FC Aalsmeer

Videoreportage van de wedstrijd tussen FC Aalsmeer en Westlandia van 14 oktober 2017.

Michal Kocon gidst Zaterdag 1 voorbij Westlandia

Zaterdag 1 heeft in de tweede thuiswedstrijd een dikke en meer dan verdiende overwinning geboekt tegen Westlandia. Trainer Cor van Garderen zag zijn ploeg weer kans op kans creëren en na 90 minuten was de 5-1 eindstand een prima afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Natuurlijk kregen de gasten uit Naaldwijk her en der kansen en kansjes, maar het woog niet op tegen de dadendrang van Zaterdag 1. Nadat Lilinho Martins vorige week de schijnwerpers op zich gericht zag, was het nu de beurt aan Michal Kocon. Kocon deed er zelfs nog een schepje bovenop door 4 maal raak te schieten.

Door de zege is Zaterdag 1 nog zonder nederlaag en staan de aalsmeerders keurig in de top 3 van 1 A.

Al snel bleek dat Zaterdag 1 de baas wilde zijn op het eigen zonovergoten sportpark. De ruim 200 belangstellenden zagen een overwicht wat zich uitbetaalde in kansen, nog niet meteen in doelpunten. Vooral Lulinho en Lilinho hadden de sprintschoenen weer stevig ondergebonden. Alleen het eindschot in de vorm van een voorzet op maat liet beide vleugelflitsers nog in de steek. De gasten kregen tussendoor wat kansjes. Aanvoerder Bijl mikte uit een corner over en een schot van Angelo Groen werd gekeerd door Nick van der Wiel.

Na 25 minuten kreeg de thuisploeg loon naar werken. Michal Kocon draaide zich vrij tussen 2 verdedigers en prikte in de verre hoek raak. Het bleek de opmaat voor ‘zijn middag’. Nog geen 5 minuten later omspeelde hij op fraaie wijze doelman Janssen en schoof uiterst beheerst de 2-0 tegen de touwen. Bij beide doelpunten was altijd wel één van de Martinsjes betrokken.

Smet op de eerste 45 minuten was de tegentreffer in de voorlaatste minuut voor rust. Een ogenschijnlijk onschuldige voorzet van Groen verdween via doelman van der Wiel in het Aalsmeer-doel. Een gelukje voor de gasten, niet minder belangrijk. Het was op papier ineens weer een wedstrijd.

Lees verder op de site van FC Aalsmeer

 

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – RKVV Westlandia

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 een thuiswedstrijd tegen het voetbalbolwerk uit het westland: RKVV Westlandia.

De formatie van Theo Verbeek startte de competitie met een ietwat geflatteerde zege tegen WVHEDW maar verloor vervolgens de laatste 2 duels. Zodoende staat Westlandia met 3 uit 3 in de middenmoot, als je daar al over kunt spreken. Afgelopen zaterdag werd een thuisnederlaag geleden tegen koploper ARC, 0-1. Het is voor trainer Verbeek (54) zijn derde seizoen bij de eersteklasser.

Het zal voor beide verenigingen een eerste kennismaking zijn. Westlandia is steevast in district West 2 te vinden en Zaterdag 1 in West 1. Na een prima verlopen eerste seizoen in de eerste klasse B (vorig seizoen 8ste) wil de formatie uit Naaldwijk dit minimaal evenaren. Met een jonge selectie proberen de bewoners van Sportpark ‘De Hoge Bomen’ hun grote broer op zondag (3edivisie) bij te benen. In de bekerpoule werd Westlandia desalniettemin in september uitgeschakeld.

Zaterdag 1 is na de 0-3 zege van afgelopen zaterdag bij Zwaluwen’ 30 nog zonder nederlaag. Met vandaag RKVV Westlandia en volgende week CSW uit Wilnis in eigen huis hoopt het elftal van Cor de ongeslagen status voort te zetten. Na de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 roemde Cor vooral de teamprestatie. Laat dit een voorbode zijn op een mooi vervolg van de competitie. De selectie is fit en vrij van schorsingen.

De scheidsrechter bij de wedstrijd Zaterdag 1 – Westlandia is de heer T. Gommans uit Gouda en hij zal worden geflankeerd door de heren A. Atahiri en Y.K. Groenbos. De wedstrijd tussen de twee bloemenbolwerken begint om half 3.

Zondag 1 speelt gelijk tegen Bernardus

Nooit de moed opgeven, dat was vanmiddag het motto van de spelers van trainer Marco Bragonje. Met weer een lijst van afwezigen oa door blessures, ga maar na dat het voor een trainer een moeilijke taak is om steeds maar weer een compleet elftal op de kaart te zetten. Vandaag waren het Jeroen Ezink en Damian Veldman die moesten afzeggen tel daarbij op dat ook Alexander Goes, Mark Schut, Daryl Haine, ook niet van de partij waren om diverse redenen.

Maar nu naar de wedstrijd, die vandaag onder leiding stond van scheidsrechter J Haripersad, die kan terug kijken op een perfect gefloten wedstrijd.

Reeds na het begin ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. In de zevende minuut was daar reeds een domper voor de thuisclub. Het weggeven van teveel speelruimte was er de oorzaak van dat Bernardus aanvaller Stef Schinagl een niet te missen kans kreeg, en benutte, en de stand op 0-1 te zetten.

Ook de kans op meer voor Bernardus zat erin maar dankzij het uitstekende werk van doelman Jeremaih Veldman bleef de 0-1 stand.

Jammer was het dat het spel van de thuisclub veelal erg slordig was. Te lang met de bal blijven ronddraaien in plaats een vrijstaande speler in het spel te betrekken, en die waren er legio. Voetballen doe je niet enkel met je voeten. Ook de ruimte tussen de voorwaartsen en het middenveld was veelal veel te groot, dus de aansluiting was er in veel gevallen niet. De aansluiting bij de doelpunten was er wel, in de dertigste minuut was het Remigiusz Pasternak die voor de 1-1 zorgde. Uit een hoekschop, genomen door Elias el Hadji, was hij het die met een perfecte kopbal de doelman van Bernardus kansloos liet. In de volgende 45 minuten waren er kansen voor beide teams. De voorwaartsen van de thuisclub o.a Gino Singer en Rutger Brussen, waren in veel gevallen te gehaast, of schrokken van de geboden kansen, de ingeschoten ballen gingen in veel gevallen rakelings naast. FC Aalsmeer ontsnapte in de laatste minuten nog aan de 1-2, maar de zeer attente Richard de Vries kopte de ingeschoten bal uit de doelmond. Al met al een uitslag waren beide partijen tevreden mee moesten, meer zat er niet in.

FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;

Bas Voortman, Jeremaih Veldman, Pawel Kocon, Nick Sluis, Richard de Vries, Remigiusz Pasternak, Gino Singer, Sten Piet, Tristan Jongkind, Rutger Brussen, Dylan van de Heijden, Joeri van de Schraaf, Joost van de Zwaard.

Op 15 oktober; Stompwijk—FC Aalsmeer.

Theo Nagtegaal.

Duidelijke zege Zaterdag 1 in Hoorn

Zaterdag 1 heeft in Hoorn bij Zwaluwen’30 een verdiende overwinning behaald. Met drie treffers was Lilinho Martins de blikvanger. De 0-3 zege was terecht. De laatste jaren was het moeilijk winnen in Hoorn. Nu ging het de aalsmeerders prima af. De thuisploeg, waar de programmaboekjes nog van vorig seizoen waren herdrukt (een zeer slechte zaak en beneden alle niveau..) en waar men zich nog steeds in de hoofdklasse waant, kon het eerste deel van de wedstrijd nog wel meekomen. Het kreeg zelfs nog een goede kans via Schipper maar daarna was het Zaterdag 1 wat de baas was. Zwaluwen’ 30 was ten aanzien van vorig seizoen nauwelijks versterkt en zal het op deze manier moeilijk gaan krijgen. Ook Serdar Ozturk, toch een goaltjesdief, was afwezig vanwege zijn slepende knieblessure.

Na een half uurtje onderschepte Lulinho Martins een knullige pass van een Zwaluwen’30- verdediger en bediende broertje Lilinho op maat. Lilinho bleef kalm en liet doelman Coco in de verre hoek kansloos. De ploeg van Ron van der Gracht, die het gelaten aanzag, bleef maar wat aanmodderen en Zaterdag 1 kreeg steeds meer de wedstrijd in handen. Op het mooiste moment in de wedstrijd, 1 minuut voor rust, kreeg Zwaluwen’ 30 eigenlijk al de genadeklap toegediend. Een mooi schot van Daan van Huffel kon Coco nog wegboksen, maar Michal Kocon kon de bal nog voor de achterlijn terugtrekken op Lilinho Martins. De snelle aanvaller kon de bal zo via een stuit binnenwerken. Scheidsrechter Raven floot eigenlijk direct voor rust. 0-2. Wat trouwens nog meer opviel was de geringe belangstelling in Hoorn. Bij een kleine 100 toeschouwers hield het toch echt op.

In de tweede helft ging de gastheer al snel één op één spelen maar dat leverde niet het gewenste effect op. Verder dan een strakke vrije trap net over van routinier Ivo Rottiné kwam Zwaluwen’30 niet. Zaterdag 1 speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en zag ruim 10 minuten voor tijd ook nog de 0-3 binnenvallen. Een opzichtige blunder van Brian Sno en goed jaagwerk van Michal Kocon stelde opnieuw Lilinho Martins in staat zijn derde van de middag te maken. Lekker voor Lilinho, maar nog lekkerder voor het hele team.

Waar het vorige week tegen Breukelen niet lukte, in Hoorn werd de aanvallende instelling wel beloond. Zo blijft Zaterdag 1 ongeslagen en hijgt het in de nek bij de koplopers ARC en Sportlust ’46. De komende twee wedstrijden zijn beiden in Aalsmeer. Zaterdag komt Westlandia op bezoek. Voor Zaterdag 1 een nieuwe tegenstander.

Voorbeschouwing Zwaluwen’ 30 – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaat de reis voor Zaterdag 1 naar Hoorn. Daar staat om half 3 Zwaluwen’ 30 klaar om aan competitiewedstrijd nummer 3 te beginnen. En als we de statistieken van vorig seizoen erbij pakken kunnen we niets anders concluderen dat de cijfers in het voordeel van de gastheer spreken. Het werd 3-1 in Hoorn en 0-1 in Aalsmeer.

Er dient wel vermeld te worden dat Zaterdag 1 in de tweede ontmoeting vorig seizoen reeds veilig was en de druk van de ketel was. Het kwam Zwaluwen’30 die zesde mei goed uit. Door hun zege in Aalsmeer verzekerden ze zich ook van nog een jaar eerste klasse.

Zwaluwen’ 30 is het seizoen begonnen met een overwinning op nieuwkomer Marken, (4-2) en afgelopen zaterdag verloor de formatie van Ron van der Gracht kansloos bij WVHEDW in Amsterdam met 2-0.

Zaterdag 1 heeft op de ranglijst 1 punt meer, maar dat hebben de aalsmeerders aan zichzelf te wijten. Het hadden er 3 moeten zijn. Afgelopen zaterdag had er natuurlijk gewoon gewonnen moeten worden van FC Breukelen. Met alle realiteit in ogenschouw was de 0-0 een teleurstelling in het Aalsmeer-kamp. Maar gedane zaken nemen geen keer.

De selectie van Zwaluwen’30 is dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen grotendeels in tact gebleven. Serdar Ozturk is weer terug van een slepende knieblessure en zal van meerwaarde kunnen zijn. Daarnaast is Frank Abbring nieuw in de selectie. De 26-jarige centrale verdediger kwam over van Jos/Watergraafsmeer en speelde het seizoen ervoor bij AFC  (zo). Abbring kende daar een weinig succesvolle periode. En routinier Ivo Rottiné is waarschijnlijk dit seizoen ook nog altijd van waarde voor de ploeg uit Hoorn.

Wedstrijd FC Aalsmeer - FC Breukelen

Van 30 september 2017

Zaterdag 1 vergeet zich te belonen

Zaterdag 1 is in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet verder gekomen dan een gelijkspel. (0-0) Anders misschien dan de uitslag doet vermoeden regende het kansen aan de Beethovenlaan. Maar als je ze niet maakt, doet de tegenstander dat meestal wel. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet, dus bleef het 0-0.

In de eerste helft had de thuisclub het betere veldspel en het meeste balbezit. Kansen kwamen er voor Lulinho (2), Lilinho en Michal. 3 daarvan zelfs oog in oog met Breukelen-doelman Turksma. De aanvallers van Zaterdag 1 faalden echter opzichtig.

FC Breukelen was een keer gevaarlijk via Kops en een indirecte vrije trap in de zestien nadat scheidsrechter van den Helder uit Ter Aar een zeer ongelukkige terugspeelbal als opzet zag en daarvoor floot. Kalkhuis’ vrije trap werd op de doellijn gekeerd.

De tweede helft kende eigenlijk eenzelfde spelbeeld met een iets rommeliger geheel van beide kanten. Wel kreeg de thuisclub via invaller Haidari en opnieuw Kocon open kansen op de voorsprong. Het was de ploeg van Cor van Garderen blijkbaar niet gegund. Aan de andere kant faalde Mike Versloot vlak voor tijd met een open kans om zodoende de gasten de overwinning te schenken.

Zo bleven beide ploegen steken op een punt. Als Zaterdag 1 volgende week dezelfde kansen creëert, al dan niet geholpen door de tegenstander en de voorhoede legt iets meer scherpte aan de dag, dan zal een overwinning niet uit kunnen blijven. 

 

Bron Site FC Aalsmeer

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – FC Breukelen

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de eerste klasse A. De indeling is behoorlijk gewijzigd, dus er zullen zich het komend seizoen veel nieuwe tegenstanders melden aan de poorten van het complex van Zaterdag 1. Het belooft weer een mooie competitie te worden.

1 van de nieuwe verenigingen in deze eerste klasse is FC Breukelen. De ploeg uit de gelijknamige plaats degradeerde afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse A. De jaren ervoor, telkens pendelend tussen de Hoofdklasse en eerste klasse. Deze ploeg zal dus voldoende ervaring meebrengen naar Aalsmeer. De trainer van FC Breukelen is de gelouterde Frans Schuitemaker(64).  Schuitemaker was al trainer ten tijde van de gloriejaren van DWV in de  jaren negentig. Toen nog samenspelend met vv Aalsmeer in de hoofdklasse.

De oefenmeester kan beschikken over een brede selectie waarvan men in en rondom Breukelen verwacht mee te gaan doen om de bovenste plaatsen. Er is nog steeds ambitie genoeg aan de Broekdijk Oost, pal langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De start van de ploeg uit Breukelen was echter vals te noemen. Op het eigen sportpark verloor de FC met 0-2 van ARC uit Alphen aan den Rijn. Een tegenvaller van jewelste in het Breukelen-kamp.

Zaterdag 1 kan dus een getergde tegenstander verwachten. Het elftal van Cor van Garderen won afgelopen zaterdag wel haar eerste wedstrijd. Op bezoek in Rijswijk bij Te Werve behaalde de ploeg een knappe 2-3 overwinning. Aanvoerder Burak Sitil was belangrijk met 2 benutte strafschoppen.

In de strijd om de beker is Zaterdag 1 overigens als eerste geëindigd in de poule en kan zich gaan opmaken voor de knock-outfase.

 

Bij tegenstander FC Breukelen is Daniel Kops al seizoenen lang het gezicht van het elftal. De 30-jarige advocaat van beroep en aanvalsleider is de laatste jaren steevast topscorer bij de formatie van Frans Schuitemaker.

Verder is een andere spits,  Mike Versloot een aanwinst. Versloot was de de voorbije jaren succesvol topschutter van tweedeklasser FC de Bilt.

Trainers Cor van Garderen kan komende zaterdag naar het zich laat aanzien over een fitte groep beschikken.

De wedstrijd  staat onder leiding van de heer B. van den Helder uit Woerden. Hij wordt vergezeld door de heren H. Sierhuis en R. Schiffel. Het aanvangstijdstip is zoals u van ons gewend bent: 14.30 uur.

page loading