Video

Vlog Battle #15 rocks met Rocky vs EssiMessi

Na 8 maanden wachten eindelijk de #voetbal #battle met Rocky gedaan :) We kennen elkaar van La League en ik daagde Rocky uit voor een battle .... Kijk het filmpje om te zien wie er gewonnen heeft! Rocky heel erg bedankt voor de leuke ochtend en tot snel. Binnenkort nog meer battles zoals met Johnny de Mol, Donny van de Beek, Vivianne Miedema en nog veel meer. Met wie zou jij willen dat ik de battle aan ga?

Vlog: The Battle met EssiMessi......en Jacky Groenen

Esra Neter een groot talent bij de meisjes die bij de jongens voetbalt bij sc Buitenveldert. Dit talent mocht ik aanschouwen bij haar team en een echte linkspoot die op 10 jarige leeftijd al precies weet wat ze wilt.

Dit is battle nr 14 en Jackie heeft ook rugnummer 14! Ze had ook vandaag Kirsten van de Westeringh uitgenodigd. Zij kennen elkaar via Instagram en zij speelt bij CTO Amsterdam en het Nederlands Elftal O17. Super leuk!! Heel grappig want er zit precies 6 jaar leeftijdsverschil tussen hun drieën. Haardroom om te battlen met Jacky Groenen (Nederland Vrouwenelftal) kwam ook uit en dat is vrij uniek.

Het lukt haar al op YouTube al 7.500 abonnees aan zich te binden. Deze video is al 25.000x bekeken. 

 

 

Leden verplicht vrijwilligerswerk laten uitvoeren?

De KNVB luidt de noodklok bij politieke partijen.Twee derde van de amateurvoetbalclubs heeft moeite om organisatorisch en financieel moeite het hoofd boven water te houden. Daarvoor waarschuwt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB in het AD. Bij Sportclub Enschede zijn ze sinds dit jaar bezig om leden verplicht vrijwilligerswerk te laten uitvoeren, met een borgsom als financiele stok achter de deur. Hiermee hopen ze het aankomende seizoen genoeg vrijwilligers te hebben.

Bron RTV Oost

Zet jouw vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Nationale Vrijwilligersdag

Een jaar gaat rap voorbij! Donderdag 7 december is het alweer de Nationale Vrijwilligersdag. Grijpt jouw vereniging dit moment weer aan om het belang van vrijwilligers voor de club te laten zien?

Bron KNVB Assist

Buurtsportcoach: het samenspel

Johan Derksen: Meisje Miedema zit uit haar nek te lullen...wat is jouw mening?

Wereldgoals in het amateurvoetbal

Klik op de afbeelding

Alles wat je altijd al wilde weten over voetbal. Bosatlas zet voetbal op de kaart

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal neemt je mee op reis langs de velden in kaart én beeld. Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld. En naast de voetbalvelden zijn er de straatnamen, de sportpagina’s in de kranten en is ‘ons’ voetbal bekend in het buitenland. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij en de rol van de commercie. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

Bron Noordhoff

Rappende voetbaltrainer uit Franeker gaat opnieuw viraal

And the winner is.....

Bron FIFA TV

 

Klik op de afbeelding

Beelden van FC Aalsmeer - CSW

Esra, EssiMessi, met baltovenaar Touzani

Dit meisje, spelend bij sc Buitenveldert heeft zoveel talent....

Wedstrijd FC Aalsmeer - FC Breukelen

Van 30 september 2017

Kom jij in de studio?

Wie als trainer, speler, bestuurder, kader nieuws heeft te melden mag dit bij ons in de studio komen vertellen.een interview? Dat kan en meld je aan. Een interview op www.voetbaltotaal.info kan ook. Diverse trainers, vrijwilligers gingen je voor....stuur even een mail naar redactie@voetbaltotaal.info en kom je in de studio? 
Oh ja, de journalist is Henny Rückert. Stuur jij effe een mail?

Cruyff Football onderwijst nieuwe wedstrijdvormen

1-525

Na de Zeister visie. Meulensteen enz. enz. hebben nu ook Cruyff Football.

 

Cruyff Football, verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff, houdt op vrijdag 15 september op Sportpark De Voordam van v.v. Hellendoorn een workshop over het trainen, spelen en coachen in de wedstrijdvorm 6-tegen-6. Doel is clubs en trainers uit de regio Hellendoorn te helpen bij het omgaan met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Hellendoorn - Vanaf aankomend seizoen stapt het Nederlandse jeugdvoetbal definitief over op de nieuwe wedstrijdvorm 6-tegen-6 voor pupillen in de leeftijdsgroepen Onder 8 en Onder 9. In het seizoen 2018/2019 volgt de Onder 10 dit voorbeeld en zullen ook de Onder 11 en Onder 12 in een aangepaste vorm gaan spelen (8-tegen-8). Deze grootschalige hervorming volgt vanuit het thema 'spelen in kleinere ruimtes' en de noodzaak tot verbetering van het Nederlandse jeugdvoetbal. Door de nieuwe wedstrijdvormen wordt niet enkel de technische vaardigheid en creativiteit van spelers vergroot, maar neemt ook het spelplezier toe door meer balcontacten en kleinere veldafmetingen die beter aansluiten bij de kenmerken van kinderen van deze leeftijden.

Bron: Twents Volksblad

De Voetbal.nl app kan veel meer....download de app snel

Nieuwe Voetbal.nl app
De nieuwe Voetbal.nl app staat al bij veel mensen op de smartphone. Maar de nieuwe voetbal.nl app heeft veel meer mogelijkheden dan je gewend bent. Vanuit de vereniging kunnen ze 

 • push berichten sturen,
 • bardiensten plannen,
 • trainingen plannen

en communiceren en als 

 • team kun je aanwezigheid doorgeven

en

 • beschikbare auto's doorgeven

Zomaar een aantal mogelijkheden. Voeg je favoriete teams en club toe en volg ze via de Voetbal.nl app.

 

Kijk op deze pagina voor meer info en de link naar de Appstore en Playstore.   

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Onlangs is op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark de ‘Haagse Norm’ gepresenteerd.

De ‘Haagse Norm’ is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag en de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder VUC) met elkaar een manifest opgesteld, de ‘Haagse Norm’. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Op de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft een groot aantal clubvertegenwoordigers voor de camera aangegeven achter de ‘Haagse Norm’ te staan. Ook voerden de voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, en de Haagse sportwethouder, Rabin Baldewsingh, het woord. Ook zij stelden zich achter de ‘Haagse Norm’.

Zie onderstaande link voor een filmpje dat Haaglandenvoetbal bij deze gelegenheid heeft gemaakt.

SUCCESVOLLE PROEFCLINIC MEIDENVOETBALACADEMIE BREDA GIRLZ UNITED, INSCHRIJVING GEOPEND!

18 meiden van UVV'40 hadden zich binnen 48 uur in juni aangemeld voor een proefclinic van de Meidenacademie met Ogi Peric van Voetbalschool met Passie. Er werd zeer fanatiek en serieus op techniek getraind en aan het einde werd er flink gedold in de 1-1 met Ogi. Voetbal met passie en plezier! Mildred Baal (hoofcoach Meidenacademie) en Sanne Nous (coach/ trainer UVV'40 MO15) assisteerden bij de oefeningen. Na deze proefclinic is de inschrijving bij 'Breda Girlz United' geopend voor de UVV'40 meiden. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen voetbalverenigingen Groen-Wit, WDS'19 en UVV'40, ontstaan in de aanloop naar de WEURO2017. Wij gaan er net zo een succes van maken als het EK! 

Bron UVV 40

Voetballen voor de vrede

Een voetbaltoernooi om de wereld te verbeteren, te beginnen in Nijmegen. Een idee achter een voetbaltoernooi dat wordet gehouden. De datum van het toernooi is 21 september.  Op de voetbal locatie van VV Union.

 

Vluchtelingenkinderen van basisschool De Bloemberg en leerlingen van basisschool Klein Heyendaal worden gemixt in verschillende voetbalteams. Voor hen worden voetbalclinics gehouden onder leiding van een aantal jeugdige contractspelers van NEC. Aansluitend zijn er wedstrijdjes.  

Een en ander gebeurt in het kader van de Vredesweek. 

Bron De Gelderlander

AJc’96 gaat werken met Verklaringen Omtrent het Gedrag

Met ingang van dit seizoen gaat AJc’96 haar jeugdtrainers, jeugdleiders, bestuurs- en kaderleden verplichten tot het kunnen tonen van een VOG-document.

 

Voorzitter Robert de Vries; we willen een gezonde vereniging zijn, op alle fronten. Dat betekent in de huidige tijd ook dat we dit soort acties  ondernemen. Uit voorzorg. Zoals elke voetbalvereniging werken we met veel vrijwilligers. Dit zijn de mensen waar geen enkele vereniging zonder kan. Het hoofdbestuur doet met volle overtuiging mee, het hoort bij behoorlijk bestuur en geeft het goede voorbeeld. Alle leden van commissies die specifiek bij onze jeugdafdeling zijn betrokken worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

We hebben bij het NOC*NSF een aanvraag gedaan. Daarvoor moesten we aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gevolg was een positief advies aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Op deze manier maken we als vereniging weer een stapje voorwaarts. Met het oog op onze maatschappelijke rol, die we zeer serieus nemen, vinden we dit belangrijk.

Bron: AJC 96

 

C14 tour - Cruijff Football komt naar VV Nederhorst

Workshop "Trainen, spelen en coachen van de nieuwe wedstrijdvormen 6 tegen 6" - 13 oktober a.s.

In deze workshop leer je hoe je de vaardigheden van jouw spelers kan verbeteren in de nieuwe wedstrijdvorm: 6 tegen 6.

 • Waar komen de nieuwe wedstrijdvormen vandaan?
 • Wat is de invloed op training en coaching?
 • Welke spel- en oefenvormen passen bij 6 tegen 6?
 • Hoe coach en begeleid ik 6 tegen 6 wedstrijden?

Geschikt voor alle jeugdtrainers, coördinatoren en hoofden opleiding (specifiek voor O8, O9 en O10).

Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden leer je hoe je dit thema direct bij jouw club of voetbalschool kan toepassen.

Deze workshop zal worden gegeven door: Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen.

De KNVB heeft de workshop, voor gediplomeerde trainers, officieel geaccrediteerd met 2 UEFA licentiepunten.

Meld je nu aan via de website van Cruijff Football: Aanmelden

Bron: vv Nederhorst

“Baarlo BeweegProeverij” Proeven aan jouw passie!

Sinds september 2017 worden er in Baarlo activiteiten aangeboden onder de noemer Baarlo BeweegProeverij. In 5 proeverijen op jaarbasis bieden verenigingen de mogelijkheid deel te nemen aan hun (innovatief) aanbod. Zou je ook graag kennis willen maken met verschillende (sport) activiteiten? Wil je graag nieuwe contacten op doen en zou je nog meer willen investeren in je eigen gezondheid? Maak dan nu gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen aan de Baarlo BeweegProeverij. Het volledige aanbod kun je voor aanvang van elk blok vinden op www.dorpsoverlegbaarlo.nl . Op deze site kun je je tevens inschrijven via een link onder het kopje Baarlo BeweegProeverij op de proeverijen en zo kennis maken met de verschillende (sport) activiteiten. Jij komt toch ook proeven aan je nieuwe passie?

Bij deze voetbalvorm wordt gespeeld op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist ook het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten is erg belangrijk. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten. Doelgroep: Mannen en vrouwen vanaf 45 jaar Data: 22 & 29 september, 6 & 13 oktober Tijdstip: 19.00u Locatie: VV de Meeren

Trainer worden bij de Voetbalweek?

De inschrijvingen van deelnemers voor editie 12 van de RODA '23 Voetbalweek loopt storm! Met veel deelnemers is het ook noodzakelijk om genoeg en gekwalificeerde trainers te hebben op de groepen.

Nu hebben we al een hele lijst van trainers van de afgelopen jaren die worden benaderd.

Maar ook voor stages of studie uren voor school, dan kun je je zelf ook aanmelden.

Dus, wil je als trainer gaan deelnemen aan deze mooie Voetbalweek bij RODA '23? Stuur even een mail naar voetbalweek@roda23.nl. Vermeld daarin je naam, in welk team je van RODA speelt en bij welke groep je graag als trainer zou helpen tijdens de Voetbalweek.

LET OP: als je je zelf aanmeld als trainer, is GEEN garantie dat je ook daadwerkelijk mee kan doen. Hierover ontvang je ALTIJD via de mail een bevestiging.

De 12de RODA '23 Voetbalweek is van 23 t/m 27 oktober 2017.

Gok de Goal is een succes bij ALC Abbekerk

Wegens succes geprolongeerd had ook boven dit stukje kunnen staan want Gok de Goal is een succes.

De winnaars het afgelopen seizoen waren blij en veelal verrast als GdG’s geestelijk vader Arjan de Beurs aanbelde om de prijs uit te reiken. Maar bovenal was ALC de grote winnaar want er bleef weer een  mooi bedrag waar we later op terug gaan komen.

Mocht u ons vorig jaar gemist hebben, hier gaat het om: Voor eenmalig €15,00 trekt u “blind” een minuut waarmee alle thuiswedstrijden (dus 12 keer!) kans gemaakt wordt om €50,00 te winnen. Scoort ALC in uw minuut dan is het kassa en ontvangst u dus meer dan 3 keer uw inzet. Let op …het kan ook zijn dat het ietsje minder wordt want als de Zonwering-boys nog een keer scoren (in het goede doel) dan wordt het delen (dus €25), bij 3 ALC-goals €16,67 enz. Maar iets vangen wordt het, zeker en vast. De prijswinnaar(s) worden maandags op de site gepubliceerd dus u hoeft zelf niets bij te houden. 

Tip van de dag …schiet snel een van ons aan want de minuten gaan hard en er zijn er maar 90!. Weet dat de baten van deze actie geheel ten goede komen aan de jeugdafdeling van ALC. Dus brengt uw minuut u geen financieel gewin dan is er het rijke gevoel dat u met uw deelname de ALC-jeugd gesponsord heeft.  

 

Bron ALC Aberkerk

 

SV Odijk start samenwerking met ClubCollect!

Wat gaat er veranderen?
ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat.

 

ERIK HULZEBOSCH OP BEZOEK!

Sponsorravond met Erik Hulzebosch bij VRC

Het eerste event van De Veensche Businessclub wordt dan ook een coproductie met de sponsorcommissie van VRC.

Voormalig topschaatser Erik Hulzebosch (weet u nog hij werd 2e in de Elfstedentocht van 1997!) is hiervoor uitgenodigd als spreker. Het thema is ‘Ondernemen is topsport en topsport is ondernemen’. Erik Hulzebosch zal op zijn geheel eigen wijze vertellen hoe wij de ambities, van onze club maar zeker ook van elke ondernemer, kunnen realiseren!

Bijeenkomst op donderdag 14 september 2017 vanaf 19.30 uur bij restaurant 3Zussen Veenendaal. 

Bron VRC

Voetbalclinic met Kelly Zeeman een succes!

Afgelopen week hebben op het hoofdveld 40 meiden meegedaan met de voetbalclinic. De clinic stond onder leiding van Jeffrey Pfoster met als speciale gast meervoudig international Kelly Zeeman.

Het weer was droog, een mager zonnetje scheen en de sfeer was goed. Een perfecte voetbalmiddag. De groepen werden gesplitst in 4 teams die elk een oefenvorm mochten uitvoeren. Leona, Nouaman, Jan S. en keeper Santos stuurde ieder een team aan en gaven aanwijzingen. Kelly liep tussen de teams door, deed mee of gaf nuttige aanwijzingen. Na 2 oefeningen hadden de meiden een korte drink pauze en was er gelegenheid om met Kelly op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen, op schoenen, T-shirts en zelfs op sokken kon Kelly haar handtekening zetten. Na de pauze volgen nog 2 oefenvormen en om 17.30 werd de clinic door Jeffrey afgesloten met een dankwoord naar Kelly.

Foto: FC Breukelen

Internationaal G-toernooi bij FC Winterswijk

FC Winterswijk viert de 20e verjaardag van haar G-team met een meerdaags internationaal voetbaltoernooi van 1 tot en met 3 juni 2018.
Teams uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland worden uitgenodigd.

Zwaluwen Jeugd actie 16 september 

Ook zal deze dag er extra aandacht zijn voor het G team van FC winterswijk de jeugd  zwaluwen actie staat immers bekend om het promoten en ondersteunen  van o.a. het G voetbal. We gaan als FC Winterswijk kijken of we nog een financieel bijdrage kunnen krijgen voor het internationale toernooi voor het G voetbal dat in 2018 zal plaats vinden bij FC Winterswijk.

Ajax komt naar Alliance ‘22!

Wil jij leren passeren als Kluivert, passen als Van de Beek of scoren als Huntelaar? Doe dan op 26 oktober mee aan de Ajax Clinic bij SV Alliance ‘22.

De clinic is voor jongens én meiden van 6 t/m 16 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau en traint een dag volgens de Ajax-visie. 

Wil je meer info of direct inschrijven?
Ga dan naar: https://www.ajaxcampsenclinics.nl/clinics/ajax-clinic-bij-sv-alliance22 

 

Morgen interview met Danny Wagenhuis " in gesprek met trainer "

Op de site laten we vooral jonge trainers de revue passeren met aspiraties in verder gaan in trainen en zelf ontwikkeling.

Morgen stellen we voor: Danny Wagenhuis. Student Sport en Bewegen in Haarlem, onlangs zijn TC3 Jeugd AV KNVB gehaald bij RKDES olv Jan Reurings en praktijkbegeleider Michael Buskermolen. Trainerscoördinator Hans van Kasteren.

AANKLAGER IN HET AMATEURVOETBAL: 'FLINKE STAP VOORUIT'

Dit seizoen wordt er voor het eerst met een aanklager gewerkt in het amateurvoetbal. Wat houden de veranderingen in de tuchtrechtspraak precies in, waarom zijn ze doorgevoerd en wat voor voordelen heeft dat ten opzichte van het oude systeem? Guus Heutink, de voorzitter van de landelijke tuchtcommissie, is erg enthousiast. "Dit is een heel mooie stap vooruit."

De schijn van belangenverstrengeling lag op de loer

Toen hij, nu een kleine vier jaar geleden, aantrad als voorzitter van de landelijke tuchtcommissie sprak hij de wens al uit. De tuchtrechtspraak in het amateurvoetbal moest transparanter en zuiverder worden, zo betoogde Heutink. Maar was dat het niet dan? "Zuiver wel, maar de schijn van belangenverstrengeling lag op de loer."

Tuchtcommissie

"In het verleden kreeg een speler die een rode kaart had gekregen en op het wedstrijdformulier was beland een sanctie van de tuchtcommissie", vertelt Heutink. "Wanneer je het niet eens was met het schikkingsvoorstel dan kon je daartegen verweer voeren."

De zaak kwam dan nogmaals op het bureau van de tuchtcommissie te liggen. "De indruk kon zo gewekt worden dat je niet met een onafhankelijk instituut te maken had, maar dat was wel het geval. Het was niet een kwestie van broekzak-vestzak, maar die schijn kon ontstaan."

Bron KNVB

Clinic van professionals voor meisjes van 10 tot 18 jaar:

Tot 15:30 uur wordt er een voetbalclinic gegeven door de speelsters en trainers van SC Heerenveen. Je kunt van dichtbij meemaken hoe het is om met professionals te trainen voor een deelnamecertificaat!
Na de  clinic spelen de vrouwen van Sc Heerenveen een oefenwedstrijd tegen VFL Wolfsburg. Na de wedstrijd kun je op de foto met de profs en er is alle tijd voor handtekeningen.

 

Wanneer:   zaterdag 16 september    
Clinic:   13:30 uur - 15:30u  
Voor Wie:   voor meisjes van 10 - 18  jaar  
Kosten € 10,-:   clinic, drinken, fruit, meet and greet en wedstrijd  
Waar:   sportvelden vv Harkstede

 

Bron vv Harkstede 

KNVB: WIJZIGING TUCHTZAKEN 2017-2018

Het gaat om de volgende wijzigingen:

 • Nieuwe staffel gele kaarten
 • Gewijzigde directe rode kaartregeling
 • Gewijzigde reikwijdte uitsluitingen

Nieuwe staffel gele kaarten
Vanaf komend seizoen is er bij het registreren van waarschuwingen een onderverdeling in drie categorieën:

 1. Registraties uit competitiewedstrijden (inclusief beslissingswedstrijden voor promotie, degradatie of periodekampioenschap en kampioenswedstrijden);
 2. Registraties uit bekerwedstrijden;
 3. Registraties uit promotie- en degradatiewedstrijden/play-offs.

Staffel waarschuwingen reguliere competitie

Aantal registraties Aantal wedstrijden uitsluiting
1 0
2 0
3 0
4 0
5 1
6 0
7 1
8 0
9 1

en vervolgens steeds 1.
Iedere vijfde, zevende, negende en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor bekerwedstrijden.

Staffel waarschuwingen bekercompetitie

Aantal registraties Aantal wedstrijden uitsluiting
1 0
2 1
3 0
4 1

en vervolgens steeds 1.
Iedere tweede, vierde en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende bekerwedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor competitiewedstrijden of daarmee samenhangende wedstrijden.

Staffel waarschuwingen promotie- of degradatiewedstrijden

Aantal registraties Aantal wedstrijden uitsluiting
1 0
2 1
3 0
4 1

en vervolgens steeds 1.
Iedere tweede, vierde en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor een bekerwedstrijden.

Twee gele kaarten in één wedstrijd
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in een competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft dit tot gevolg dat de speler is uitgesloten van deelname aan competitiewedstrijden en daarmee samenhangende wedstrijden totdat zijn team de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft gespeeld. Deze speler is dus niet uitgesloten voor bekerwedstrijden.
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in een bekerwedstrijd heeft dit tot gevolg dat de speler is uitgesloten van deelname aan bekerwedstrijden totdat zijn team de eerstvolgende bekerwedstrijd heeft gespeeld. Deze speler is dus niet uitgesloten voor competitiewedstrijden of daarmee samenhangende wedstrijden.

Gewijzigde directe rode kaartregeling
Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd door de scheidsrechter is bestraft met een directe rode kaart, is voor geen enkel team speelgerechtigd om uit te komen in competitiewedstrijden en daarmee samenhangende wedstrijden tot en met de dag waarop zijn team de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft gespeeld. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt.
Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een bekerwedstrijd door de scheidsrechter is bestraft met een directe rode kaart, is voor geen enkel team speelgerechtigd om uit te komen in bekerwedstrijden tot en met de dag waarop zijn team de eerstvolgende bekerwedstrijd heeft gespeeld. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt.

Reikwijdte uitsluitingen
Uitsluitingen die worden opgelegd als gevolg van overtredingen in het veldvoetbal zijn niet van toepassing op zaalvoetbal en omgekeerd, tenzij het tuchtrechtelijk orgaan gelet op de ernst van de overtreding anders beslist.
Uitsluitingen die worden opgelegd naar aanleiding van overtredingen in competitiewedstrijden of met de competitie samenhangende wedstrijden zijn niet van toepassing op bekerwedstrijden en omgekeerd, tenzij het tuchtrechtelijk orgaan gelet op de ernst van de overtreding anders beslist.
De tuchtrechtelijke organen zijn de aanklager, de tuchtcommissie en de commissie van beroep.

Wat zijn met de competitie samenhangende wedstrijden?
Een met de competitie samenhangende wedstrijd is een promotie- en degradatiewedstrijd/play-offs, maar bijvoorbeeld ook een beslissingswedstrijd voor promotie, degradatie of periodekampioenschap en een kampioenswedstrijd.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met de collega’s van de afdeling tuchtzaken van het steunpunt/bondsbureau.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Bron KNVB

sv Urk heeft het grootste scorebord die Saled geplaatst heeft bij amateurvoetbal

Saled heeft onlangs een nieuw led-scorebord geplaatst bij SV Urk. Met een afmeting van 5 bij 3 meter is dit het grootste scorebord dat Saled tot nu toe geplaatst heeft bij een amateurvoetbalvereniging.

Tijdens de eerste competitiewedstrijd zal het scherm in gebruik worden genomen. Het led-scorebord op sportpark De Vormt heeft ‘een zeer hoge P10 resolutie’. Dankzij de onderlinge pixelafstand van 10 millimeter vertoont het scherm haarscherpe beelden tot op grote kijkafstand. Het scorebord is hierdoor overal rondom het hoofdveld zichtbaar en leesbaar.

Bron Saled

 

JH Football Academy van beter naar nog beter....bij csv Jong Holland

De afgelopen jaren heeft het selectie voetbal binnen JH zich explosief ontwikkeld waardoor het verschil in aanbod met het recreatievoetbal groot is geworden. De komende jaren zal JH zich volop inzetten om het verschil tussen selectie- en recreatievoetbal te verkleinen.
Vanaf september/oktober 2017 zal JH, naast de JH Football Academy zondag (Individueel) starten met de JH Football Academy vrijdag (Team).
 

De doelstelling van de JH FA (Team) is om activiteiten te initiëren, faciliteren en/of organiseren die ten goede komen aan spelers van het recreatievoetbal.  Activiteiten ter bevordering van de algemene ontwikkeling van spelers uit ons recreatie voetbal en hun individuele teamvaardigheden en fysieke/sportieve ontwikkeling in het  bijzonder;
• Activiteiten ter bevordering van de sociale cohesie binnen JH;
Ook bij de JH FA (Team)zal er getraind worden in programma’s van 12 trainingen (weken). Per seizoen zal er een programma zijn in het najaar en in het voorjaar. Spelers en speelsters die niet in een selectieteam zitten kunnen zich hiervoor aanmelden.
Zie ook op de site van CSV Jong Holland       

 

BEKERREGLEMENTEN DISTRICT WEST II

Binnen de verschillende categorieën is de poulefase van de bekercompetitie weer van start gegaan.

Hieronder staat de verwijzing naar het geldende bekerreglementen voor district West II voor dit seizoen. 

BEKERREGLEMENTENBekijk hier de bekerreglementen voor het seizoen 2017-2018.

 

Bron KNVB

Muyters en KBVB "Voorkomen dat jong talent snel naar het buitenland trekt"

KBVB

Foto Sport.be

Een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van de Pro League, de trainers van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), de jeugdopleidingen van de clubs en de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben de voorbije weken samengezeten om de toekomstvisie van het Belgische voetbal te bespreken en de huidige probleempunten op te lijsten. "Daaruit zijn drie grote items naar voren gekomen."

 

© belga.

De taskforce, die voor het eerst samenkwam op 31 mei, hekelt in eerste instantie dat heel veel jongeren op hun 15 jaar andere oorden opzoeken. In België kunnen jonge voetballers pas vanaf hun 16 jaar een profcontract ondertekenen. "Nog voor Belgische clubs die spelers kan vastleggen, zijn ze al weg. België is wat dat betreft de nummer een in Europa. Binnen de taskforce hebben we dan gekeken naar de mogelijke maatregelen. Zo willen we ook de wildgroei aan makelaars die rond die spelers circuleren aanpakken", zei Van Puyvelde.

Lees verder bij het Laatste Nieuws

Voetbal in Haarlem en 2Generations komen met het ViH Voetbalgala

Voetbalgala

 

Haarlem is geen sportstad meer? Onzin! Voetbal in Haarlem bewijst dat wederom. Samen met 2Generations en Villa Westend organiseert het online voetbalplatform een nieuw initiatief dat in het teken staat van het regionale amateurvoetbal. Gezamenlijk komen ze met het eerste Haarlemse Voetbalgala. Een avondvullende show waarin awards uitgereikt gaan worden in verschillende categorieën.

“We hebben zo vaak gehoord dat een écht voetbalgala nog ontbrak in onze regio,” zegt Martijn Prinsen, initiatiefnemer van Voetbal in Haarlem. “Tussen mij en mijn partners Danny en Riccardo was het al eens ter sprake gekomen, maar na een voorzet van Danny de Boer hebben we de bal nu ingekopt. Uiteindelijk hebben we Bas Dortmundt en Anthony Correia er ook bij kunnen betrekken.” Vrijdagavond 6 juli 2018 presenteert Voetbal in Haarlem samen met 2Generations bij Villa Westend de awardshow.

Lees verder op Voetbal in Haarlem

VERBETEREN VAN HET DRIBBELEN (BALBEZIT) - nieuwe oefening

Methodiek:

• Dribbelen van vierkant van vierkant onder weerstand van medespelers/tegenstanders

• Er worden teams van 3 gemaakt.

• Elk team dribbelt (evt. met schijnbewegingen/Coerver oefeningen)

• in een vierkant. Elke speler heeft een bal aan de voet.

• Na een bepaald teken van de coach moet er van vierkant gewisseld worden.

• Afhankelijk van het teken van de coach kan dit horizontaal, verticaal of diagonaal zijn.

• Welke groep wisselt het snelste van vierkant?

• Spelers mogen de ballen van anderen niet aanraken/wegschieten.

Lees hier verder

Snel voetenwerk - nieuwe oefening

Methodiek:

• Spelers staan met bal tussen de hoedjes en oefenen snelvoetenwerk

• De spelers tikken de bal tussen de voeten waarbij ze niet van de plaats afkomen

• Op teken van de trainer scoren de balbezittende spelers in één van de doeltjes.

• Buitenom met dribbel terugkomen en de volgende 4 gaan starten op teken van de trainer.
Coaching/Opmerkingen:

• Snelvoetenwerk starten met de basisbeweging = tussen de voeten tikken.

• Hierbij geldt: - Door de knieen - Op de voorvoeten bewegen - Niet heen en weer slingeren - Knieen heffen - Goede voetbalhouding aannemen

Lees hier verder

 

De nieuwe wedstrijden app en het nieuwe pupillenvoetbal kent een goede start

1-954

De KNVB is lovend over het verloop van de nieuwe wedstrijden app en het nieuwe pupillenvoetbal.

Afgelopen weekend trokken duizenden voetballers en vrijwilligers weer naar hun club om het seizoen af te trappen met de eerste bekerwedstrijden. Wedstrijden waarbij de wedstrijdformulieren voor het eerst met Wedstrijdzaken-app ingevuld werden.

Het werd een vliegende start meldt de KNVB op de eigen site.. Ruim 13.500 van de 15.000 wedstrijdformulieren is via de app ingevuld. Deze score van negentig procent is een compliment waard aan alle verenigingen en wedstrijdofficials.

Maar het gebruik van de Wedstrijdzaken-app was niet het enige dat dit weekend veranderde. Op hetzelfde moment werd ook een start gemaakt met de nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen Onder 8 en Onder 9. Ruim 8.000 teams in deze leeftijdscategorie speelden zaterdag hun wedstrijden op een kwart veld in een 6-tegen-6-wedstrijdvorm.

Bron KNVB

Vrouwen voetbal gestopt bij vv Schoonhoven

Het dameselftal van Schoonhoven stopt. Het team kon niet voldoende speelsters op de been krijgen. Na vier seizoenen komt er een eind aan deze tak.

Door Regio-Voetbal.nl.

Het vrouwenvoetbal heeft na het gewonnen EK een boost gekregen, maar dit is niet het geval bij VV Schoonhoven. Het damesteam promoveerde vorig jaar van de vijfde naar de vierde klasse. Na de tweede plek van afgelopen seizoen kon het dameselftal zelfs door naar de derde klasse. Hier bedankte het team echter voor, omdat de derde klasse waarschijnlijk te hoog gegrepen was.

Het dameselftal zou dit seizoen dus uitkomen in de vierde klasse, maar ook dit ging niet door. ,,Bij ons gingen zeker zeven meiden stoppen. We moeten realistisch zijn en er een punt achter zetten. Zelf vind ik het onwijs jammer”, aldus spits Marina Hom.

Lees verder bij Regio-Voetbal.nl.

 

Kom naar de KNVB Assist kennisavonden

1-840

 

Het voetbalseizoen is inmiddels in volle gang en de eerste drukke voetbalweekenden zijn weer achter de rug. Ook dit seizoen trekt de KNVB weer het land in voor de KNVB Assist Kennisavonden waarbij we verenigingen met elkaar in contact brengen, en kennis en informatie met elkaar uitwisselen. Het thema van dit jaar is: Meer spelplezier op het veld: “Een verantwoordelijkheid voor iedereen!”

Tijdens de KNVB Assist Kennisavonden van dit najaar staat het creëren van een plezierige en veilige sportomgeving voor pupillen centraal. Want niet alleen het spelen van een wedstrijd heeft invloed op het spelplezier en de ontwikkeling van een speler. Ook de bijdrage van iedereen langs het veld speelt hierin een belangrijke rol. We gaan hier verder op in en geven we je handvatten om een veilige omgeving te creëren binnen jouw vereniging.

Lees verder via de KNVB

KNVB BREIDT PILOT VOETBALTV UIT BIJ MEERDERE VERENIGINGEN

 

1-840

 

De pilot voor VoetbalTV is met succes afgesloten. Technisch is het haalbaar gebleken om met slimme camera’s wedstrijden in het amateurvoetbal volautomatisch te registreren en live op een platform uit te zenden. Als volgende stap gaat de KNVB VoetbalTV nu bij meerdere verenigingen uitrollen.

Uniek aan het videosysteem van VoetbalTV is de zogenaamde ‘virtual director’, waarmee op basis van beeldherkenningsoftware hoogwaardige beelden van wedstrijden worden gemaakt. De wedstrijden worden live gestreamd. Daarnaast kunnen voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, terugkijken. De KNVB wil met VoetbalTV het spelplezier voor amateurvoetballers, ook ná de wedstrijd, vergroten.

Lees veredr bij de KNVB

Oisterwijkse voetbalclubs stemmen in met fusie

1-744

De leden van de Oisterwijkse voetbalclubs RKSV Taxandria, SV Nevelo en RKSV Oisterwijk hebben dinsdagavond met grote meerderheid ingestemd met een fusie om te komen tot één voetbalclub in Oisterwijk.

Bij Taxandria stemde negentig procent van de aanwezige leden vóór de fusie, terwijl bij Nevelo en RKSV Oisterwijk 82 procent van de stemmers een 'ja' gaf. ,,De eerste stap is gezet", zegt voorzitter Stephan van Sante van Taxandria.

Voor deze club zijn de gevolgen van de fusie het grootst, omdat zij ook zullen moeten verhuizen van Gemullenhoeken naar Den Donk. ,,Dit maakt de weg vrij om verder te gaan praten met de andere clubs en de gemeente Oisterwijk. Daarbij rekenen wij er wel op dat uit de onderhandelingen een voorstel komt, dat voor alle partijen acceptabel is. Indien dat niet het geval is, kan er alsnog een kink in de kabel komen."

Lees verder bij BD.nl

DEFINITIEVE INDELING, NUMMERING EN SCHEMA CATEGORIE B BEKEND

Ditrict Noord en Oost

De competitieleiding heeft na de publicatie van de conceptindeling van categorie B veel verzoeken en wensen ontvangen om de indeling aan te passen.

Het definitieve wedstrijdprogramma wordt gepubliceerd via www.voetbal.nl en Sportlink Club. Als gevolg van jubilea, beperkingen van beschikbaarheid van accommodaties of speelvelden kan het mogelijk zijn dat afgeweken moet worden van het beoogde programma of de voorkeursaanvangstijd van de betreffende thuisspelende elftallen.

Hieronder staan de wedstrijdschema's gepubliceerd.

Duel 1:1 nieuwe oefening

Methodiek:

• De trainer(geel) speelt de bal vooruit.

• 2 spelers staan links en rechts van hem.

• Op het moment dat de trainer de bal vooruit heeft gespeeld, duelleren beide spelers om de bal en de winnaar werkt af op één van beide doeltjes.

• Beide spelers beginnen dus gelijk.

• Zorg ervoor dat lengte bij lengte en nivo wordt ingedeeld. Dat is eerlijker. Blijven herhalen.

Lees verder

OPLEIDING TOT VIDEO-ANALIST bij de KNVB

Binnen veel sporten is technologie niet meer weg te denken. Binnen het voetbal is deze trend ook zichtbaar. Zo wordt er geëxperimenteerd met doellijntechnologie en de videoscheidsrechter en maken veel topclubs en bonden inmiddels structureel gebruik van video-analyse.

Tot en met 2 oktober kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwe opleiding tot Video-Analist B, de basisopleiding Video Analyse die aangeboden wordt door de KNVB Academie.

Lees verder bij KNVB

BVV’63 gaat uiteindelijk toch kopje onder

Nadat de KNVB voetbalvereniging BVV’63 eerder al uit de competitie hield vanwege betalingsachterstand bij de bond, is de stekker nu volledig uit de club getrokken. Behalve financiële problemen was het voor de club ook onmogelijk geworden om voldoende spelers op de been te brengen voor het eerste elftal, daardoor is het nu definitief einde verhaal.

Voor veel voetballiefhebbers en volgers van het amateurvoetbal in Bergen op Zoom zal het geen verrassing zijn, aangezien al langer bekend was dat de club kampte met financiële problemen. 

Lees verder bij Internetbode

FlowSports versterkt zich met sportmarketeer Eefje Janus

Belangen behartigen en begeleiden bij de mannen is al van jaren echter Flowsports doet dit voor het vrouwenvoetbal en na het succes van de WEURO 2017 heeft er een enorme groei plaats gevonden bij het jonge bedrijf.

Het vrouwenvoetbal groeit en na het Europees Kampioenschap van de OranjeLeeuwinnen kan niemand meer ontkennen dat dit dé sport in ontwikkeling is. Reden voor FlowSports om de basis voor verdere groei te verstevigen. Het momentum wordt aangegrepen om sportmarketeer Eefje Janus aan het team toe te voegen.

Leoni Blokhuis: “Vijfeneenhalf jaar geleden ben ik begonnen met mijn onderneming en gedurende de jaren meegegroeid met de sport. 

Lees verder bij Flowsports

UVS EN ADO DEN HAAG VERLENGEN SAMENWERKING

ADO Den Haag is vorig seizoen gestart met een nieuwe samenwerking met de grote amateurclubs in de regio Haaglanden. In plaats van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden kwam de samenwerking met 10 regionale amateurclubs die Partner in Talentontwikkeling werden.

Aan het eind van het afgelopen seizoen werd de samenwerking tussen UVS en ADO Den Haag geëvalueerd en biede partijen waren tevreden over deze nieuwe opzet en wilden graag verder samenwerken.

Maandag 28 augustus waren alle Partners in Talentontwikkeling uitgenodigd op De Aftrap om de samenwerking met elkaar officieel te verlengen.

Ook het komende seizoen zijn: DHC, Forum Sport, HBS, HVV, Laakkwartier, Quick, RKAVV, RKDEO, UVS en Wilhelmus Partner in Talentontwikkeling van ADO Den Haag.

Bron UVS

Elke dag nieuwe oefenvorm - oefenstof gratis

Crisis nog niet over bij FC Almere

De crisis bij het eerste elftal van FC Almere is nog niet voorbij. zaterdag was de bedoeling een oefenwedstrijd te spelen tegen FC Uitgeest, maar dat duel is afgelast meldt een woordvoerder van de club via Omroep Flevoland

Bij FC Almere is het al langere tijd onrustig. In het voorjaar werd trainer Maurice Ligeon ontslagen, volgens de verenging was hij te duur. Er was al een nieuwe trainer (Jimmy Simons) aangesteld voor dit seizoen. Maar Ligeon ging niet akkoord met zijn ontslag en spande een arbitragezaak aan bij de KNVB. Hij kreeg gelijk en opeens zat FC Almere met twee hoofdtrainers en een morrende selectie. De spelers willen onder Maurice Ligeon niet meer trainen.

Lees verder

'Gesloten' Kocatepe wil toch competitie spelen

De Rotterdamse voetbalvereniging Kocatepe wil ondanks sluiting van hun complex aan toch competitie spelen. vooral wordt gekeken naar ruimte bij andere voetbalvelden.  

Volgens voorzitter Sahin Ünal heeft niemand een probleem met Kocatepe, alleen de gemeente. "We hebben geen probleem met de KNVB. We proberen met onze teams gewoon deel te nemen aan de competities. we willen een goedgekeurd veld tot onze beschikking hebben, dan kunnen we spelen.’’

Lees het artikel in het AD

Southampton houdt voet bij stuk....Van Dijk moet blijven.....

Past niet bij het amateurvoetbal....maar toch even kwijt.....

 

Goede statement van Southampton. Hij heeft een kontrakt tot 2022. Dus ja daar valt voor de club veel voor te zeggen. Volgens mij heeft een speler met volle verstand getekend. Clubs moeten vaker bij hun standpunt blijven. Als je ziet op de laatste dag wat ze willen kopen, lijkt er wel op, alles wat lo en vast zit. Bij PSV opeens bij Luuk de Jong, Brenet, Locadia en bij AJAX Ziyech. De clubs zeiden gewoon NEE. Je had ook 2 maanden geleden kunnen komen en niet 1 dag voor sluiting. Southampton....goed gedaan...ze komen niet om van de honger....hopelijk een tendens voor de zeer nabije toekomst.

GEEF STANDEN DOOR VOOR INDELING GEBOORTEJAARCOMPETITIE

Waar in het verleden kinderen uit twee geboortejaren bij elkaar zaten, spelen de kinderen in deze categorieën vanaf dit jaar in competities die onderverdeeld zijn per geboortejaar.

Hiermee probeert de KNVB meer gelijkwaardige wedstrijden te creëren binnen deze categorieën. Door deze verandering is het inschatten van het niveau van de teams voor zowel de verenigingen als de KNVB in de beginfase nog een uitdaging. Om te zorgen dat teams in een zo gelijkwaardig mogelijke competitie worden ingedeeld, is een aantal punten van belang:

1) Doorgeven van uitslagen

 

2) Teams herindelen

 

Lees verder bij KNVB

Uitspraak over vuile sliding bij amateurs kan grote gevolgen hebben

Een sliding op de bal in het amateurvoetbal is door een hoge rechter hard bestraft met een werkstraf en 9.000 euro boete. Wat betekent dat voor voetballend Nederland

 

Een dubbele beenbreuk en een scheur in zijn enkel liep het slachtoffer op, door een mislukte sliding van een tegenstander naar de voetbal. Het gebeurde tijdens een wedstrijd in de achtste klasse van het zondagvoetbal, tijdens Schoonhoven 1 tegen cvv Zwervers 7. De veroorzaker kreeg in eerste instantie 120 uur werkstraf, na hoger beroep bleef een werkstraf van 100 uur en een boete van bijna 9.000 euro over.

Lees verder bij de bron AD.nl

Bekerwedstrijden gaan niet door i.v.m. geen vrijwilligers

Als speler mag je eindelijk weer de arena betreden, voetballen, het ultieme genot na een vakantie en lekker uitleven op een voetbalveld.

Echter dat is niet weggelegd voor de jeugdteams van vv Drachten.....

Voetbalclub VV Drachten trekt drie jeugdteams terug uit de bekercompetitie. Dit weekend zijn de eerste wedstrijden, maar de club krijgt het niet voor elkaar om genoeg vrijwilligers te vinden om de leden te begeleiden. Voor de reguliere competitie wordt nog een oplossing gezocht. 

Het was een moeilijk besluit voor de clubleiding om de teams uit het toernooi te halen, maar het kon echt niet anders zegt Jouke de Vries bij Omrop Fryslan. Hij zit in het bestuur van VV Drachten en gaat over het jeugdvoetbal.  

De wedstrijden gaan zaterdag beginnen.... HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER

Link

 

Zaterdag is het zo ver, dan gaan de teamsbeginnen aan het seizoen 2017 – 2018 en dat betekent ook dat het nieuwe wedstrijdformulier in gebruik genomen zal gaan worden. Het zal natuurlijk voor de nodige vragen gaan zorgen, maar mogelijk kunnen een aantal vragen dan wel problemen voorkomen worden als de betrokken leiders, aanvoerders en wedstrijdfunctionarissen even de tijd nemen om de werkwijze door te nemen.

In de bijlagen ziet u diverse mogelijkheden, kies dat wat voor u van belang is en zorg dat u beslagen ten ijs komt. Het zal zeker wat onnodige vragen/problemen kunnen voorkomen!!

 

Handleidingen

 

Lieke Martens beste speelster in Europa

Lieke Martens mag zich de beste voetbalster van Europa noemen. De 24-jarige Limburgse ontving haar prijs vanavond in het mondaine Monaco, tijdens de loting voor de Champions League. Martens was onnavolgbaar tijdens het EK in eigen land, waar ze met Oranje de Europese titel veroverde. Ze werd verkozen door een panel van coaches en journalisten.

Dit is fantastisch, ik ben sprakeloos", reageerde een dolgelukkige Martens. ,,Zonder mijn ploeggenoten had ik dit nooit gered. Ik wil ze heel erg bedanken." Wist ze het AD te melden.

Foto: NOS.nl

De Nationale VoetbalVakbeurs komt er weer aan.....

Vakbeurs

Op 15 en 16 november 2017 vindt de Nationale Voetbal Vakbeurs (onderdeel van de Nationale Sport Vakbeurs) weer plaats in Evenementenhal Gorinchem. Dit is dé beurs waar gerenommeerde bedrijven uit de sportwereld samenkomen met bestuursleden en sportambtenaren.

De Nationale Voetbal Vakbeurs is primair bestemd voor sportbestuurders en sportambtenaren die actief zijn met de ruim 3.000 voetbalverenigingen in Nederland. De Nationale Voetbal Vakbeurs geeft een duidelijk beeld wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van facilitaire inkoop voor een voetbalvereniging.

DIGITAAL VERPLAATSEN VAN WEDSTRIJDEN

Sinds vorig seizoen is het mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen. De regeling is dit seizoen uitgebreid met de mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

Competitie

Categorie A
Competitiewedstrijden die behoren tot categorie A mogen in onderling overleg alleen worden verplaatst naar een datum die voor de oorspronkelijke wedstrijddatum ligt. Verplaatsen mag tot uiterlijk drie dagen voor de datum waarop de wedstrijd is vastgesteld. Wedstrijden van de standaardelftallen mannen, Topklasse tot en met Eerste klasse vrouwen en divisies jeugdvoetbal kunnen niet digitaal worden verplaatst.   

Voor bekerwedstrijden lees verder op de site van de KNVB 

 

  

Instructie

 

 

123 jeugdploegen maken jeugdvoetbaltornooi tot een groot succes

Van vrijdagavond 11 tot en met dinsdagavond 15 augustus gingen bij voetbalclub KST Elen de poorten open voor hun jaarlijks jeugdtornooi. Maar liefst 123 jeugdploegen, van de jeugdige U6 tot de beloftevolle U21, speelden zich , op de schitterend ingezaaide velden, in de kijker voor hun zeer talrijk opgekomen supporters. Zelfs SV Zulte Waregem zond drie jeugdploegen in een grote spelersbus naar KST Elen.

Het jeugdbestuur en een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgden telkens voor een hartelijke ontvangst en een vlekkeloze uitwerking van het minutieus voorbereide speelschema.Gesterkt door deze fameuze knaller is voetbalclub KST Elen klaar om komend seizoen de meer dan 220 jeugdspelers een kwaliteitsvolle opleiding te bieden en hierdoor een rol van betekenis te spelen in het gewestelijk en provinciaal jeugdvoetbal in Limburg.

BronL: Het Belang van Limburg

De Grote Clubactie

Clubactie

De Grote Clubactie komt er al bijna weer aan!

Koppen bij jeugdspelers verbieden?

De Engelse spelersvakbond PFA wil een opvallende maatregel zien voor het jeugdvoetbal. Door middel van onderzoek is gebleken dat het koppen beneden de 10 jaar niet verstandig is.

The Telegraph stelt dat de PFA hoopt dat Groot-Brittanië het voorbeeld van de Verenigde Staten wil volgen. Daar wordt al gehamerd op het voorkomen van kopballen bij jeugdspelers onder de tien jaar. Het zou namelijk de kans op geheugenstoornissen verhogen. Deskundigen van de Stirling-universiteit beamen dat en zeggen hier bewijs voor te hebben gevonden. Voormalig voetballers zouden erdoor met serieus hersenletsel kampen. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat er in 41 tussen 67 procent van de gevallen bij twintig kopballen sprake is van een mindere geheugenprestatie in de volgende 24 uur.

In Nederland is het niet verboden maar raden we van Voetbal Totaal kopspelletjes op jonge leeftijd wel af. 

De taak hierop toe te zien ligt bij de clubs en trainers van jeugdspelers.

UVVA kiest voor kleding Liona Soccer

De komende drie seizoenen speelt de Utrechtse  Vrouwenvoetbal Academie (UVVA) in kleding van Liona Soccer, The First  Female Soccer brand. De UVVA kiest bewust voor het nog jonge kledingmerk  dat bezig is aan een stevige opmars in het vrouwenvoetbal.

Waarom nu kiezen voor Liona Soccer?
John Kaersenhout van de UVVA: “Wij merken dat meiden steeds meer letten  op kleine details van de kleding. De tijd is voorbij dat je meiden met een  slimfit jongens-tenue het veld in kunt sturen. 

Bron UVVA

KNVB ZET ZICH IN VOOR ROOKVRIJE SPORTTERREINEN

De KNVB gaat zich dit seizoen samen met de Hartstichting inzetten voor rookvrije sportcomplexen. Het doel is zo veel mogelijk buitenterreinen van amateurverenigingen rookvrij te maken, zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken.

De KNVB heeft zich samen met de hockeybond (KNHB) en het korfbalverbond (KNKV) aangesloten bij de beweging van de Hartstichting. Die roept sportverenigingen al sinds 2015 op om hun sportterrein rookvrij te maken. Veel kinderen zijn lid van een sportvereniging. Alleen al voor voetbal, hockey en korfbal gaat het om 800.000 kinderen tot achttien jaar.

Lees verder bij KNVB

NOS wil samenvattingen vrouwenvoetbal uitzenden

De NOS zendt sinds we ons kunnen herinneren de samenvattingen van de eredivisie uit, maar alleen van het mannenvoetbal. Oké, er waren wat uitstapjes naar andere commerciële zenders. Nu meldt de omroep ook dat ze de samenvattingen van het vrouwenvoetbal willen uitzenden.


De NOS had het natuurlijk dik voor elkaar met het EK voor vrouwen in eigen land. De kijkcijfers waren meer dan prima. Waarschijnlijk hopen ze dat de competitie voor vrouwen ook aanslaat bij het grote publiek.

Bron Sportnieuws

Regioteam Noordoost Friesland – VIOD VR1: reclame voor het vrouwenvoetbal

Na afloop van de voetbalwedstrijd tussen het regioteam Noardeast-Fryslân en hoofdklasser VIOD VR1 waren het louter lachende gezichten te zien op sportpark ‘Baensein’ in Kollum. Voorzitter Bauke Schat zag dat deze bijzondere wedstrijd maar liefst 250 toeschouwers trok. De coaches Henk de Boer en Atze van Wijk omdat hun regioteam redelijk stand hield. VIOD-coach Freddy Bollegraaf sprak van een nuttige oefenwedstrijd waar hij een aantal talenten verdienstelijk liet debuteren. En scheidsrechter Jelle Boerema lacht altijd van oor tot oor.

Lees verder bij Tweenul.nl

Aantal bezoekers stijgt....

Sessie

Nieuw jeugdbestuur FC De Rakt wil jeugdafdeling professionaliseren

De doelstellingen van het nieuwe jeugdbestuur van FC de Rakt zijn heel ambitieus: Voorzitter Ron Albers van het jeugdbestuur van FC de Rakt verwoordt het als volgt: "Onze club is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid en dat is met name te danken aan de groei van onze jeugdafdeling. Iedere leeftijdscategorie heeft inmiddels minimaal 2 of 3 elftallen en een aanzienlijk deel van onze standaardelftallen speelt zelfs op hoofdklasseniveau. Een aantal spelers maakt zelfs de overstap naar een betaald voetbal organisatie. We beschikken over talenten en wij willen deze talenten koesteren en kansen bieden: dit betekent dat wij als jeugdbestuur de jeugdafdeling verder willen professionaliseren."

Lees verder in MooiUden

 

Open dag jeugdvoetbal

Jeugdvoetbal Zuidwolde (JVZ) houdt zaterdag 26 augustus vanaf 14.30 uur weer een open dag op Sportpark Woltingeslag.

Bezoekers kunnen kennismaken met de activiteiten bij JVZ. Voor kinderen en jeugd zijn er verschillende attracties, zoals boardingvoetbal, een stormbaan, snelheid schieten en de springkussens. Verder is er een voetvolleywedstrijd en een voetbalclinic.

Na de activiteiten presenteren alle teams van het nieuwe voetbalseizoen zich aan het publiek en eindigt de dag met een gezellig samenzijn voor alle vrijwilligers en betrokkenen van JVZ.

PETER HEERSCHOP EN ROBIN VAN GALEN SPREKEN OP VOORZITTERSCONGRES

De samenleving verandert, evenals de rol van sport en de sportvereniging daarin. De wensen van voetballers én vrijwilligers veranderen. De vraag voor de vereniging is: hoe speel je hier op in? Sprekers als Peter Heerschop en Robin van Galen gaan op deze onderwerpen in tijdens het Voorzitterscongres 2017.

Om zoveel mogelijk voorzitters te ontmoeten wordt het congres op drie verschillende momenten gehouden: op vrijdag 8 september in Eindhoven, vrijdag 15 september in Zwolle en zaterdag 23 september in Zeist. Verschillende sprekers zullen dit jaar de veranderingen die clubs treffen bespreken.

Bron KNVB

 

Internationaal jeugdtoernooi vv Hulshorst

Voor de zevende keer in successie haalt vv Hulshorst jeugd van betaald voetbal organisaties tot 14 jaar naar haar Tournament. Op 25 en 26 augustus zijn dat Bayern Leverkusen, Vitesse, AZ en Odense Denemarken, aangevuld met een regionaal jeugdteam, in één poule; Kopenhagen FC, Sparta,PEC Zwole, Chrystal Palace Engeland en Wisla Krakau Polen in de andere. 

Een separate toernooicommissie draagt zorg voor de organisatie. Die bestaat uit voorzitter Henk van de Brink, Herman Klaassen (financiën), Willemien van Duinen (secretariaat), Martijn van de Veen (aansturing vrijwilligers), Kristian van Olst (pr en communicatie) en Gerrit Bruinewoud (deelnemersveld). 

Bron Veluweland

Help sv Robin Hood

  

Ook Enoh ziet hoe er bij Ajax op jonge leeftijd wordt getraind

Een passage uit het artikel in het AD

 

Tegenover Sky Sports blikt Enoh terug op zijn tijd in Amsterdam. ,,Bij Ajax speel je niet alleen voetbal - je leert het te begrijpen", zegt de Kameroener. ,,Ik heb het bij mijn eigen zoon gezien. Hij begon bij Ajax toen hij zes was. Op de training werden hem vragen gesteld; wat bedoelen we met deze oefening? Waarom wil ik de bal hier? Ze vertelden hem niet alleen wát te doen, maar zorgden ervoor dat hij weet waarom hij het doet. Het is typisch Nederlands om op die manier met het spelletje om te gaan."

 

Trainen we ook zo bij de amateurverenigingen? Ik weet zeker bij eentje wel.......in onze regio zag ik dit regelmatig en een steentje aan bijgedragen.....RKDES is daar nu een mooi voorbeeld van met oa. Michael Buskermolen en Hans van Kasteren.

Voetbal School op zoek naar de nieuwe Messi

In 2015 startte op het sportcomplex Parkhout bij SV Geinoord De Voetbal School Nieuwegein. Het initiatief daartoe werd genomen door Rudy Jansen, jeugdtrainer van FC Utrecht en John de Vries, voormalig assistent- trainer van SV Geinoord. Zondag 17 september wordt al weer gestart met de zesde editie. Er wordt tien zondagen getraind, uitgezonderd op zondag 15 oktober. Dan is het herfstvakantie. Jongens en meisjes vanaf 5,5 tot 14 jaar - dus de mini's tot en aan de C-pupillen - kunnen hun voetbaltalenten bij SV Geinoord verder ontplooien.

Bron De Molenkruier

 

Vrouwen sc Heerenveen krijgen nieuwe trainer

De stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen heeft Roeland ten Berge aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Ten Berge is vanaf 2011 hoofdtrainer geweest in de top van het amateurvoetbal bij DVS’33, Excelsior’31 en Berkum. Daarvoor vanaf 1999 al jeugdtrainer bij diverse clubs waaronder 4 jaar bij Go Ahead Eagles. Tevens is Ten Berge al sinds 2000 werkzaam voor de KNVB in diverse functies waarvan de laatste paar jaar als docent Technische opleidingen.

Naast het hoofdtrainerschap SV Heerenveen geeft Ten Berge dit seizoen trainingen voor de KNVB, UEFA B en UEFA C/B voor (ex) profs.

Bron: Heerenveense crt.

Volkswagen vervangt Kia als UEFA-partner

Volkswagen en UEFA hebben een overeenkomst gesloten die het Duitse automerk met ingang van 2018 voor vier jaar de mobiliteitspartner maakt van de Europese voetbalbond. Onderdeel van de deal zijn onder meer Euro 2020 (dat in dertien Europese landen plaatsvindt) en het volgende EK vrouwenvoetbal.

Als ‘Officiële Mobiliteitspartner van UEFA Voetbal voor Landenteams’ is Volkswagen tevens betrokken bij het UEFA Euro 2020 EK-voetbal, dat voor het eerst in het zestigjarig bestaan van het toernooi in 13 landen wordt gespeeld. Bovendien heeft de Duitse autofabrikant als onderdeel van de overeenkomst een vergelijkbare rol voor het EK voor vrouwen, het EK onder 21 jaar, het EK Futsal en het eindtoernooi van de Nations League.

Bron Marketingtribune

Hoe moet de club draaien zonder zijn vrijwilligers?

Een mooi artikel uit NRC die de problematiek belicht omtrent het vrijwilligersbeleid bij verenigingen. Eerst worden de problemen besproken en dan blijkt dat het NOV(Organisatie voor vrijwilligers) een oplossing heeft.

Een goed verhaal....nu de oplossinjg nog....

Sportverenigingen in Nederland hebben steeds meer moeite voldoende vrijwilligers te vinden, vooral in het amateurvoetbal. De druk ligt nu vaak bij een kleine groep. „Vaak is dat de oudere generatie, die voor zo’n club leeft.”

Lees verder in het NRC

Groei meisjes- en vrouwenvoetbal, het "Lieke en Vief-effect?"

De voetbalsters van het Nederlands elftal hebben een topprestatie geleverd, daarover bestaat geen enkele twijfel. De aandacht is de afgelopen weken groter dan ooit geweest. 

 

Gedurende het toernooi kwamen steeds meer supporters met Martens of Miedema achterop hun shirtje naar het stadion in plaats van Robben of Sneijder. Meisjes hebben nieuwe idolen.

 

Groei

Voetbal voor vrouwen groeide de afgelopen jaren in aantal al hard. De KNVB heeft de cijfers voor het seizoen 2016/2017 nog niet paraat maar de afgelopen seizoenen is het aantal meisjes en vrouwen dat lid is van de voetbalbond steeds toegenomen. Het aantal vrouwelijke leden (zowel junior als senior) was in 2015/2016 met ruim 4% gestegen ten opzichte van het seizoen 2014/2015. In de regio neemt het aantal meisjes en vrouwen dat voetbalt ook al jaren toe, al profiteren niet alle clubs daarvan. 

Lees verder bij BN/De Stem

VROUWEN ONDER 19 SCHRIJFT HISTORIE MET KWALIFICATIE VOOR WK

Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen onder 19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalde Vrouwen onder 19 de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk.

Lees verder bij KNVB

Veel extra aanmeldingen voor vrouwenvoetbal

Het succesvolle EK van de vrouwen zorgt voor een boost in de aanmeldingen, merken ze bij voetbalclub AMVJ.

'Ik heb naar het EK vrouwenvoetbal gekeken en toen ging mijn hart toch weer sneller kloppen', zegt één van de voetbalsters die zich voor het nieuwe seizoen heeft aangemeld bij AMVJ. Ze gaat na een pauze van enkele jaren nu weer beginnen.

Hot
De coach, Lex van Hees: 'Vrouwenvoetbal is hot. Het is volle bak vandaag, leuk om te zien. Afgelopen jaar hadden we dertig meiden, nu is dat denk ik wel met vijftig procent gestegen. 'Vrouwen zijn veel sportiever en liever naar elkaar toe, zegt van Hees. 'Als er iemand op de grond ligt dan helpt elke club. Daar kunnen de mannen echt iets van leren.' Lees verder bij AT5

VACATURES STREEKCONSUL

De KNVB is voor de regio’s Helmond en omgeving en Venlo en omgeving op zoek naar een streekconsul.

De belangrijkste taken van een streekconsul zijn:

 • Overleg met de competitieleider van de KNVB over de terreinomstandigheden bij mogelijke algehele afgelastingen;
 • Het zoeken naar geschikte kandidaten voor de functie van consul (lokaal) bij een vacature en het voeren van gesprekken met de kandidaten;
 • Het begeleiden en instrueren van nieuwe consuls;
 • Optreden als mogelijke bemiddelaar bij geschillen tussen consul, vereniging of gemeente.

Functie-eisen

 • Aantoonbare affiniteit met de voetbalsport;
 • Cultuurtechnische kennis;
 • Goede bereikbaarheid, telefonisch en per e-mail;
 • Voldoende beschikbaarheid;
 • In het bezit van eigen vervoer.

Het betreft een vrijwillige functie. Een streekconsul ontvangt wel een reiskostenvergoeding en een bewijs van toegang amateurvoetbal. Meer informatie over de rol van (streek-)consul en het keuren van velden is te vinden in de handleiding voor consuls. 

Reageren

Heb je interesse in de functie van streekconsul ? Stuur dan uiterlijk 15 september 2017 een bericht met motivatie en CV naar zuid2-competitie-veld@knvb.nl . Eventuele vragen kunnen ook naar dit e-mailadres worden gestuurd.

Bron KNVB

Voetbaldag tegen ALS bij Koudekerk

Op zondag 27 augustus organiseert Rick van Tol in samenwerking met Resham Sardar Voetbalschool de Voetbaldag tegen ALS. Dat is een voetbalevenement voor kids in de regio Alphen aan den Rijn, met als doel om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Het evenement vindt plaats bij voetbalvereniging Koudekerk. Er staan verschillende voetbalactiviteiten op het programma, zoals Jeu de Bal, mini-voetgolf en Wiel Coerver-bewegingen (trukendoos). Judoka Lisette van Tol verzorgt een bootcamp. Na de lunch sluiten we af met een voetbaltoernooi.

In de bijlage de flyer van de Voetbaldag tegen ALS.

Bron: Leiden Aamteurvoetbal

HOE NU VERDER MET HET VROUWENVOETBAL?

Ruim 5 miljoen mensen keken naar de finale van het EK voetbal voor vrouwen. Vrouwenvoetbal is op dit moment dus razend populair, maar zien we dat straks ook terug langs de lijn bij de eredivisiewedstrijden van de vrouwen?

'Dit is wel de kers op de taart', zegt Pierre van Hooijdonk, ambassadeur van het vrouwenvoetbal. 'Het vrouwenvoetbal zit al jaren in de lift, het is de snelst groeiende sport in Nederland, maar deze boost kan het ook nog wel gebruiken.' 

 

Luister verder via de link of klik op de afbeelding

 

Meer dan 4 miljoen kijkers.........De markt is gigantisch en ligt open om.......

Meer dan 4 miljoen kijkers.......met andere woorden....
De markt voor vrouwenvoetbal ligt compleet open....De opleidingen bij diverse amateurclubs zullen echt geprofessionaliseerd moeten worden wil je je de weg omhoog blijven maken. Veel meiden van jonge leeftijd zullen gaan voetballen. Kan wel zeggen dat er echt een mooi plan klaar ligt waar niets mee gedaan is.....zou mooi zijn dit te implementeren binnen een voetbalclub.....interesse? Bel maar of stuur maar een mail naar info@voetbaltotaal.info en een plan de campagne kan gemaakt worden binnen de vereniging.....

Reminder: SPELREGELBEWIJS: HAAL HET VÓÓR 1 SEPTEMBER

Ook dit jaar is er weer een grote groep junioren die het spelregelbewijs gaat halen. Dit seizoen moeten voetballers geboren in het jaar 2000 het spelregelbewijs halen. Zij hebben tot 1 september 2017 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Om spelers hierover te informeren hebben zij in november een e-mail of brief gehad met daarin hun activatiecode. Voor het nieuwe seizoen hebben inmiddels al ruim 11.000 junioren het bewijs gehaald.

De vereniging is er samen met de spelers/speelsters verantwoordelijk voor dat het spelregelbewijs gehaald wordt. Om leden te stimuleren en motiveren hiermee aan de slag te gaan kun je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseren om de junioren te informeren en gezamenlijk een of meerdere van de oefenlevels te doorlopen. Ook is het aan te raden trainers, coaches en leiders te informeren en een actieve houding te geven richting de jeugdleden. In Sportlink kunnen clubs zien wie van hun leden het bewijs heeft gehaald.

Lees meer over het Spelregelbewijs

KNVB versoepelt kaartenreglement in amateurvoetbal

In het amateurvoetbal word opgelucht adem gehaald. Vanaf september zullen spelers minder snel geschorst worden. De eerste schorsing volgt pas na de vijfde gele kaart, de tweede na de zevende gele prent. Dit meldt het Eindhovens dagblad vandaag.

Vanaf de vijfde klasse tot en met de Hoofdklasse krijgen met dit gegeven te maken. Al jaren klaagden spelers, trainers en bestuursleden over de gang van zaken met de gele kaarten en de daaropvolgende schorsingen. Tot dit seizoen werd een speler al geschorst bij een vierde gele kaart en nog erger, op de elke volgende prent werd men weer direct voor een wedstrijd uitgesloten. Dat wordt nu anders…

Vanaf de vijfde gele kaart krijgen spelers één duel schorsing aan de broek en daarna pas weer bij de zevende of negende kaart.

De boetes voor het krijgen van een prent gaan niet omlaag.

Bron Eindhovens Dagblad

TRAINERSLICENTIEPAS VOORTAAN ALLEEN NOG DIGITAAL

De plastic trainerslicentiepas is sinds 1 juli 2017 vervangen door een digitale pas. Deze digitale trainerspas is vanaf medio augustus te vinden in de KNVB Wedstrijdzaken-app.

De plastic trainerslicentiepas is dan niet meer nodig. Aanvragen voor een nieuwe licentiepas worden verwerkt en deze zal ook medio augustus zichtbaar zijn via de wedstrijdzaken app. Een fotoformulier wordt dus niet meer verstuurd.

Het downloaden van de app is geen verplichting. Wanneer iemand in het bezit is van een geldige trainerslicentie, dan wordt de digitale trainerslicentiepas zichtbaar via het zogeheten ‘mDWF’. Dit is alleen van toepassing bij de elftallen in klasses/divisies waar de KNVB controleert of de vereniging beschikt over een voor de betreffende klasse bevoegde en gelicenseerde trainer/coach.

Bron KNVB

Shirley Blom naar Feijenoord

Het was wel even slikken voor Shirley Blom om na negen seizoenen met haar trouwe voetbalmaten van Dilettant over te stappen naar de nieuwe meisjesselectie van Feyenoord. Maar het aanbod uit Rotterdam-Zuid kon ze natuurlijk niet negeren.

"Ik heb er eerlijk gezegd even over nagedacht”, zegt ze in ouderlijke woning in Krimpen aan de Lek. "Het is namelijk een hele verandering, maar zo'n kans krijg je niet elke dag. Feyenoord wil een professionele voetbaltak voor damesvoetbal opzetten en hoopt over drie jaar in de eredivisie te spelen. Daar wil ik graag bij zijn.”

Lees verder in Regio Voetbal

Dit verdienen de Oranje Leeuwinnen aan het EK

Het is geen vetpot, maar de voetbalsters van Oranje kunnen toch nog behoorlijk verdienen aan het EK voor vrouwen. Vooral als ze de halve finale winnen van Engeland.

Dat blijkt uit gegevens van de Europese voetbalbond UEFA. De bond heeft in totaal acht miljoen euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld voor WEURO 2017, blijkt uit gegevens van de bond.

Verdeling

Die acht miljoen wordt verdeeld over de zestien teams die meedoen. Althans, over de bonden van de diverse landen. Volgens sportmarketeer Ruud van der Knaap is het 'een aardige inschatting' als de helft van het geld uiteindelijk bij de speelsters en technische staf terechtkomt.

Lees verder bij RTL Nieuws

Helaas.....maar het is niet anders

Na jaren niet in het stadion te zijn geweest was het toch wel weer een enorme ervaring. Dicht op het veld en kijk je deels toch met een ander oog naar voetbal dan de gemiddelde fan.

De 1e helft zag je dat Ajax moeite had met het hoog drukzetten en zelfs bij het uitverdedigen van NICE dat Justin koos om bij zijn man te blijven en niet door te dekken.

 

Persoonlijk had het zinvoller geweest om Tete te houden en Veltman te verkopen...die vaak kiest voor ballen terug ipv vooruit te spelen. Er waren zeker mogelijkheden om erover te komen en als rechtsback voor gevaar te zorgen met een goede voorzet. Helaas werd dat niet benut terwijl wel een paar keer de ruimte lag. Iets wat Tete beter in de vingers heeft.

Al met al genoten van de avond en laten we reeël zijn, de nederlandse clubs passen door het buitenlandse geldgeweld beter in de EL. Vaak nog een leukere competitie dan de CL die wordt uitgemaakt door een 6 tal clubs....waarbij je al bijna de voorspelling kan doen.

Parken vol met voetbalvrouwen

BALLETJE TRAPPEN OP MUSEUMPLEINOnze voetbalvrouwen zegevieren tot nu toe op het EK in eigen land. Vrouwenvoetbal wordt groter en groter, en dus duiken er overal in Nederland steeds meer voetbalclubjes en competities op, speciaal voor vrouwen.

 

Ruim 153.000 meisjes en vrouwen staan nu geregistreerd bij de KNVB. Dat lijkt weinig, maar het zijn slechts de officiële cijfers. Buiten de bond om wordt er namelijk ook heel wat gebald, door vrouwen van alle leeftijden, en op verschillende niveau's. In Amsterdam alleen al zijn er tientallen voorbeelden te vinden.

Lees verder op het AD.nl

ORGANISATIESTRUCTUUR OP DE SCHOP BIJ QUICK BOYS: ,,HET MOET VAN GOOD NAAR GREAT”

Quick Boys maakte begin vorige maand bekend dat er een aantal zaken gaat veranderen in de organisatiestructuur. Zo verdwijnt de functie van technisch manager, gaat  de huidige technisch manager, Gert Aandewiel, zich meer richting op de jeugd en komt er een nieuw te vormen technische commissie. Volgens bestuurslid selectievoetbal Cees Haasnoot gebeurt dit om de club verder te optimaliseren. ,,Het moet van good naar great.”

Die laatste opmerking gaat vooral over de jeugd, bekent Haasnoot. ,,Die is al heel goed, maar die kan nog beter worden. Dat kan alleen als je blijft zoeken naar de optimale taken voor iedereen binnen de club.”

Lees verder bij Voetbal in de Bollenstreek

Foto Youtube

Bardienst of fluiten?

Het aantal vrijwilligers neemt af, heeft het te druk of er zijn wel andere redenen te bedenken om onder een dienst uit te komen. De vv DAW uit Schaijk heeft iets bedacht om ook de oudste jeugd bij diverse werkzaamheden te betrekken.

Normaliter draaien de JO19 leden net als de senioren leden ook bardiensten (1 voor kaderleden; 2 voor niet kaderleden). Net als vorig seizoen willen ze hen de mogelijkheid bieden om in plaats van de bardienst een wedstrijd te fluiten. Dit is vorig seizoen ingesteld, en is uitermate goed bevallen. Je fluit dan 1 wedstrijd van (waarschijnlijk) onze JO13 of MO13 (vroegere D-jeugd) in ruil voor een bardienst. Het is niet geheel bekend hoe de meeste clubs het vrijwilligers probleem oplossen, maar heb je een uniek idee? Laat het even weten en we publiceren dat op de site in het kader van....help elkaar

Nieuw talent.....10 jaar jong van sc Buitenveldert: Esra Neter

Super weken met het vrouwenEK gehad en nu door naar de halve finale YEAHHHHH!! Heel veel leuke dingen gedaan, namelijk: geïnterviewd door Kia de hoofdsponsor van de UEFA Women's EURO 2017, de wedstrijdbal tijdens de openingswedstrijd gegeven

1E KLASSE JEUGD JO15, JO17 EN JO19

Dit seizoen hebben de verenigingen teams vrij kunnen inschrijven voor de 1e klasse van de categorieën JO15, JO17 en JO19. Hoe worden deze competities georganiseerd en gespeeld?

Dit seizoen hebben de verenigingen teams vrij kunnen inschrijven voor de 1e klasse van de categorieën JO15, JO17 en JO19. Hoe worden deze competities georganiseerd en gespeeld?

 • De 1e klasse wordt gespeeld in reeksen, een najaars- en voorjaarsreeks. Na de winterstop worden de teams op basis van de speelsterkte heringedeeld.
 • In het voorjaar worden promotiepoules samengesteld voor promotie naar de Hoofdklasse.
 • De nieuwe promotie- en degradatieregelingen worden in november 2017 gepubliceerd via KNVB Assist.
 • De wedstrijden in de 1e klasse worden gespeeld volgens de regels van de categorie A.

Vragen? Neem dan contact op met de afdeling competitie veldvoetbal.

Bron KNVB

HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJD FORMULIER

Zoals al eerder gemeld gaat de KNVB in het nieuwe seizoen voor de vastlegging van de wedstrijden over op een nieuw systeem via een app op de smartphone. Men gaat er van uit, dat de leider/teammanager over zo een toestel beschikt, net zoals de scheidsrechter. En mocht dat nu niet zo zijn, dan is er vast wel een teamlid in het bezit van zo'n noodzakelijke telefoon, dat is in ieder geval de achterliggende gedachte.

Het vraagt natuurlijk weer even aanpassen en enige handigheid om op deze manier te werken en daarom is het misschien wel zo handig om in de komende periode even rustig te gaan zitten en alles door te nemen. De eenvoudigste manier om alles te weten te komen, is op deze link te drukken, zodat u op de pagina van de KNVB komt met allerlei informatie omtrent deze overschakeling. Het lijkt zeker nuttig, om dit door te nemen, het zal het aantal vragen in de maand september bij aanvang van de bekerwedstrijden voorafgaand aan de competitie vast beperken.

Bron sv Argon

Kritiek op quotum voor Eindhovense voetbalclubs

Het heeft weinig zin om een quotum voor ledenaantallen op te leggen aan Eindhovense voetbalclubs met een wachtlijst. Dat vinden de voorzitters van amateurclubs Unitas59 en RPC.

Kritiek op quotum voor Eindhovense voetbalclubs

De voorzitters reageren daarmee op voorstellen van het Eindhovense college om een maximum op te leggen voor ledenaantallen bij verenigingen met een wachtlijst. Wethouder Wedemeijer vindt dat clubs in de nabije omgeving die extra leden op moeten kunnen vangen. Bijvoorbeeld verenigingen met financiële problemen of clubs die maar moeizaam nieuwe leden kunnen werven.

'Het idee om potentiele spelers door te verwijzen naar andere noodlijdende verenigingen oogt sympathiek maar gaat voorbij aan de praktijk', schrijven de voorzitters van Unitas59 en RPC. 

Lees verder

Twentse ambassadrice volgt EK vrouwenvoetbal vanaf Ibiza

ENSCHEDE - Ze is de Twentse ambassadrice van het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Maar op het moment dat het toernooi wordt gespeeld en Nederland nog volop in de race is voor eremetaal zit Maud Roetgering niet in het stadion, maar op haar vakantieadres op Ibiza. 

De wedstrijd België tegen Nederland bekeek ze maandag niet vanaf de tribune in Tilburg, maar vanuit een karaokebar op het Spaanse eiland. "Daar ben ik tot volgende week op vakantie", zegt Maud Roetgering vanaf het strand. Je zou denken dat de 24-jarige rechtsback van FC Twente als EK-ambassadrice voor de speelstad Enschede op dit moment in eigen land hoort te zijn, maar haar taken als ambassadrice zitten er eigenlijk al zo goed als op. Lees verder

Voetbalschool VTOC bij sv Mulier in Friesland

Voetballiefhebbers in:
Makkum, Witmarsum, Arum, Bolsward, Pingjum, Kimswerd. Parrega, Tjerkwerd, Exmorra, Lollum, Burgwerd, Wons. Schettens, Ferwoude, Gaast, Harlingen, Schraard, Zurich, Hartwerd, Idsegahuizum, Dedgum, Hichtum, Kom je inschrijven bij VT Opleidings Centrum vanaf JO7 t/m JO15 
http://www.voetbaltotaal.info/home/29

 

Inschrijven

 

Vrouwenvoetbal is een hype, maar veel mannen hebben er moeite mee. BN'ers als Nico Dijkshoorn en Aad de Mos maken gehakt van de vrouwen. Oude mannen die bang zijn dat hun feestje wordt ingepikt, vinden velen. ,,Nee. Ze willen wel de lusten, maar niet dezelfde lasten als de kerels.''

 

Vrouwenvoetbal is net als Formule1 met trapskelters. Volgt Frank Snoeks het vrouwenvoetbal of doet zijn moeder dat? Leuk zo'n draaicirkel als een vrachtwagen. En: schot waar een oma zich voor zou schamen. Of, zoals Nico Dijkshoorn tweette: blaasvoetbal is technischer.

Lees verder in het AD

Foto Woerden TV Alex de Kuijper

 

Woensdag 2 augustus wordt de jubileumeditie van het Nationaal G-Voetbaltoernooi gevierd. Aan dit jaarlijks terugkerend toernooi doen maar liefst 400 G-voetballers mee. Zo wordt voetballen voor iedereen met een handicap mogelijk gemaakt. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport.

Aan het toernooi nemen maar liefst 400 G-voetballers (jong en oud) deel die allemaal in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal spelen en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi. Het toernooi, gehouden bij BVV Barendrecht, is vrij toegankelijk.
Lees verder in Nationale Zorggids