Video

Wedstrijd FC Aalsmeer - FC Breukelen

Van 30 september 2017

Kom jij in de studio?

Wie als trainer, speler, bestuurder, kader nieuws heeft te melden mag dit bij ons in de studio komen vertellen.een interview? Dat kan en meld je aan. Een interview op www.voetbaltotaal.info kan ook. Diverse trainers, vrijwilligers gingen je voor....stuur even een mail naar redactie@voetbaltotaal.info en kom je in de studio? 
Oh ja, de journalist is Henny Rückert. Stuur jij effe een mail?

Cruyff Football onderwijst nieuwe wedstrijdvormen

1-525

Na de Zeister visie. Meulensteen enz. enz. hebben nu ook Cruyff Football.

 

Cruyff Football, verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff, houdt op vrijdag 15 september op Sportpark De Voordam van v.v. Hellendoorn een workshop over het trainen, spelen en coachen in de wedstrijdvorm 6-tegen-6. Doel is clubs en trainers uit de regio Hellendoorn te helpen bij het omgaan met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Hellendoorn - Vanaf aankomend seizoen stapt het Nederlandse jeugdvoetbal definitief over op de nieuwe wedstrijdvorm 6-tegen-6 voor pupillen in de leeftijdsgroepen Onder 8 en Onder 9. In het seizoen 2018/2019 volgt de Onder 10 dit voorbeeld en zullen ook de Onder 11 en Onder 12 in een aangepaste vorm gaan spelen (8-tegen-8). Deze grootschalige hervorming volgt vanuit het thema 'spelen in kleinere ruimtes' en de noodzaak tot verbetering van het Nederlandse jeugdvoetbal. Door de nieuwe wedstrijdvormen wordt niet enkel de technische vaardigheid en creativiteit van spelers vergroot, maar neemt ook het spelplezier toe door meer balcontacten en kleinere veldafmetingen die beter aansluiten bij de kenmerken van kinderen van deze leeftijden.

Bron: Twents Volksblad

De Voetbal.nl app kan veel meer....download de app snel

Nieuwe Voetbal.nl app
De nieuwe Voetbal.nl app staat al bij veel mensen op de smartphone. Maar de nieuwe voetbal.nl app heeft veel meer mogelijkheden dan je gewend bent. Vanuit de vereniging kunnen ze 

  • push berichten sturen,
  • bardiensten plannen,
  • trainingen plannen

en communiceren en als 

  • team kun je aanwezigheid doorgeven

en

  • beschikbare auto's doorgeven

Zomaar een aantal mogelijkheden. Voeg je favoriete teams en club toe en volg ze via de Voetbal.nl app.

 

Kijk op deze pagina voor meer info en de link naar de Appstore en Playstore.   

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Onlangs is op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark de ‘Haagse Norm’ gepresenteerd.

De ‘Haagse Norm’ is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag en de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder VUC) met elkaar een manifest opgesteld, de ‘Haagse Norm’. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden wij NORMaal en wat niet?

Op de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft een groot aantal clubvertegenwoordigers voor de camera aangegeven achter de ‘Haagse Norm’ te staan. Ook voerden de voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, en de Haagse sportwethouder, Rabin Baldewsingh, het woord. Ook zij stelden zich achter de ‘Haagse Norm’.

Zie onderstaande link voor een filmpje dat Haaglandenvoetbal bij deze gelegenheid heeft gemaakt.

SUCCESVOLLE PROEFCLINIC MEIDENVOETBALACADEMIE BREDA GIRLZ UNITED, INSCHRIJVING GEOPEND!

18 meiden van UVV'40 hadden zich binnen 48 uur in juni aangemeld voor een proefclinic van de Meidenacademie met Ogi Peric van Voetbalschool met Passie. Er werd zeer fanatiek en serieus op techniek getraind en aan het einde werd er flink gedold in de 1-1 met Ogi. Voetbal met passie en plezier! Mildred Baal (hoofcoach Meidenacademie) en Sanne Nous (coach/ trainer UVV'40 MO15) assisteerden bij de oefeningen. Na deze proefclinic is de inschrijving bij 'Breda Girlz United' geopend voor de UVV'40 meiden. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen voetbalverenigingen Groen-Wit, WDS'19 en UVV'40, ontstaan in de aanloop naar de WEURO2017. Wij gaan er net zo een succes van maken als het EK! 

Bron UVV 40

Voetballen voor de vrede

Een voetbaltoernooi om de wereld te verbeteren, te beginnen in Nijmegen. Een idee achter een voetbaltoernooi dat wordet gehouden. De datum van het toernooi is 21 september.  Op de voetbal locatie van VV Union.

 

Vluchtelingenkinderen van basisschool De Bloemberg en leerlingen van basisschool Klein Heyendaal worden gemixt in verschillende voetbalteams. Voor hen worden voetbalclinics gehouden onder leiding van een aantal jeugdige contractspelers van NEC. Aansluitend zijn er wedstrijdjes.  

Een en ander gebeurt in het kader van de Vredesweek. 

Bron De Gelderlander

AJc’96 gaat werken met Verklaringen Omtrent het Gedrag

Met ingang van dit seizoen gaat AJc’96 haar jeugdtrainers, jeugdleiders, bestuurs- en kaderleden verplichten tot het kunnen tonen van een VOG-document.

 

Voorzitter Robert de Vries; we willen een gezonde vereniging zijn, op alle fronten. Dat betekent in de huidige tijd ook dat we dit soort acties  ondernemen. Uit voorzorg. Zoals elke voetbalvereniging werken we met veel vrijwilligers. Dit zijn de mensen waar geen enkele vereniging zonder kan. Het hoofdbestuur doet met volle overtuiging mee, het hoort bij behoorlijk bestuur en geeft het goede voorbeeld. Alle leden van commissies die specifiek bij onze jeugdafdeling zijn betrokken worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

We hebben bij het NOC*NSF een aanvraag gedaan. Daarvoor moesten we aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gevolg was een positief advies aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Op deze manier maken we als vereniging weer een stapje voorwaarts. Met het oog op onze maatschappelijke rol, die we zeer serieus nemen, vinden we dit belangrijk.

Bron: AJC 96

 

C14 tour - Cruijff Football komt naar VV Nederhorst

Workshop "Trainen, spelen en coachen van de nieuwe wedstrijdvormen 6 tegen 6" - 13 oktober a.s.

In deze workshop leer je hoe je de vaardigheden van jouw spelers kan verbeteren in de nieuwe wedstrijdvorm: 6 tegen 6.

  • Waar komen de nieuwe wedstrijdvormen vandaan?
  • Wat is de invloed op training en coaching?
  • Welke spel- en oefenvormen passen bij 6 tegen 6?
  • Hoe coach en begeleid ik 6 tegen 6 wedstrijden?

Geschikt voor alle jeugdtrainers, coördinatoren en hoofden opleiding (specifiek voor O8, O9 en O10).

Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden leer je hoe je dit thema direct bij jouw club of voetbalschool kan toepassen.

Deze workshop zal worden gegeven door: Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen.

De KNVB heeft de workshop, voor gediplomeerde trainers, officieel geaccrediteerd met 2 UEFA licentiepunten.

Meld je nu aan via de website van Cruijff Football: Aanmelden

Bron: vv Nederhorst

page loading