiging ontbrak. Zeer triest allemaal. De 120 toeschouwers zagen Joshua Steenvoorden vlak voor tijd ook nog de 3-0 binnenschieten.

Het was het na Volendam thuis nu ook in Voorburg weer allemaal net niet. Laten we hopen dat Zaterdag 1 de komende weken karakter kan tonen en weer het frivole voetbal kan laten zien van de eerste wedstrijden.

Komende zaterdag komt ARC op bezoek. Er zal echt een plan B verzonnen moeten worden of in ieder geval meer power aan de dag worden gelegd dan de laatste 2 wedstrijden. Anders gaat de glijbaan wel heel hard naar beneden.

FC Aalsmeer - RKAV Volendam

FC Aalsmeer - RKAV Volendam

Matig Zaterdag 1 verliest koppositie

 

Zaterdag 1 moet zich na 1 week koploper te zijn geweest weer schikken in de rol van underdog. Op een druilerig sportpark Hornmeer was het bezoekende Volendam de sterkste: 1-3.

De van Spakenburg afkomstige Nick Tol maakte het verschil bij de bezoekers. Met een strak schot schoot hij na tien minuten de 0-1 op het bord. De vroege doodsteek voor Zaterdag 1 bleef uit door tweemaal te lang weifelen bij spits Springer. Hij miste toch wel 2 grote kansen.

Zaterdag 1 had optisch een overwicht maar vond moeilijk het vijandelijke doel. Toch kwam de thuisploeg, gesteund door ongeveer 200 toeschouwers, vlak voor rust langszij. Berry Kramer bleef in een onoverzichtelijke situatie kalm en gaf Michal Kocon een niet te missen kans. 1-1. Kort daarna had Lulinho zomaar een diepe bal van Burak kunnen promoveren tot doelpunt. Hij kreeg zijn voet er net niet tegenaan.

Net na rust kopte opnieuw Nick Tol een hoekschop keihard binnen. Ongehinderd bracht hij de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Zaterdag 1 trachtte de rug te rechten maar het wilde niet vlotten. Er was teveel onzuiver spel. De echte drang ontbrak ook nog eens.

Na een uur strafte invaller Bond een te korte terugspeelbal van Daan van Huffel af: 1-3. Het paste precies in het wedstrijdbeeld. Het resterende half uur vloeide het geloof steeds meer weg bij de gevallen koploper.

Zo pakte Volendam zijn eerste uitzege en leed Zaterdag 1 de eerste nederlaag. Volgend weekend is er geen speelronde. De week erna volgt de beslissing in de eerste periode. Op bezoek in Voorburg bij Forum Sport moet de ploeg van Cor winnen en hopen op puntenverlies van zowel Sportlust’ 46 als ARC. Als die vooruitziende blik bewaarheid wordt pakt Zaterdag 1 alsnog de eerste periodetitel.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – (RKAV) Volendam

Komende zaterdag mag Zaterdag 1 zich als trotse koploper gastheer noemen van de amateurs van (RKAV) Volendam. Geen onbekende voor de aalsmeerders. Vorig seizoen troffen beide kemphanen elkaar ook al in 1 A. Toen won Zaterdag 1 in eigen huis met 2-1 en verloor het tegen het einde van de competitie in Volendam met 3-1.

Volendam draait momenteel een ietwat moeizaam seizoen. Wellicht had de ploeg van de ambitieuze trainer Sander Middelbeek verwacht iets hoger op de ladder te staan dan de huidige zesde plaats. Vorig seizoen liepen de palingboeren immers promotie naar de hoofdklasse op een haar na mis. In de beslissende penaltyreeks tegen sv Nootdorp was Volendam de ongelukkigste. Zo eindigde een mooi seizoen uiteindelijk toch nog lichtelijk in mineur.

Afgelopen weekend won Volendam de thuiswedstrijd van laagvlieger Vitesse Delft eenvoudig met 3-1. Het was de derde thuisoverwinning van Volendam. Daarmee is de ploeg binnen de stadsgrenzen van Volendam nog zonder puntenverlies. Buiten Volendam is de oogst tot nu toe slechts 1 punt. Bij Marken werd het in de tweede speelronde  4-4.

Zaterdag 1 ontdeed zich van Marken (1-4) en mag zich en passant lijstaanvoerder noemen. Het team van Cor van Garderen is als enige nog zonder nederlaag. Epi Kraemer was belangrijk met 3 treffers na rust. De voorsprong op eerste belagers Sportlust’46 en ARC is evenwel slechts 1 punt. En met nog 2 wedstrijden te gaan in de eerste periode is er dus volop spanning. Het lijkt dus te gaan tussen deze drie ploegen.

Het gaat dus vooralsnog voor de wind met Zaterdag 1. Vorig seizoen rond de zesde speeldag 6 punten, nu al tien meer. Benieuwd wat komende zaterdag gaat brengen. Volendam blijft een lepe ploeg met aanvallend veel creativiteit.

Lilinho Martins zal zaterdag nog ontbreken vanwege een enkelblessure. Een gemis voor het elftal. Temeer omdat Lilinho echt lekker bezig was. Laten we hopen dat hij snel weer op het veld te bewonderen is. Verder zijn er overigens geen schorsingen of blessures. De scheidsrechter bij het duel van zaterdag is de heer N. Eren uit Vleuten. De wedstrijd begint om half 3.

Dubbelslag Zaterdag 1 op Marken

Zaterdag 1 heeft op Marken een mooie zaterdag beleefd. Niet alleen werd de nummer laatst teruggewezen met 1-4, maar naar later bleek werd de koppositie ook nog eens overgenomen. Sportlust’46 en ARC waren zo vriendelijk om beiden niet thuis te geven en verloren. Met nog twee ronden in de eerste periode te gaan is de dans om de bovenste plaats ongekend spannend. Zaterdag 1 heeft als enige nog niet verloren. De marge is slechts 1 punt.

Zaterdag 1 leidt dus in 1 A. Hoe anders was het vorig seizoen rond deze tijd. Het kan verkeren.

De wedstrijd op Marken was lange tijd een gelijkopgaande strijd. De gastheer had pas één punt veroverd, maar het verschil met Zaterdag 1 (toch 12 punten meer) was nihil te noemen. Het meeste balbezit en ideeën waren wel voor Zaterdag 1 maar het eerste half uur kon dat niet tot uiting worden gebracht in een score. Marken kreeg ook niet echt kansen.

Net na het half uur was het dan toch raak. Een afgeslagen bal werd door Berry Kramer fraai met links in de bovenhoek gevolleerd. (0-1). Het was de eerste seizoenstreffer voor Kramer.

De thuisploeg speelde opportunistisch en dat betaalde zich net voor rust uit in een strafschop. Een voorzet van Kevin Giele werd door Burak met de hand beroerd en scheidsrechter Steenbergen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Gelukkig voor Zaterdag 1 stond Nick zijn mannetje en hij keerde de trap van Schilder.

Na rust was het Marken dat het initiatief nam en Zaterdag 1 had het bij vlagen erg lastig. Vooral op het middenveld werden er veel duels verloren. Klaver was namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker. En net daarna maakte Epi Kraemer met een schuiver de 0-2. Het leek na 70 minuten de beslissing. Maar 1 minuut later was daar meteen de aansluitingstreffer. Ramon Visser plaatste de bal met een curve in de verre bovenhoek. 1-2.

Het was op slag weer een wedstrijd. Toch was het Zaterdag 1 dat de beslissing forceerde. Niet nadat Nick een prachtige kopbal van Burggraaf op de doellijn redde. Epi eiste vervolgens andermaal een hoofdrol voor zich op. Na voorbereidend werk van Lulinho en een mooie assist van Berry mocht Epi nog tweemaal de trekker over halen. Toch weer Epi. Een spits met bijzondere kwaliteiten. Zodoende prijkte er na 90 minuten een wel ietwat (eerlijk is eerlijk) geflatteerde 1-4 eindstand op het bord.

Voorbeschouwing sv Marken – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaan we de zesde speelronde in. Die brengt ons naar het pittoreske Marken. Alwaar de eeuwige plaatselijke trots haar vesting heeft. De voetbaltrots wel te verstaan. sv Marken kende vorig seizoen één van de meest opzienbarende seizoenen van de laatste decennia. De ploeg van de nieuwe en oude trainer Tijs Schipper ( Schipper was eerder al werkzaam op Marken) promoveerde via de achterdeur naar de eerste klasse nadat het de tweede periode had veroverd. In de regulier competitie eindigde sv Marken toen op een zevende ! plaats. Uiteindelijk toch promotie via een tweeluik met BOL.

Dit seizoen gaat het allemaal nog niet zo denderend met de ‘Markers’. Met slechts 1 punt staat de formatie van trainer Schipper onderaan de tabel. Personele problemen zijn daar mede debet aan. Maar de weg is nog lang en dus zijn er nog genoeg punten te verdienen. Opmerkelijk is wel het grote aantal tegendoelpunten, (24).

Afgelopen zaterdag ging Marken in Woerden kopje onder bij Sportlust’46. Na een ruststand van 5-0 werd het uiteindelijk nog 5-3. Over veerkracht beschikken de mannen van Schipper dus wel.

Zaterdag 1 speelde zoals iedereen weet afgelopen dinsdag voor de beker tegen FC Weesp en verloor (1-1) daar haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Zwaar onterecht ging de ploeg uiteindelijk na strafschoppen onderuit. De ploeg zal dus geprikkeld zijn op eerherstel.

Grote tegenvaller is wel het uitvallen van Lilinho Martins. Juist hij, die zo op dreef is, viel weg met een naar het zich laat aanzien lelijke enkelblessure. De verwachting is dat Lilinho een aantal weken buitenspel staat.

Zaterdag 1 en sv Marken vochten menig robbertje uit. Zo duwde Marken in het seizoen 2006-2007  Zaterdag 1 al eens terug naar de derde klasse. Omgekeerd, alleen dan een niveautje hoger deed Zaterdag 1 dat met Marken. In 2012-2013 dwong Zaterdag 1 in Aalsmeer promotie af naar de eerste klasse. Marken volgde de omgekeerde weg.

We gaan zien wat het zaterdag gaat worden. De weersvoorspellingen zijn sober te noemen. Veel wind, en met name op Marken zul je daar veel van merken. Desalniettemin zal de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid een bezoekje waard zijn. De scheidsrechter van dienst is de heer R.M. Steenbergen uit Capelle a/d IJssel. De wedstrijd start om half 3.

Zaterdag 1 sterkste in valse derby

De ongeslagen status van Zaterdag 1 blijft behouden. De 3-0 zege tegen verre buur CSW was verdiend. Het niveau van de wedstrijd was niet groots, de spanning vergoedde veel. Invaller Epi Kraemer liet zien van ongekende waarde te zijn. De spits gooide met 2 fraaie treffers het duel in het slot. Zaterdag 1 speelde zonder de geschorsten Nick van der Wiel en Sander Aznar Martinez. Colby Harmon en Thomas Harte waren niet meer dan logische vervangers.

Het begon allemaal voortvarend voor de thuisclub, want al na 3 minuten had Lilinho Martins in twee instanties een gaatje gevonden langs oud-Zaterdag 1 doelman Giovanni Santangelo. Daarna kreeg Zaterdag 1 nog een aantal mogelijkheden om de marge te verdubbelen. De voorhoede miste wat scherpte en zodoende kregen de bezoekers wat meer lucht. De formatie uit Wilnis kreeg via Dave Cornelissen een ideale kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. Hij schoot echter voorlangs. Tot aan de rust bleef het 1-0.

In de tweede helft zagen de ruim 400 toeschouwers een iets opportunistischer CSW en Zaterdag 1 had moeite om het spel te blijven maken. Maar met Lilinho en Lulinho bleef de dreiging natuurlijk groot. Maar de wedstrijd had gaandeweg een oppepper nodig. Epi betrad na een uur het veld en hij zou de wedstrijd ook naar zijn hand zetten. De oud-speler van CSW liet enkel zijn voeten spreken en gaf een visitekaartje af aan zowel trainer als publiek. Met een fenomenale 2-0 en 3-0 zorgde Kramer voor euforie aan de Beethovenlaan. Vooral de 2-0 was er één om in te lijsten. Uit de draaide schoot Kraemer hard en onhoudbaar in de verre hoek raak. De 3-0 was een schuiver met precisie.

Zo staat Zaterdag 1 er na 5 speelronden goed op. Met 13 uit 5 staat de eersteklasser op een derde plaats. Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 een uitwedstrijd. Gastheer is sv Marken. De nieuwkomer heeft het momenteel lastig en staat laatste met 1 punt. Zegt overigens nog niets.

Maar eerst nog morgen. Dan speelt Zaterdag 1 in de eerste ronde van de beker tegen zondag tweedeklasser FC Weesp. De ploeg van Mario Rijsnburger zal zich graag willen revancheren voor de smadelijke 0-4 thuisnederlaag tegen SCH’44 van afgelopen zondag. De wedstrijd begint om half 9.

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – CSW

Voor Zaterdag 1 wederom een thuiswedstrijd. En niet zomaar één. De regionale derby tegen CSW uit Wilnis staat op het programma. Bij onze gasten uit Wilnis is oud Zaterdag 1-trainer Anthony Servinus hoofdtrainer. De 41-jarige oefenmeester gaat zijn derde seizoen in bij de promovendus. Servinus was een aantal seizoenen (4) actief bij Zaterdag 1 en promoveerde in het seizoen 2012-2013 met die ploeg naar de eerste klasse. Daarnaast behaalde Servinus tweemaal de nacompetitie voor promotie naar diezelfde eerste klasse. Al met al heeft Servinus dus een succesvolle periode gekend bij zijn vorige club.

De aalsmeerders kennen tot nu toe een bliksemstart in 1 A. Met 10 uit 4 staat de eersteklasser op een keurige derde plaats en heeft het beide koplopers Sportlust’46 en ARC  direct op de radar. CSW kent een wat moeilijker start. De wilnissers, vorig jaar via de achterdeur gepromoveerd, staan met 4 andere ploegen aan de onderkant van de ranglijst met 3 punten uit 4 wedstrijden. Een andere nieuwkomer, SV Marken sluit de rij met 1 punt.

Maar de verschillen op de ranglijst zeggen nog lang niet alles. Zeker bij een streekderby komen er allerlei andere sentimenten om de hoek kijken. Zo is er een aantal spelers met een verleden bij zowel FC Aalsmeer als CSW. Zaterdag 1-spelmaker Berry Kramer droeg bijvoorbeeld vorig seizoen nog het rood-blauwe shirt van CSW. Mede daardoor zal er zaterdag een karrevracht aan prestige aan het duel kleven.

Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in het seizoen 2014-2015. Zaterdag 1 won eerst in Wilnis met 0-1. CSW gaf daar in Aalsmeer een gepast antwoord op: 2-5.

Afgelopen zaterdag pakte Zaterdag 1 een uiteindelijk eenvoudige zege tegen RKVV Westlandia, (5-1). Het leverde de thuisclub wel 2 rode kaarten op. Daardoor zijn doelman Nick van der Wiel en middenvelder Sander Aznar Martinez geschorst voor de wedstrijd van zaterdag. Geen nood. Zaterdag 1 beschikt dit seizoen over een uitgebalanceerde selectie.

CSW verloor in Woerden in de slotminuut met 2-1 van koploper Sportlust’46. Bij CSW zit routinier Guus Verhoef (32) zijn derde van vijf wedstrijden schorsing uit.

Scheidsrechter P.A. de Waard zal FC Aalsmeer – CSW tot een goed einde moeten brengen. Daarbij krijgt hij hulp van de heren R. Paschedag en J. Voogt. De streekderby begint als altijd om half 3.

Videoreportage van de wedstrijd tussen FC Aalsmeer en Westlandia van 14 oktober 2017.

Michal Kocon gidst Zaterdag 1 voorbij Westlandia

Zaterdag 1 heeft in de tweede thuiswedstrijd een dikke en meer dan verdiende overwinning geboekt tegen Westlandia. Trainer Cor van Garderen zag zijn ploeg weer kans op kans creëren en na 90 minuten was de 5-1 eindstand een prima afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Natuurlijk kregen de gasten uit Naaldwijk her en der kansen en kansjes, maar het woog niet op tegen de dadendrang van Zaterdag 1. Nadat Lilinho Martins vorige week de schijnwerpers op zich gericht zag, was het nu de beurt aan Michal Kocon. Kocon deed er zelfs nog een schepje bovenop door 4 maal raak te schieten.

Door de zege is Zaterdag 1 nog zonder nederlaag en staan de aalsmeerders keurig in de top 3 van 1 A.

Al snel bleek dat Zaterdag 1 de baas wilde zijn op het eigen zonovergoten sportpark. De ruim 200 belangstellenden zagen een overwicht wat zich uitbetaalde in kansen, nog niet meteen in doelpunten. Vooral Lulinho en Lilinho hadden de sprintschoenen weer stevig ondergebonden. Alleen het eindschot in de vorm van een voorzet op maat liet beide vleugelflitsers nog in de steek. De gasten kregen tussendoor wat kansjes. Aanvoerder Bijl mikte uit een corner over en een schot van Angelo Groen werd gekeerd door Nick van der Wiel.

Na 25 minuten kreeg de thuisploeg loon naar werken. Michal Kocon draaide zich vrij tussen 2 verdedigers en prikte in de verre hoek raak. Het bleek de opmaat voor ‘zijn middag’. Nog geen 5 minuten later omspeelde hij op fraaie wijze doelman Janssen en schoof uiterst beheerst de 2-0 tegen de touwen. Bij beide doelpunten was altijd wel één van de Martinsjes betrokken.

Smet op de eerste 45 minuten was de tegentreffer in de voorlaatste minuut voor rust. Een ogenschijnlijk onschuldige voorzet van Groen verdween via doelman van der Wiel in het Aalsmeer-doel. Een gelukje voor de gasten, niet minder belangrijk. Het was op papier ineens weer een wedstrijd.

Lees verder op de site van FC Aalsmeer

 

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – RKVV Westlandia

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 een thuiswedstrijd tegen het voetbalbolwerk uit het westland: RKVV Westlandia.

De formatie van Theo Verbeek startte de competitie met een ietwat geflatteerde zege tegen WVHEDW maar verloor vervolgens de laatste 2 duels. Zodoende staat Westlandia met 3 uit 3 in de middenmoot, als je daar al over kunt spreken. Afgelopen zaterdag werd een thuisnederlaag geleden tegen koploper ARC, 0-1. Het is voor trainer Verbeek (54) zijn derde seizoen bij de eersteklasser.

Het zal voor beide verenigingen een eerste kennismaking zijn. Westlandia is steevast in district West 2 te vinden en Zaterdag 1 in West 1. Na een prima verlopen eerste seizoen in de eerste klasse B (vorig seizoen 8ste) wil de formatie uit Naaldwijk dit minimaal evenaren. Met een jonge selectie proberen de bewoners van Sportpark ‘De Hoge Bomen’ hun grote broer op zondag (3edivisie) bij te benen. In de bekerpoule werd Westlandia desalniettemin in september uitgeschakeld.

Zaterdag 1 is na de 0-3 zege van afgelopen zaterdag bij Zwaluwen’ 30 nog zonder nederlaag. Met vandaag RKVV Westlandia en volgende week CSW uit Wilnis in eigen huis hoopt het elftal van Cor de ongeslagen status voort te zetten. Na de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 roemde Cor vooral de teamprestatie. Laat dit een voorbode zijn op een mooi vervolg van de competitie. De selectie is fit en vrij van schorsingen.

De scheidsrechter bij de wedstrijd Zaterdag 1 – Westlandia is de heer T. Gommans uit Gouda en hij zal worden geflankeerd door de heren A. Atahiri en Y.K. Groenbos. De wedstrijd tussen de twee bloemenbolwerken begint om half 3.

Zondag 1 speelt gelijk tegen Bernardus

Nooit de moed opgeven, dat was vanmiddag het motto van de spelers van trainer Marco Bragonje. Met weer een lijst van afwezigen oa door blessures, ga maar na dat het voor een trainer een moeilijke taak is om steeds maar weer een compleet elftal op de kaart te zetten. Vandaag waren het Jeroen Ezink en Damian Veldman die moesten afzeggen tel daarbij op dat ook Alexander Goes, Mark Schut, Daryl Haine, ook niet van de partij waren om diverse redenen.

Maar nu naar de wedstrijd, die vandaag onder leiding stond van scheidsrechter J Haripersad, die kan terug kijken op een perfect gefloten wedstrijd.

Reeds na het begin ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. In de zevende minuut was daar reeds een domper voor de thuisclub. Het weggeven van teveel speelruimte was er de oorzaak van dat Bernardus aanvaller Stef Schinagl een niet te missen kans kreeg, en benutte, en de stand op 0-1 te zetten.

Ook de kans op meer voor Bernardus zat erin maar dankzij het uitstekende werk van doelman Jeremaih Veldman bleef de 0-1 stand.

Jammer was het dat het spel van de thuisclub veelal erg slordig was. Te lang met de bal blijven ronddraaien in plaats een vrijstaande speler in het spel te betrekken, en die waren er legio. Voetballen doe je niet enkel met je voeten. Ook de ruimte tussen de voorwaartsen en het middenveld was veelal veel te groot, dus de aansluiting was er in veel gevallen niet. De aansluiting bij de doelpunten was er wel, in de dertigste minuut was het Remigiusz Pasternak die voor de 1-1 zorgde. Uit een hoekschop, genomen door Elias el Hadji, was hij het die met een perfecte kopbal de doelman van Bernardus kansloos liet. In de volgende 45 minuten waren er kansen voor beide teams. De voorwaartsen van de thuisclub o.a Gino Singer en Rutger Brussen, waren in veel gevallen te gehaast, of schrokken van de geboden kansen, de ingeschoten ballen gingen in veel gevallen rakelings naast. FC Aalsmeer ontsnapte in de laatste minuten nog aan de 1-2, maar de zeer attente Richard de Vries kopte de ingeschoten bal uit de doelmond. Al met al een uitslag waren beide partijen tevreden mee moesten, meer zat er niet in.

FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;

Bas Voortman, Jeremaih Veldman, Pawel Kocon, Nick Sluis, Richard de Vries, Remigiusz Pasternak, Gino Singer, Sten Piet, Tristan Jongkind, Rutger Brussen, Dylan van de Heijden, Joeri van de Schraaf, Joost van de Zwaard.

Op 15 oktober; Stompwijk—FC Aalsmeer.

Theo Nagtegaal.

Duidelijke zege Zaterdag 1 in Hoorn

Zaterdag 1 heeft in Hoorn bij Zwaluwen’30 een verdiende overwinning behaald. Met drie treffers was Lilinho Martins de blikvanger. De 0-3 zege was terecht. De laatste jaren was het moeilijk winnen in Hoorn. Nu ging het de aalsmeerders prima af. De thuisploeg, waar de programmaboekjes nog van vorig seizoen waren herdrukt (een zeer slechte zaak en beneden alle niveau..) en waar men zich nog steeds in de hoofdklasse waant, kon het eerste deel van de wedstrijd nog wel meekomen. Het kreeg zelfs nog een goede kans via Schipper maar daarna was het Zaterdag 1 wat de baas was. Zwaluwen’ 30 was ten aanzien van vorig seizoen nauwelijks versterkt en zal het op deze manier moeilijk gaan krijgen. Ook Serdar Ozturk, toch een goaltjesdief, was afwezig vanwege zijn slepende knieblessure.

Na een half uurtje onderschepte Lulinho Martins een knullige pass van een Zwaluwen’30- verdediger en bediende broertje Lilinho op maat. Lilinho bleef kalm en liet doelman Coco in de verre hoek kansloos. De ploeg van Ron van der Gracht, die het gelaten aanzag, bleef maar wat aanmodderen en Zaterdag 1 kreeg steeds meer de wedstrijd in handen. Op het mooiste moment in de wedstrijd, 1 minuut voor rust, kreeg Zwaluwen’ 30 eigenlijk al de genadeklap toegediend. Een mooi schot van Daan van Huffel kon Coco nog wegboksen, maar Michal Kocon kon de bal nog voor de achterlijn terugtrekken op Lilinho Martins. De snelle aanvaller kon de bal zo via een stuit binnenwerken. Scheidsrechter Raven floot eigenlijk direct voor rust. 0-2. Wat trouwens nog meer opviel was de geringe belangstelling in Hoorn. Bij een kleine 100 toeschouwers hield het toch echt op.

In de tweede helft ging de gastheer al snel één op één spelen maar dat leverde niet het gewenste effect op. Verder dan een strakke vrije trap net over van routinier Ivo Rottiné kwam Zwaluwen’30 niet. Zaterdag 1 speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en zag ruim 10 minuten voor tijd ook nog de 0-3 binnenvallen. Een opzichtige blunder van Brian Sno en goed jaagwerk van Michal Kocon stelde opnieuw Lilinho Martins in staat zijn derde van de middag te maken. Lekker voor Lilinho, maar nog lekkerder voor het hele team.

Waar het vorige week tegen Breukelen niet lukte, in Hoorn werd de aanvallende instelling wel beloond. Zo blijft Zaterdag 1 ongeslagen en hijgt het in de nek bij de koplopers ARC en Sportlust ’46. De komende twee wedstrijden zijn beiden in Aalsmeer. Zaterdag komt Westlandia op bezoek. Voor Zaterdag 1 een nieuwe tegenstander.

Voorbeschouwing Zwaluwen’ 30 – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaat de reis voor Zaterdag 1 naar Hoorn. Daar staat om half 3 Zwaluwen’ 30 klaar om aan competitiewedstrijd nummer 3 te beginnen. En als we de statistieken van vorig seizoen erbij pakken kunnen we niets anders concluderen dat de cijfers in het voordeel van de gastheer spreken. Het werd 3-1 in Hoorn en 0-1 in Aalsmeer.

Er dient wel vermeld te worden dat Zaterdag 1 in de tweede ontmoeting vorig seizoen reeds veilig was en de druk van de ketel was. Het kwam Zwaluwen’30 die zesde mei goed uit. Door hun zege in Aalsmeer verzekerden ze zich ook van nog een jaar eerste klasse.

Zwaluwen’ 30 is het seizoen begonnen met een overwinning op nieuwkomer Marken, (4-2) en afgelopen zaterdag verloor de formatie van Ron van der Gracht kansloos bij WVHEDW in Amsterdam met 2-0.

Zaterdag 1 heeft op de ranglijst 1 punt meer, maar dat hebben de aalsmeerders aan zichzelf te wijten. Het hadden er 3 moeten zijn. Afgelopen zaterdag had er natuurlijk gewoon gewonnen moeten worden van FC Breukelen. Met alle realiteit in ogenschouw was de 0-0 een teleurstelling in het Aalsmeer-kamp. Maar gedane zaken nemen geen keer.

De selectie van Zwaluwen’30 is dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen grotendeels in tact gebleven. Serdar Ozturk is weer terug van een slepende knieblessure en zal van meerwaarde kunnen zijn. Daarnaast is Frank Abbring nieuw in de selectie. De 26-jarige centrale verdediger kwam over van Jos/Watergraafsmeer en speelde het seizoen ervoor bij AFC  (zo). Abbring kende daar een weinig succesvolle periode. En routinier Ivo Rottiné is waarschijnlijk dit seizoen ook nog altijd van waarde voor de ploeg uit Hoorn.

Wedstrijd FC Aalsmeer - FC Breukelen

Van 30 september 2017

Zaterdag 1 vergeet zich te belonen

Zaterdag 1 is in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet verder gekomen dan een gelijkspel. (0-0) Anders misschien dan de uitslag doet vermoeden regende het kansen aan de Beethovenlaan. Maar als je ze niet maakt, doet de tegenstander dat meestal wel. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet, dus bleef het 0-0.

In de eerste helft had de thuisclub het betere veldspel en het meeste balbezit. Kansen kwamen er voor Lulinho (2), Lilinho en Michal. 3 daarvan zelfs oog in oog met Breukelen-doelman Turksma. De aanvallers van Zaterdag 1 faalden echter opzichtig.

FC Breukelen was een keer gevaarlijk via Kops en een indirecte vrije trap in de zestien nadat scheidsrechter van den Helder uit Ter Aar een zeer ongelukkige terugspeelbal als opzet zag en daarvoor floot. Kalkhuis’ vrije trap werd op de doellijn gekeerd.

De tweede helft kende eigenlijk eenzelfde spelbeeld met een iets rommeliger geheel van beide kanten. Wel kreeg de thuisclub via invaller Haidari en opnieuw Kocon open kansen op de voorsprong. Het was de ploeg van Cor van Garderen blijkbaar niet gegund. Aan de andere kant faalde Mike Versloot vlak voor tijd met een open kans om zodoende de gasten de overwinning te schenken.

Zo bleven beide ploegen steken op een punt. Als Zaterdag 1 volgende week dezelfde kansen creëert, al dan niet geholpen door de tegenstander en de voorhoede legt iets meer scherpte aan de dag, dan zal een overwinning niet uit kunnen blijven. 

 

Bron Site FC Aalsmeer

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – FC Breukelen

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de eerste klasse A. De indeling is behoorlijk gewijzigd, dus er zullen zich het komend seizoen veel nieuwe tegenstanders melden aan de poorten van het complex van Zaterdag 1. Het belooft weer een mooie competitie te worden.

1 van de nieuwe verenigingen in deze eerste klasse is FC Breukelen. De ploeg uit de gelijknamige plaats degradeerde afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse A. De jaren ervoor, telkens pendelend tussen de Hoofdklasse en eerste klasse. Deze ploeg zal dus voldoende ervaring meebrengen naar Aalsmeer. De trainer van FC Breukelen is de gelouterde Frans Schuitemaker(64).  Schuitemaker was al trainer ten tijde van de gloriejaren van DWV in de  jaren negentig. Toen nog samenspelend met vv Aalsmeer in de hoofdklasse.

De oefenmeester kan beschikken over een brede selectie waarvan men in en rondom Breukelen verwacht mee te gaan doen om de bovenste plaatsen. Er is nog steeds ambitie genoeg aan de Broekdijk Oost, pal langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De start van de ploeg uit Breukelen was echter vals te noemen. Op het eigen sportpark verloor de FC met 0-2 van ARC uit Alphen aan den Rijn. Een tegenvaller van jewelste in het Breukelen-kamp.

Zaterdag 1 kan dus een getergde tegenstander verwachten. Het elftal van Cor van Garderen won afgelopen zaterdag wel haar eerste wedstrijd. Op bezoek in Rijswijk bij Te Werve behaalde de ploeg een knappe 2-3 overwinning. Aanvoerder Burak Sitil was belangrijk met 2 benutte strafschoppen.

In de strijd om de beker is Zaterdag 1 overigens als eerste geëindigd in de poule en kan zich gaan opmaken voor de knock-outfase.

 

Bij tegenstander FC Breukelen is Daniel Kops al seizoenen lang het gezicht van het elftal. De 30-jarige advocaat van beroep en aanvalsleider is de laatste jaren steevast topscorer bij de formatie van Frans Schuitemaker.

Verder is een andere spits,  Mike Versloot een aanwinst. Versloot was de de voorbije jaren succesvol topschutter van tweedeklasser FC de Bilt.

Trainers Cor van Garderen kan komende zaterdag naar het zich laat aanzien over een fitte groep beschikken.

De wedstrijd  staat onder leiding van de heer B. van den Helder uit Woerden. Hij wordt vergezeld door de heren H. Sierhuis en R. Schiffel. Het aanvangstijdstip is zoals u van ons gewend bent: 14.30 uur.

Champions League kanjers op volle toeren

Afgelopen zaterdag, 23 september,  hebben de 23 spelertjes van de Champions League hun wedstrijdjes weer gespeeld. Aangezien de aanwas enorm groot is bestaat de kans deze teams uit te breiden. Ook het aantal  toeschouwersneemt toe want steeds meer mensen horen over die hele jonge talentjes en willen ze heel graag in het echt zien spelen.

Dit keer een spannende slotwedstrijd want Juventus met 2 gewonnen wedstrijden moest tegen Ajax die een keer gewonnen had en een keer gelijk had gespeeld. Uiteindelijk trok de club uit de hoofdstad dit keer wel aan het langste eind in een belangrijke slotwedstrijd. Dat is wel eens anders geweest in het verleden, weten de echte kenners. Met 5-3 werd Juventus verslagen en werd Ajax met 7 punten de dagkampioen.

Real Madrid was met de penalty’s het meest productief, want ze schoten er 4 van de 6 in. Dat was toch knap bij een hele goede keeper. Er is dan ook een nieuw keeperstalent ontdekt. 

 

Moeizame start seizoen voor Zondag 1

Het zat trainer Marco Bragonje zondag totaal niet mee. Veel afzeggingen oa door vakanties en ziektes noopte hem om diverse oplossingen te vinden. Bij de afwezigen waren diverse achterhoede spelers. Richard de Vries, Alexander Goes, Mark Schut werden node gemist. In de voorhoede was vandaag Gino Singer overgekomen van een Amsterdamse vereniging, die zijn debuut maakte in het eerste team van FC Aalsmeer. Ook achterin stonden drie jonge spelers, Sebastiaan Huigsloot, Sten Piet en Rutger Brusse die er voor moesten zorgen dar het achterin dicht bleef.  Aan hun inzet heeft totaal niet gelegen. Het was voor deze jeudige  spelers een zeer leerzame middag. FC Aalsmeer begon voortvarend aan deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Over en weer waren er diverse aanvallen. De thuisclub had van het begin af aan veel moeite om de Warmunda aanvallers in toom te houden. Vooral de nr 11 Selmo Kurbegovic zorgde voor veel gevaar in de Aalsmeerse achterhoede. Door het niet tijdig ingrijpen in de zeventiende minuut was het Menno  van Noort die van grote afstand doelman Jeremaih Veldman wist te passeren, wel moet gezegd worden dat de bal van richting werd veranderd, 0-1.

 

Het zou moeilijk worden voor de FC. Ook het gemis vandaag van twee dragende krachten op het middenveld deed zich voelen, Daryl Haime en Karol Mirowski, waren er vandaag niet. Maar FC Aalsmeer deed hun uiterste best, in de vier en dertigste minuut was er een pass van Sebastiaan Huigsloot op Jeroen Ezink die op zijn beurt een voorzet gaf die door Remi Pasternak bijna verzilverd werd. Aalsmeer probeerde het nog wel voor de rust maar vond vooral doelman Michael Cristen op hun weg.

Na de thee was het Warmunda dat gelijk van zich deed spreken. In de acht en veertigste minuut was het Jasper Kortekaas die doelman Veldman wist te verschalken 0-2.

 

FC Aalsmeer probeerde het via Rutger Brusse nog wel maar ook deze inzet werd door de doelman van Warmunda  vakkundig onschadelijk gemaakt

Tien minuten voor tijd was er de 0-3. Het was Billal el Kourami, uit een hoekschop, ongehinderd met een kopbal Veldman wist te passeren.

Zaterdag 1 maakt indruk in Rijswijk

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Zaterdag 1 meteen een winstpartij behaald. In Rijswijk sleepte de ploeg van Cor een zwaarbevochten 2-3 overwinning uit het vuur tegen nieuwkomer Te Werve. Al snel werd duidelijk dat Te Werve een behoorlijke ploeg heeft. Met veel positiewisselingen en vaardige spelers werd Zaterdag 1 behoorlijk onder druk gezet.

Na een kwartier spelen kregen de bezoekers een eerste echte kans via Lulinho Martins, maar zijn schot ging net naast. De thuisploeg, met Kogeldans als aanjager en strateeg, kwam na een kleine 20 minuten op voorsprong door Jael Paas. Hij liet van dichtbij doelman Van der Wiel kansloos. 1-0.

 

Zaterdag 1 bleef daarna rustig en liet zich niet uit de tent lokken. Na een half uur legde scheidsrechter van der Wielen de bal op de stip na een handsbal van een Te Werve verdediger. Burak Sitil faalde niet en zette een 1-1 ruststand op het bord. Na de hervatting was Zaterdag 1 de beter voetballende ploeg en uiteindelijk ook de ploeg met de meeste conditionele bagage. Berry Kramer kon de bezoekers na een mooie aanval op voorsprong zetten maar raakte de vuisten van Te Werve doelman Scheermeijer. De thuisploeg drong ook aan maar kwam telkens net een stap te laat om het goalie Nick echt lastig te maken.

Na een uur spelen kwam Zaterdag 1 aan de leiding. Fraai voorwerk van Lulinho Martins bereikte Michal Kocon. De poolse spits haalde de truckendoos open en met een fraaie omhaal liet hij de gehele defensie kansloos. Alleen de lat dacht daar anders over. Maar de terugspattende bal was vervolgens voor Jasper Werkhoven een mooi kadootje om uit te pakken. Met een geplaatste schuiver bracht hij Zaterdag 1 in jubelstemming. 1-2

 

Voorbeschouwing Te Werve – Zaterdag 1

Zaterdag 1 gaat komende zaterdag aan de competitie beginnen. In Rijswijk zal Te Werve de eerste hindernis zijn in de naar verwachting pittige eerste klasse.

Te Werve zal dit seizoen debuteren in de eerste klasse nadat het vorig seizoen promoveerde uit 2 C.  Met 59 punten werden de Rijswijkers ruim kampioen voor RCL en Valken’68.

De trainer van Te Werve is Huib van Oostrom Soede. De 61-jarige oefenmeester gaat zijn 4eseizoen in als oefenmeester bij de nieuwbakken eersteklasser. Het huwelijk tussen Te Werve en van Oostrom Soede kan als een schot in de roos omschreven worden. Te Werve promoveerde de laatste 3 seizoenen. De laatste 2 via de afdelingstitel. De eerste keer vanuit de vierde klasse via de nacompetitie.

De ambitie druipt er dus vanaf. Te Werve wil ook komend seizoen een rol van betekenis gaan spelen en niet ‘zomaar’ meehobbelen.

Wat weten we tot dusver nog meer over Te Werve?

Te Werve is een kleine vereniging met slechts 4 elftallen. Desondanks bestaat de vereniging al 101 jaar. Dat is een behoorlijke mijlpaal.

De voorbereiding verliep uitstekend. Er werd geen wedstrijd verloren en in de beker bleef Te Werve ook zonder kleerscheuren. De tegenstander van komende zaterdag scoort makkelijk en is technisch vaardig. Met Rico Kogeldans hebben ze misschien wel de beste en gevaarlijkste speler in de selectie. De 30-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij Feyenoord en Sparta en heeft verder een blik aan clubs achter zijn naam staan.

Zaterdag 1 kent in de aanloop naar de openingswedstrijd weinig personele problemen. Alleen het meespelen van aanjager Jasper Werkhoven is nog een vraagteken. Verder kan Zaterdag 1 terugkijken  op een goede voorbereiding. Het eigen Vaneman toernooi werd gewonnen en het behaalde evenals de tegenstander van zaterdag een volle score in de bekerpoule. Wat gaat de reis naar Rijswijk ons allemaal brengen? Zaterdag rond de klok van half 5 weten we meer.

De KNVB heeft na lang wikken en wegen scheidsrechter  R.C.L. van der Wielen uit Veenendaal aangewezen om deze wedstrijd op het rechte pad te houden.

De wedstrijd aan het Julialaantje 15b in Rijswijk begint om half 3.

KICK OFF BUSINESSCLUB FC AALSMEER GESLAAGD

Afgelopen donderdag vond de Kick Off plaats van de Businessclub FC Aalsmeer. Tijdens de netwerkbijeenkomst  die in samenwerking met @BorrelAalsmeer werd georganiseerd, was er naast een informele borrel ook een programma samengesteld.

Circa 70 relaties van FC Aalsmeer en BorrelAalsmeer werden toegesproken door organisator Ingrid Claasen, die de netwerkborrel opende en daarna het woord gaf aan de voorzitter van de voetbalvereniging Eef Niezing. Daarna vertelde wethouder Robbert-Jan van Duijn over het belang van sporten, de jeugd en de ondernemende geest in Aalsmeer. Cor Geleijn gaf een presentatie over de doelstelling van de club en Jan Koster over de insteek m.b.t. het oprichten van de Businessclub.Trainer van de zaterdag 1 Selectie Cor van Garderen gaf een presentatie over de sportiieve doelstelling. Kortom FC Aalsmeer is een voetbalclub met een visie, missie en strategie.

Bianca Zekveld vertelde de aanwezigen over de Grote Club Actie en Arno Maarse overhandigde de nieuwe Presentatiegids ‘De Aftrap”aan de aanvoerders van Dames 1,  Zaterdag 1 en Zondag 1.

Donderdag 9 november a.s. staat de volgende editie gepland. Inloop vanaf 17.00 uur in de voetbalkantine van FC  Aalsmeer.

Bron 0297.nl

Video: dbvideo.nl

 

Zaterdag 1 ongeslagen door poulefase

In de laatste wedstrijd in de bekerpoule heeft Zaterdag 1 een volle scorekaart behaald. Door een nipte 2-1 zege op RKVV Teylingen behaalde de eersteklasser 9 uit 3 en bereikt het glansrijk de knock-outfase van het bekertoernooi.

Zaterdag 1 kwam in de eerste helft door doelpunten van Michal Kocon en Calvin Koster op 2-0. Na de thee kwamen de bezoekers (2c zondag) uit Sassenheim dichterbij. 2-1.

Burak Sitil kon de wedstrijd in het slot gooien maar miste een strafschop. Zeldzaam, want de aanvoerder mikt vrijwel altijd raak.

Uiteindelijk bleef het bij 2-1.

Komende zaterdag gaat het dan toch echt beginnen. De eerste wedstrijd voert ons naar Rijswijk. Te Werve zal de tegenstander zijn.

Eerste wedstrijden champions league van start

De kanjers van de Champions League hebben vandaag in weer en wind de eerste wedstrijden gespeeld. Nadat vorige week de wedstrijdjes waren afgelast, stonden de mannen en 1 vrouw te trappelen om de eerste doelpunten van het seizoen te maken. En er is ook veel gescoord, wel 33 keer! Misschien lag dat wel aan de nieuwe shirtjes, want die zijn wel heel mooi. Maar de shirtjes van Real Madrid zijn niet zo wit meer… 

Vandaag hebben we gelet om de bal niet voor het eigen doel langs te schieten, maar naar de zijkant. En dat ging al heel goed.

Ook werd soms al een klein beetje overgespeeld naar elkaar.

Als afsluiting natuurlijk de penalty’s. Die gingen helaas ietsjes minder, maar toch nog wel een paar mooie goals.

Er stond natuurlijk ook wel een hele goede keeper op doel, namelijk een papa die vroeger keeper is geweest bij onze vereniging.

 

Deze wedstrijden tellen nog niet mee voor de competitie, maar we zullen wel de uitslagen bekendmaken.

 

Manchester United – Real Madrid  0 – 9

Juventus – Ajax                           7 – 1

Ajax – Manchester United             0 – 1

Real Madrid – Juventus                3 – 2

Juventus – Manchester United      7 – 1

Real Madrid – Ajax                      2 – 0

 

De eindstand:

 

Real Madrid                                    9 punten

Juventus                                        6 punten

Manchester United                          3 punten

Ajax                                              0 punten

Zaterdag 1 wint ook tweede bekerduel

Tegen een sterk Valken’68 uit Valkenburg (ZH) heeft Zaterdag 1 tot het gaatje moeten gaan om er een overwinning uit te slepen. In de eerste helft ging het spel redelijk over en weer waarbij de bezoekers vlak voor rust de leiding namen via Marc Langeveld.

In de tweede helft draaide de thuisploeg de bezoekers de duimschroeven aan maar moest het publiek geduld hebben.  Zaterdag 1 was slordig in de afronding maar zag ook dat Valken’ 68 slordig met de kansen omsprong. Het bleef dus spannend.

10 minuten voor tijd rondde Michal Kocon een fraaie voorzet van Lulinho Martins knap af en zette zo de verdiende 1-1 op het bord. In de slotminuut maakte Zaterdag 1 er via opnieuw Michal Kocon ook nog 2-1 van.

Door deze zege heeft Zaterdag 1 nu 6 punten uit twee wedstrijden en is het voor 99% geplaatst voor de knock-out fase.