Voetbalschool VTOC

Voetbal Totaal Opleidings Centrum

 

Visie
De Voetbalschool VTOC biedt kwalitatief hoogwaardige trainingen en zorgt voor plezier bij deelnemers.  Wij zijn betrokken bij onze klanten en realiseren een kindvriendelijke leeromgeving.

 

DeVoetbalschool richt zich tijdens alle trainings en wedstrijdactiviteiten op de functioneel technische en tactische ontwikkeling van jeugdvoetballers. Onze werkwijze richt zich op alle aspecten van het voetbalspel, zowel tactisch als technisch. Onze werkwijze is gebaseerd op de Voetbal Totaal Methode.

 

De VTOC is van mening dat al haar activiteiten een ideale aanvulling zijn op de reguliere trainingen die bij de 'eigen' vereniging worden aangeboden. Bij De VTOC wordt gericht getraind op het team en als individu. Onder leiding van uiterst professionele trainers met oog voor detail en kennis van zaken. Tijdens al onze activiteiten trachten wij de deelnemer naar een hoger niveau te tillen. 

 

Lees verer op de site over 

 

 • PROFESSIONALITEIT
 • KINDVRIENDELIJKE LEEROMGEVING
 • ONTWIKKELEN VAN TEAM EN INDIVIDU
 • PERSOONLIJKE AANDACHT
 • PERSOONLIJKE BETROKKENHEID
 • PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR TRAINERS/COACHES/KADER

 

Voetbalschool:

 

VTOC is een voetbalschool en opleiding voor alle jongens en meisjes die de ambitie en de wil hebben om onder leiding van ervaren trainers te willen leren voetballen en hun voetbal kwaliteiten te verbeteren.. Bij VTOC maakt het niet uit of je wel of niet lid bent van een voetbalvereniging, hoe oud je bent of welk niveau je hebt. Iedereen is welkom! Graag willen we ook veel aandacht besteden aan keepers.

Techniek wordt gekoppeld als middel in het gehele leerplan. 

VTOC is een idee van Voetbal Totaal. Wij zijn een Voetbalschool maar niet zomaar een "voetbalschool", juist een voetbal opleiding voor kinderen met een compleet leerplan en leerdoelen. Door veel cursussen te hebben gegeven in alle delen van Nederland zagen we bij veel verenigingen het gebrek aan goede georganiseerde en gestructureerde voetbalactiviteiten (trainingen en wedstrijden) voor jonge(re) kinderen tijdens de voetbal maanden. “Het is ons doel om zoveel mogelijk jonge kinderen, trainers, begeleiding, kader en ouders op een leerzame manier kennis te laten maken met voetbal organisatie, structuur en beter leren voetballen en komen tot een nog betere voetballer/ster”. Het is uiteindelijk onze doelstelling voor ieder kind van goed, naar beter, naar veel beter, naar best. Ieder kind is uniek ongeacht op welk niveau kinderen voetballen. Ook voor meiden. Klik hier

 

Voets
 
 

In overleg met clubs zijn we gekomen om naast hun reguliere trainingen extra trainingen te verzorgen op basis van het onderstaande. Tevens gaan we opleiding verzorgen voor trainers/coaches die bij ons gaan werken en ouders krijgen een powerpoint presentatie. Wij zien techniektraining als middel en niet als doel op zich. We gaan ook geen 10 lessen geven maar echt trainingen(16 trainingenen 4 wedstrijden) binnen de structuur van voetballen met doelstellingen, binnen aanvallen, verdedigen en omschakelen en volgens een periodiseringsmodel. Trainingen op de vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en evt. op de zondag van 09.00 uur tot 11.00 uur. Spelers van de clubs kunnen deelnemen en spelers van buitenaf. 

 

Om te komen tot de doelstellingstraining is de techniek de basis.

Technische handelingen(techniek) met bal: 

 

Looptechniek /Coördinatie training 

 • De baas over de bal worden
 • Snel voetenwerk
 • Basis techniek
 • Dribbelen en drijven
 • Aanname
 • Passen en trappen
 • Traptechniek / Wreeftrap
 • Kappen en draaien
 • Controleren en domineren
 • Schijnbewegingen Passeerbewegingen
 • Partij- en wedstrijdvormen
 • Scoren  

Opleiding bij locatie sv Mulier(Witmarsum) in Friesland.

 


Mulier

Wil je als speler of speelster een nog betere speler/ster worden?

De cursus bestaat uit 16 avonden van elk een uur. Tevens spelen we 4 wedstrijden. Daarin gaan we trainen binnen de fasetraining en wedstrijdtraining en tussen de fasetraining door zullen de techniekvormen worden toegepast. Basale oefeningen. Wij vinden het belangrijk dat techniek wordt uitgevoerd op het moment dat de techniek bij moeheid je in de steek laat. Vaak is dat aan het einde van een training of wedstrijd. Dan gaan we juist trainen op functionele technieken. Bijvoorbeeld tussen de oefen/leerfase en toepassingsfase in.

Kosten voor 16 lessen en 4 wedstrijden zijn 149,-- per kind plus kledingpakket. 

 

Wil je al inschrijven? Dat kan hier.

 

Inschrijven

 

Na de zomer in Noord Nederland

 

We starten op vrijdag in Friesland op 1 september bij sv Mulier in Witmarsum.    

 

Ouders/trainers/coaches

Tevens gaan we de ouders informeren waarom we juist deze training geven en waarom in 16 lessen en niet wat de meeste doen in 10 lessen. Ouders willen we er ook grag bij betrekken. Ook aan trainers en coaches kunnen we verder scholen en binnen de structuur van voetballen. En alles wat daarmee samenhangt. Voor meer info verwijzen we door naar het onderstaande.

 

Onze trainers

Onze trainers zijn ervaren, opgeleid incl. diploma TC en TJC en tevens de opleiding Meulensteen. Onze trainers doen nog een opleiding Sport & Bewegen(Sportkunde). Ook zijn we gespecialiseerd door middel van opleidingen in omgang met kinderen, maar ook met ouders en kader. Tevens beschikken we over een gespecialiseerde keeperstrainer. Wij vinden het welzijn van kinderen zeer belangrijk en hebben ons verbonden aan de JSW groep

 

Oefenwedstrijden:

Iedere trainer gaat met zijn groep ook oefenwedstrijden spelen om daaruit je trainingsbedoeling te halen, binnen aanvallen verdedigen en omschakelen bij verdedigen en omschakelen bij aanvallen.

Ook gaan we leren aan spelers om na te denken, zonder dat we alles voorzeggen(aan spelers vragen stellen) bijv. waar we de bal willen veroveren bij balverlies.....Wij vinden dat spelers ook mee moeten kunnen denken om een voetbalprobleem op te lossen. Des te beter onthouden ze dat omdat het dan iets van hunzelf is. Trainer "wil je me helpen om nog beter te worden en het zelf te doen?"

 

Individueel of teamorganisatie?


De teamorganisatie en individu worden steeds belangrijker. Het één staat niet los van het ander. Natuurlijk, het individu is van belang echter zonder goede organisatie zowel met als zonder bal maakt of je daarmee een wedstrijd wint of verliest.

Helaas zien we nog steeds wedstrijden bij teams O9 dat hele goede voetballertjes en ook voetbalsters bewust in lagere teams worden gehouden om maar met het team te winnen, terwijl zijn of haar maatjes in 40 of 50 minuten alles geraakt hebben behalve de bal. Zeer jammer omdat iedereen aan voetballen moet toekomen.
Het individu kan het verschil maken, maar zonder goede teamorganisatie gaat dat ook niet lukken. Hoe goed je ook bent en het verschil zou kunnen maken.
We durven dan ook wel te stellen dat de wedstrijden die we gezien hebben, vooral in de onderbouw, individueel veel goede spelertjes oplevert maar als team niet staat. Als daarbij een gelijkwaaardige tegenstander tegenover staat wordt het een moeilijke zaak om tot scoren te komen.


Daarom komen wij met voetbalopleidingen waarbij je technische handelingen (techniek) kunt trainen en als team extra kunt trainen, waarbij teamorganisatie van belang is. Niet elke speler zal het hoogste halen. Meer als team, elkaar helpen, in elke line zal elk individu wellicht nog wel veel meer rendement en plezier geven. Teamfuncties en teamtaken......dan ga je van goed, naar beter, naar nog beter, naar best.
Het totale plaatje gaan we vorm geven binnen de VTOC, om de teamorganisatie en het individu te trainen.